Taşınma sorunsalı

Umutdum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
121
102
Merhaba bayanlar öncelikli önümde beni bekleyen stresli bi ev arama süreci evimi taşıyorum iki tane ev bulduk biri düz giriş gayet bize yeter diye düşünüyorum fiyatta piyasaya nazaran ev sahibi makul bi kira söyledi lakin balkonu olmaması ve banyosu içime azda olsa sinmedi diğer baktığım ev ise 1. kat balkonlu tertemiz bi ev aralarında 600 TL gibi rakam oynuyor eşimde bana bıraktı bir taraftan o parayı çoçugum için kenara atarım diyorum bir taraftan ise içime sinmedi siz olsanız birikimi düşünür dişinizi sıkarmısınız yoksa yok ben istediğim ev olsunmu derdiniz karmaşık yazım için affınıza sığınıyorum

Merhaba bayanlar öncelikli önümde beni bekleyen stresli bi ev arama süreci evimi taşıyorum iki tane ev bulduk biri düz giriş gayet bize yeter diye düşünüyorum fiyatta piyasaya nazaran ev sahibi makul bi kira söyledi lakin balkonu olmaması ve banyosu içime azda olsa sinmedi diğer baktığım ev ise 1. kat balkonlu tertemiz bi ev aralarında 600 TL gibi rakam oynuyor eşimde bana bıraktı bir taraftan o parayı çoçugum için kenara atarım diyorum bir taraftan ise içime sinmedi siz olsanız birikimi düşünür dişinizi sıkarmısınız yoksa yok ben istediğim ev olsunmu derdiniz karmaşık yazım için affınıza sığınıyorum
Hayr canim atamazsin
O para öyle ya da böyle gder
Birikmiyo diyeceksin emin ol

Ayrıca balkonsuz ev mi olur

Balkon sizin için önemli bir detaysa balkonlu evi tercih edin. Ama yok idare ederim ev güzel derseniz küçük olan olsun.

Eğer çalışıyorsam daha uygun fiyatlı evi tercih ederim çünkü zaten akşamdan akşama evi görüyor olacaksınız ondada yemektir iş güç koşturma derken evin olumsuzlugu göze batmaz ama yok ev hanımı isem içime sinen ev olsun isterdim 24 saat o içime sinmeyen evde oturmak psikolojimi bozardi

Ne kadar gelirimiz varsa o kadar gidiyor birikim çok zorlaştı artık. Ev sahibi sorunlu birine benzemiyorsa pahalı olanı değerlendirin.. Yoksa biraz daha araştırın..

Hayr canim atamazsin
O para öyle ya da böyle gder
Birikmiyo diyeceksin emin ol

Ayrıca balkonsuz ev mi olur
Bende çamaşır falan rahat kuruturum diye düşündüm düz giriş olan binanın ortak bahçesine asıcam üstünü başını giy bahçeyi süpür çamaşırı as zor olur çoçukla diyorum ama o kadar kararsız kaldımki bu ekonomi yüzünden insan napıcanı şaşırıyo

Balkonlu evi tercih ederdim yerinizde olsam.
Cocuk da varmış , arada bir balkona çıkar , oynar , siz de bir hava alırsınız.

Balkonsuz evde oturunca o parayı kenara değil hastaneye atarsınız emin olun.Yasadim bizzat.camasirlar evin içinde kurutulmak zorunda kalıyor ve kızım da bende çok ciddi hastalandık .Kesinlikle üç kuruş fazla olsun balkonlu olsun.Bende tasincam ve direkt balkon varmı diye bakıyor eşimde yaşadık tecrübe ettik buyuzden kurutma makinasi falan yoksa balkonluyu tercih edin

Eğer çalışıyorsam daha uygun fiyatlı evi tercih ederim çünkü zaten akşamdan akşama evi görüyor olacaksınız ondada yemektir iş güç koşturma derken evin olumsuzlugu göze batmaz ama yok ev hanımı isem içime sinen ev olsun isterdim 24 saat o içime sinmeyen evde oturmak psikolojimi bozardi
Bende sizin gibi düşünüyorum ev hanımıyım çalışsam gözüme batmaz belki ama bütün gün evde olunca düşünüyorum bi çay içebilcen balkon yok camdan bakıyorsun duvar içim düşünürken bile darlandı bide bu küçük evin şöyle iyi özelliği var herşeye çok yakın pazar Market eşimin işi okul v.s diğer ev 1.kat olan herşeye çok uzak Allah bütün kiracılara yardım etsin ne zormuş bu işler

