• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı telaşmı desem Cehennem mi ?

sonbaharprensesi

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2017
12
3
6
21
Hepinize iyi akşamlar Tatlı ablalarım Deniyim Sahibi Olanlar hayattan Darbe yiyip kendini Dert sahibi olup burda Bulanlar Hepinize Selam olsun :) Kızlar öncelikle 2 senedir nişanlıyım Düğünüm yaklaşıyor allah nasip ederse.nişanlımla bazı konularda anlaşamıyoruz hatta düğün yaklaştıkça onun gerçek yüzünü görmeye başlayıp tiksiniyorum hatta bazen ayrılmayı düşünüyorum desem yeridir çünkü sorumsuzun önde gideni bizi düşündüğü yok benim onu düşündüğüm kadar kendisi bizi düşünmüyor ondan saray gibi düğün istemiyorum veyata 4 4 lük birşey herşey olucağı gibi olucak düğün kına. şimdi asıl sorunum şu benim kız kardeşimde evlendi düğününde kayınbabası onlara hem evini aldı hemde düğün salonunun parasını kayınbabası ödedi hemde üst üste 2 erkek evladını evlendirdi 4 5 ay içersimde .neyse asıl konu şu benım kayınbabamın iş durumuda iyi yani ev sahibi hatta 2 iş yapıyor tek oğlu (benim nişanlım) oluyor .neyse kayınbabam gelip bana destek olun felan diyince benim babamda düğünde takılan paraları sadece(paraları) düğünün masraflarına veririz dedi ki bende hayır diyemedim olsun dedim bana ve nişanlıma takılan paraları düğüne verelim dedik neyse tamam dedim ettim...düğün salonu için arayısa girdik daha sonra uygun fiyata aramaya basladık nişanlmla mesajlasıyorum bak babana destek oluyoruz bizde düğün salonunu büyük bütçede tutmamak için dedim kendisi bana demezmi biz düğün salonun masraflarını ödiycez diye sana takılan takıları vericez diye ben sinir oldum sen ne diyorsun dedim ben sana destek oldukça sen suyunu çıkarıyorsun ben parayı vericeğimi kabul ettim sen böyle mi yapıyorsun dedim hem biz ev sahibi olmak için birikim yapıcaz evlenince borc harç sahibi olucaz 5 milyarı nerden çıkaralım dedimmm ?? yok illa senin takılarında dedi ve tartısma basladı ben babama destek olcamda şöylede böylede allah rızası için bu nerde görülmüş söylermsnz ? bu adam ne yapmaya çalısıyorrr ? Gerçekten ben mi haksızım ? DÜĞÜNDE BANA TAKILAN PARALARI PARALAR YETMEZSE ÜSTÜMDEKİ TAKILAN TAKILARI DÜĞÜN MASRAFINA VERECEKMİŞİM bu nerde görülmüşş ????

Verdik tatlım kuruşu kuruşuma verdik.. Küçük altınlar ve nakit paralar hep gitti.. Bir tek takı setim ve bileziklerim kalmıştı.. Artık sadece takı setim duruyor.. Tek farkımız san önceden söylemişler.. Ben düğünün sabahına verdim..

Ayrılıp ayrılmamak sana kalmış yalnız düğüne kadar gözlemliyorum demek hem karşı tarafı hem aileni oyalamaktir. Olmuyorsa yürümüyorsa zaman geçmeden iki taraf da masraf yapmadan bitirilir.
İfadelerin konuşman hoşuma gitti Peki şuna bi cevap verirmsin ? Ben bu anlatıklarımdan haksızmıyım kim kendi takılan takısını düğüne verir ?

Bu tamamen kisiye gore degisir. Karşı tarafın yaklasimina göre değişir.

Yanlış anlamadiysam düğünde takılacak paraları vermeyi kabul ettin değil mi? Yani ha taki ha para. Demek ki sen bir adım atıyorsun ama karsi taraf senin anlatimina bakılırsa iyi niyetleri zorluyor. Bence sorun tam da burda. Paraları aldik Takıları da iç edelim mantığıyla. Haklısın bu durumda kimse vermez

Nisanlin ailesine aşırı düşkün kimse yanlış anlamasın hani vardır ya ana kuzusu buda ailesine çok düşkün eğer evlenirsen ilerde çok basın ağrır yol yakınken dön derim. Bir düşün ileride bu adamla böyle yaptığında katlanabilecekmisin cvbi evetse allah yardımcın olsun ama hayirsa bir sadaka ver kurtul derim.

Ahh canim senin ailen birsey demiyor mu bu konuda ? Onlarla konus ve biraz ayar versinler. Anlasilan kayinbaban disli cikmis. Nisanlinda seni herzaman ezdirecek onlara karsi haberin olsun. Ona göre iyi düsün yada kendin biraz disini göster taviz verme

dugunu erteleyip para biriktirin. karsi tarafi iyice tartmak icin zaman kazanirsin.

hamama giren terler. dugun zor is.

es olacak adam asiri aileciyse ileride cok sorunlar yasarsin. olc tart ona gore evlen veya evlenme.

Bende sadece paraları verdim. Para azdı zaten altın ve takılar bende kaldı.
Ne olursa olsun hayatta onları vermem çünkü tek birikimim ilerde zorda kalırsam diye saklıyorum.
Böyle ince hesaplar yapan altınınıza bile göz diken erkeklerle evlenmeyin.
Gözü gönlü bol kadının malına tenezzül etmeyen eekekler hala var.
Bide kız kardeşinize ev alınmış ömür boyu kıyas yapar bunun ezikliğini yaşarsınız.

