Direk fikrimi söylemek istiyorum, kızın annesi bu işi yapmaz mı ?
hem ananesi olucak, anneler böyle şeyleri karşılıksız yaparlar..
sonuçta kızının bebeği..
bence mantıklı olabilecek ilk seçenek bu:26:
selam
arkadaşlara katılıyorum, riskli, belki bebeği vermek istemez
bnun dışında arkadaşınız iyice araştırdı mı, dinen durum ne diye
yani çocuğun annesi onu taşıyıp doğuran mı yoksa genlerini aldığı kişi mi diye
bence bu da çok çok önemli
Allah yardımcıları olsun
Hayırlı ve doğru karar vermeyi nasip etsin inşallah
Kızın annesi kanser tedavisi görüyor maalesef
haddi ya
of ne zor bi durum..
Merhaba,
Yıllardır hamile kalmaya çalışan çok yakın bir arkadaşım yaklaşık bir yıl önce çocuğunun olmayacağını öğrendi. İki kez hamile kaldı, ilki tüp bebekti, ikizdi, ikisini de 5,5. ayda kaybetti ve kendisi de ölümden döndü. İkinci hamileliği doğal yoldan oldu, onu da 5,5.ayında kaybetti, rahmi yırtıldı ve bebek karın boşluğuna düştü, iç kanama geçirdi ve iki gün yoğun bakımda yattı yine ölümden döndü. Sonrasındaa psikolojik tedaviler gördü, çok yıprandı. Doktorlar kesinlikle bir daha hamile kalmayı bile denememesini söylüyor. Rahmi kesinlikle bebekleri taşıyabilecek durumda değilmiş.
Bunun üzerine evlat edinmeyi düşündü ama eşi kesinlikle istemiyor. 5-6 aydır taşıyıcı anne fikrini düşünüyorlar. Yani arkadaşımın yumurtası ile eşinin spermi döllenerek, taşıyıcı annenin rahmine yerleştirilecek. Taşıyıcı annenin bebekle herhangi bir genetik bağı olmayacak yani hamilelik süresince bebeği taşıyacak. Çok zor bir durum tabi. Genelde taşıyıcı anneliği yabancı uyruklu kadınlar yapıyormuş, ama arkadaşım istiyor ki illa ki Türk olması gerekmiyor ama İstanbul sınırlarında yaşıyor olsun.
Ben de burada paylaşmak istedim, arkadaşıma yardımcı olmak için. Taşıyıcı anne adayı tüm sağlık kontrollerinden geçirilecek, tüm masrafları karşılanacak ve ilaveten kendi aralarında bir ücret anlaşması yapacaklar. Transfer ve doğum işlemleri ise Kıbrıs'ta olacak.
Bu duyuruyu kendisine sormadan yaptım, çünkü kötü tepkiler, yorumlar gelirse, yıpranmış olan psikolojisinin daha da bozulmasını istemem. Kendisi ve eşi 5-6 aydır zaten arayış içersindeler ama bulamadılar. Buldukları adaylardan biri hepatit taşıyıcısı çıktı, birinin tüpleri tıkalı çıktı, diğer görüştüklerini de karakterve aile olarak beğenmediler.
Evli, İstanbul sınırları içinde yaşayan, iyi niyetli ve sağlıklı bir aday arıyorlar. Dileyen özelden de mesaj atabilir...Bilginize.
yanlıs hatırlamıyorsam , bu tarz seyler yasaklandı gibi bir şey, ayrıca hiç bir kadın doğurdugu bebegını kolay kolay vermez, versede ileride peşine düşer..
hiç bir bağı olmayacak ta ne demek??? sonucta bu bebeği doğuran taşıyıcı değil mi???
ayrıca evli olacak, çok komıksınız yahuuuu...hiç bir koca kabul etmez kolay kolay, etsede hayırsız bir kocadır , ayrıca eğitimsiz ve bakımsız anne adayı falan olur heralde..her türlü istedikleri standartları bulamayacaklar...
