tatil planı nasıl kavgaya dönebilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yakın olsaydım kedinize severek bakardim 🥰 Kedi hakkında hassas değil tam da olması gerektiği gibi davranıyorsunuz çok güvendiğiniz bir arkadasiniz varsa günde bir kere 10 dk kontrol etse yeter , mama su ve sağlığı iyi mi diye .. Kedi otellerini bilemiyorum belki güvendiğiniz veterinerden rica edebilirsiniz bizim veteriner opsiyon sağlıyor müşterilerine.
Kardeşimi birakamazdim sanırım .
Anne çocuk gibiymis ama 😞
teşekkür ederim dile getirmeniz bile ne güzel :)
bu muhite yeni taşındık o sebeple ne aileden ne de arkadaşlardan yakın mesafede kimse yok. herkes başka ilçede. aslında anneannemin evi yakın olsa o her gün bakardı gözüm de arkada kalmazdı.
veterinerimize soracağız bakalım yarın :)

tek gitmeye geçen sene niyetlendim, peşime önce kardeşim sonra annem takıldı :KK70:
bu sene kardeşimle gideyim annem evde kediyle ilgilensin dedim, annemle sorun yaşıyoruz :KK70:
evet tek de gidebilirim ama sorumlu hissederim.
açıkçası kardeşimle gitsem daha çok eğlenirim.
veterinerimize soralım aslında ücreti nedir vs
Veterinerlerde 1m karelik kafeslerde tutuyorlar evde kalsın daha iyi hangi şehirdesin izmirse bana da uzak değilse bi gün gider bi gün gitmem bakarım pisiye ama bence kardeşinle tek gitsen daha güzel olurdu

Veterinerlerde 1m karelik kafeslerde tutuyorlar evde kalsın daha iyi hangi şehirdesin izmirse bana da uzak değilse bi gün gider bi gün gitmem bakarım pisiye ama bence kardeşinle tek gitsen daha güzel olurdu
Teşekkür ederim düşünmeniz yeter, yük olmak istemem hallederiz bir şekilde :) Ama çok ince düşüncelisiniz. Evet küçük alanda tutmaları kötü yani belli ki 1-2 günlük ihtiyaçlar için daha uygun. Yine de fiyat alasım var onlardan.

Teşekkür ederim düşünmeniz yeter, yük olmak istemem hallederiz bir şekilde :) Ama çok ince düşüncelisiniz. Evet küçük alanda tutmaları kötü yani belli ki 1-2 günlük ihtiyaçlar için daha uygun. Yine de fiyat alasım var onlardan.
Gercekten izmirdeysen ve yakinsak hergunde goderim mahallede kac kişi kediliyiz hep böyle idare ediyoruz birbirimizi 😻🤗

Boşver yaaa, dedigim gibi zaten yılın 365 günü anneni de görüyorsun kardeşini de.
Kardeşinle eğlenmek istiyorsan bir pazartesi izin al(ya da cuma-pazartesiye denk gelen bir resmi tatil kolla), al kardeşini çik tatile. Ben daha yeni 3 günlük tatilden döndüm, 3 günde yapmadığım şey kalmadı. Pekala da kısa süreli tatiller yaşanabilir.
Ayrıca açtığın neredeyse bütün konular aile üzerine, annem,dayım, kardeşim,ailemle alacagim ev, annemin fikri... Muhtemelen baba figürü olmadığı için 'biz birbizirimize yeteriz, kocaman sariliriz,kimseye ihtiyacımız yok' ailesi olmuşsunuz. Bu güzel bir şey. Ama yani bu kadar sarılırken bireyselligini ihmal ediyorsun gibi geliyor bana.
Ha ben yetkili mercii miyim , tabii ki hayir😅 ama bir KK gözlemcisi olarak yorumum bu yönde.
Sen o evin çocuğusun. Bu kadar sorumluluk almana, her adımında ailenin yararını dusunmene inan ki gerek yok.
Zaten ne yaparsan yap, istersen milyon kere yap, bir kere yapmadığında senden kötüsü olmayacak. Bu evrensel bir kuraldır. Bak, annenle kaç kere tatile çıktın, bir kere kardeşinle çıkmayı teklif ettin, hemen seni parasından mahrum bırakmakla tehdit etti .
Annen böyle bir insan, gençliğinin en güzel zamanlarını onu mutlu etmeye çalışmakla harcamaya gerek yok. Çok isterseniz annenle de ilerleyen günlerde bir sapancaya, ne bileyim bir Erfelek selalesine falan,şehrinize yakin bir yere gider, aile tatili yaparsınız.
Ama bırak bu tatile de kendi paşa gönlün istediği gibi çık .
Valla o baba figürü dağ gibi olsaydı keşke evimizde :) yaşım ilerledikçe böyle düşünüyorum. Keşke anlaşsalardı onlara romantik tatil bile ayarlardık. Babamla sonradan iyi anlaşmaya başladım ben. Ben büyüdüm o olgunlaştı daha iyi anlaştık. Yani keşke güzel bir evlilikleri olsaydı da akşam haberlerinde babamla siyaset konuşsaydım. Son 2 senedir falan çok anar oldum böyle şeyleri. Söylediklerinde haklısın :) düşüncem.

