Ekmekler Pideler Tavada lahmacun...

bayan mikroskop

www.bayanmikroskop.com
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2015
9
11
88
36
11703376_959320510755353_2605049475396754671_n.webp

Hamuru için
1 su bardağı ılık su.
2 tatlı kaşığı maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzeme
1 çorba kasesi kavrulmuş kıyma (yağsız kavrulacak)
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
kırmızı pul biber

Yapılışı:
Hamurun malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak şekilde hazrıladım. ve yarım saat dinlendirdim. Burda mayalanmak önemli değil. yarım saat dinlenmesi yeterli.
kıymamı yağsız tavada suyu çekilene kadar kavurdum ve rendelenmiş soğanı ve diğer bütün malzemeleri karıştırdım. Bu işlemi bir gece önceden yapıp buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.
Hamur ve iç malzemeyi hazırladıktan sonra hamurumu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırdım. Benim 8 adet çıktı. daha sonra bir bezeyi bol un serperek tava büyüklüğünde açtım. Bu arada tavam büyük boydu. Servis tabağı büyüklüğündeydi. Isınmış kısığa yakın ateşteki tavaya açtığım bezeyi koyup 10 sn gibi bir süreden sonra çevirdim. amaç hamurun azıcık sertleşip çevrilebilir olmasını sağlamak. Ve hemen üzerine iki kaşık harcımdan koydum ve ağzını bir süre kapattım. ve altı resimdeki rengi alınca iki ye katlayıp bir süre daha pişirip servis tabağına aldım. ilk denemede biraz zor gibi gelebilir. Ama ikinci üçüncü denemede piri oluyorsun. bu benim ikinci deneme resmim. ve inanın dışardakileri aratmıyor...
Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Aman yarabbim çok lezzetli gözüküyor :( Ama yapılabileceğini sanmıyorum dışardaki gibi olmaz tahminimce ,şu evde yapılan pizzalar gibi hüsranla sonuçlanabilir ;)

Back
X