söyledıgın şartlarda ancak bunlar gelıyor aklıma!..
zor iş gerçekten zor ve riskli..
yanlıs hatırlamıyorsam , bu tarz seyler yasaklandı gibi bir şey, ayrıca hiç bir kadın doğurdugu bebegını kolay kolay vermez, versede ileride peşine düşer..
hiç bir bağı olmayacak ta ne demek??? sonucta bu bebeği doğuran taşıyıcı değil mi???
ayrıca evli olacak, çok komıksınız yahuuuu...hiç bir koca kabul etmez kolay kolay, etsede hayırsız bir kocadır , ayrıca eğitimsiz ve bakımsız anne adayı falan olur heralde..her türlü istedikleri standartları bulamayacaklar...
söyledıgın şartlarda ancak bunlar gelıyor aklıma!..
zor iş gerçekten zor ve riskli..
Her şey sizin dizilerde gördunuz gibi değil hemen olayı yesılcama cevırmeyın..
araştırmasalar burda ınsanlar yazmaz heralde herkesın kendıne yetıcek kadar beynı var .
Neyse inşallah anne olur arkadsınız ama dınen bı sakınca görmuorum sonucta bu bı saglık sorunu
ve anne olmanında bır yolu buysa neden denenmesın kı.
Bende sunu anlamıyorum ya,
Yorumlarda genelde "hiçbir anne cocuğundan vazgeçmez, vazgeçsede pesine düşer" gibi seyler yazılıyor da, bu yetimhaneler niye ağzına kadar çoluk çocukla dolu oluyor peki:44:. Gecen kadının biri sokağın ortasında doğurdu, arkasına bile bakmadan çekip gitti. Demek ki, vazgeçen ınsanlarda oluyormus.Heleki bu ısı de para için yapacak bisuru paraya muhtaç insan var ülkemizde. Abartmayın yurt dısında cok sık karşılaşılan bir durum.
yeşilçamla ne alaka yaa??
kolay kolay kımse bu tarz seyi yapmaz hepsı bu!..
yapan insandan ise şüphe duyarım ben ...
tatlım durum böyle olunca kıymete biniyor işte..
Komik olan sensin! Yorum yazmadan önce diğer yazılanları da okumaya tenezzül etseydin, biraz bilgi sahibi olurdun. Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok daha kolay değil mi?
Bilmiyorsan konuşmayacaksın arkadaşım. Dünyadan haberiniz yok. Her yıl Türkiye'de binlerce aile bu yolla çocuk sahibi oluyor ve bu işi yapan çok sayıda da "evli" insan var! Kimsenin de doğurduktan sonra bebeğin peşine düştüğü yok. Anlaşarak para karşılığında yapılıyor bu iş. Birkaç aile ile de görüşüldü, o da yukarıda yazıyor! Zor olan onlara ulaşmak. Bu başlık da onun için açıldı. Sen gel de alay et diye değil.
Okuyoruz ama anlamıyoruz sanırım. Genetik bağı olmayacak yazıyor orda, bu da taşıyıcı annenin genlerini, dna'sını taşımıyor anlamına geliyor.Taşıyıcı anne adı üzerinde taşıyor, bebek gerçek anne ve babasının dna'sını taşıyor.
DİPNOT: Bu başlığa lütfen alay edecek, saygısızlık edecek insanlar yazmasın!
Neden tanımadıgınız ve bılmedıgınız ınsanlar hakkında ön yargılı konusuyorsunuz ?
nesinden siphe duyuyorsunuz ? tabıkı bunu kötüye kullananlar oluodur ama herkesten şüphe duymanız dogrumu..
ınsanlar ne şartlarda yasıolar kımın ne yasadıgını bılemeyiz.
elbette bılemeyız, ben kendı fıkırlerımı söyluyorum
..senın de fıkırlerını söyledıgın gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?