• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı telaşmı desem Cehennem mi ?

Hepinize iyi akşamlar Tatlı ablalarım Deniyim Sahibi Olanlar hayattan Darbe yiyip kendini Dert sahibi olup burda Bulanlar Hepinize Selam olsun :) Kızlar öncelikle 2 senedir nişanlıyım Düğünüm yaklaşıyor allah nasip ederse.nişanlımla bazı konularda anlaşamıyoruz hatta düğün yaklaştıkça onun gerçek yüzünü görmeye başlayıp tiksiniyorum hatta bazen ayrılmayı düşünüyorum desem yeridir çünkü sorumsuzun önde gideni bizi düşündüğü yok benim onu düşündüğüm kadar kendisi bizi düşünmüyor ondan saray gibi düğün istemiyorum veyata 4 4 lük birşey herşey olucağı gibi olucak düğün kına. şimdi asıl sorunum şu benim kız kardeşimde evlendi düğününde kayınbabası onlara hem evini aldı hemde düğün salonunun parasını kayınbabası ödedi hemde üst üste 2 erkek evladını evlendirdi 4 5 ay içersimde .neyse asıl konu şu benım kayınbabamın iş durumuda iyi yani ev sahibi hatta 2 iş yapıyor tek oğlu (benim nişanlım) oluyor .neyse kayınbabam gelip bana destek olun felan diyince benim babamda düğünde takılan paraları sadece(paraları) düğünün masraflarına veririz dedi ki bende hayır diyemedim olsun dedim bana ve nişanlıma takılan paraları düğüne verelim dedik neyse tamam dedim ettim...düğün salonu için arayısa girdik daha sonra uygun fiyata aramaya basladık nişanlmla mesajlasıyorum bak babana destek oluyoruz bizde düğün salonunu büyük bütçede tutmamak için dedim kendisi bana demezmi biz düğün salonun masraflarını ödiycez diye sana takılan takıları vericez diye ben sinir oldum sen ne diyorsun dedim ben sana destek oldukça sen suyunu çıkarıyorsun ben parayı vericeğimi kabul ettim sen böyle mi yapıyorsun dedim hem biz ev sahibi olmak için birikim yapıcaz evlenince borc harç sahibi olucaz 5 milyarı nerden çıkaralım dedimmm ?? yok illa senin takılarında dedi ve tartısma basladı ben babama destek olcamda şöylede böylede allah rızası için bu nerde görülmüş söylermsnz ? bu adam ne yapmaya çalısıyorrr ? Gerçekten ben mi haksızım ? DÜĞÜNDE BANA TAKILAN PARALARI PARALAR YETMEZSE ÜSTÜMDEKİ TAKILAN TAKILARI DÜĞÜN MASRAFINA VERECEKMİŞİM bu nerde görülmüşş ????
Görülmüş canim görülmüş bazi anne babalarim yuzsuzlugune pes diyorum.

Kendiniz yapin dugunu yapabildiginiz kadar. Veya nikah yapin sadece.
Kayinpeder bana gore dugun vesaire yapmak durumunda degil.

Kizkardesinize ne yapildigi bambaska konu. Onlar farkli bir aile sizin nisanlinizin ailesi bambaska. Birinin yapmasi digerini baglamaz.

Destek olunsa tabii iyi ama olunmuyorsa kendi kararlari yapacak bir sey yok.

Iki yetiskin evlenmeye hazirsa masraflariyla basa cikmayi da bilmeli bence.

Ama siz bence bu adami sevmiyorsunuz.
Sevseniz bile gram saygi duymuyorsunuz.
Esimle anlasamadigim konular elbet oluyor. Ama hic bir zaman kapasitesiz, tiksiniyorum vesaire demedim. Dedigim bir gun olursa da gider bosanirim. Deli miyim ayol tiksindigim adamla evli kalayim? Bir daha mi gelicem dunyaya?

+1000

Biz de görülmüş şey..
Biz düğün salonu paramızı gelin odasında bir güzel sayıp verdik. Çünkü evlenen barklanan yetişkin insanlar bizdik, evlenmeye aklımız varken parasını ödemeyi de düşünecek kadar büyümüştük ve kp 'düğününüzü ben yapacağım' demedi. :KK14:
Hatta ev aldığımız için kalanı da tek bir altın bileklik kalana kadar bir güzel bozdurup eve gömdük..

ne parayı ne altını ver! elaleme düğün yaptık diye hava atacak , alttan alttan gelini soyuyor töbe estafurullah!!! yapmasınlar düğün de , paraya da altına da dokunmasınlar!

şu muhabbete girmiş olsam yüzüğü alır kafasına çalardım kayınpederin de damadın da! hadsizler!

Ayranı yok içmeye bla bla bla diyorum böylelerine.. nikah yapın arkadaşım şart mı düğün ?

