- 2 Aralık 2017
- 2.741
- 3.939
- 133
- 32
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
para hesabı eur olan bir ülkede yaşayıp , türkiye de tatil mi yapıyorsunuz?
evetEşimle dün bunu konuşuyorduk.Biz su an aynı hafta üst üste iki kez dışarda yemek yemeyi hesaplarken adamlar su an karar verse ülkesinden kalkıp gelse bey gibi tatilini yapar.
para hesabı eur olan bir ülkede yaşayıp , türkiye de tatil mi yapıyorsunuz?
biz kendi ülkemizde senede bir defa tatil yapamıyoruz sizin durum yine iyiymiş:)Evet. Yurtdışında yaşıyorum ve senede iki hafta TRde tatil yapiyorum. Sebebi euronun 7 küsur olmasi değil. 1200 veya 1500 euroya rahatlikla avrupa ici tatil yapilir. Demek istediğim hotelciler ve ucak şirketleri kuş beyin değil. YTL düşünce fiyatlar, yurtdışından rezervasyon yapanlar için ucuyor. YTLnin düşmesi yurtdışında yaşayan insanlara faydali değil. Buranin fakirinin cebindede kurudan 1500 euro yok
biz kendi ülkemizde senede bir defa tatil yapamıyoruz sizin durum yine iyiymiş:)
fiyatlar sizin için artıyor olabilir ama bizim için tamamıyla ulasılmaz oluyor.
sizin 100 eur ya kaldıgınız otelde biz 150 eur ya kalıyoruz
100 eur sizin için cok buyuk para değil ama tr de suanda asgari ücterin yuzde 60 ı.
sizin kendi ülkenizdeki geçiminizden bahsetmiyorum zaten benYok canim. Euro bizim icin baya büyük para. Euro ile hayatimizi sürdürüyoruz sonucda. Sizin icin 100 YTL neyse bizim icinde 100 Euro aynisi. Bu hesaplari aciklamakdan gina geldi ama burdada asgari ücretden yaşayan bir insan tatile çıkamıyor. Cevremde 15 senedir Trye memeleketine gidemeyen insanlar var. Biz euro kazanıyoruz ama giderlerimizde euro olduğu icin ay sonu bizede zor geliyor yani
sizin kendi ülkenizdeki geçiminizden bahsetmiyorum zaten ben
bizim ülkemize geldiğinizdeki 100 eur karsılıgından bahsedıyorum
100 eur karsılıgı =100 tl olmuyor yani:)
yaşadığınız ülke olarak kastetmiştim :) yanlış anlaşılma olmasınEvet olmuyor tabiki. Zaten yorumum tatil üzerineydi. Halk pazarinda paramla 7 kati domates alabilirim :) bu doğru. Çoğu turist hotelden çıkmadığı icin faydasi marjinal oluyor ama. Neyse, siz bu konuyu biraz subjektif algiliyorsunuz galiba. Sizin ülkeniz bizim ulkemiz diye başlamışsınız. Sonucda bende kendi ülkemde tatil yapıyorum. 7 göbek istanbul doğumlu türk kizi türk olarak sizin ülkenizde değil kendi ülkemde tatil yapıyorum.
yaşadığınız ülke olarak kastetmiştim :) yanlış anlaşılma olmasın
Yanliz para birimi YTL degil :)Yanlış anladim ozaman. Son zamanlarda yurtdışında yaşayan türkler günah kecisi tuttuğu icin yaka silkdim iyice. Demek istediğim, uzun lafin kisasi YTL nin düşmesinle TRde tatil yapmanin alakasi yok. Zamaninda 1 Euro 1'90 tl ikende gurbetçiler geliyordu
Yanliz para birimi YTL degil :)
Uzun zaman once tl ye geri donduk
Bu yıl biz de mersin diyorduk nereye gttniz tavsiyenz nwdirHer şey dahil giderseniz çok uygun olmaz ki bu sezonda. Biz yarım pansiyon gittik çünkü zaten öyle şu gibi içen, çok yemek yiyebilir bir çift değiliz. Öğlenleri de kafamiza göre dışarda birşey yedik. Hem de uyguna geldi. Ama sizin dediğiniz yerlere değil de Mersin'de bir otele gittik.
Sen almanyadaydin dimi?Ben hala YTL diyorum :) almanyada ve borsada TRY olarak kısaltiliyor. Eskiden TL olarak kisaltiliyordu galiba ama emin değilim. Umarim yakin zamanda ekonomi dengelenir. Bu gidişat hic hoş değil. Çalıştığım Bankada gecen Cuma Kriz Meetingi oluşturuldu. Firmalarin çoğu kredilerini ödemede şimdiden zorluk çekiyor
Ayy 3 mesajdır YTL YTL içime fenalık geldi. YTL kalkalı 10 sene oldu be.Yanlış anladim ozaman. Son zamanlarda yurtdışında yaşayan türkler günah kecisi tuttuğu icin yaka silkdim iyice. Demek istediğim, uzun lafin kisasi YTL nin düşmesinle TRde tatil yapmanin alakasi yok. Zamaninda 1 Euro 1'90 tl ikende gurbetçiler geliyordu
Sen almanyadaydin dimi?
Orda bile kriz bu kadar ciddiyse bizim ulke sittin sene cikamaz krizden
Ayy 3 mesajdır YTL YTL içime fenalık geldi. YTL kalkalı 10 sene oldu be.
Ayy 3 mesajdır YTL YTL içime fenalık geldi. YTL kalkalı 10 sene oldu be.
Kalkdida ne oldu net olarak?lira ayni lira semerini değiştir dur. Aradaki farki iki kalemde dök şuraya biz kara cahillerde faydanalalim bari :)
Evet aynen cahil gösteriyor sizi YTL demek her mesajda. Çünkü şuan TL. Hem cahilsiniz hemde ısrar ediyorsunuz.Not olarak YTL kalkmadi hanimefendi... 3 senelik transition zamanindan sonra sadece "yeni" kelimesi kaldirildi. Yani 2. Türk Lirasi hala cüzdanında bulunan para birimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?