- 13 Temmuz 2020
- 114
- 216
- Konu Sahibi Janedickens
Yani açıkçası benim için nasıl yaşadığı çok önemli; kümeslerde tavukların kendi kendilerini gagaladigini okumuştum. Ya da kültür balikciligindaki balıkların rekabet olmadığı için beyinlerinin kuculdugunu.Bir kümeste gün yüzü görmeden sanayi tipi beslenen tavuk da ecel vaktikten önce katledilip sofraya servis ediliyor, güleç köylünün köyünde dolaşa dolaşa gezen tavuk da vaktinden önce girtlaklanip sofraya servis ediliyor. Hayvan için nasıl bir hayat yaşadığının çok önemi var mı sizce belli bir kiloya ulaştığında girtlaklanip kesildiği bir dünyada?
Ben bu konudaki duyarlılığı 'ay darağacı ne kadar da çağdışı, çok üzülüyorum darağacında sallanip dakikalarca can vermeyi bekleyenler icin için, en iyisi elektrikli sandalye' duyarlılığıyla aynı buluyorum.
Tüm hayvanlar sadece biz yiyelim diye katlediliyor ve vejeteryan beslenmeyen her insan bu vahşete öyle ya da böyle ortak oluyor.
Benim de görüşüm bu yönde.
(Not; malesef vejeteryan değilim, ama görünen köy kilavuz istemez)
Ya da hayvanat bahçesinde de olsa, habitatinda da olsa sonuçta tüm hayvanlar oluyor; ya da hepimiz öleceğiz neden keyif veren aktivitelerinin var gibi.
Topraga basıp, güneş gören, solucan yiyen bir tavuğun yumurtasının gerçekten faydalı olan olduğunu da düşünüyorum.