Masrafları düşünüyorsanız tek oda iki kişilik hatta 3 kişilik her şey dahil otel ve tatil köyleri var.Bar da içinde araştırabilirsiniz hayvan dostu yerler de var.Kedi için de veterinerler de ilgilenebilir ya da petshop.Kardesiniz için de hevesini kırmayın derim.

pet otellerine güvenmiyorsanız, kediye bakacak arkadaşınız yoksa, annenizi de alıp üç kişi tatil yapmak herkesin gönlünü hoş edecekse otel tutmayıverin günlük kiralık ev tutun. Ben köpeğimi yıllardır her tatilde yanımda götürüyorum bu şekilde. Ev sahibiyle evcil hayvan meselesini görüşüp kaporayı yolluyorum genelde karışmıyorlar zaten ev ultra lüks olmadığı için ortalama temiz bir 1+1 bulursunuz yeterli.
Hayvan dostu oteller de var ama fiyat konusunda tuzlu olabilirler mi bilmiyorum ama kedi köpek kabul ettiklerini biliyorum.

çevrenizde evinde kesi köpeğinizi ağırlayan insanların bulunduğu bir uygulama var, isterseniz özelden adını atarım, burada reklam vs olmasın şimdi :) Günlük 25-30TL’ye böyle birine bırakabilirsiniz. Arkadaşlarım ve ben kullanıyoruz, çok memnunuz.

Ben de tatil araştırması yapıyorum bir kaç gündür ve tek kişi ile 2 kişi arasında fark yok fiyat olarak 150-200 oynuyor en fazla bence kardeşinizle gidin doyasıya eğlenin derim

ben her sorumluluğunu yerine getiriyorum, en iyi mamalardan birini yiyor, kedi bey gibi yaşıyor veterineri aşısı vs her şeyi tam ve üstüne düşüyorum doğal olarak. evlat gibi çünkü.
Valla şu durumda kim olsa düşman olur, kardeşin daha olmadıysa şanslısın 😂

Valla şu durumda kim olsa düşman olur, kardeşin daha olmadıysa şanslısın 😂
:KK70:
aslında bir yandan şöyle düşünüyorum biz toplu taşımayla günü birlik denize gitme imkanına sahibiz. 2 yazdır kardeşimle bunu yapıyoruz. tamam toplu taşıma biraz yorucu oluyor ama koca günü denizde eğlenerek geçirmeye değiyor. harika bir plaj var sabah erkenden çıkıyoruz saat 10 gibi plaja varıyoruz. akşam da 6 gibi binip otobüse vs geri dönüyoruz. evet yol yorucu ama kalacak yer masrafı olmuyor, plajda dilediğimiz gibi yiyip içiyoruz. tabii bu kardeşim ve benim için uygun anneme göre değil. ama annem de deniz sevmiyor.

allah aşkına geçen sene gittik tatildeyiz güya iş yerindeki dedikodulardan başka bişey konuşmadı. denize gidiyoruz bize katılmıyor vs. demiyor ki kızım siz gençsiniz gidin eğlenin vs diye. ben anne olsam öyle derim.

bilmiyorum ya yaz tatilini komple iptal edip sonbaharda kendime doğaya kaçmalı bir şeyler mi ayarlasam diye düşünüyorum kafa dinlemelik.

Kedi için konuşuyorum: her gün eve gelip mamasını suyunu kontrol edecek ve yarım saat oynayacak birini bulabilirseniz 5-6 gün kalabilir kendi.
bulsam konu bile açmam :KK70: muhite yeni taşındık sayılır yakınlarda tanıdık yok ne yazık ki... yani en yakın kişi bile başka ilçede.
hayır muhite de annemin işi yüzünden taşındık ben sevmiyorum mesela.

