• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatile gidememek

İyi geceler hanımlar,
Direk konuya gireceğim. Okulum tatile girdi, sınıf arkadaşlarımın 5 6 tanesi bayramı bile beklemeden hooooppp tatilde!! El insaff:KK53: Ben 21 yaşındayım, hayatım boyunca hiç tatile gitmedim. Ha küçükken köye giderdik o da tatil sayılırsa. Artık o bile yok :işsiz: Ailemden hiçbir şekilde umudum yok, neden olduğunu hiç bahsetmeyim bana inanın sadece.
Ben bu sene aşırı yoğun derslerim olsun(sunumlar, mataryal hazırlama, makale yazma vs vs), hem de yorgun bir kalbim ve beynim olsun (bir erkek tarafından reddedildim, çok üzüldüm, yıkım yaşadım ) çok yoruldum çok yorgunum. Derslerimde başarılı oldum, ALESten güzel bir puan aldım. Hak ettiğimi de düşünüyorum, ama gidemiyorum:olamaz:

İnstagram'da tatilli fotoğraf görmek istemiyorum, görünce üzülüyorum.. Ayağımı denize uzatmak istiyorum hiçbir şey düşünmek istemiyorum. İnstagram'daki mükemmel rahatlıkları boş kafayı ben de istiyorum (Biliyorum elbetteki göründüğü gibi değildir, ama en azından görünen bir şey var gitmişler sonuçta ben de o da yok)

Eylül ayından itibaren beni daha da yoğun bir kpss temposu bekliyor olacak ve ben bu tempoya dinlenmiş bir şekilde girmeyeceğim maalesef:KK17:

Kpss dershanesine gidebilmek için bu yaz çalışmak zorundayım, evde kalsam bile annemin tek düşüncesi ev işi iyice bunalırım.. Aileme beni dershaneye gönderin ya da tatile gönderin diyemem, bu yaşa kadar yeterince yük oldum zaten...

Size yazdıklarım, düşüncelerim çok saçma ve dert değil gibi gelebilir, haklısınız. Ama insanın bazen bunalım dönemleri olur kendisini dinlendirmek ister ya o durumdayım şu sıralar:KK43:

Öyle içimi dökmek istedim okuduğunuz için teşekkür ederim

Ben de sizin gibiydim, köye gitmek dışında hiç tatil yapmamıştım sonra üniversitede yakın arkadaşın yazlığına gittim bir iki yaz, ailemle o dönemler nasip olmadı maalesef. Okulu bitirdim, gelirim iyi sayılır tatilime gittim her yaz, evlendim eşimin geliri de çok iyi şimdi bulduğumuz her fırsatta en iyi otellerde tatil yapıyoruz hatta bu yıl hem yurtiçinde bir otelde Deniz tatili yapıp sonrada yurtdışına gidiyoruz iki haftalığına.

Bu günlerinize hayıflanmayın, kendimden örnek verdim çünkü her şey değişebiliyor eğer siz azim gösterirseniz. Zengin koca buldum da bu duruma geldim değilim, eşim de bende okuduk çok çalıştık ve kendi emeklerimizle bu günlere geldik, ailede imkan yoksa siz o imkanları yaratabilirsiniz. Üzülmeyin, ama bu durumları değiştirmek için çaba gösterin, tren kaçınca bir ömür tatilsiz yazlar geçirirsiniz, o yüzden siz iyice KPSS ye hazırlanın bakın sonra herşey nasıl yavaş yavaş değişecek göreceksiniz.

Bu arada tatil için ailenize yük olmak istememenizi anlıyorum ama bence dershane için biraz daha yük olabilirsiniz. Babam da senelerce üstüne kıyafet almadı beni dershanelere gönderdi, hiç suçluluk hissetmedim. Siz o sınavı kazanınca zaten aldıklarınızı fazlasıyla verirsiniz. Önemli olan sizin geleceğiniz.

valla ben de hiç normal bi tatile gidemedim bu yaşıma kadar, üniversite bitti. sayfiye yerinde akrabalar falan var, çocukken arada onlara kaçardık, baba tarafından da var akrabalar, gelin vs. diye çağırıyorlar ama ben gitmem. geçen sene annem ben sizi tatile yollayayım dedi ama anneannem ve kardeşimleydi yani. :/ zaten yattı o plan da. ailemle falan değil tek başıma gitmek istiyorum ben, kafa dinlemek için ama para yok :KK70: benim kazandığım 3-5 de şimdilik buna yetmiyor. ben de tatil nedir bilmeyen, tatmayan biri olarak en iyisi insanın kendi mesleğinden, işinden kazandığı para ile tatile gitmek diyorum ve sana ve kendime sabır diliyorum. :) ben mesela külüstür de olsa bir araba almayı çok istiyorum ileride, bazı kişiler anlamıyorlar beni ne yapacaksın arabayı, araba masraf falan diyorlar da, araba olunca hafta sonları kafama göre kaçar giderim en azından diye düşünüyorum. İzmir'deyim, Çeşme, Kuşadası, Karaburun, Mordoğan ve aklıma gelmeyen bir sürü sahil kesimi... bunları turlarım artık o zaman :)
Araba fikriniz bence gaayet mantıklı :) Araba olduktan sonra aklınıza esen yerlere gidebilirsiniz ki.. Umarım bir arabanız olur, beni de unutmazsınız birlikte gezeriz haha:halay:

