Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var!..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O

ofof23

Ziyaretçi
Benim eşim panik atak hasatsı aynı zamanda başka sağlık problemleri de var. Evleneli tam tamına 1 yılımızı doldurduk. Çok severek evlendim onun da beni sevdiğini düşünüyordum. Evlenmeden önce 1,5 sene flört dönemimiz oldu. Annesi dul olduğu için eşimin de başka kardeşi olmadığı için hem kadın yalnız kalmasın hem bizim kira derdimiz olmasın diyerek kayın validem ile oturmayı kabul ettim. Ailem bu evliliği onaylamadı özellikle babam. Amas hiç problem çıkarmadılar ve hep altan almaya iyi ilişkiler kurmaya çalıştılar. Zaman içinde de eşim ailemi tanıdıkça daha çok değer verdi onlara çünkü ailem gerçekten sırf ben problem yaşamayayım sorun olmasın diye evlatlarından daha çok ilgi gösterdiler.Evlendiğimizden çok kısa bir süre sonra kayınvalidem evin tek hakimi tek kadını sanki benim kumam gibi davranmaya başladı. Ben bana yardımcı olur da eşimin rahatsızlığını atlatırız diye düşünüp öyle davrandıkça annesiyle sorun çıkmasın morali bozulmasın eşimin dedikçe kayınvalidem daha çok şımardı. Akrabalarını haftanın 4-5 günü eve misafirliğe aldı, yatıya aldı bir yere giderken bizi de peşinden sürükledi gelmeyince problem çıkardı. Eşime devamlı psikolojik olarak baskı yaptı. İnanın bir gece eşimle odamızdayız telefon geldi açtı kayınvalidem sonra geldi eşime git teyzeni al dedi ve eşim beni öyle yarıyolda sap gibi bıraktı teyzesini almaya gitti.Gitmese başına ekşiyecekti. kendisi de araba kullanmayı bildiği halde. Neyse zamanla eşimde benden soğumaya yalnız kalmak istememeye başladı. Hep onun ailesindeyiz onlarlayız ya da onlar bizde. Annemi babamı 2 haftada bir görür oldum. Arkadaşlarım deseniz ne evime gelebiliyorlar rahatlıkla ne ben gidebiliyordum.Söyleyinde git gel çağır gelssinler dediler ama icraatta tam tersiydi.En son söyledim eşime yeter dedim sus dedi Kayınvalideme söyledim Kapa çeneni dedi. Bir de üstüne benim annemlere de söyledi kızınız terbiyesiz diye. Kendi akrabalarına da söyledi düşman hepsi bana. Dün akşam teyzesini aradım köpekle konuşuyor sanki.Babam boşan gel diyor. Aile derdi bitse sağlığı yerinde değilbu adam sana dertten başka birşey vermez diyor. Annem ise toplum baskısından boşanma diye ağlıyor. En son babam geldi konuştu eşim ve kayınvalidem ile güzellikle.Bu sefer babam beni ele alarak konuştuğu için kızım sana gelinim sen al tarzında konuştuu için kendilerini daha bi haklı saydılar. Ben de babam boşan diyor dedim.Merak etme gideceğim yer varken ben buradayım hala haddini bil sende artık dedim. Babama bir sürü saydırdı . bende sinirli die bir şey demedim. Yok bir baba kızına böyle söylermiymiş boşan dermiymiş. zaten babamdan en başta istemediğini söylediği için bi kuyruk acısı varmış anladım şimdi misilleme yapıyor. Bir baba böyle yaparmıymış peki bir anne tek evladına böyle yapar mı. Dedim bende sokaktan bulup getirdiğim adam yüzünden babama böyle utanç yaşatamam seni de seviyorum bu olanlara da taşların oturması için deprem gözüyle bakıyorum ama sen başlattın benim ile ailen için kavga etmeyecektin beni kırmyacaktın beni savunacaktın yapmadın yine kabulümsün bari misilleme yapma ailemi karıştırma dedim. Çok bencilce davranıyor ne yapacağım bilmiyorum. Cinsel olarak da bana karşı ceza vermeye çalışıyor uzak kalarak çok umurumdaymış gibi.Şu anda sadece bekliyorum ama bazen sabrım tükeniyor. Ne yapacağım geleceği düşündükçe daha da karanlık oluyor her şey. Çocuğum yokken daha ayrılmalı mı bilmiyorum. Bir aşk nasıl bu hale gelir bu erkekler neden kadın bulunur ama anne bulunmaz die düşünür anlamdım gitti. Kdında bulunmaz anne de bu ne biçim kafa yapısı. Ne yapacağımı şaşırdım. pazartesi doktoruna gideceğim ne söyleyecek bakalım. Sizin tavsiyelerinizi de bakliyorum lütfen gören geçiren varsa bi tavsiye versin....:bbo:

