• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşıyıcı Anne Aranıyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bu durumda en uygun taşıyıcı anne adayı aileden biri olabaiar gibi geliyor kız kardeş gibi mesela ama tabi o kız kardeşin eşi ne der birde taşıyıcı anne ile genetik anne 6 aylğına gözden uzak bir yere gitseler doğum oldukdan sonra dönseler gibi.Tabi benim bu bahsettiklerim olması biraz zor ihtimaller sanırım ama arkadaşınıaza hak veriyorum aynı durumda olsaydım şartlarımı aynı şekilde zorlardım Allah yardımcıları olsun

Arkadaşlar lütfen UNFORGIVEN nickli kişinin yazdıklarına cevap vermeyin. Ben bu başlığı birileri alay etsin, komik bulsun diye açmadım. Fikrini "kibarca" söyler gidersin. Polemik sayfası değil bu, ciddi ve hassas bir mesele. Deşarj olmak isteyen burayı kullanmasın rica edicem!

Arkadaşlar lütfen UNFORGIVEN nickli kişinin yazdıklarına cevap vermeyin. Ben bu başlığı birileri alay etsin, komik bulsun diye açmadım. Fikrini "kibarca" söyler gidersin. Polemik sayfası değil bu, ciddi ve hassas bir mesele. Deşarj olmak isteyen burayı kullanmasın rica edicem!

çok komıksın yaaa...delidir cevap vermeyın gibi bir şey oldu??

neden kuzum, aynı fıkırde olmadıgım için mi??
evet değilim ...

Aslında bu durumda en uygun taşıyıcı anne adayı aileden biri olabaiar gibi geliyor kız kardeş gibi mesela ama tabi o kız kardeşin eşi ne der birde taşıyıcı anne ile genetik anne 6 aylğına gözden uzak bir yere gitseler doğum oldukdan sonra dönseler gibi.Tabi benim bu bahsettiklerim olması biraz zor ihtimaller sanırım ama arkadaşınıaza hak veriyorum aynı durumda olsaydım şartlarımı aynı şekilde zorlardım Allah yardımcıları olsun

Merhaba,
Önerdiğiniz gibi yapan aileler de var. Benim arkadaşım ve eşi bu işi araştırmak için Kıbrıs'a gittiler ve orada çok sayıda aile ile tanışmışlar. Akrabaları, yakın arkadaşları taşıyıcı anne olanlar varmış, hatta inanmayacaksınız belki ama ücretsiz sırf iyilik olsun diye yapanlar da varmış. Bu işi meslek olarak yapanlar da var tabiki. Denk gelmesi, aileden gönüllü birilerinin olması filan gerekiyor bunun için. Örneğin benim yapabileceğim bir şey değil bu ama yapana sonsuz saygı duyarım....

Son düzenleme:
hamilelik öyle bir süreç ki... kanınla beslediğin bir bebek olacak ortada. onun iin 9 ay çok sıkıntıya katlanacaksın, ağrı kesici bile içmeyeceksin, hareketlerini hissedip karnnını okşayacaksın...sonra doğuracaksın ve sütle sızlayacak memelerin...ama çocuk senin değil başka iki kişinin olacak...genetik olarak senin olmayabilir de içtiğin suya bile ortak bir canlıyı aylarca büyütmüşsün içinde nasıl ayrılınır ki? bana ters. benim çocuğum olmasa evlat edinmeyi tercih ederdim.

hamilelik öyle bir süreç ki... kanınla beslediğin bir bebek olacak ortada. onun iin 9 ay çok sıkıntıya katlanacaksın, ağrı kesici bile içmeyeceksin, hareketlerini hissedip karnnını okşayacaksın...sonra doğuracaksın ve sütle sızlayacak memelerin...ama çocuk senin değil başka iki kişinin olacak...genetik olarak senin olmayabilir de içtiğin suya bile ortak bir canlıyı aylarca büyütmüşsün içinde nasıl ayrılınır ki? bana ters. benim çocuğum olmasa evlat edinmeyi tercih ederdim.