O kadar fakir bi öğrencilik hayatı geçirdim ve sonra da o kadar uzun zaman asgarinin üzerinde para kazanmaya çalıştım ki. İlk gerçek denizli tatilimi 27 yaşında filan yaptım. Şimdi o zamanların da acısını çıkarıyorum. Siz de kendinizi hiç üzmeyin daha çok gençsiniz ilerde bol bol gidersiniz instagramlık yerlere. Şehir içinde aylaklık da güzeldir bol bol kitap okursunuz çay bahçelerine gidersiniz yürüyüş yaparsınız balkonda çekirdek çitlersiniz. Yakında yerler varsa günübirlik gezer denize girersiniz.
Aylaklık da güzel ama dozunda:deli: İç Anadolunun bağrında yaşıyorum, deniz kenarında yaşasam tatile bu kadar ihtiyaç duymazdım belki de :KK12: Çıkıyorum dışarısı beton, her yer beton.. Köye gidiyoruz yeşillik yok bozkır bitki örtüsü hakim.. Rahatlatan hiçbir unsur yok
Hem aylak da olamıyorum ki artık, ben aylaklık yaparsam dershane ücretini kim biriktiricek:kahve:

Canim ben 26yasinda evlenince ilk tatilim balayi oldu. Cok dert yanma. Turkiye standartlarinda tatil anlayisi=akraba ziyareti. Ilerde kendi hayatini kurarsan gonlune gore doya doya tatil yaparsin
O kadar doğru söylediniz ki. Aileme bu konuyu açıyorum. X dayına gideceğiz ya diyorlar :kızgın: Ben başka şehirdeki akrabalarda kalmak tatil midir, ev sahibi nereye götürürse oraya gidiliyor, her şey kısıtlı. 2 günden fazla kalınması sıkıntı. Türkiye gibi doğal güzellikleri zengin bir ülke de akraba ziyaretini, köyü tatil sanıyoruz

Merhaba , konunu okuyunca bir zamanlar düşündüklerimi gördüm ve gülümsedim.:)
27 yaşındayım daha hiç öyle otel vb yerlere ,lüks yerlere tatile gitmedim.
Devlet üniversitesinde okudum, hep en başarılı %10 luk dilime girdim, arkadaşlarım üçer beşer ders bırakırken ben zamanında bitirdim şimdi de üniversitede kaldım, eğitimim devam ediyor hala.
Ha bu arada evliyim ve balayına da gitmedim hatta eşim evlendikten 3 gün sonra işe başladı...:KK15:
Bir zamanlar yani lisans dönemimde bu arkadaşlarım hak etmedikleri halde yurtiçi yurtdışı geziyor, ben başarılı olmama rağmen niye onların rahatlık ve imkanlarına sahip değilim, onlar ders bırakıp tatile gidiyor ben ortalama kasıyorum , kendimi motive edecek hiçbir yere gidemiyorum derdim.:oops:
Ama inan o instagramda yaşanan,yansıtılan hayatlar balondan ibaret.
Bir insanın sürekli mutlu,zengin,rahat olabileceğine inanmıyorum.:kahve::KK12:
Bu yüzden bu hesaplara bakıp,kendini başkaları ile kıyaslayıp hiç kendini üzme boşuna...:dondurma:
Okulunu bitir,mesleğini eline al, imkanlarının daha çok artacağını göreceksin ve öyle lüks olmasa da ufak tefek geziler yapabileceksin...:KK66:
Her şeyin bir zamanı var, eğer aileden gelen bir gelir, rahatlık yoksa bunu sen kazanacaksın.
Belki çok lüks değil ama içinde mutlu olacağın ufak kaçamaklar yapacaksın...

Ben de devlet üni okudum. Öyle yaz tatili lüks otellerde tatil deniz kenarı filan olayım olmadı. Sen yüzmüşsün kuyruğuna gelmişsin kpss sınavını geçip mesleğini eline al fazlasıyla bu hayalini gerçekleştirirsin. Ben mesela fırsat buldugum her an yurt dışına çıkıyorum farklı kültürler vs görmek icin öyle deniz vs hayalim pek olmamıştı :D Bir deyazın bu tatil beldelerinde iş olanağı bulabilirsin belki. Belli bi yeteneğin el becerin varsa bişeyler satabilirsin mesela deniz kenarında bi yerlere gidip. Hem tatil hem çalışma gelir olur.

Back
X