Merhaba,
Yıllardır hamile kalmaya çalışan çok yakın bir arkadaşım yaklaşık bir yıl önce çocuğunun olmayacağını öğrendi. İki kez hamile kaldı, ilki tüp bebekti, ikizdi, ikisini de 5,5. ayda kaybetti ve kendisi de ölümden döndü. İkinci hamileliği doğal yoldan oldu, onu da 5,5.ayında kaybetti, rahmi yırtıldı ve bebek karın boşluğuna düştü, iç kanama geçirdi ve iki gün yoğun bakımda yattı yine ölümden döndü. Sonrasındaa psikolojik tedaviler gördü, çok yıprandı. Doktorlar kesinlikle bir daha hamile kalmayı bile denememesini söylüyor. Rahmi kesinlikle bebekleri taşıyabilecek durumda değilmiş.
Bunun üzerine evlat edinmeyi düşündü ama eşi kesinlikle istemiyor. 5-6 aydır taşıyıcı anne fikrini düşünüyorlar. Yani arkadaşımın yumurtası ile eşinin spermi döllenerek, taşıyıcı annenin rahmine yerleştirilecek. Taşıyıcı annenin bebekle herhangi bir genetik bağı olmayacak yani hamilelik süresince bebeği taşıyacak. Çok zor bir durum tabi. Genelde taşıyıcı anneliği yabancı uyruklu kadınlar yapıyormuş, ama arkadaşım istiyor ki illa ki Türk olması gerekmiyor ama İstanbul sınırlarında yaşıyor olsun.
Ben de burada paylaşmak istedim, arkadaşıma yardımcı olmak için. Taşıyıcı anne adayı tüm sağlık kontrollerinden geçirilecek, tüm masrafları karşılanacak ve ilaveten kendi aralarında bir ücret anlaşması yapacaklar. Transfer ve doğum işlemleri ise Kıbrıs'ta olacak.
Bu duyuruyu kendisine sormadan yaptım, çünkü kötü tepkiler, yorumlar gelirse, yıpranmış olan psikolojisinin daha da bozulmasını istemem. Kendisi ve eşi 5-6 aydır zaten arayış içersindeler ama bulamadılar. Buldukları adaylardan biri hepatit taşıyıcısı çıktı, birinin tüpleri tıkalı çıktı, diğer görüştüklerini de karakterve aile olarak beğenmediler.
Evli, İstanbul sınırları içinde yaşayan, iyi niyetli ve sağlıklı bir aday arıyorlar. Dileyen özelden de mesaj atabilir...Bilginize.
arkadaşınız için üzüldüm. ama genel olarak bakınca bu biraz riskli bir iş taşıyıcı annenin sonradan ya çocuğa bağlanıp vermek istemezse nasıl olacak. biliyorum çok arabesk bi fikir diyebilirsiniz. ama ben böyle hissederim.bide genel olarak toplumsal olarak üzerimize düşmeyen meselelere karışmayı severiz. çocuk büyüdükten sonra ailenin etrafındakiler çocuğa bunu söylerlerse ne olacak. başka handikaplarıda var bu işin. etik açıdan problemli ama tabii herkesin kendi tercihi bişey denemez...
arkadasınızın durumu cok uzucu ama bu tasıyıcı annelik olayına bende pek uygun bulmuyorum acıkcası evlatlık almaları daha mantıklı geldi bana cunku bu tasıyıcı annelerin daha sonrasında problem cıkarma olasılıkları yuksek kimisi kopamıyor cocukdan turkiyede suc zaten ilerde bir sorun olussa eger cocugun haklarını doguran kadına vermezlermi..ilerde cocuk bu durumu bir sekilde ogrense psikolojisi altust olur ailelerin bunları goz ardı etmemesi gerekiyor nasıl bir psikolojisidir bu bilinmez ama evlatlık alınması daha iyi olurdu
Türkiye'de suç kapsamına girmiyormuş ama yasal değil, yani ülke sınırları içinde yapmana izin verilmiyor zaten o yüzden suç işlemiş olmuyorsun,yapan hep yurtdışında yapıyormuş. Yasal olarak da taşıyıcı anne yasal hak iddia edemiyormuş ilerde çünkü annelik hakkı için dna'ya bakılıyormuş. Bebek kimin dna'sını taşıyorsa devlet onu anne kabul ediyormuş. Aynı soruları ben de sormuştum. Ben de evlatlık alabilirsiniz demiştim ama eşi kesinlikle istemiyormuş ama bilmiyorum ki belki son çare olarak düşünüyorlardır...