Fazla muhabbet ,tez ayrılık getirirmiş...Bir kez daha bunu gördük.
Keşke en başından ipleri onların eline vermeseydiniz de mesafenizi korusaydınız.Şimdi kendinizi harap da etseniz değişen bir şey olacağını sanmıyorum.Çıkarmışsınız bir kere tepenize.Eşinizle konuşun,ona biraz zaman tanıyın,değişti ,değişti...Yok ,hala aynı ise kendi yolunuzu çizin.Ayrılmak da ayıp değil.Başkaları mutlu olup ,rahat yaşayacak diye kendinizi harcamayın.

Hayatim belki yorumum biraz sert olucak ama baban cok dogru söylemis...

Bu adamdan sana sadece dert gelir, ve derdi bitmez....Ailesinin sorunlari bitse, kendisine zaten faydasi yokki sana olsun...:teselli:

Tabiki 1 yil gibi kisa bir sürede aman olmadi hadi bosan demek yanlis olabilir, fakat yinede cok iyi düsünmeni tavsiye ederim, bazi seylerin bu kadar cabuk tükenmesi iyi degil..sevmek yetmiyorki cok daha baska seylerle gerekli bir evliligin yürümesi icin...

Anlayis, Fedakarlik, Saygi ve Vicdan....bunlar yoksa zaten o evlilikten hayir gelmez kanimca...

Kaynananin evliliginizin kötü gitmesinde mutlaka payi vardir lakin bence tek neden o degil... en büyük neden Esin....Annesinin ve Karisinin yerini ayiramiyor muhtemelen, sorunda bu....

Allah yardimcin olsun canim umarim hayirlisi olur....:teselli:

bazen iyiniyetten, iyilikten maraz doğar.
siz yalnız kalmasın diye birlikte oturmak istemişsiniz ama karşı taraf bunu pek anlayamamış
maalesef bence de baban haklı.
layınvalidenle de eşinle de konuşmuşun ama işe yaramamış.
eşinin haklısın ama napıyım gibi bir tavrı da yok anladığım kadarıyla.
evliliği benimseyememiş, annesinin kanatlarından kurtaramamış kendisini.
inşallah hakkında hayırlısı olur, ne diyim

evet zaten ben kayınvalidemi hiç bir zaman tek suçlu görmedim eşim kraldan çok kralcılık yapıyor. Ya biz aynı evde 2 kadınız annem ile bile tartışıyordum ben kızıyordum ki kayınvalideme hiç öyle bir hitapta bulunmadım. Ama eşim hep anneme saygısızlık etme etme diye diye bu hale getirdi. saygısızlık dediği de siz demiyor muşum sen der gibi konuşuyormuşum. ilk bununla başladı taaaaa her işi annem yapıyora kadar götürdü. Akşama kadar çalışıyorum yapacak o da bende. Tek başıma gibi davranacaksam niye onun bunun püsürü pisliğini çekeyim ki. o da bana bende ona yardım edeceğiz dedim hep ona ama annemi ezemezsin annemi ezemezsin. ulen ezicek olsam bu kdar bencil ve rahatına düşkün olsam nie aynı evde yaşayayım niye iyi olmaya çalışayım. yok yılanın başını küçükken ezeceksin die geçirdi aklından zaar.şimdi olanları da temizlesin bakalım. Ayrıca da seni çok seviyor dediği annesini de gördük. Çok seviyormuş. Eşim bu kadar bağımlılık derecesinde anneci olmasaydı biz gül gibi geçinirdik. ne o oğluna güvenir azıtırdı ne de ben bu kadar yıpranırdım. Anası çok cefa çekmiş kocasından boşanmış mış babane yaaa. şimdi ben varım rahat edecek insan rahat ederdi. evi var maaşı var oğlu gelini de yanında daha ne ister ki daha nasıl bir rahatlık istiyor anlasaydım eğer onu da yapardım huzurumuz için ama yok anladım ben rahatsıza huzursuzluk gerek şimdi rahatlamıştır. bakalım ne olacak. hala eşimi dolduruyorlar o da hala sen kötü eşsin diyor bana. Çünkü karın kötü demişler. Hayırlısı...Ben kendimi biliyorum onlar kötü dedi diye kötü değilim. Allah ü tela bile demiş karılarınız ailenize bakmak zorunda değil diye ben onun teyzesinin arabasını yenilemek zorundamıyım . bir çok kadın eşine bile yardım ettirtmezken o kalkmış bana sende yardım ediceksin diyor. Çoluğu çocuğu geçmiş beyefendi geleceğimizi de geçmiş teyzesine jest yapacakmış. Gidecem o olacak yapacak yardımı neyin kalacak 50 yaşında dımdızlak. Bi erkek bütün parasını anasının eline sayar mı yaaaa.öfffffffffffffff