Evet canım 28 haftalık hamile biri olarak çok iyi anlıyorum demek istediklerini. Hamilelik zor bir süreç ama kendi bebeğin için bu sürece katlanıyorsun bir şekilde. Başka birinin bebeğini 9 ay taşımak çok daha zor olmalı. Ben dahil herkesin kolay kolay yapabileceği şeyler değil. Ama yapılıyor da yaşanıyor da bunlar. Film gibi. Çok sayıda taşıyıcı anne adayı ile görüşüldü. Biri hepatit b taşıyıcısı çıktı mesela, başka birinin tüpleri tıkalı çıktı. diğer görüştükleri kişiler çeşitli sebeplerden kafalarına yatmadı. Başka bir kadın günde 1 paket sigara içiyor, e bırakabilecek misin hamileliğinde dediklerinde kadın "ben kendi hamileliklerimde de içtim, bak sapasağlam çocuklarım" demiş mesela. Arkalarına bakmadan kaçmışlar. Başka bir aday afedersin, hayat kadını gibi davranmış. Bir sürü hikaye...Hem aday bulacaksın hem güvenilir olacak hem sağlıklı olacak...Çok zor bir iş.Bulan da araya araya buluyor neticede. Evlat hasreti yaptırıyor bunları da yoksa Allah aşkına kim ister bunları yaşamayı?

Son düzenleme:
Evet canım 28 haftalık hamile biri olarak çok iyi anlıyorum demek istediklerini. Hamilelik zor bir süreç ama kendi bebeğin için bu sürece katlanıyorsun bir şekilde. Başka birinin bebeğini 9 ay taşımak çok daha zor olmalı. Ben dahil herkesin kolay kolay yapabileceği şeyler değil. Ama yapılıyor da yaşanıyor da bunlar. Film gibi. Çok sayıda taşıyıcı anne adayı ile görüşüldü. Biri hepatit b taşıyıcısı çıktı mesela, başka birinin tüpleri tıkalı çıktı. diğer görüştükleri kişiler çeşitli sebeplerden kafalarına yatmadı. Başka bir kadın günde 1 paket sigara içiyor, e bırakabilecek misin hamileliğinde dediklerinde kadın "ben kendi hamileliklerimde de içtim, bak sapasağlam çocuklarım" demiş mesela. Arkalarına bakmadan kaçmışlar. Başka bir aday afedersin, hayat kadını gibi davranmış. Bir sürü hikaye...Hem aday bulacaksın hem güvenilir olacak hem sağlıklı olacak...Çok zor bir iş.Bulan da araya araya buluyor neticede. Evlat hasreti yaptırıyor bunları da yoksa Allah aşkına kim ister bunları yaşamayı?
acaba evli degilde bekar birilerini arasalar sansları daha mı artar acaba evli bayanlardan da yapan vardır bunu ama bekarlardan daha cok cıkar gibime geliyor

"rahim nakli" mümkün yavaş yavaş yaygınlaşacak diye okumuştum. bu alternatif bir çözüm olabilir belki.

Cok zor bir durum Allah sabir versin.

Tvde Kibrisli bir dr izlemistim. Zaten bu tarz yontemler Kibrisa oluyormus genelde.

Yurtdisindan tasiyici anne sectiklerini, oradaki ajansla baglantili calisildigini. Kadinlarin cok iyi saglik testlerinden gectiklerini anlatmisti. Hatta bu bir meslek. Dolayisiyla pahali bir surec demsti.

Hatta bazi durumu iyi ciftlerde bayan yurtdisina cikiyor orda dogum yapip gelmis gibi gosteriyor ve kimseye soylemiyorlarmis.

Neden Turkiye den secilmiyor konusunda ise Turklerde dogunca vermek istememe yada ilelebet aileden para isteme, şantaj olaylarinin cok ldugunu, profesyonel olmadiklarini soylemsti.

