• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşıyıcı Anne Aranıyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
rastgele bu konuyu gördüm de arkadaşınız ne yaptı çok merak ettim ??

Merhabalar,
Ben 32 yaşında evli, çalışan bir kadınım. Yazmamın nedeni "taşıyıcı annelik" konusunu hemen yargılamak yerine biraz düşünmenizi sağlamak. Kronik karaciğer hastasıyım ve karaciğerin kanı yüksek derecede pompalamasından dolayı özefagusta (yemek borusu ve midenin birleşimi) varislerim var. 3 yıl önce hepatit C tedavisi (interferon) gördüm. Ve büyük azmim sonucunda hastalığı yendim.
Normal yoldan hamile kalamadım ve zaten hamile kalsaydım büyük riskler vardı.
Tüp bebek için eşimle Amerikan Hastanesinin yolunu tuttuk ve Bülent beye muayene oldum. Fakat rahatsızlığımı anlatınca bu gibi hamileliklerin %10 unun anne ölümleriyle sonuçlandığını söyledi. Kısacası tam bir hekim duyarlılığıyla davrandı. Para peşinde olsa hiç umursamaz başlardı tüp bebek tedavisine. Sorun şu: Bebek büyüdükçe varislere baskı yapacak ve belkide varisleri patlatıp iç kanamaya neden olacaktı. Risk büyük yani. Hamileleliğin karaciğerimi daha çok bozabileceğini de söyledi.
Evlatlık almayı önerdim eşime. Bana göre doğurmak değil büyütmek önemli. Ama eşim ailesi o bebeği belkide çok zor şartlarda bıraktı onu. Mecbur kaldı belki de dedi. Gerçi haksız da sayılmaz. Televizyonlarda neler izliyoruz.
Kızkardeşim sağlıkçı ve benim zaten bebek için çok çabalamamı anlamsız buluyordu. Çünkü bütün rahatsızlığımda o vardı yanımda beni korudu kolladı hep. O benim arkadaşım, sırdaşım, dostum, herşeyim.
Daha başlarda "ablam sen hiç canını sıkma, ben senin bebeğini taşırım" dedi.
Kardeşim şu anda evli ve kendi bebeğine hamile 2 sene sonra da benim bebeğimi taşımak istiyor. Ama ben bu konuda ona hiçbir talepte bulunmadım.
1 ay öncesine kadar biraz olsa umudum vardı bebek konusunda ama şimdi hiçbir umudum yok. Kardeşimin teklifini düşünmeye başladım.
O kadar üzgünüm anlatamam. Anne olmayı çok istiyorum.
Konu başlığını açan arkadaşım taşıyıcı annelik konusunda hiç araştırma yapmadım. Bildiklerini benimle paylaşır mısın?

Selam oncelikle. Ben yurtdisinda yasiyorum burada tv izlemisdim kadinin bebegini annesi tasiyordu onlardada ayni boyle bir vaka varmis en guvenilir kisi kadinin annesi oldugundan boyle birsey yapmaya Karar vermisler. Aslinda mantiksiz degil sonucda bu tipbi bir islem yani ucuncu sahis sadece tasiyor. Ilginc ama demek caresiz kalinca insan herseyi yapabiliyor. Allah yardimcilari olsun

taşıyıcı anne aracılı ile anne olmuş bir arkadaşım var, öyle korkulacak bir durum olmadı anlatıkları kadarıyla karşılıklı anlaşmışlar sonuç iki tarafta memnun:)

merhaba,
33 yaşında sağlıklı bir kadınım eşimden yeni boşandım yurt dışında doktora yapmak istiyorum bu nedenle paraya ihtiyacım var, taşıyıcı annelik yapabilirim.

