• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı telaşmı desem Cehennem mi ?

Var ya millete iyilik yaramiyor
Sen düğünde takılan paraları vermeyi kabul et daha uygun düğün yeri bak onlar da karşılık olarak bunu yapsın

Siz evlenmeseydiniz nasıl ödemeyi düşünüyormuş kayinpeder bey bu borçları

Verilir elbet ama iki tarafinda ailesinin maddi gücü yoktur, düğünü kendiniz yapmak zorundasinizdir o zamam verilir. Ama sizin durum farkli... Bi de size danismadan kararlar alinmasi apayri. Esyalari filan naptiniz? Onlari aileler mi aliyor yoksa kendiniz mi? Kiraya mi cikacaksiniz?

Tiksiniyorum dediğin adamla mı evleneceksin canım?İyi düşün.Düğüne kadar gözlemliyim olmaz.Oyalama kimseyi olmuyorsa.İkinize de yazık.
Takı meselesine gelince durumu yoksa verilebilir borç içinde kalmaktansa diye düşünüyorum.Ya da hiç verme düğün değil nikah yap.
Bir de kimseyle kendini kıyaslama.Kızkardeşine yapılmış olabilir ama herkesin durumu düşüncesi tavrı başka.Kıyaslarsan mutsuz olursun.Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Kız kardeşin ile karşılaştırma önce kendini

Herkesin şartları farklıdır

Düğün salonları paranın birazını peşin birazını da düğün sonrası alıyor

Ben 11 yıl önce evlenirken de öyle idi şimdi de öyle

Demek ki o paraları altınları düğüne veren çok ki, salon düğünden sonra alayım parayı diyor

Düğün para ve altınlarımı düğün masrafına vermedim

Tüm bütçemizi oluşturduk ailelerden tek kuruş almadan ev kurup düğün yaptık kimse de altın para istemedi bizden

Çözüm sıfır beklenti bol emek

Verdik tatlım kuruşu kuruşuma verdik.. Küçük altınlar ve nakit paralar hep gitti.. Bir tek takı setim ve bileziklerim kalmıştı.. Artık sadece takı setim duruyor.. Tek farkımız san önceden söylemişler.. Ben düğünün sabahına verdim..

balayından döndüğümüzde satmışlardı benımkınıde , sorsan size ev aldık derler ama neyle gene bizim paramızla,

ben evleneli 10 gün oldu
benden iki tarafta hiçbir şey istemedi
sadece 750 tl nakit parayı almışlar o da tutulan otobüsün parasını ödemiş erkek tarafı.
ama tabi kredi borcundan sadece elimde kalan takı seti.
kv almadı ama kocamın kredi borcunu ödemek durumunda kaldık..

Aslında durum kp 'nın altınları istemesine değil. Nişanlinin tavrında. Acaba tek başına evleniyorda takılar ona mi takiliyormus. Kendi kendine bu kararı veriyor. Bu durum evlilik sonrasını da biraz aydınlatıyor. Nişanlinin kararlarıyla yaşamaya hazır mısın?

Vermek zorunda bırakılmıştım. Takı takılana kadar haberim yoktu. Sadece paraları verdim. Tepkisinide koydum hala da devam ediyorum. Düğünleri olursa gidip takı takmıyorum mesela. Direktte söyledim. Düğünde takılanlar sizin borcunuza gitti borç sizin kendiniz takın diye.

Adamın babası size yardım etmek zorunda değil ki zaten,paranızı biriktirip öyle evlenenin madem.

Mehir olarak düğünde takılan altınları isteyin. Sizin izniniz olmadan alamasınlar. Tabi böyle hassasiyetleri varsa.
Bir de düğün salonu tutmayıp sadece nikah olmasını teklif edin. Böylece para da sizde kalır. Bakalım cevap ne olacak.

Adamın babası size yardım etmek zorunda değil ki zaten,paranızı biriktirip öyle evlenenin madem.