İnsallah olur kuzulari, ben cok uzuluyorum bebek icin caresizlik cekenlere

"rahim nakli" mümkün yavaş yavaş yaygınlaşacak diye okumuştum. bu alternatif bir çözüm olabilir belki.

Ben de yapay rahimle ilgili bir şeyler duymuştum...

Taşıyıcı annelik kişisel olarak da çok ilgimi çeken bir konu oldu arkadaşımın bu durumundan sonra. Çok enteresan, film gibi olduğu kadar ayrıca inanamayarak çok da saygı duyduğum bir mesele bu...

acaba evli degilde bekar birilerini arasalar sansları daha mı artar acaba evli bayanlardan da yapan vardır bunu ama bekarlardan daha cok cıkar gibime geliyor

Ben de aynı şeyi söylemiştim kendisine ama sanırım bir çeşit kadınsal dürtü ile arkadaşım kadının evli olmasını özellikle istiyor :/ Diyorum ya bir çok "açıdan" çok zor bir durum. İnsan kendisini eksik hissedebilir kendisi taşıyamadığı için, özellikle de eşine karşı. Taşıyan kadın da bekar olması belki de başka korkulara sebep oluyordur kendisinde. Anlatabilmişimdir umarım...Ben onu anlıyorum bu açıdan bakınca.
Özellikle de iki hamileliğini 5,5. aylıkken kaybederek hem bedensel, hem psikolojik yıkım yaşamış biri olarak bir de üzerine eşinin ailesi tarafından filan da "eksik" hissettirildikten sonra onu anlıyorum...

Cok zor bir durum Allah sabir versin.

Tvde Kibrisli bir dr izlemistim. Zaten bu tarz yontemler Kibrisa oluyormus genelde.

Yurtdisindan tasiyici anne sectiklerini, oradaki ajansla baglantili calisildigini. Kadinlarin cok iyi saglik testlerinden gectiklerini anlatmisti. Hatta bu bir meslek. Dolayisiyla pahali bir surec demsti.

Hatta bazi durumu iyi ciftlerde bayan yurtdisina cikiyor orda dogum yapip gelmis gibi gosteriyor ve kimseye soylemiyorlarmis.

Neden Turkiye den secilmiyor konusunda ise Turklerde dogunca vermek istememe yada ilelebet aileden para isteme, şantaj olaylarinin cok ldugunu, profesyonel olmadiklarini soylemsti.

İnsallah olur kuzulari, ben cok uzuluyorum bebek icin caresizlik cekenlere

Evet yabancı uyruklu bu işi profesyonel yapan adaylar var, ama İstanbul'da yaşıyor olsun, gözümüzün önünde olsun, tüm doktor işlerinde yanında olalım ve tabii güven problemi kaynaklı sıkıntıları var. İlerde olabilcek sıkıntılardan ötürü de çeşitli önlemler alıyorlar sanırım. Zaten yasalarda bebeğin dna'sını kim taşıyorsa o anne kabul edildiği için, ilerde taşıyıcı anne yasal olarak sıkıntı yaratamıyor...

Evet yabancı uyruklu bu işi profesyonel yapan adaylar var, ama İstanbul'da yaşıyor olsun, gözümüzün önünde olsun, tüm doktor işlerinde yanında olalım ve tabii güven problemi kaynaklı sıkıntıları var. İlerde olabilcek sıkıntılardan ötürü de çeşitli önlemler alıyorlar sanırım. Zaten yasalarda bebeğin dna'sını kim taşıyorsa o anne kabul edildiği için, ilerde taşıyıcı anne yasal olarak sıkıntı yaratamıyor...
gözünün önünde olması aile için iyi ama uzakta olsa yada böyle birşeyi teklif ettiklerine göre maddi durumları iyi...istanbul dışında 1 sene yaşasalar bebekleri dünyaya gelince istanbula dönseler daha mantıklı..malesef burası türkiye kime böyle birşeyden bahsetse mahallenin ağzına düşer(kesinlikle milletin ne dediği umrumda değil,sadece gizlilik açısından bahsediyorum)...gerçekten çok zor.
yurtdışında benim akrabamda bu yöntemle bebek sahibi oldu.ama yurtdışına tüp bebek tedavisi için falan diyip gittiler 1,5 sene sonra geri döndüler ama dönmez olsaydı; 'hamilelik resimlerin yokmu,aaa ne çabuk zayıfladın...' falan filan kadın baya üzülmüştü sıkıntı yaşamıştı..