Eviniz yoksa asla altinlari vermeyin. Bizim evimizi saolsun esimin ailesi almis ogullarina daha benle tanismadan once. Saolsun oturuyoruz burda ve evdeki igneye kadar yuzuklerine kadar esimin ailesi yapi. Dgun nisan kina ne varsa akla gelecek hersey esimin ailesi tarafindan yapildi. Ama bende sadece kucuk altinlari ailesine verdim. Cunku 1 istegim eksik olmamisti. O pahali onun yerine sunu alin demediler. Allah bin kere razi olsun. Yine olsa yine veririm dusunmeden.

Düğün yapmak zorunda mısınız? Zaten takacak olan nikahta da takar .
Bence bir kına gecesi yapın, salonda nikah kıydırin. Akşamına da arkadaşlarınızla bir eğlence organize edin. Daha bu ay bir arkadaşım böyle evlendi. Güzel bir meyhanede yirmi -yirmibes kişilik Fix menulu yer ayırtmislar. Gelen her konuk 45 lira ödedi, gönlünce içti eğlendi dans etti...gelin damattan da kuruş çıkmadı :)
Bence ennnn mantıklı seçenek bu.
Amacınız illa erik dalı oynamaksa orkestraya söylersiniz çalar ^^
Madem durumunuz yok karanlık ve çirkin bir düğün salonuna neden milyarlar veresiniz ki?
Bu arada ben sizin yerinizde olsam gerçek yüzünü görebildiğim bu adamla evlenmezdim. Sanıyor musunuz ki evlenince huzur içinde yaşicaksiniz?

bu durumda dugunu sız yapmıs oluyorsunuz kp degıl..!!!!
o zaman ya dugun ısıne bulasmasınlar ya da biz düğün yaptık diyecekelrse sizden bir kuruş beklemesinler.

Neden boyle birsey yaptin ?
Uzun hikaye.. Eşyalarımızı biz aldık eşimle.. Düğün salonu ve etraftan düğün için aldıkları borç paraları bizim takılardan ödediler.. Çünkü kayınvalidemlerin kredi borçları vardı. Görümcem ev almıştı.. Kredi çekmişti. Dükkanını kapatmak zorunda kalınca kredi borcunu kayınvlidemler üstlenmek zorund kalmış. Yani borçları vardı biz evlenirken..

İfadelerin konuşman hoşuma gitti Peki şuna bi cevap verirmsin ? Ben bu anlatıklarımdan haksızmıyım kim kendi takılan takısını düğüne verir ?

Yani ne kadarlık bir salon tutuyorsunuz?
Ne kadar masraf olabilir ki normal bir düğün salonu en fazla 3000 4000 tutsun. Takılan paralar da bunu karşılar eğer düğün kalabalık olacaksa. Bu adam babasına destek olmak için mı evleniyor ayrıca? Madem durumu yok evlenmesin arkadaş bi düğün salonunu ödeyemiyorsa madem otursun oturduğu yerde. Ailesi de hiç bişey yapmıyorsa hakikatten evlenmesin yani.
Vermeyin takıyı bence. Hatta bence evlenmeyin bile. Çok sorumsuz geldi bana ailecek.

Alıştırma derim, tepkini koy kabullenme.nişanlın da az değilmiş sanki ailesinin ağzına bakar bi tip gibi geldi.yol yakınken iyi düşün nasıl başlarsa öyle gider.Ne demişler ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.cesur ol unutmakta nimettendir.kimse vazgeçilmez değil.şunu öğrendim eğildikçe tepene biniyorlar uyum sağlamak için biraz bencil olmak lazım şu devirde.kolay gelsin...

Konu sahibi suan baba evinde on gündür arayıp sormuyormus kocası.evlenmeden herkes uyarmıs sizi.yeni konunuzuda okudum.esiniz hem bencil hem cok aileci.allah sabır versin

İfadelerin konuşman hoşuma gitti Peki şuna bi cevap verirmsin ? Ben bu anlatıklarımdan haksızmıyım kim kendi takılan takısını düğüne verir ?
iyide size takılacak takılar zamanında ailelerin taktıkları aslında yani siz taktınızda onları talep etmiyorlar, ayrıca bilezik ve setinize karışmıyorlarsa çok da sorun etmeye gerek yok. Yıllarca eşe dosta takı götüren onlar sonuçta.
Düğün eşya vs. masraflı işler aileler bunlarda yardımcı oluyorlar diye yapmak zorundalar ya da daha fazla yapacaklar diye diretmenin manası yok. Herkes bütçesine göre ne güzel yardım ediyor diye mutlu olun.

Bize takılan herşey bize kaldı. Ama düğün masraflarını kendimiz karşılayacağımız için sadece nikah yaptık. Düğün için ısrar etseydik takılarımızdan da olacaktık. Ben o dönem eşimin yanında oldum. Düğünü iptal edip nikah yapmayı ben teklif ettim. Çünkü eşime kefildim. Elinden geleni yapacağını biliyordum. Boşu boşuna zorluk çekmeyelim diye fedakarlık yaptım. Sizde eğer nişanlınızı seviyorsanız sadece altın için mutluluğunuzu yarım bırakmayın. Düğün yerine sadece nikah yapın. Takılarınız,paralarınız size kalsın.

Back