Hepinize iyi akşamlar Tatlı ablalarım Deniyim Sahibi Olanlar hayattan Darbe yiyip kendini Dert sahibi olup burda Bulanlar Hepinize Selam olsun :) Kızlar öncelikle 2 senedir nişanlıyım Düğünüm yaklaşıyor allah nasip ederse.nişanlımla bazı konularda anlaşamıyoruz hatta düğün yaklaştıkça onun gerçek yüzünü görmeye başlayıp tiksiniyorum hatta bazen ayrılmayı düşünüyorum desem yeridir çünkü sorumsuzun önde gideni bizi düşündüğü yok benim onu düşündüğüm kadar kendisi bizi düşünmüyor ondan saray gibi düğün istemiyorum veyata 4 4 lük birşey herşey olucağı gibi olucak düğün kına. şimdi asıl sorunum şu benim kız kardeşimde evlendi düğününde kayınbabası onlara hem evini aldı hemde düğün salonunun parasını kayınbabası ödedi hemde üst üste 2 erkek evladını evlendirdi 4 5 ay içersimde .neyse asıl konu şu benım kayınbabamın iş durumuda iyi yani ev sahibi hatta 2 iş yapıyor tek oğlu (benim nişanlım) oluyor .neyse kayınbabam gelip bana destek olun felan diyince benim babamda düğünde takılan paraları sadece(paraları) düğünün masraflarına veririz dedi ki bende hayır diyemedim olsun dedim bana ve nişanlıma takılan paraları düğüne verelim dedik neyse tamam dedim ettim...düğün salonu için arayısa girdik daha sonra uygun fiyata aramaya basladık nişanlmla mesajlasıyorum bak babana destek oluyoruz bizde düğün salonunu büyük bütçede tutmamak için dedim kendisi bana demezmi biz düğün salonun masraflarını ödiycez diye sana takılan takıları vericez diye ben sinir oldum sen ne diyorsun dedim ben sana destek oldukça sen suyunu çıkarıyorsun ben parayı vericeğimi kabul ettim sen böyle mi yapıyorsun dedim hem biz ev sahibi olmak için birikim yapıcaz evlenince borc harç sahibi olucaz 5 milyarı nerden çıkaralım dedimmm ?? yok illa senin takılarında dedi ve tartısma basladı ben babama destek olcamda şöylede böylede allah rızası için bu nerde görülmüş söylermsnz ? bu adam ne yapmaya çalısıyorrr ? Gerçekten ben mi haksızım ? DÜĞÜNDE BANA TAKILAN PARALARI PARALAR YETMEZSE ÜSTÜMDEKİ TAKILAN TAKILARI DÜĞÜN MASRAFINA VERECEKMİŞİM bu nerde görülmüşş ????
kişilerin maddi durumu ne olursa olsun, takılar kadınındır. ister harcar, ister saklar.

şimdiden senin malına göz koyanlarla çok sorun yaşarsın iyi düşün.

nişan kız tarafına, düğün erkek tarafına aittir. masrafsız çıkmak için senin takılarına göz koymaları ayıp.

evlendikten sonra, kocan maddi olarak rahatlayalım takılarını verir misin deseydi, belki kırmaz verirdin.

ancak şu anda iyi niyet görmedim ben.

İfadelerin konuşman hoşuma gitti Peki şuna bi cevap verirmsin ? Ben bu anlatıklarımdan haksızmıyım kim kendi takılan takısını düğüne verir ?
beenn..
Ben verdim iyiki de yapmisim böle konulari görünce..
Kendi dugunumuzu kendimiz yaptik aileleri hic biseye karismasina izin vermedim madem destek olunmayacak soz sahibide olamazlar dugunle ve kuracagimiz evle ilgili diye dusundum ..esimi cok seviyorum o da beni birbirimize destek olduk ..zor zamanlarida guzel zamanlarida beraber yasiyoruz...hem ailelerimiz birbirine girmemis oldu altin para taki yuzunden hemde kimse şöle böle deme hakki bulamadi ...sonuccc mutluyum kafam rahat

Yol yakinken bitir ömür boyu sömürülürsün ve düşünceni sorma geregi bile duymayan bi eşin olur KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ ı kaçırma. Nikah yapilirsa bide bosanmaya ugrasma

Kendiniz yapin dugunu yapabildiginiz kadar. Veya nikah yapin sadece.
Kayinpeder bana gore dugun vesaire yapmak durumunda degil.

Kizkardesinize ne yapildigi bambaska konu. Onlar farkli bir aile sizin nisanlinizin ailesi bambaska. Birinin yapmasi digerini baglamaz.

Destek olunsa tabii iyi ama olunmuyorsa kendi kararlari yapacak bir sey yok.

Iki yetiskin evlenmeye hazirsa masraflariyla basa cikmayi da bilmeli bence.

Ama siz bence bu adami sevmiyorsunuz.
Sevseniz bile gram saygi duymuyorsunuz.
Esimle anlasamadigim konular elbet oluyor. Ama hic bir zaman kapasitesiz, tiksiniyorum vesaire demedim. Dedigim bir gun olursa da gider bosanirim. Deli miyim ayol tiksindigim adamla evli kalayim? Bir daha mi gelicem dunyaya?

İfadelerin konuşman hoşuma gitti Peki şuna bi cevap verirmsin ? Ben bu anlatıklarımdan haksızmıyım kim kendi takılan takısını düğüne verir ?

Bir cok kisi dugunde takilanlarla oduyor. Abim bir sure dugun salonu isletti. Bir miktar kapora veriliyor geri kalani dugunde geline takilanla veriliyor.

Ben yapmadim dugun. Durumum da vardi ama yapmadim. Siz de yapmayin bence. Dugun eglenmek icindir. Size sorun yaratiyor.

Biz verdik. Bizim dugunumuz sonuçta. Salondan cikarken taki parasindan dugun salonunun ucretini odedik de ciktik. Kayinpederimin aile apartmani var bize ordan bir daire verdiler kredi cekip o daireye tadilat yaprik esyalarimizi aldik.

Back