Tatil onerisi

Konu sahibi tatile gitmek için yanlış bi zaman seçmişsiniz ne yazık ki indirimler pek olmuyor bu dönemde ama alanyada bizim daha önceden gittiğimiz oteller var çok da memnun kalmıştık şu an fiyatları nasıl bilmiyorum dediğim gibi biz genelde şubat-mart gibi alıyoruz ama yine de bir bakın isterseniz. Mc group otelleri var mc mahberi beach, mc arancia vs. Crystal vardı bir de o da mc grouptandı sanırım ama alanyada olan. Umarım uygun fiyatlı bulursunuz, iyi tatiller şimdiden :)

para hesabı eur olan bir ülkede yaşayıp , türkiye de tatil mi yapıyorsunuz?

Evet. Yurtdışında yaşıyorum ve senede iki hafta TRde tatil yapiyorum. Sebebi euronun 7 küsur olmasi değil. 1200 veya 1500 euroya rahatlikla avrupa ici tatil yapilir. Demek istediğim hotelciler ve ucak şirketleri kuş beyin değil. YTL düşünce fiyatlar, yurtdışından rezervasyon yapanlar için ucuyor. YTLnin düşmesi yurtdışında yaşayan insanlara faydali değil. Buranin fakirinin cebindede kurudan 1500 euro yok

Eşimle dün bunu konuşuyorduk.Biz su an aynı hafta üst üste iki kez dışarda yemek yemeyi hesaplarken adamlar su an karar verse ülkesinden kalkıp gelse bey gibi tatilini yapar.
evet
bizim yazlıkta 3 katlı döküntü binası olan bir yabancı aile vardı, sadece yazları ülkemize geliyorlardı.

binaları resmen dökülüyordu .senelerdir kırık dökük binada oturuyorlardı maddi durumları da iyi değildi.

bu sene binayı komple restore ettiler biz kendi yazlıgımızdan utanır olduk

evimize iyi denecek düzeyde maaş giriyor ancak ay sonu ucu ucuna geliyor

gecen bir carsaf alacaktım tek kişilik acelem vardı alamadım 29 tl idi sonra alırım dedim çıktım.

iki gün sonra aynı avm ye birdaha gittim 35 tl olmuş , bu sefer de eşim sıkıldı hadi cıkalım diye

evımızın önunde bu avm, tamam dedim yarın gecerken alırım iş çıkışı ve bir gün sonra yeniden ugradım carsaf 45 tl olmuş

Herseye sürekli zam geliyor içim karardı artık, bu aldıgımız iyi maaşlar neredeyse asgari ücret seviyesine gelecek.

iki kere dısarda yemek yesem vicdan azabı cekıyorum ,çünkü para yetmiyor

çalışan bayanım evimizin işlerini eşimle hallediyoruz.temızlık için yardımcı almak bana lüks. oysaki belki suanda herkesın özeneceği bir maaşa çalışıyorum ama günden güne eriyor paramız.

biz kendi ülkemizde senede bir defa tatil yapamıyoruz sizin durum yine iyiymiş:)

fiyatlar sizin için artıyor olabilir ama bizim için tamamıyla ulasılmaz oluyor.

sizin 100 eur ya kaldıgınız otelde biz 150 eur ya kalıyoruz

100 eur sizin için cok buyuk para değil ama tr de suanda asgari ücterin yuzde 60 ı.

Yok canim. Euro bizim icin baya büyük para. Euro ile hayatimizi sürdürüyoruz sonucda. Sizin icin 100 YTL neyse bizim icinde 100 Euro aynisi. Bu hesaplari aciklamakdan gina geldi ama burdada asgari ücretden yaşayan bir insan tatile çıkamıyor. Cevremde 15 senedir Trye memeleketine gidemeyen insanlar var. Biz euro kazanıyoruz ama giderlerimizde euro olduğu icin ay sonu bizede zor geliyor yani

sizin kendi ülkenizdeki geçiminizden bahsetmiyorum zaten ben
bizim ülkemize geldiğinizdeki 100 eur karsılıgından bahsedıyorum
100 eur karsılıgı =100 tl olmuyor yani:)

sizin kendi ülkenizdeki geçiminizden bahsetmiyorum zaten ben
bizim ülkemize geldiğinizdeki 100 eur karsılıgından bahsedıyorum
100 eur karsılıgı =100 tl olmuyor yani:)

