• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil konusunda tecrübelerinize ihtiyacım var

İyi niyetiniz için teşekkürler. İşte herkes kendi memleketini iyi bilir. Bak denizanası vs varmış :) benim bahtım kötü :halay::halay:

Kurbanda dana kovaladk bi de deniz anası vs olmasın. Dediğiniz gibi havuzu iyi bi yerler bakmak lazım. Eşime yorumlardan bahsettim onla mesajlaşıyoruz şuan. Halaa o otelde aklı kötü yorumlara rağmen. Bende liparis oteli begendim. Yorumlarda iyi

seçenekleriniz arasında en iyisi liparis. Tripadvisordan özellikle o eşinizin beğendiği otelin fotoğraflarına bakın hakikaten pislik içinde
https://www.tripadvisor.com.tr/Hote...aggregationId=&albumid=&filter=2&ff=333074150

Herkese iyi bayramlar.

İzin sorunundan dolayı balayına gitmemiştik. Ve şimdi 15 eylülde izne ayrılıyor eşim. Tatil planlamaya çalışıyoruz.
Ama ikimizin de hiç bilgisi yok. Ben ailemle tatile giderdim ama çocukken pansiyonda vs kalırdık. Eşim hiç gitmemiş.
İkimizde yüzme bilmiyoruz. Ama heves ediyoruz öğrenmek için.
Karadeniz turu planlamıştık ama onu mayısa erteledik daha güzel olacagını düşündük.

Şimdi biz mersinin güzel ilçelerinden birinde güzel bi otele gitmek istiyoruz. İlçe ve otel konusunda önerileriniz varsa çok memnun olurum.
Eşim istediğin oteli seç dedi ama ben abartmak istemiyorum. Yani 2000 tl geçmemeli bütçesi.
Benim için önemli olan tek şey eğlenmek ve gezmek. Bizim için önemli bi tatil ilk oldugu için.
Açıkcası nelere dikkat etmeliyiz seçim yaparken bunu bile bilmiyorum.

Bir de taytlı mayo giyenler yada haşema giyenler hangisini önerir.

Not: arabamız yok. Plaja yakın seçmeye çalışıyoruz bu yüzden.
Bence yuzme bilmiyosaniz daha tarihi yerleri gezmeye gidebilirsiniz mardin urgup bilemedim oyle yerler iste:) ama yuzmeyi ogrenmek istiyoruz diyosanz ayri tabi.

ilerleyen dönemlerde karadeniz turu yapıcaz ve ege. Benn güneşten rahatsız oluyorum. Başım ağrıyo ve yüzümde berbat kızarıklık oluyo. Rose diye bi rahatsızlık varda.
Bende gezmeyi daha çok severim. Urfayı gezdik. Kapadokya ya gittik, adana ya gittik. Ama hep bahar aylarında.
Azıcık baş başa kalıp romantizm yaşayalım bukez :)
Deniz için,ayaş,silifke,susanoğlu,bogsak buralara bak şehir merkezin de denize girilmez ha giren vardır belki ama görmedim ben eylül ayında denize girebilirsin tabi yanıyor buralar şuan eylülde çok sıcak olur,pansiyon tutun bence yada çadır yemek işini bir şekilde halledersiniz.

Merhaba yazdıklarınızdan ilk otel deneyiminiz olacağını, yüzme bilmediğinizi ve aracınızın olmadığını yazmışsınız. Mersin olayı biraz karambole gelecek ama ben ilerideki tatilleriniz için ufak tüyolar verip kaçacağım:) Kendimi fularlı ekşici gibi hissetsem de yazacağım:)

Oda kahvaltı genelde şehri keşfetmek isteyenlerin ya da hergün başka ilçeye/beldeye gideceklerin tercihi oluyor. Kapadokya/Şirince vs gibi kültür turizminin olduğu yerlerde de yine insanlar gezeceği için yalnızca bu tarz oteller yaygın oluyor. Talep bu yönde çünkü.
Yarım pansiyon: Kahvaltı+akşam yemeği (akşam yemeğinde içecekler dahil değil)
Tam pansiyon: Kahvaltı+öğle+akşam
Herşey dahil: Otelde sürekli bir yeme içme havası var. Üç öğüne ek olarak geç kahvaltı, yok gözleme saati, dondurma saati gibi seçenekler var.
Ben ölümüne dinlencğim eğleneceğim derseniz herşey dahil veya en azından tam pansiyon seçmelisiniz.

