Taşınma konusunda deneyimi olan

azkolabolbuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
4.729
11.130
208
Arkadaşlar şu anda bulunduğum evimden aynı şehirdeki diğer evime geçmek istiyorum ama daha önce hiç taşınmadım. Hiçbir bilgim tecrübem yok. Dolapları, yatakları falan sokup tekrar monte ettiklerini biliyorum ama mutfak esyalari, yatak yorgan, kiyafetler gibi seylerin paketlemesini biz mi yapiyoruz yoksa nakliye sirketi mi yapiyor. Bilgisi olan, yakın zamanda taşınan varsa yardımcı olabilir mi?

Ben nakliye sirketiyle tasinmadim hic. Tabagi canagi legenlerin icine koydum kendi arabamla tasidim. Kiyafetleri askilariyla tasidim ayni sekilde yatak yorgani ve ozel esyalarimizi da. Esim de buyuk esyalari kendisi söküp kamyonetle tasidi kendisi kurdu yeniden. Bence siz de oyle yapin. Nakliye sirketleri dikkat etmiyor cogu insan memnuniyetsiz. Bir de tabak canaginizi yatak yorganinizi kiyafetinizi temiz mi pis mi belli olmayan elleriyle temiz mi pis mi belli olmayan kagitlara kolilere koyacaklar hepsini tekrar yikamak zorunda kalacaksiniz. Tasinma esnasinda cok buyuk yorgunluk bu

Bu şirkete ve nasıl anlaştığınıza göre değişir.

Ama ben de hem hijyen hem güvenlik açısından küçük taşınırlarınızı kendiniz paketlemenizi tavsiye ederim. Darkmore' un dediği gibi, tabak çanaklarıma, çamaşırlarıma vs yabancı eller değsin istemezdim. Bir de sonra bakıyorsun, en pahalı parfümün, salondaki biblo, kocanın o sevdiği ayakkabısı kayıp. Çıkmıyor kolilerden.

Bir yıl içinde 3 farklı ev taşıdığım dönem oldu prof oldum o yıl net

Bazı taşıma şirketleri herşeyi yapıyır ancak fiyatları ucuk
Bu sebeple kişisel eşyalarınız büyük poşetlere koyabilirsiniz yada hurçlara filan kırılacak eşyalarınızıda bir kağıtla sarıp sarsılmayacak kadar sıkıştırıp kolilemenizde fayda var.
Zaten fiyat alırkende kaç koliniz var vs soracaklardır.
Yatak dolap gibi şeyleri söküp monte ediyorlar.
Montajı yapıp sizin evinize istediğiniz yere eşyları bırakıp çıkıyorlar sonra kolileri açıp yerleştirmek vs size kalıyor.
(Adamlar tek başına çamaşır makinesini buz dolabını taşıyor izlerken şoka girmiştim )

Benim evimi taşıdığım nakliye firmasının 2 seçeneği vardı.

1- Siz evinizde kahvaltınızı yapıp, masayı bile toplamadan evden çıkıyorsunuz. Önce bir ekip gelip tüm malzemeyi kutuluyor, sonra taşıma ekibi taşıyor, sonra da ilk ekip aynı şekilde yerleştiriyor.

2- Siz küçük eşyaları kendiniz kutuluyorsunuz. Taşıma ekibi sadece kutulanmış eşyaları taşıyor, beyaz eşya ve mobilya gibi büyük eşyaları da taşıma ekibi kendisi streç ve battanite kullanarak taşıyor. Mobilyalarınız beyaz mobilya veya taşınma esnasında ayrıca itina gösterilmesi gereken materyalden yapılmışsa ücret farkı oluyor.

Birazda anlaştığınız şirketle alakalı sanırım bu paketleme ve taşıma işi...
Bende çok taşınangillerdenim , gözüm korkuyor artık sekiz ay sonra haydee birdaha
Kırılacak olan özen gösterilmesi gereken eşyalarınızı , gazete gibi kağıtlara sarın aslında gazeteden daha iyi olan bir kağıt var adını bilmiyorum böyle saman yapraklar gibi eskiden olurduya kitaplarda falan. Çünkü gazetenin boyası çıkıyo eşyalar üzerine...
Büyük büyük te yazın dikkat edileceklere hangi odaya ait olduklarına...
Hatta kolilerin üzerine yazdıklarınızı , bir kağıda veya deftere yazarsanız çok kafanız karışmaz. Yatak , yorgan gbi şeyleri hurçlara koyabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar oldu :) Kolay gelsin güle.güle oturun...