Merhaba,

Yıllardır hamile kalmaya çalışan çok yakın bir arkadaşım yaklaşık bir yıl önce çocuğunun olmayacağını öğrendi. İki kez hamile kaldı, ilki tüp bebekti, ikizdi, ikisini de 5,5. ayda kaybetti ve kendisi de ölümden döndü. İkinci hamileliği doğal yoldan oldu, onu da 5,5.ayında kaybetti, rahmi yırtıldı ve bebek karın boşluğuna düştü, iç kanama geçirdi ve iki gün yoğun bakımda yattı yine ölümden döndü. Sonrasındaa psikolojik tedaviler gördü, çok yıprandı. Doktorlar kesinlikle bir daha hamile kalmayı bile denememesini söylüyor. Rahmi kesinlikle bebekleri taşıyabilecek durumda değilmiş.

Bunun üzerine evlat edinmeyi düşündü ama eşi kesinlikle istemiyor. 5-6 aydır taşıyıcı anne fikrini düşünüyorlar. Yani arkadaşımın yumurtası ile eşinin spermi döllenerek, taşıyıcı annenin rahmine yerleştirilecek. Taşıyıcı annenin bebekle herhangi bir genetik bağı olmayacak yani hamilelik süresince bebeği taşıyacak. Çok zor bir durum tabi. Genelde taşıyıcı anneliği yabancı uyruklu kadınlar yapıyormuş, ama arkadaşım istiyor ki illa ki Türk olması gerekmiyor ama İstanbul sınırlarında yaşıyor olsun.

Ben de burada paylaşmak istedim, arkadaşıma yardımcı olmak için. Taşıyıcı anne adayı tüm sağlık kontrollerinden geçirilecek, tüm masrafları karşılanacak ve ilaveten kendi aralarında bir ücret anlaşması yapacaklar. Transfer ve doğum işlemleri ise Kıbrıs'ta olacak.

Bu duyuruyu kendisine sormadan yaptım, çünkü kötü tepkiler, yorumlar gelirse, yıpranmış olan psikolojisinin daha da bozulmasını istemem. Kendisi ve eşi 5-6 aydır zaten arayış içersindeler ama bulamadılar. Buldukları adaylardan biri hepatit taşıyıcısı çıktı, birinin tüpleri tıkalı çıktı, diğer görüştüklerini de karakterve aile olarak beğenmediler.

Evli, İstanbul sınırları içinde yaşayan, iyi niyetli ve sağlıklı bir aday arıyorlar. Dileyen özelden de mesaj atabilir...Bilginize.

aslinda su an bu konuyu buraya acmaniz dahi yasak forum yonetiileri bu konuya nasil yaklasir bilemem..
ama turkler boyle konularda daha tutucudur
dogurdugunu birakmak istemeybilir..
bide tamamen bunu yurt disinda yapmalri lazim dogumda bun adahil
yani cok riskli ben denemye degmez diye dusunuyorum..
yumurta sperm donasyonu dinnen caiz degil ama tasiyici anneyi bilemem..
allah boyle bir kararla karsi karsiya getirmesin kimseyi
ama bebek olsada heran boyle biseyin hesabinin sorulmasinin ihtimali ile yasayamam ben..dini acidan yazmiyorum..
yani her an kapin calacak yaa kanuni acidan yada tasiyici acisindan rahatsiz edilme ihtimali beni tedirgin eder...:50:

