Tavuk Yemekleri Tavuk Sote -Şenpiliç Sponsorluğunda

deynepnaz

Nirvana
Pro Üye
2 Aralık 2015
31.472
105.029
Merhaba Yemek Yarışması Takipçileri
Tavuk genelde her evde pişer. Hem ekonomik hem pratik hem de lezzetli yemekler yaparız. Ben de tavuk sote yaptım.Yanına da pirinç pilavı yaptım.

Malzemeler :
Pilav için
-2 bardak ılık suda bekletilmiş pirinç
-3 bardak sıcak su(tavuk suyu olursa daha iyi olur, ben yarısını tavuk suyu kullandım)
-2 kaşık tereyağı veya margarin(ben suyunu koyunca yarım çay bardağı sıvı yağ koydum)
-tuz
-1 kesme şeker, birkaç damla limon suyu(pilavımızın tane tane ve beyaz olması için)

Yapılışı:
-Eritilmiş yağa pirincimizi ekleyip yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz. Şeker ve limon suyunu ve tuzunu ekleyip suyunu koyuyoruz. Göz göze olunca kısığa alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Tavuk Sote
Malzemeler :
-500 gr kadar göğüs eti. (butla karışık olursa daha lezzetli olur. Ben karışık yaptım)
-1 büyük soğan
-1 adet kapıya biber
-2 adet sivri biber
-2 diş sarımsak
2 domates (1 tatlı kaşığı da salça kullandım. Salça kullanmayacaksanız domatesi arttırabilirsiniz veya hiç kıymaya bilirsiniz de.
-1 çay bardağı sıvıyağ
-damak tadınıza göre baharatlar(ben köri, pulbiber, karabiber, kimyon, tozbiber, kekik kullandım)

Ben kendi yaptığım tarifi vereyim. Kimi önce soğan biber soteleyip sonra tavuğu pişiriyor. Ben önce tavuğu pişiriyorum

-Kızgın tencere veya tavaya kuşbaşı doğradığımız tavukları koyuyoruz. (Tavuğu eşim doğrayıp buzluğa atmıştı, keşke tekrar alıp ben doğrasaydım düzgünce dedim ama iş işten geçmişti ) Bir tur karıştırıp 1 çay bardağı su ekliyoruz.
-Suyu çekene kadar arada karıştırıp pişiriyoruz.
-Tavuklar pişerken soğanımızı, biberlerimizi doğuyoruz, sarımsak soyuyoruz.(sarmısağı doğramadan bütün attım, doğrayabilirsiniz de.)
-Suyu çeken tavuğa yağı ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında biberleri, soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz hafif sebzeler diriliğini yitirince domates ve salçayı ekleyip kapağı kapatıp kısık ayarda sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Yanında lavaş, pilav, patates püresi hepsi güzel oluyor.Ben tart kalıbına koydum pilavı, içindeki çukur yere de soteyi.

Bu sene bol kar yağışı gördük. Manzaram da kar manzarası olsun dedim.

Son düzenleme:
Tavuk sever olsrak iştahımı birtık daha açtın ellerine sağlık

Ellerine, emeğine sağlık Deynep’im. Canım çekti

Yarışmada başarılar diliyorum.

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş

Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim canım Geçen hafta yaptım, bugüne nasipmiş.
Tavuk sever olsrak iştahımı birtık daha açtın ellerine sağlık
Teşekkür ederim canım
Ellerine sağlık deynom çok güzel görünüyor karnım acıktı
Teşekkür ederim canım
Son dakika ne iyi ettin
Ellerine sağlık nefiss
Nevoşla senin yüzünden, gaza getirdiniz beni
Ellerine, emeğine sağlık Deynep’im. Canım çekti

Yarışmada başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim canım Senin tavuk kadar olamasa da yaptık işte bişeyler.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş
Teşekkür ederim canım

Benimkinin sunumu çok zorlu oldu ya, istediğim gibi rahat rahat yapamadım

Canım tavuk suyuna pilav çekti yahu

Ellerine emeğine sağlık Çok güzel görünüyor Bol şans diliyorum

Ellerine sağlık çok güzel olmuş
Kar manzarası da var

Yarışmada başarılar diliyorum
Teşekkür ederim canım Kardan adam da yapmayı düşünüyordum nasip olnadı
Ellerine sağlık canım Yarışmada bol şanslar
Teşekkür ederim Jennam
Benimkinin sunumu çok zorlu oldu ya, istediğim gibi rahat rahat yapamadım

Canım tavuk suyuna pilav çekti yahu
Hangimizin kolay oldu ki. Ev halkının karnı acıkmıştı, 5 dakika içinde yangından mal kaçırır gibi acele ile çektim, karda kışta
Benim pilavdan da yarısı tavuk suyu, unutmuşum yazmayı, sen deyince aklıma geldi.

Düzenle hemen

Waaooww manzaraya mı bakayım tavuğa mi bilemedim sotenin bu şekil sunumunu çok sevdim ve beğendim nazom, çok iyi olmuş ellerine sağlık başarılar dilerim canım nazom

Düzenledim
Waaooww manzaraya mı bakayım tavuğa mi bilemedim sotenin bu şekil sunumunu çok sevdim ve beğendim nazom, çok iyi olmuş ellerine sağlık başarılar dilerim canım nazom
Teşekkür ederim canım benim Bu şekilde hem göze hitap ediyor, hem de masada ortaya konulduğundan servisi kolay oluyor, pilav koymaya kalkma derdi olmuyor, herkes tabağına alıyor. Et sote de güzel oluyor bu sunumla
Ellerine sağlık emeğine sağlık bol şanslar canım
Teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…