Yani bu yolla da olmazsa belki evlatlık düşünürler, hayırlısı olsun ne diyim ki :/
arastırmıstır onlar iyice tabi..ben kendimi o cocugun yerine koyuyorumda bu yasımda bana seni doguran baska bir kadın ama genetik ozelliklerin bizden dese ailem dumur olurdum kendi ailem gibi bakamazdım artık bir eksiklik olurdu daima illa benim kanımı tasısın diye dusunupde dogan cocugun psikolojisini mahfetmesinler tup bebek falan bir derece annenin babanın genleri anne tasıyor yine ama bu tasıyıcı annelik olayı tuhaf geliyor bana ya insanların caresizlikten bu yola basvurdukları asikar Allah kimsenin basına vermesin
Merhaba,
Yıllardır hamile kalmaya çalışan çok yakın bir arkadaşım yaklaşık bir yıl önce çocuğunun olmayacağını öğrendi. İki kez hamile kaldı, ilki tüp bebekti, ikizdi, ikisini de 5,5. ayda kaybetti ve kendisi de ölümden döndü. İkinci hamileliği doğal yoldan oldu, onu da 5,5.ayında kaybetti, rahmi yırtıldı ve bebek karın boşluğuna düştü, iç kanama geçirdi ve iki gün yoğun bakımda yattı yine ölümden döndü. Sonrasındaa psikolojik tedaviler gördü, çok yıprandı. Doktorlar kesinlikle bir daha hamile kalmayı bile denememesini söylüyor. Rahmi kesinlikle bebekleri taşıyabilecek durumda değilmiş.
Bunun üzerine evlat edinmeyi düşündü ama eşi kesinlikle istemiyor. 5-6 aydır taşıyıcı anne fikrini düşünüyorlar. Yani arkadaşımın yumurtası ile eşinin spermi döllenerek, taşıyıcı annenin rahmine yerleştirilecek. Taşıyıcı annenin bebekle herhangi bir genetik bağı olmayacak yani hamilelik süresince bebeği taşıyacak. Çok zor bir durum tabi. Genelde taşıyıcı anneliği yabancı uyruklu kadınlar yapıyormuş, ama arkadaşım istiyor ki illa ki Türk olması gerekmiyor ama İstanbul sınırlarında yaşıyor olsun.
Ben de burada paylaşmak istedim, arkadaşıma yardımcı olmak için. Taşıyıcı anne adayı tüm sağlık kontrollerinden geçirilecek, tüm masrafları karşılanacak ve ilaveten kendi aralarında bir ücret anlaşması yapacaklar. Transfer ve doğum işlemleri ise Kıbrıs'ta olacak.
Bu duyuruyu kendisine sormadan yaptım, çünkü kötü tepkiler, yorumlar gelirse, yıpranmış olan psikolojisinin daha da bozulmasını istemem. Kendisi ve eşi 5-6 aydır zaten arayış içersindeler ama bulamadılar. Buldukları adaylardan biri hepatit taşıyıcısı çıktı, birinin tüpleri tıkalı çıktı, diğer görüştüklerini de karakterve aile olarak beğenmediler.
Evli, İstanbul sınırları içinde yaşayan, iyi niyetli ve sağlıklı bir aday arıyorlar. Dileyen özelden de mesaj atabilir...Bilginize.
Merhaba,
slm bizde senelerdir bir evladımız olsun diye ne uğraşlar verdik ama maalesef bebeğimiz olmadı ki benim rezerv azlığı + tüp tıkanıklığım var herkesin kendi düşüncesi
ama yinede ben böyle birşey düşünmezdim evlat hasretini çok iyi bildiğim halde herşeyden önce benim inancım engeller
birde duyduğum bi olay bir bayan yumurta donasyonuyla hamile kalmış bebeği hasta doğmuş (güya yumurtaları çok sağlıklı kadınlardan alıyorlar) yani diyeceğim oki her şer görünende bir hayır her hayır görünende bir şer olabilir ..olmuyorsa fazla zorlamanın gereği yok ama baştada söylediğim gibi bu benim görüşüm
arkadaşınızında Allah yardımcısı olsun
Umarım arkadaşınız sağlıklı bir aday bulabilir.