Basliga cevap BEN , daha 2 hafta once tasindim
Son 3 senede 5. , son 20 senede 14. Tasinmam
Duzgun bir nakliye sirketiyle anlasin , siz sadece ozel esyalarinizi ic camasirlarinizi toplayin geri kalani sirkete birakin
Sozlesme ve sigortayi ihmal etmeyin

İç çamaşırları, bebegimin esyalari, antikalarım, kozmetik gibi şeyleri zaten ben paketlerim ama diğer kıyafetler çok fazla. Kolilenecek gibi değil. Bir de tabi mutfak eşyaları, kırılacak ıvır zıvır. Sanırım hepinizin yorumu ve önerisi ayni bu konuda. Sigorta kesin yaptırırım zaten. Ne olur ne olmaz.

Benim öyle bir şansım yok. Ilk olarak zaten kamyonete para vermek lazım. Minik bebeğim var ve eşim yürüme engelli. Kıyafetler çok ama çok fazla. Yanı dediginiz bana uymuyor ne yazık ki

Para sıkıntın yoksa adam gibi bir nakliye şirketi bul , hiçbir şeyle uğraşma derim ben.... Sadece özel eşyanı topla yeter , mutfak eşyası dahil her şeyi kendi paketliyorlar hatta askıda ki ütülü kıyafetleri bile askısı ile buruşturmadan taşıyanını gördüm :)

Yok zaten özel eşyaları ben hallederim. Onda sıkıntı yok. Ama kıyafet ve mutfak malzemeleri çok fazla.

Sanırım özel eşyalar hariç ilk seçenek bana daha çok uyuyor. Teşekkürler.

Evet bir arkadaş daha bundan bahsetmiş. Sanırım en çok bu uyuyor bana.

Benim öyle bir şansım yok. Ilk olarak zaten kamyonete para vermek lazım. Minik bebeğim var ve eşim yürüme engelli. Kıyafetler çok ama çok fazla. Yanı dediginiz bana uymuyor ne yazık ki
Anliyorum. O zaman kiyafet kap kacak kendiniz paketleyin derim. Sadece bunlarin alinip tasinmasi icin tutarsiniz nakliyeyi. Parca sayisina dikkat edin mutlaka. Kamyonet kiralamak cok ucuz. 40-50 km icin en fazla 300 lira isterlerdi ama siz kendiniz sokup takamayacaksaniz isinize yaramaz bu tabii haklisiniz. Nakliye firmasiyla sozlesme ve sigorta yapin mutlaka. Sadece buyuk esyalari onlar paketlesin kalanini siz yapin. Ozel esyaniza ellemesinler

4 kez aynı semte taşındım durdum bir kaç ay sonra da şehir disina tasinacagim ..

Nakliye de tuttum ama oyle detaylı tasima degil küçükleri ben paketledim

Şimdi yavaştan hazırlık yapıyorum ilk fazla esylari kıyafetleri elden çıkardım genel olarak herşeyin yeri belli al paketle kivaminda .
Yatak odasini yastık yorgan battaniye vs kıyafet montları çöp posetlerini koyup elektrik süpürgesi ile havasinu alicam uygun bir koliye koyarim yer kaplamiyor boyle vakumlu poşetelere para vermeye gerek yok

Halilarimi yikamaya vericem daha da sermem .