W Wurstria canım biliyorsun otelde çalışıyorum ben. Haziranda 2 kişilik oda fiyatımız gecelik 600 tl, Temmuz’da 700 tl olacak. Aktivite olarak sadece açık havuz var. Temmuz itibariyle Ruslar uçuşları acacak fiyatlar bir anda çok yükselir. Şimdiden bir yere rezervasyon yaptırın.
Apart fikri bence o kadar kötü değil. Kediden de ayrılmamış olursunuz ama sen tatilde iş yapmak istemiyorsun anladığım kadarıyla.
Hayvan dostu oteller var, onları da bir araştır.
Ben köpeğimi eğitim aldığı çiftliğe bırakırdım yurtdışına giderken. Hayvan pansiyonuna ya da veterinere bırakacaksak kesinlikle tanıdık, güvenilir bir yer olsun.
Antalya’ya gelirseniz kediciğe ben bakarım 😀 Tüm içtenliğimle söylüyorum.
teşekkürler düşünmen bile yeter :)
apart pansiyon bunların ortak dezavantajını şöyle yaşıyorum, şansım varsa temiz çıkıyor. ve yemek derdi sürekli bizde. ya dışarıda yiyeceğiz ki geçen sene öyle yaptık ya da kendimiz yapacağız. diğer kötü tarafı genelde plaja uzak oluyorlar. ben yakın olsun istiyorum. plaja 10 dk diyen adam genelde yalan söylüyor başımıza geldi çünkü. geçen seneki de 10 dk demişti yarım saat sürdü. dolmuşla gitme şansı vardı tabii. geceliği 300 diyor bakıyoruz bodrum kat resmen.
ben kediye hava değişimi olsun istemiyorum açıkçası. bizimki çok afacan. yemek yerken rahat vermez mesela. uyurken rahat vermez. camdan kaçmaya kapıdan çıkmaya çok müsait. gittiğimiz yere kedimi götürüp sıkıntılarıyla uğraşamam. o yüzden veterinerimize soracağız konaklama hizmeti veriyor mu diye.
bırakacak olsam 2 ev var bırakabileceğim ama buralar kedi için güvenli değil. biri çok yüksek camlarda sineklik yok düşer ölür. diğerinde zaten kuş da var, kapıdan kaçabilir vs

Evde roller bazen değişiyor. Çocuk anneye, anne de çocuğa dönüşebiliyor. Haklısınız anneniz gerekli olgunluğu gösteremiyor
evet yani ne var ya kızım uymuyorsa ben başka zaman gideyim siz başka zaman gidin demek çok mu zor? beraber olalım istiyor ama yine beraber olamıyoruz ki. denize bizimle gelmiyor. sıcakta gezemez tansiyonu var. gürültülü mekana vs giremez. nedir yani burada evdeyiz zaten tatile gidiyoruz orda da evdeyiz, bi ben kardeşimle sahile gidiyorum olay bundan ibaret. kendisinin düşünmesi lazım böyle şeyleri. bir de net cevap vermiyor ona sinir oluyorum. her yer kişi sayısına göre ödeme alıyor. şu şu tarihler kesin geliyor musun diyorum, daha belli değil diyor. ay deliricem.

aslında bir yandan şöyle düşünüyorum biz toplu taşımayla günü birlik denize gitme imkanına sahibiz
İzmir’de olduğunu hatırlıyorum sanki? Aynı şey aklıma geldi. Arkadaşım her haftasonu gidiyor denize. Çeşme bir saatmiş Bornovaya yanlış bilmiyorsam. Annen denize girmeyecekse plaj işletmesinde otursun ferah ferah. Siz de arada yanına gider eşlik edersiniz , elbet bunalıp acıkacağınız saatler de olacak

İzmir’de olduğunu hatırlıyorum sanki? Aynı şey aklıma geldi. Arkadaşım her haftasonu gidiyor denize. Çeşme bir saatmiş Bornovaya yanlış hatırlamıyorsam
aa evet başka bir üyeye anlattım hatta. hafta sonu günübirlik de gitme imkanımız oluyor deniz açığımızı öyle mi kapasam bu yaz, kendim de sonhaharda kafa dinlemeli doğa tatili mi yapsam diye düşündüm. toplu taşıma ile 2 saat falan sürüyor ama daha önce kardeşimle kaç kez yaptık çok da eğlendik. altımızda araba olsa daha kolay olurdu tabii. ama günü birlik gitmek imkansız değil. tabii kalmalı tatil rahatlığı olmuyor ama denizsiz de kalınmıyor :KK70:

30 lira falan alıyor veterinerler . 1 M2 lik yerde ama en azından güvende kalıyor .İhtiyaçları gideriliyor ben öyle düşünüyorum

30 lira falan alıyor veterinerler . 1 M2 lik yerde ama en azından güvende kalıyor .İhtiyaçları gideriliyor ben öyle düşünüyorum
evet kesinlikle güvende oluyor. özgürlük kısıtlansa da en azından veteriner ve ani gelişecek bir sağlık sorunu endişesi de ortadan kalkıyor. bizimki başına sürekli vukuat açan bir kedi. sinekliğe tırmanma, kapı aralığından kaçmaya kalkma, peteğe pati sıkıştırma, oyuncağına tırnak sıkıştırıp tırnağını zedeleme, kurabiye kutusunu devirip ortalığı mahvetme, kurabiyeleri yeme ve o kırıntılar arasında uyuma gibi... daha sayayım mı :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X