Makarnalar Tavuk Dünyası Makarna (Şefin Tavası Eşliğinde)Berona Makarna Sponsorluğunda

Nane Limon Kabugu

Nane limon kokusu
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Aralık 2021
12.015
40.255
34
Sevgili kadınlar kulübü Bol yağmurlu bir günden hepinize selâmlar Malzemeler

Tavuk dünyası makarna için:
  • Yarım paket penne makarna
  • 6 yemek kaşığı pesto sos
  • 1/2 (yarım) paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yağı
  • Tuz
  • Haşlamak için su
Şefin tavası eti için
  • 2 parça tavuk fileto (600 gram)
  • 15 tane arpacık soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1adet yeşil biber
  • 10 adet mantar (ben buzluktan kullandım )
  • 1/2 (yarım) paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi ya da soya sosu
  • Yapılışı
  1. etimizi küçük küpler halinde doğrayıp sirke ve soya sosunda iyice harmanlıyoruz. 3-4 saat beklerse daha lezzetli oluyor.
  2. Sırasıyla etimizi arpacık soganı, kapyalarımızı ve biberlerimizi iri iri doğrayıp etimize ilave ediyoruz Mantarları ekleyip 15 dk kavuruyoruz
  3. Son olarak kremamızı da ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz tuzumuzu da ekleyip altını kapatıyoruz etimiz hazır.
  4. Et bir tarafta pişerken makarnamız için suyumuzu koyup 1 tatlı kaşığı zerdeçal ve tuz eklediğimiz suda makarnalarımız istediğimiz kıvama gelene kadar pişiriyoruz
  5. Sosu için bir tavaya yağımızı alıp üzerine pesto sosumuzu kremamızı ekleyip 2 dk. fokurdatıyoruz haşlanan makarnamızı süzüp sosumuzu döküyoruz iyice karıştırıyoruz.Servis zamanı afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa o makarnanın rengi beni benden aldı hiç tavuğa bakmadan makarnaya dalıp gitti bunu bende denemek isterim, bu makarnanın kötü olma imkanı yok valla harika gözüküyor kuzum benim ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…