Kitap bir koliye ayakkkabı kutularinu paketleme ipi ile 5 8 si sararrim tek seferde taşınır .
Mutfak eşyalarını da günlük olanları ayri tutarım. Diğerleri yıkanır paketlenir koli olur kilerimdeki erzak kavanozları yikanacak icindekini posete dokerim yine kavonza koyarim kirilirsa bakliyat ziyan olamsin dagikmasin diye ..
Ustelrien yazıyorum tek tek acil olanlar açılır gerisi yavaş yavas yerlestilir . Zaten daha buyuk eve gideceğim icin kolay olur isim .
Beyaz esya kolisi alicam tanıdık beyaz esyaci var onları guzelce sararriz
Zaten mobilya sokuluyir hepsi sokulur
Yatağımi koltuk yasriklarini da sanayi tipi streç ile sararız takilmaz kirlenmez mis gibi yerleşir sehir diis icn nakliyat tutarız
Şimdiden evinde bayağı koli var isime yarayacak .
Benim topladığım yer kolay yerleşir düzenli yaparim yani ... tabi eşyalar benden sonra gelir yeni evime o zaman da kv kalirim evimi temizlerim eksik olan varsa alirim sonra bir iki saatee yerlesir yemek bile yeriz ..

Benim ne yazık ki öyle bir zamanım yok. Bir yandan iş, bir yandan oğlum... üstelik yardım edecek kimse de yok. Annem yaşlı. Kv şehir dışında. Ablam haftanın yedi günü çalışıyor yeğenim hamile :)))) 5+1 evden 3+1 eve cikiyorum ki esyalarin fazlalarini ne yaparim hic biliyorum. Bu evin bir odasina kapatip kitlemeyi dusundum kiralarken. neyse ki kendi evimden kendi evime gececegim için mutlaka bir günde olması gerekmiyor. Yoksa tam yanmıştım.

Benim bu sefer zamanim oldu diger evlerden nir kac gun icinde taşındıhim da oldu..bende çalışıyom bebem var:) hergun yavaş yavaş yaptım biseyler ... ama esya icin bisey diyemem evin buyukmus .. sende surekli kullanmadıklarını paketle açma sonradan . Önümüz yaz fazla bot cizme kabanlari falan paketle gitsin . Mutfakta ayni sekilde bir kaç tabak bardak tencere. Sonra hergun koli koli ac . Ben 2 1 den 3 1 yada 4 1 giderim iki yil kirada dururum sonra ev alinca yine taşınacağım:)
Sehir disina ilk kez cikicam onuda nakliye ne zaman getirirse kv kalirim bakalim biz nasil yapicaz

Ozel esyayi ellemesinler de darkim tabak canagi onlar yapsin yoksa tasinma sirasinda kirilirsa mesuliyet almiyorlar hakli olarak , herbirini kagitlarla sarip patpatlara sariyorlar , kimse sirket kadar iyi paketleyemez , ben gerseyi nakliyevilere yaptiriyorum tasininca da makinada kisa programda yikayip yerlestiriyorum
Kendin yapsan da yikaman gerekiyor sonucta

Cok pis oluyor elleri falan be canim valla midem almiyor benim. Ben elbiselerimi elbise torbasiyla askilarla tasidiydim mesela,camasirlarimi da hurclarla. Herseyi yikasam altindan kalkamazdim sanirim. Tabak canagi da eski ama temiz carsaflarla once sarip uzerine patpat gazete vs kaplamak lazim bence. O zaman tekrar yikamaya gerek kalmiyor. Sirketlerin yeterli ozeni gosterdigini dusunmuyorum nedense cevremdekiler hep sikayetci. Benim tecrubem olmadi tabii iyisi mutlaka vardir onlar da cok para istiyordur eminim. Benim hic degerli tabak canagim yok 1 liralik bardaga 3 lira nakliye tutardi eminim

Bizim burada cok iyi yapiliyor bu isler , zatrn adamlar direk ellerini yikiyor mutfaga dalmadan once , guzelcene paketliyorlar , kiyafetlerimi bende kendim toplarim ama hicbir zaman tabak canak toplamadim , isini iyi bilen bir nakliye sirketi sifir hasarla gayet temiz ve duzenli olarak tasiyor , iki hafta once 1.300 liraya tasindik ama brnim evim gercekten cok buyuk ve manyak.esya var , nakliyeciler bile 3 ev tasimaya bedel sizin ev diyor , yani normal bi rakam baktiginda 1300 ve tek bir cizik tek bir kirik yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…