Bende çamaşır falan rahat kuruturum diye düşündüm düz giriş olan binanın ortak bahçesine asıcam üstünü başını giy bahçeyi süpür çamaşırı as zor olur çoçukla diyorum ama o kadar kararsız kaldımki bu ekonomi yüzünden insan napıcanı şaşırıyo

Düz girişi seçince , çamaşırları bahçede kurutacaksanız balkonlu daireyi tercih edin.

Çamaşırı asmadan önce bahçe süpürme , çamaşırları gözleme derdiniz olmayacaktır böylece.

Siz evi tutana kadar bahçeye çamaşır asabilirsiniz denip , evi tuttuktan sonra diğer dairelerce rahatsız da edilebilirsiniz.

Bu devirde bahçede çamaşır mı kurutulur vs den tutun da , balkondan çamaşırlarınızın üzerine paspas çırpacak kadar medeni(!!!) insanlarla karşılaşabilirsiniz.

Senelik artış miktarınıda göz önüne alarak karar verin. İçinize sinen evde oturun

yani normalde balkonsuz evde oturmak istemem ben ama eğer çalışmıyorsanız ve ancak geçiniyorsanız balkonsuzu tercih edin ,çünkü önümüz kış ve her şey daha pahalı olacaktır muhtemelen .. bu yüzden 600 TL önemli bi meblağ olur

çalışıyorsanız zaten 600 ün hesabını yapmayın biriktireceğim diye , içinize Sinen olsun

Balkonsuz evde oturunca o parayı kenara değil hastaneye atarsınız emin olun.Yasadim bizzat.camasirlar evin içinde kurutulmak zorunda kalıyor ve kızım da bende çok ciddi hastalandık .Kesinlikle üç kuruş fazla olsun balkonlu olsun.Bende tasincam ve direkt balkon varmı diye bakıyor eşimde yaşadık tecrübe ettik buyuzden kurutma makinasi falan yoksa balkonluyu tercih edin
Çıkıp oturabileceğim bir balkon yok ama çamaşır asmak için binanın önüne asabilirsin dediler evin camı duvara bakıyor insanın içine kasvet doluyor sanki

Bende sizin gibi düşünüyorum ev hanımıyım çalışsam gözüme batmaz belki ama bütün gün evde olunca düşünüyorum bi çay içebilcen balkon yok camdan bakıyorsun duvar içim düşünürken bile darlandı bide bu küçük evin şöyle iyi özelliği var herşeye çok yakın pazar Market eşimin işi okul v.s diğer ev 1.kat olan herşeye çok uzak Allah bütün kiracılara yardım etsin ne zormuş bu işler
Ben çalışıyorum akşam kosuşturması haftasonu temizligi derken evin güzelliği konforu aklıma gelmiyor ama şu an 7 aydır dogum iznindeyim evin her şeyi gözüme batıyor sürekli evin orası burasiyla oynuyorum

Çıkıp oturabileceğim bir balkon yok ama çamaşır asmak için binanın önüne asabilirsin dediler evin camı duvara bakıyor insanın içine kasvet doluyor sanki
Bacım o evden koşarak uzaklas emin ol psikolojik olarak da çok etkiler seni bak bende kiraciyim ve yüksek giriş denk geldi hep evler inan okadar bunaldım ki eşime artık onum açık aydinljk olan bı ev istiyorum dedim şimdi en son kattan tuttum😅

2. Evi seçerim.
Balkon Cook önemli

Ben merkezi yerdeki balkonsuz daireyi tercih ederdim. Çamaşır kurutma için kurutma makinesi alabilirsiniz kira farkıyla

Ve hala düşünüyor olmanız… Çamaşırı dışarı asma fikri de berbat ayrıca. Ben asla istemezdim. 🙄

X