Ailenize söyleyin.
Sonuçta başta onlar anlaşmış. Şu an onları ezip kendi kafalarına göre karar alıyorlar
Babanız kalkıp desin: Dünür, başta paraları verip destek oluruz demiştik ama kulağıma başka şeyler geldi, nedir bu işin aslı astarı?

Duruma göre ya evliliği erteleyin ya da ayrılın.
Ha, bana göre evliliğin kolayı iyidir, ben olsam herşeyimi verir ve sorun da etmezdim. Sevdiğim adamın karakterine güveniyorsam maddi şeyler biraz geç de olsa olur. Ama burada karşılıklı karar verme yok.
Emrivaki hoş olmamış.

İki düğün yapmıştım biri benim memlekette biri de eski eşimin ve ikisinde de bana takılan paraları verdim yetmedi küçük altınları verdim .
Benim icin önemli olan mutluluktu, asla para konusunda sıkıştırmadim.
Seven insan bunun hesabını yapmaz birbirine destek olur .

Ben verdim zaten herseyimizi kendimiz yapmistik giren cikan ne biliyordum yani :D Ben seve seve verdim cunku bir an once borcumuz kapansin istedim. Ama sizin durum cok farkli. Nisanliniz her seyi oldu bittiye getiriyor. Evlenince bunun bir kac katini dusunun. Yapabilecekseniz evlenin.

Böyle edepsizlik görmemişlik olmaz. Kız tarafından para istendiği nerde görülmüş, ha düğündeki paraları istemiş ha düğünü siz yapın demiş aynı şey. Böyle ağız göz eğen bi aileye girmeni hiç istemem şahsen.
Ve nişanlın tam biz şey. Takıları alırız demesi çok kötü bi emrivaki. Ben olsam derim ki tepesine vur ekmeğini al bi kız bul mutlu mesut yaşa. Hakkım olanı neden veriyim. Ailesi oğluna bir düğün yapamayacaksa ki elinde varken,evlendirmesin çocuğunu. Ya da kredi çekip düğünü siz yapın takılar size kalsın. Ucuz bi salon tutun. Bu mevsimde 2bin e bile salon var.

Hepinize iyi akşamlar Tatlı ablalarım Deniyim Sahibi Olanlar hayattan Darbe yiyip kendini Dert sahibi olup burda Bulanlar Hepinize Selam olsun :) Kızlar öncelikle 2 senedir nişanlıyım Düğünüm yaklaşıyor allah nasip ederse.nişanlımla bazı konularda anlaşamıyoruz hatta düğün yaklaştıkça onun gerçek yüzünü görmeye başlayıp tiksiniyorum hatta bazen ayrılmayı düşünüyorum desem yeridir çünkü sorumsuzun önde gideni bizi düşündüğü yok benim onu düşündüğüm kadar kendisi bizi düşünmüyor ondan saray gibi düğün istemiyorum veyata 4 4 lük birşey herşey olucağı gibi olucak düğün kına. şimdi asıl sorunum şu benim kız kardeşimde evlendi düğününde kayınbabası onlara hem evini aldı hemde düğün salonunun parasını kayınbabası ödedi hemde üst üste 2 erkek evladını evlendirdi 4 5 ay içersimde .neyse asıl konu şu benım kayınbabamın iş durumuda iyi yani ev sahibi hatta 2 iş yapıyor tek oğlu (benim nişanlım) oluyor .neyse kayınbabam gelip bana destek olun felan diyince benim babamda düğünde takılan paraları sadece(paraları) düğünün masraflarına veririz dedi ki bende hayır diyemedim olsun dedim bana ve nişanlıma takılan paraları düğüne verelim dedik neyse tamam dedim ettim...düğün salonu için arayısa girdik daha sonra uygun fiyata aramaya basladık nişanlmla mesajlasıyorum bak babana destek oluyoruz bizde düğün salonunu büyük bütçede tutmamak için dedim kendisi bana demezmi biz düğün salonun masraflarını ödiycez diye sana takılan takıları vericez diye ben sinir oldum sen ne diyorsun dedim ben sana destek oldukça sen suyunu çıkarıyorsun ben parayı vericeğimi kabul ettim sen böyle mi yapıyorsun dedim hem biz ev sahibi olmak için birikim yapıcaz evlenince borc harç sahibi olucaz 5 milyarı nerden çıkaralım dedimmm ?? yok illa senin takılarında dedi ve tartısma basladı ben babama destek olcamda şöylede böylede allah rızası için bu nerde görülmüş söylermsnz ? bu adam ne yapmaya çalısıyorrr ? Gerçekten ben mi haksızım ? DÜĞÜNDE BANA TAKILAN PARALARI PARALAR YETMEZSE ÜSTÜMDEKİ TAKILAN TAKILARI DÜĞÜN MASRAFINA VERECEKMİŞİM bu nerde görülmüşş ????

Yüz verdik astarini da istiyorlar durumu olmuş siz de
Bu konu iyice açıklanmadan asla evlenmeyin a
Eğer ille de ailem ailem diye tutturup sizle kavga ederse evlenmeyi tekrardan düşünün

Back