Evet olmuyor tabiki. Zaten yorumum tatil üzerineydi. Halk pazarinda paramla 7 kati domates alabilirim :) bu doğru. Çoğu turist hotelden çıkmadığı icin faydasi marjinal oluyor ama. Neyse, siz bu konuyu biraz subjektif algiliyorsunuz galiba. Sizin ülkeniz bizim ulkemiz diye başlamışsınız. Sonucda bende kendi ülkemde tatil yapıyorum. 7 göbek istanbul doğumlu türk kizi türk olarak sizin ülkenizde değil kendi ülkemde tatil yapıyorum.

yaşadığınız ülke olarak kastetmiştim :) yanlış anlaşılma olmasın

yaşadığınız ülke olarak kastetmiştim :) yanlış anlaşılma olmasın

Yanlış anladim ozaman. Son zamanlarda yurtdışında yaşayan türkler günah kecisi tuttuğu icin yaka silkdim iyice. Demek istediğim, uzun lafin kisasi YTL nin düşmesinle TRde tatil yapmanin alakasi yok. Zamaninda 1 Euro 1'90 tl ikende gurbetçiler geliyordu

Yanliz para birimi YTL degil :)
Uzun zaman once tl ye geri donduk

Yanliz para birimi YTL degil :)
Uzun zaman once tl ye geri donduk

Ben hala YTL diyorum :) almanyada ve borsada TRY olarak kısaltiliyor. Eskiden TL olarak kisaltiliyordu galiba ama emin değilim. Umarim yakin zamanda ekonomi dengelenir. Bu gidişat hic hoş değil. Çalıştığım Bankada gecen Cuma Kriz Meetingi oluşturuldu. Firmalarin çoğu kredilerini ödemede şimdiden zorluk çekiyor

Bu yıl biz de mersin diyorduk nereye gttniz tavsiyenz nwdir

Sen almanyadaydin dimi?
Orda bile kriz bu kadar ciddiyse bizim ulke sittin sene cikamaz krizden

Ayy 3 mesajdır YTL YTL içime fenalık geldi. YTL kalkalı 10 sene oldu be.

Sen almanyadaydin dimi?
Orda bile kriz bu kadar ciddiyse bizim ulke sittin sene cikamaz krizden

Evet canim. Kredileri ödemeyenler zaten türk firmalari. Çoğu uluslararasi firmaların Turkiyedeki kollari. Mercedes, zara vs. Durum gercekdende sinir bozucu. Yakin zamanda üretim durabilir. Çoğu ham maddeler dolar/euro endexli satin alındığı için

Uygun otel bulmak zor olur şimdi o ancak erken rezervasyonla mümkün olabilirdi genede allahtan ümit kesilmez belki bir bilen yazar buraya da bende degerlendiririm.Ben kusadasini cok begeniyorum tusan veya ömer holiday genelde tercihimdir ama fiyatları uçmuş vaziyette şu an.Bu sezon haziran sonu 2 gece 3 gun 468 tl ye esim ben ve oglum ömer holidayda kisa bir tatil yapmistik simdi bu rakamlar hayal oldu.Gidemiyoruz o yuzden.insallah bulursunuz siz.

Kalkdida ne oldu net olarak?lira ayni lira semerini değiştir dur. Aradaki farki iki kalemde dök şuraya biz kara cahillerde faydanalalim bari :)
Not olarak YTL kalkmadi hanimefendi... 3 senelik transition zamanindan sonra sadece "yeni" kelimesi kaldirildi. Yani 2. Türk Lirasi hala cüzdanında bulunan para birimi.
Evet aynen cahil gösteriyor sizi YTL demek her mesajda. Çünkü şuan TL. Hem cahilsiniz hemde ısrar ediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…