Yüzme bilmiyorsanız denizi sığ ve sıcak olan dalgasız kumlu koylar sizin için daha uygun.

Denize girmeyip havuz tercih edecekseniz (ki 15eylül de soğuk olma ihtimali var) havuz sayısı fazla ya da havuzu büyük oteller daha iyi olabilir. Havuz yükseklikleri genelde 140-160cm aralığında olur.

Denizden ve havuzdan zevk almazsanız muhakkak hamam ve saunadan faydalanabilirsiniz hatta kapalı havuzlar da oluyor ve ısıtılıyor. Gittiğiniz döneme göre arayıp hangi dönemde açık olduğunu sorabilirsiniz. Bunlardan ücretsiz faydalanırsınız. Kendi kese köpüğünüzü ücretsiz yapabilirsiniz. Ancak tavsiyem en azından bir masaj maske ya da kese köpük yaptırmanız. Bu ücrete tabii ancak pazarlığa açık konuşarak indirim kapabilirsiniz. 60-200tl bandında ufak bir şımartılma kapabilirsiniz.

Oteldeki tüm deniz aktiviteleri seçtiğiniz konaklama tipine bakılmaksızın (jetski gibi) ücretli. Akşam 10 civarı animasyon ve müzik gibi etkinlikler başlar ancak diskolar genelde 12de açılır.

Yerinizde olsam ya zincir otellerden birini tercih eder ya da bir tur şirketine bırakırdım kollarımı:)

İyi tatiller.
Mükemmel tavsiyeler teşekkür ederim. Denize sıfır tam pansiyon bi yer bakıyoruz kesin.
Sonraki tatiller için tur yardımı alıcaz.

En azından bilmedigim terimleri açıkladınız. Yani şehre göre seçecegimiz otel tipleride değişiyor.

15 nden sonra neden denize girilmez ki ? Ben geçen sene 11-17 eylül arası Mersin’de seminerdeydim resmen havale geçiriyordum , aşırı sıcaktı ve herkes denize havuza giriyordu, hatta bizim seminer grubundan bazıları derslerden sonra denize kaçıyorlardı ..
Cocuklugumdan berı eylul ayı ıcın yengecler cıkar derler :))
Merhaba yazdıklarınızdan ilk otel deneyiminiz olacağını, yüzme bilmediğinizi ve aracınızın olmadığını yazmışsınız. Mersin olayı biraz karambole gelecek ama ben ilerideki tatilleriniz için ufak tüyolar verip kaçacağım:) Kendimi fularlı ekşici gibi hissetsem de yazacağım:)

Oda kahvaltı genelde şehri keşfetmek isteyenlerin ya da hergün başka ilçeye/beldeye gideceklerin tercihi oluyor. Kapadokya/Şirince vs gibi kültür turizminin olduğu yerlerde de yine insanlar gezeceği için yalnızca bu tarz oteller yaygın oluyor. Talep bu yönde çünkü.
Yarım pansiyon: Kahvaltı+akşam yemeği (akşam yemeğinde içecekler dahil değil)
Tam pansiyon: Kahvaltı+öğle+akşam
Herşey dahil: Otelde sürekli bir yeme içme havası var. Üç öğüne ek olarak geç kahvaltı, yok gözleme saati, dondurma saati gibi seçenekler var.
Ben ölümüne dinlencğim eğleneceğim derseniz herşey dahil veya en azından tam pansiyon seçmelisiniz.

Yüzme bilmiyorsanız denizi sığ ve sıcak olan dalgasız kumlu koylar sizin için daha uygun.

Denize girmeyip havuz tercih edecekseniz (ki 15eylül de soğuk olma ihtimali var) havuz sayısı fazla ya da havuzu büyük oteller daha iyi olabilir. Havuz yükseklikleri genelde 140-160cm aralığında olur.