ay canım sanki ben yazmışım sandım,bende kayınvalidemin yanına gittim dul diye
eşimde panik atak hastası ve tam anneciydi,annem ne derse o olur mantığındaydı
çok çektim 4 sene oturdum beraber,tabi çok sorunlar yaşadık kaç kere evi terkettim
şimdi 1 senedir ayrı oturuyoruz sorun falan kalmadı çok şükür,inş.sende rahata kavuşursuna.s.

ben sabırlı bir insan değilim, alttan alan taraf da olamıyorum çoğunlukla. onun için ben olsaydım kısmına hiç girmeyeceğim zira pek hayırlı şeyler söyleyemem.

peki siz başka birinden bunları dinleseydiniz ne salık verirdiniz.

bence bunu düşünün ve ona göre adımınızı atın.

ama ben hala babanız haklı diyorum -ki o da muhtemelen çoğu şeyi bilmeden bu adam dertten başka birşey vermez diyordur.-

Gülsüm Sultan'a soruna kadar katılıyorum. Kaynana sorununuz bitse bile eşinizin size sorun olacağını düşünüyorum. Sonuçta eşiniz sizin çok başınızı ağrıtır.
Babanız doğruyu söylemiş bence yol yakınken dönün.

Canım affına sığınarak; ben sizin için bir gelecek göremedim maalesef, yaşayan, seven sensin sana tek tavsiyem olabilir çocuk düşünme!

sonbahar24'e
Sen nasıl becerdin bunu eşim şimdi bana güvenmiyor hala annem haklı diyor ben ne yapabilirim bu konuda az değil 4 sene nasıl dayandın bu süreç nasıl geçti. Nitekim ben beklemeliyim biraz daha diye düşünüyorum. Ayrıca eşinin hastalığı ne durumda nasıl atlattınız. Eşim benim ilk göz ağrım bırakamıyorum. bende 1 sene içinde dayanamayıp 3 defa gitmeye kalktım2 sinde durdurdu 3. de durdurmadı ve daha kötü tepki gösterdi bana. Bende bundan sonra gitmeye kalkarsam dönmeyeceğim kesin bişey olacak yani. o kısım fasafiso ama sen eşine nasıl davrandın kayınvalidene akrabalarına bana yardım edersen sevinirim. Madem geçirmişsin hemde çok benziyor nasıl atlattın bu süreci şimdi ne durumdasınız?

kötü bir durum sizin içinn Allah kolaylık versin.evinizi ayırsanız keske belkı düzelırsınız.bilmiyorum tabiki imkanlar el veriri mi kayınvalıdeınzden dolayı ama deneseniz iyi olacak yoksa evililğiniz bitecek ....allah korusun

4 sene dayandım evt çok zordu,dediğin gibi gelen giden bitmiyordu
çalışıyorum bide bu arada,hamile kaldım bide eşim kesinlikle çıkmak istemiyordu
ama biz başka sebeplerden dolayı çıkmak zorunda kaldık(o uzun hikaye)yani benim
özel bi çabamla olmadı ayrı eve çıkmamız,hastalığı devam ediyor biara ilaç kullandı ama
çok az bi süre,ilaç falan almıyo dra da gitmiyor,kendi kendine biraz biraz aştı hastalığını
ama hala var tabi:çok üzgünüm:
ben sana şunu tavsiye edebilirim sadece,annen şöyle dedi böle dedi deme
öyle dedikçe daha çok inatlaşıyorlar,bırak kendisi görsün yapılan şeyleri
zamanla eşimde anladı benim hatam olmadığını a.s
şimdi kayınvalidemlede aram çok iyi,en çok beni seviyor gelinlerinin içinde

çok uzattım,sen elinden geleni yap,baktınki hiçbişey değişmiyor
o zaman herkes yoluna dersin ama kesinlikle herşey rayına oturmadan çocuk yapma:1no2:

canım bence ayrı bir evede çıksanız eşiniz annesine çok fazla düşkün olduğu için
yine sorunlar muhakkak olur zaten bence şuande eşinde ayrı bir eve çıkmak istemez diye
düşünüyorum eğer annesiyle oturmak istemeseydi en başta onunla oturmazdınız
bence eşine bir süre müddet tanı ama sakın bu arada çocuk falan düşünme herşey yoluna girmeden
eğer baktın eşin düzelmiyorsa o zaman yollarınızı ayırırsınız
sana da allah kolaylık versin

Valla anlattığınız gibiyse çekilecek iş değil bunlar...