yazılanları baştan sona okudum allah kimsenin başına vermesin zor iş ama bazı yazılar çok mantıksız geldi bana bu iş ilk değil sonda olmayacak günümüzde artık gayet normal tmm ülkemizde onay verilmeye bilir ama onunda çözümü var başka bir yerde yapılabiliyor olayı dramatik hale getirmeyin herkez bizim gibi değil doğurup ayrılamaz diyen arkadaşlar madem herkez o kadar merhametli okadar bağlı nasıl oluyoda okadar bebekler yetiştirme yurdunda ya doğurup çöp kovasına atanda var sokağa bırakanda var boğarak öldürende var camdan atanda hepsi var olan haberlerde çıkmış konular evet uzun bi araştırma süreci ama olumsuz olucağına sanmıyorum eminimki aranılan kişi bulunacak bu benim fikrim kimsenin fikrinide yargılamak bana düşmez ama işin mantığı bu ALLAH yardımcınız olsun

taşıyıcı anne aracılı ile anne olmuş bir arkadaşım var, öyle korkulacak bir durum olmadı anlatıkları kadarıyla karşılıklı anlaşmışlar sonuç iki tarafta memnun:)
mrb sdf34 arkadaşın hangi merkezde tedavi oldu ve maliyeti ne kadar merak ediyorum arkadaşınla iletişime geçmem mümkün mü acaba cvp yazarsan sevinirim :)

Selam!

Tasıyıcı Anne için yakın bir akrabamız yurtdısına gitti. Detaylarını ogrenip size geri donus yapabilirim isterseniz?

Saglıklı gunler!

Selam!

Tasıyıcı Anne için yakın bir akrabamız yurtdısına gitti. Detaylarını ogrenip size geri donus yapabilirim isterseniz?

Saglıklı gunler!

lütfen ben de yakın zamanda gürcistana gitmek istiyorum taşıyıcı annelik için ama güvenilir bir hastane bulmak gerçekten çok zor.. hangi hastaneye gitmişler nasıl olmuş yazarsanız çok sevinirim

Bugun gürcistanda bır tup bebek merkezıyle telde gorustum tasıyıcı annelık uzerıne ıstedıklerı mıktar adıma ucuk bı rakamdı!30.000 dolar!

Dini olarak caiz değil eğer arkadaşınız müslümansa

iPhone 'den Tapatalk

tasiyici annelikte guvenli kisiler cok onemli ilk asama guvenli bir tasiyici anne secimi daha sonraki asama secilen tasiyici annenin doktor onayindan gecmesi doktor onayindan gecen tasiyici anne artik transfer icin gerekli tedavileri alir ve sira transfere gelir transferde embriyo kalitesinin onemi tasiyici annenin rahim kalitesi kadar onemlidir transferden sonraki asama 12 gunu saymakla gecer ve 12 gun sonunda Allah in izniyle mutlu haber alinir ve kalir 9 ay boyunca tedaviyi duzenli uygulamak ve tasiyici anneye emanet edilen yavrunun sahiplerine ulasmasi ve mutlu son yasanir:) cok basit ve bi okadarda zor bir surectir deneyimlerimi herkesle paylasima acigim :)

Merhaba
taşıyucı annelik süreci hiç de kolay değil. Benim doğuştan rahmin yok ve bu yola başurdum. İnternet de bulduğumuz taşıyıcılar bizi dolandırdı. Sonuç olarak daha önce yapmış bir aile bize yardımcı oldu ve yol gösterdi. Şuan bebeğimizé kavuştuk. Lütfen tanımaldığınız kişilere güvenmeyin. Yapmak isteyen tüm bayanlara yol gösterebilirim. Bizi bizden başka kimse anlamaz.

Merhaba arkadaşlar.
Bende taşıyıcı anne arıyorum. Inancli ve merhametli biri olsun. Tum süreç yasalara uygun bir sekilde tasiyici anneligin serbest oldugu bir ulkede yapilacaktir.
Tercihimiz esi vefat etmis bir bayandan yana. Evli bir bayan bu konuda bize yardimci olmak isterse mutlaka esinin rizasini almalidir.
sagligi yerinse sigara alkol kullanmayan bir bayan arıyorum.
Ilgilenenler ... adresinden ulaşılabilir.
Ankaradan ilgilenenler tercihimizdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back