Denizden ve havuzdan zevk almazsanız muhakkak hamam ve saunadan faydalanabilirsiniz hatta kapalı havuzlar da oluyor ve ısıtılıyor. Gittiğiniz döneme göre arayıp hangi dönemde açık olduğunu sorabilirsiniz. Bunlardan ücretsiz faydalanırsınız. Kendi kese köpüğünüzü ücretsiz yapabilirsiniz. Ancak tavsiyem en azından bir masaj maske ya da kese köpük yaptırmanız. Bu ücrete tabii ancak pazarlığa açık konuşarak indirim kapabilirsiniz. 60-200tl bandında ufak bir şımartılma kapabilirsiniz.

Oteldeki tüm deniz aktiviteleri seçtiğiniz konaklama tipine bakılmaksızın (jetski gibi) ücretli. Akşam 10 civarı animasyon ve müzik gibi etkinlikler başlar ancak diskolar genelde 12de açılır.

Yerinizde olsam ya zincir otellerden birini tercih eder ya da bir tur şirketine bırakırdım kollarımı:)

İyi tatiller.
Sizin dedıgınızsartlarda mersınde zaten bıryer oldugunu sanmıyorum..
Onun ıcın bu bılgıler cok onemlı ama antalya vs otellerı ıcın iyi bir onızleme..
Mersınde ı ıııı:))))

Biz geçen yıl Granada resorta Eylülde gittik kişibaşı 150tlye ama otel überlüks, ultra HD. Aynı güzellikte HDler gayet uygun fiyata bulunur bence Yokuspokus Yokuspokus

Alanya'da fiyat seçeneği bol, tavsiye de bol :))
Dediğin otelin hizasında tüm oteller lüksten gider zaten, delphin botanik filan; sahil boyu; güzellerdir.
Majesty Club Oasis Beach Hotel de fena değil, fiyat olarak çok uygundur; yemeklerine çok bir şey diyemem ama. Gez dur içini :KK70:

Onun ıcın bu bılgıler cok onemlı ama antalya vs otellerı ıcın iyi bir onızleme..
Yengeç görmüş oluruz öyle deme kız :KK49:

cocuklugumdan berı eylul ayında yengec ve denız anası cıkar derler hıc gıtmeyız :)) nekadar dogru bılmem ..

son 10 yılda 1 kere büyük deniz anası salgını oldu benim bildiğim. Onda da bizim kuzene vurmuştu. Deniz anası deyip geçmeyin Zehirli olanlar gerçekten çok bela bir şey dokunduğu yerde iz bırakıyor.

Mükemmel tavsiyeler teşekkür ederim. Denize sıfır tam pansiyon bi yer bakıyoruz kesin.
Sonraki tatiller için tur yardımı alıcaz.

En azından bilmedigim terimleri açıkladınız. Yani şehre göre seçecegimiz otel tipleride değişiyor.
Evet şehre ve ihtiyaçlarınıza göre değişir. Şehrin kaldırabileceği kadar otel ve beklentiye göre de oda seçenekleri olur.
Seneye çok güzel seçimler yaparsınız umarım:) şimdiden iyi tatiller:)

son 10 yılda 1 kere büyük deniz anası salgını oldu benim bildiğim. Onda da bizim kuzene vurmuştu. Deniz anası deyip geçmeyin Zehirli olanlar gerçekten çok bela bir şey dokunduğu yerde iz bırakıyor.
Yanii koca arazide sevgili danacık bi beni kovaladıysa :))) yüzyılda birde olsa denizanası bana denk gelir :KK76:

Zaten ileride daha güzel planlar yapabilsin diye yazdım:) Tahmin edebiliyorum iç turizm ile kalkınan bir yer olduğu için canlı bir otel bulmak zor olacaktır. Ama olsun genç çift mutlu olsun:)

kayseri den mersine gitmistim. fena degil, erdemli idi sanirim denizi guzeldi. gonlunuzce bulursunuz umarim.
mersin fena kesfedildi herkes orda. kayseri de kime sorsam tatile oraya gidiyor. civar iller falan da gidince cok kalabaliklasmis.
iyi yerler hakkinda EnHarbiKiz EnHarbiKiz guzel tavsiye verebilir yerlisi oranin. etiketliyim gorur umarim.

Konu sahıbı sıteye uzun zamandır gırmıyordum ozel msj atamadım bı turlu bana msj atabılırmısın ..özel acıklamalarım olacak :D

Back
X