Kimse eminim isteyerek tercih etmez ama çocuk sahibi olmada diğer yöntemler çare olamıyorsa taşıyıcı annelik iyi bir tercih bence.
Çocuk ileride öğrenirse de sorun olacağını zannetmiyorum. Anne belli baba belli
Ben arkadaşınızın yerinde olsam yabancı uyruklu sağlıklı bir kadın bulup hamileliğini kendi evimde kendi gözümün önünde geçirmesini tercih ederdim sanırım.
Diğer türlü bekar biri olsa taşıyıcı anneliği türk insanına anlatması zor olur.
Evli olsa daha da zor, karnında çocugunu tasiyan birinin evlilik hayatını cok kontrol edemezsin sıkıntılar cıkabilir.
Umarım kendileri için en hayırlı kişiyi bulup en kısa zamanda çocuklarına kavuşurlar
Canım dilerim Allah sana da nasip eder anneliği.
Ama sen anlamadın sanırım. Arkadaşım başka kadının yumurtasını kullanmayacak. Kendi yumurtası ve eşinin spermi döllenip, taşıyıcı anneye yerleştirilecek.
Ben olsaydım ne yapardım bilemiyorum ama onların tercihlerine saygı duyuyorum...Ve çok anormal karşılamıyorum, Türkiye'de de yurtdışında da çok fazla aile var bu şekilde kendi çocuklarını kucağına alan. Maddi durumunda müsaitse az çok, tercih etmelerinde, denemelerinde bir sakınca bana göre yok...
Umarım arkadaşınız sağlıklı bir aday bulabilir.
Kimse eminim isteyerek tercih etmez ama çocuk sahibi olmada diğer yöntemler çare olamıyorsa taşıyıcı annelik iyi bir tercih bence.
Çocuk ileride öğrenirse de sorun olacağını zannetmiyorum. Anne belli baba belli
Ben arkadaşınızın yerinde olsam yabancı uyruklu sağlıklı bir kadın bulup hamileliğini kendi evimde kendi gözümün önünde geçirmesini tercih ederdim sanırım.
Diğer türlü bekar biri olsa taşıyıcı anneliği türk insanına anlatması zor olur.
Evli olsa daha da zor, karnında çocugunu tasiyan birinin evlilik hayatını cok kontrol edemezsin sıkıntılar cıkabilir.
Umarım kendileri için en hayırlı kişiyi bulup en kısa zamanda çocuklarına kavuşurlar
rahımde sorunu olup tasıyıcı anneyle bebek sahıbı olmak aslında cok güzel yanı kendı cocugun bır sekılde oluyor yıne ama bence bu işi meslek tipi yapan kadınlardan secmeı lerı daha dogru olur evlı bır ınsanın eşi nasıl kabul ederkı ancak para karsılıgı kabul eder cok ıhtıyacı varsa yınede karısının baskasının cocugunu tasımasını dogal karsılayacak kocada bulmak kolay degıl ayrıca hamıellıgı boyunca kadını hep görmek lazım belkı umursamıcak kendı cocugu degıl dıye dıkkat etmıcek sıgaraydı içkiydı yanı kendı cocuguymus gıbı dıkkat etmez gıbıme gelıyor
bır dızı vardı bebegım dıye özgü namalın arkadasına tasıyıcı annelık yapıyordu en yakın arkadasıyken sahıplenıyordu bebegı yanı rısklı bırsey arkadasınız umarım dürüst kendıne dıkkat edıcek bırını bulabılır
hatta benım tavsıyem nekadarr dogru bılememde tasıyıcı bulunursa anne babası pek görünmese kadına yarın öbürgün bır sorun cıkarmaya kalkarsa bulamasın dıye adres falan bılmesın dıye yanı benım bebgım faaln dıye zorluk cıkarabılır
bu görüşlere katılıyorum.bu hanımın yaşadığı acıları yaşamayan kimse bence onu eleştiremez.evlatlık almak ta bir çözüm ama kendilerine ait bir çocuk bana daha doğru geliyor.taşıyıcıyı çok iyi seçmek gerekiyor zor bir surum.sonradan problem çıkmaması için herşeyi göz önünde bulundurup önlemlerini almak lazım.keşke kendi tanıdıkları bildikleri bir gönüllü bulabilseler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?