Kontakt Lens Tatilde lens

Stormwinder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
28
0
Kızlar yaz geldi haliyle tatile gitme vaktide geldi.Ben freshlook dreceli lens kullanıyorum sizce denize veya havuza girerken lensi çıkartmamak lense veya gözüme zarar verir mi ? yardımcı olabilir misiniiz bana? :KK3:

suyun içinde gözümü açmadığın sürece bişey olmaz. ben duşa havuza denize hep lensle girerim yoksa önümü görmem mümkün değil.

Aslında bırakın havuzdaki ilaçlı suyu ya da denizdeki tuzu, lavaboda yüzümüzü yıkarken gözümüze kaçan musluk suyu dahi bir süre sonra lenslerin yapısını bozup, ömrünü kısaltıyor. En sağlıklısı çıkartmak; ama dünyayı flu görmenin de ne denli zor olduğunu bilirim. ınsan her ne kadar kaçırmam dese de muhakkak her girişinde kaçıyor.

En sağlıklısı denize girerken deniz gözlüğü kullanmak. Speedo'nun küçük ve zarif seçenekleri var. Bikininin renginde bulabileceğin şeyler :KK66:

Hımmmm hiç denemedim bile. Yani tatile giderken, dinlenmek, eğlenmek ve maximum rahatlığın keyfini yaşamak ister ya insan, lenslerimi yanımda bile götürmedim şimdiye kadar...kaydirigubbakcemile2

Ama elbette ki, benim gözlerimin bozuk olmaması yani lenslerimin de numaralı olmamasının etkisi var bunda..:kahve:

Yani maximum rahatlık dedim ya, sizin için etrafı net görmek daha rahat olan..:kahve:
Yalnız, süperstara katılıyorum, lenslerin yapısına tuzlu suyun veya klorlu ve ilaçlı suyun elbette ki büyük zararı olacaktır. Eğer bunu göze alabiliyorsanız kullanın derim.fisfisfis
Yani tatil dönüşü lensleri yenilemek gerekir diye düşünüyorum.:1rolleyes:

ben 5 yıldır freshlook lensle yatıyorum yıkanıyorum havuza giriyorum gözümü açmadığım sürece birşey olmuyor
ama yanınıza çantanızda küçük boy solusyon bulunmasını öneririm gözünüze tuz klor vb kaçtığında veya kapalı tutmaktan kurudugunda hemen damlatmanız için
evet ömrünü kısaltıyor ama yani tatail sonuçta kullan at ve ne olur ne olmaz yanında yedek lens bulundur zarar görürse telafi edebilesin:) şimdiden iyi tatiller xxxx

ewet bugün havuza girdim lensle bişi olmadı rahattım :-) tabiki zararlı ama korktuğum gibi sanki saniyesinde bişi olurmuş gibi bi durum yokmuş onu anladım :-)

Lensle Havuza gırmek zararlı dıye bılıyorum bende.Ama gecen yaz dayanamadım girdim valla :) tatılın sonunda gözlerim çok acıdı çıkarıp attım.zaten zamanıda gelmişti:KK1:
Yinede dikkatli olun kızlar.Nede olsa havuzlar çok temiz değil:1no2:

Aslında bırakın havuzdaki ilaçlı suyu ya da denizdeki tuzu, lavaboda yüzümüzü yıkarken gözümüze kaçan musluk suyu dahi bir süre sonra lenslerin yapısını bozup, ömrünü kısaltıyor. En sağlıklısı çıkartmak; ama dünyayı flu görmenin de ne denli zor olduğunu bilirim. ınsan her ne kadar kaçırmam dese de muhakkak her girişinde kaçıyor.

En sağlıklısı denize girerken deniz gözlüğü kullanmak. Speedo'nun küçük ve zarif seçenekleri var. Bikininin renginde bulabileceğin şeyler :KK66:

bu yorum bu konuda derdi olan arkadaşlarımıza duyabilecekleri en açıklayıcı yorumdur heralde... katılıyorm canm kaydirigubbakcemile3

Benim 1 ayı doldurmuş lenslerle havuza girdim, çıkıncada çıkardım attım çok da iyi oldu.Yalnız suyun içinde gözümü çok açmıştım hiçde bişi olmadı, hafif bi baş ağrısı oldu oda hemen geçmişti.Şimdi havuza gidince lensi yine çıkarmasam havuzdan çıkınca yine takmaya devam etsem bi sorun olur mu acaba bende merak ediyorum?

girenler varmıs galiba ben hiç denemedim ama
sakıncalı gibi görünüyor dogrusu

ben havuza değil de denize girdim gözünme su kaçmadığı sürece bi problem yaşamadım ,ama tabi ki de su kaçtı! su tuzlu olduğu için gözümü çok hafif ovuşturdum arkadaşım kımıldama lens cıkmış dedi... tabi koşa koşa çıktık denizden otel yakındı çok şükür ama gidene kadar kurur gibi buruştu hemen solüsyona koydum temizledim iyice taktım daha sonrada bi sorun yaşamadımama pek sağlıklı oldığu söylenemez ben zorunda kaldığım için taktım

cnm bende katiliorm kesinlikle. dedigin gibi yuzunu yikarken bile su kacmasi aslinda sakincali. yannis bilmiorsam lense zarari oldugu kadar goze de zarari var. dus yaparken bile lens var ise gozunuzde su kacirilmamasi gerekior. virus dahi kapabilirmis lensli iken gozler lense yapasabiliormus filan filan. yannis bilior olabilirim kizlar tabi ama dikkatli olmakta fayda var. benm de gozlerim bozuk denize havuza girerken cok sinir oluorm ama malesef gozumde lens var ise kafami sokmuorm. ki ben bi iki sefer lens oldugunu unuttum daldim ve direk kayboldu lenslerim o da ayri. bir keresinde senelik pahali lenslerimi kaybettim yeni almistim :KK43:( gozumu acarim suda cunku cikip gitmisler bilmiyorumkismile

bu arada netten su yaziyi buldum :

Kontakt lensle denize girilir mi?

Evet girilebilir, ancak havuz ve deniz sularındaki belirgin kirlilikler ve özellikle havuzlarda varlığı gösterilmiş virüs ve parazitlerin ciddi infeksiyonlara neden olabileceği bilindiğinden, lens üzerine su kaçırmayan yüzücü gözlükleri takılması, ayrıca yüzerken kullanılan lenslerle asla uyunmaması önerilir.

Ben giriyorum ama hep deniz gozluguyle yuzerim, boylece gozume su kacmiyor.
Ben lenssiz hic goremedigim icin lensi cikarip suya girmek benim icin soz konusu degil. Ha, lensi cikarip gozluk takabilirim o ayri. E o sekilde de denize girilmez. Velhasil, benim gibi nerdeyse korseniz, mecbur lenslerle girin ama deniz gozlugu takin yuzerken.

X