Eşinizin hastalığına bişey demiyorum. Ama kayınvalidenizin davranışları düzelmez.
Çünkü oğlu gayet de ondan yana....

Biraz eşinin gözünü korkutman lazım...

Seni kaybedebileceğini iyi anlaması lazım...

Allah yardımcın olsun kardeşim
Böyle dışarıdan yorum yapmak çok kolay, ama işin içine girince öyle olmuyor malesef...
Sen elinden geleni yapmışsın, iyi niyet göstermişsin...
Ama karşındakiler anlamamış.
Bundan sonra ne yapılabilir kısmını düşünüyorum...
Babacığın çok haklı.
Anneciğin de kendince haklı.
Ama başkaları ne der diye de sürmez hayat.
Boşanan kadınlara neden hala kötü gözle bakılır anlamış değilim.
Çocuğunun olmaması şimdilik büyük şans.
Anneciğin babacığın seni böyle zulümler gör diye mi el bebek gül bebek büyüttü be kuzum.
Kendine de, ailene de haksızlık etme yazıktır.
İyice düşünerek bir karar al ve arkasında dur lütfen.
Ailen ne olursa olsun zaten yanında olacak.
Rabbim yardımcın olsun a.s.

Eşim kesinlikle ayrı eve çıkmaz hem maddiyattan dolayı hem de annesini bırakmaz. Zaman ne getirir bilinmez ama, eşimde çok kötü bir inat var yani bu olaylar ilk açığa çıktığından beridir inadıma her yaptığı. Dün gece ben ağladım dayanamayarak teyzen benimle kötü konuştu da diyemedim hakettin diyecek bana cevabını bilfdiğim için hem şikayet olmasın hem üzülmeyeyim die sölemedim. dayamadım ağladım sordu yok bişi önemli değil die geçiştirdim. küsmüş bana ben ona cevap vermiyorum diye. Kaç gecedir küs yatmaktan bıktım bende dedim tamam aşkım söle bu gece çekicem nazını ama ne olur sırtını dönüp yatma küs yatmayalım hadi sarıl bana dedim. illa sinir edecek ya çocuk istemiyorum lafını attı bana bende niye dedim sanki sen istiyor musun dedi ben de yem olsun die evt dedim o da istemiyorum dedi hiç istemiyorum bende bende istemiyorum dedim uyumuşum öyle.Sırf bana inat olsun diye yapıyor devamlı damarıma basıyor. Benim eşime yaklaşmalarımı kayınvalidem gördükçe suratı asılıyor onun suratı asılınca eşim bana sataşıyor ona sarılıyor. Bir de ortamı yumuşatmaya çalışmalarıma da kılıf bulmuşlar bütün oyunlarım bitmişmiş oğlunu elime alamamışmışım şimdi yanaşmaya çalışıyor muşum. yalandan sevgi gösterisi yapıyor muşum. Bende hiç sallamıyorum istedikleri gibi düşünsünle nasılsa gerçekler zamanla anlaşılır....

Allah sabır versin sana arkadaşım. Dediğim gibi bunlar çekilecek türden değil...

Ayrıca düzelmez bence. Yani kayınvaliden düzelecek bir insana hiç benzemiyor...

Umarım her şey gönlünce olur...

ya babanızı dinleyeceksiniz.. ya da eşinizin ailesinin suyuna gideceksiniz.. anlattıklarınıza göre başka çözüm göremedim ben...

Anam suyuna giderim elbet de duyu yok ki bunların....

Sevgin varda çekiyorsun herhalde.Ama bunları yaşadıkça sevginde biter.Ana oğul bir olmuşlar sana ellerinden gelen eziyeti yapıyorlar.Elbet bir gün canına tak edicek.Kendini bu kadar ezdirme allahaşkına.Daha cocuğunda yokken kendini kurtarmaya bak bunlardan.O zaman bakalım ana oğul kimi böyle ezecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…