Tavuk derisi cildi(keratosid plaris) :(

Düzenli kese ve yoğun nemlendirici.. Geçirmiyor ama hafifletiyor. Ne yazık ki başka çözümü yok.

Benım bır arkadasım vardı.İyi bir cildiyeye giderek bu sorunundan kurtulmustu.. Baska doktora gitmenizde fayda var sanırım..

kese filan çözüm değil sadece yazın iyice yanana kadar kısa kollu bile giymek istemiyor insan hiç bir zaman pürüzsüz üst kolum olmadı maalesef insan yaza girişte akraba düğünü olsun istemiyorum giyecek sorun oluyor bazen insanların dikkatini çekiyor çok sıkıntı veriyor çooook

Malesefff ya aynı ben okadar rahatsızlık veriyoki ama güneş yanigi iyi geliyo yazinkolum hep yanmisti kolum tamamen purussuz olmustu tabi kis baslangiicnda sagolsun yeniden geliyo kolu purussuz olanlara o kadar çok ozeniyorumkiii

Cok gecmis olsun. Teyzemde de var aynisindan ama kizarik degil kollarinda hic gecmedi ve kendisiyle barisik sorun etmiyor kendisi rahatsiz olmuyor yani. Insallah sen bir cözün bulursun canim

Düşük ph değerinde ve BHA içeren (salisilik asit mesela) cilt bakım ürünleri ile sorunun köküne inebilir ; gözeneği tıkayan keratin ve yağ yok edilebilir. Böylece keratosis pilaris tedavisi yapılmış olur.
Yani Chicken bumps da denilen sinir bozucu estetik sorunu, salisilik asit içeren ürünlerle sorunlu bölgeyi yıkayarak ya da kremleyerek çözüm getirebiliriz.
Tabii ki bu karatosis pilaris tekrarlamayacak anlamına gelmez.
Salisilik asit içeren krem veya tonik kullanarak; ve bunu düzenli hale getirerek sorunu hafifletebilir , chicken bumps 'lara azimle elveda diyebiliriz.

Bu arada karatosis pilaris tedavisinde birkaç önemli püf nokta var
Sıcak su yerine ılık su ile yıkanmak tavsiye ediliyor.
Kullandığımız vücut kremini de banyodan sonra cilt henüz kurumadan, nemliyken uygulamak.

Banyo sırasında bir banyo fırçası veya lif ile çok fazla bastırmadan yapılacak ovma işlemi de chicken bumps 'larla vedalaşmanıza yardımcı olabilir.

internette bunları buldum canım düzenli yaparsan faydası olacaktır, bi de deri altındaki yağları yok etmek için maydonoz limon kürü iç bence iyi gelecektir cildine. o da şöyle;

15-16 maydonoz saplarıyla beraber (ama küçük yapraklı maydonozlar, çünkü bunlar hormonsuz)

1 limonun suyu

1 bardak su

maydonozu blendıra at, üzerine limon suyu ve 1 bardak suyu ekle, blendırda hepsini karıştır yeşil bi içecek elde edeceksin, bunu posasıyla beraber iç. her sabah kahvaltıdan önce yap bunu.

canım bazı eczaneler ilac merhem kremler yapıyor. anneme yaptırmıştık biz egzamaya benzeyen sedefe benzeyen bi tür cilt rahatsızlığıydi onun ki. ama senin ki için de mutlaka birsey yaparlar. ankaradaysan bir kac yer araştırmıstık.

Gerçekten cok rahatsız edici bir durum . nerdeyse her gün bir ilaci cikti mi diye bakıyorum. Bekarm ve gerçekten sirf bu yüzden evlenmek istemiyorum . beni rahatsız eden şey esimi daha çok eder gibi geliyor . acik birşey giyemiyorum kimse görmesin istiyorum . ve kese kremler sadece az da olsa iyi gelsede içimi rahatlatmiyor. Artık boyle yasamayi nasil ogrenicem bilmiyorum.

Bende ayni dertten cekiyorum babamdada var malesef ve cok rahatsiz edici ayda bir hamam goruyorum kese vs. Cok zor

Aynen ya insanlar rahat rahat kisakollu giyebiliyo bn hep çekinirim bnde bekarim senin gibi sirf bu yüzden evlenmek istemiyorum

Konu biraz eski sanırım ama yazmak istedim arkadaşlar bugün dermatologa gittim aynı problemim var bugüne kadar herkes kese yap falan dedi ama dermatolog kesinlikle kese yok sıcak su yok kozmetik yok gliserinli doğal sabun nemlendirici ama parfümsuz medikal nemlendirici el yapımı krem verdi tek çözüm nem ama asla yağ ve kozmetik krem değil kese yapmak sadece arttirir dedi ben çok çektim bilginiz olsun mutlaka doktora gidin

Bayanlar bende aynı sorundan muzdaribim. Genetik olduğunu düşünüyorum 2 àblamda da var. Evet gunes deniz hafifletsede sonrasında yine sonuç aynı. Az önce iyice araştırırken yabancı sitelerde dermadoctorin bi kremine rastladım üstünde de tavuk resmi var hatta türkiye de sephora da varmış sanırım hemen edinip denemek istiyorum. Sizde bi araştırın derim belki ise yarar. Kremin adı 'kp duty moisturizing therapy diye geçiyor. Hiç türk kullanıcıya rastlamadım gezinirken bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Arkadaşlar merhaba sırtım kollarım göğsüm karın bölgem yüzüm bir tek bacaklarımda yok küçüklüğümden beri varlar eskiden çil gibi dururlardı iyice arttılar çok canım acıyo kanayıp batıyolar bir sürü cilt testi yaptırdık hiç birinde sonuç çıkmıyor bebek ürünleriyle yıkanıyorum bebek deterjanları kullanıyorum çarşaflarıma kadar çok utanıyorum pütür pütürler ailede kimsede yok nemlendirinsürünce kuruluğu biraz geçiyo ama o kırmızı kara pıtırcıklar yok olmuyo pütürlüklerde de azalma olmuyo roacutane diye ilaç var duymuşsunuzdur bu ilacı kullandım ancak cildimi daha çok hassaslaştırdı buğday diyeti gluten denen olayı da deniyorum etkisi olmuyo

acaba glutene degilde sute falan mi alerjin var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…