Bebek özlemi nedir iyi bilenlerdenim, doktorlar bana olmaz demiyor tersine tedaviyle olacak diyor.
O yüzden umutluyum, ama hiç olmayacağını bilseydim de yine bu yöntemi düşünmezdim sanırım..
Evlat edinip kimsesiz bir yavruya anne olmayı tercih ederdim. (Evlat edinme şartlarını araştırmıştım daha önce
henüz yaş ve evliliğimiz süremiz tutmuyor.)

Son düzenleme:
aslinda su an bu konuyu buraya acmaniz dahi yasak forum yonetiileri bu konuya nasil yaklasir bilemem..
ama turkler boyle konularda daha tutucudur
dogurdugunu birakmak istemeybilir..
bide tamamen bunu yurt disinda yapmalri lazim dogumda bun adahil
yani cok riskli ben denemye degmez diye dusunuyorum..
yumurta sperm donasyonu dinnen caiz degil ama tasiyici anneyi bilemem..
allah boyle bir kararla karsi karsiya getirmesin kimseyi
ama bebek olsada heran boyle biseyin hesabinin sorulmasinin ihtimali ile yasayamam ben..dini acidan yazmiyorum..
yani her an kapin calacak yaa kanuni acidan yada tasiyici acisindan rahatsiz edilme ihtimali beni tedirgin eder...:50:

Bu başlıkta yazılanlar Türkiye gerçeği. Evet işlemler yurtdışında yapılıyor bu yüzden de kimse yasaları çiğnemiş olmuyor. Her yıl binlerce Türk aile bu şekilde bebek sahibi oluyor. Sizin tercih etmemeniz kimseyi bağlamıyor ne yazık ki. Bunu yapan ne ilk ne de son kişi benim arkadaşım.

Bırakın belli bir anlaşma ve para karşılığı taşıdığı çocuğu bırakmayı, kendi doğurduğu evladını çöplere bırakıp ölüme terkedenler, cami avlularına bırakanlar, sokakta doğurup kaçan "anne" ler var bu ülkede...

Türkiye'de suç kapsamına girmiyormuş ama yasal değil, yani ülke sınırları içinde yapmana izin verilmiyor zaten o yüzden suç işlemiş olmuyorsun,yapan hep yurtdışında yapıyormuş. Yasal olarak da taşıyıcı anne yasal hak iddia edemiyormuş ilerde çünkü annelik hakkı için dna'ya bakılıyormuş. Bebek kimin dna'sını taşıyorsa devlet onu anne kabul ediyormuş. Aynı soruları ben de sormuştum. Ben de evlatlık alabilirsiniz demiştim ama eşi kesinlikle istemiyormuş ama bilmiyorum ki belki son çare olarak düşünüyorlardır...

Yani bu yolla da olmazsa belki evlatlık düşünürler, hayırlısı olsun ne diyim ki :/

türk kanunlarına göre anne : bebeği doğuran kişidir.

kesinlikle başa gelmeden insan ne yapacağını kestiremiyor galiba..

bir anne olarak fikrim ; çocuk esirgemeler de bir çok bebek sevgi beklerken,anne baba nedir bilmeden büyüyüp var olurken bu denli riskli bir iş çok düşünülesi bir durum..

tamam genler anne-babadan ama o bebeği içinde besleyecek,koruyup,uyutup büyütecek kim peki????

yarın öbür gün bir bağ kalmayacak mı??

çok riskli çokk...sonra etrafa nasıl söylemeyecekler yani onu da anlayamadım???9 ay sonra doğunca bu bebek nereden diye soran olmayacak mı??

evlat edinme çok daha sevap,mantıklı ve vicdanen daha yumuşak benim fikrim....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back