• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınma hakkında yardım

Hayırlı olsun Safahat :80: Yeni yuvanızda huzur eksik olmasın inşallah diyerekten bir girizgah yapayım :1:

Kırılacak şeyleri gazete ile sarabilirsin
Eş, dost, akrabadan yerleştirme için yardım isteyebilirsin
Taşıma için nakliye şirketiyle görüşebilirsin
Birgün önceden ev boşken silmeyi unutma :3: eşyalar girince temizlik daha zor olur..

Sağolasın kadercim. Aminnn.. cümlemizden huzur eksik olmasın :16:

Evet eşyalardan gitmeden ev temizlenmeli haklısın :124:
Bir nakliye sirketi var aklımda arkadaş taşınmış 1100 tl diyor sabah 9 akşam9 bitiyormuş iş kadın gelip topluyor sonra da yeni eve yerleştiriyor. Pahalı ama dimi?

ben evlendim birsene sonra taşnmak zorunda kaldık. eşyalarım yeniydi insan kıyamıyor. toz alırken bile çizlmesin diye dikkat ederdim sonraa ne oldu???!!! taşınırken dikkatsiz adamlar çizmiş mobilyların üzerine direkt bant yapıştırmışlar çıkaramaıdm çıkan yerlerde de lekeler kaldı. sadece yatak odam taşınırken yanlarında değildim. yatak başını sarmadan bantlamışlar.diğer eşyalar sorunsuz ama yatak odam hem çizilmiş hem bantlanmış bu sebeple kesinlikle eşyalar sarılıp sarmalansın ambalajını güzel yapsınlar yanlarında olmanızı tavsiye ederim.

Ben de 1.7 yıl oldu evleneli mobilyalarım yeni hem de lake dokununca bile hasar görüyor maalesef. Koltuklarim bembeyaz:52: çok üzüldüm mobilyalarınıza korkmakta haklıyım demek ki

tanıdık bırılerı tasıaycaksa
hersey bın kat daha zor
soylıyım ya esyanız kaybolur yaa ıllakı hasar gorur
ben avurapa yakasındanyım 3-5 yerı aradım hepsı 2 sokak arkaya 500 lıra ıstedıler evdeneve naklıyeler

hımmm 2 sokak için çok tabi ben de nakliye istiyorum bakalım ne olacak

kesınlıkle naklıye fırmasıyla anlaşın. yenı taşındım. yenı evlı olduğum için eşyalarım yepyenıydı çok korkuyordum zarar gelecek dıye. koltukları bıle sarıp battanıyeye koyuyorlar. tv unıtesı gardop sökup tekrar takıyorlar
ama başlarında olun derim. ben çok pinpirikli olduğumdan hep başlarındaydım. hatta eşim kıskandığı için ben çok uyardı ama dinlemedim:27: sonuçta erkek çok dıkkat etmez ama bız ederiz. şükür sorunsuz oldu.
fıyata gelınce bırkaç sokak oteye 600 dediler:ssz:

Evet özen göstermezler. Benim eşim de başlarında tutmaz beni, kendisi de duramazsa dikkat etmezse yandık zaten:53:

arkadaslar bızde tasınıcaz ama suan cok esya yok , naklıyecı ayarlıcaz ama bız evdekı esyaları kolilemeyı dusunuyorduk ama burdakı yorumları okudugumda naklıye sırketı yapıyor bu ıslemı die yazmıssınız
bızım cok esyamız yok okadarına gerek yok ne kadar olur acaba fıyat:44:

bızde 2 ay önce ev tasıdık...guzelce kutu yaptım uzerıne kırılacak yazdım...adamlar bana nıye kırılacak yazıyorsun dıyor..kaldırıp kıralım mı yanı dedi.aklı sıra dalga gecıyor benımle

Ay ne terbiyesizlik, işlerini böyle sulandıranlara çok kızarım. Peki bir sıkıntı yaşadınız mı?

evlendikten 5 ay sonra ev değiştirdik..ev bulma taşınma nakliye şirketi hepsi 5 gun içinde oldu ve cok tecrubesizdim ilk defa tasınıodum...nakliye şirketini şiddetle tavsiye ediyorum..ama iyi arastır biz sansımıza iyilerine denk geldik.ama ağzı yanan insan cok duydumm..mutlaka baslarında dur ne gerekiyosa söle yoksa boşveriolar.

öncelikle giymediğiniz giysileri vakumlu poşetlere koyun..o zaman cok az yer kaplıyolar..yastıkları da vakumlayın..sonra onları buyuk yorgan hurclarına koyun derli toplu olsun..hurcumda kirlenmesin derseniz siyah buyuk çöp poşetleri var onlara koyun..

sadece çamasır ve özel esyalarınızı alın gerisini bize bırakın diolar ama bence vitrin içindekileri güzelce sarın..bol karton kutu bulun..eger varile koymak isterlerse kutulara yönlendirin..yoksa tasındıgınızda herşey ayakaltında oluyor..
çamaşır makinesi içinde söktükten sonra arkasına bişey takıolar adını bilmiyorum..sebebi kazanı sabitlemek küçük demir bişey..onlara zor geliyo mutlka taktırın..hatta anlasmaya gittiğinizde sorun size bilgi versinler..bence önemli..

aklıma geldikce yazarım..sorun varsa da see seve cevaplarım..Allah yardımcın olsun..

Şu açıdan şanslıyım yatak odası eşyaların çoğu hurçlarda benim pijama vs hep hurçların içinde çekmecelerimde bile düzenli oluyor diye. Yani yatak odası beni pek korkutmuyor bu açıdan. Vakumlu poşetlerim kullanır kullanmaz patlamıştı. Şimdi tekrar alsam mı acaba diye düşünüyorum açıkçası?

Taşınma konusunda, ucuza kaçan herkes nakliye firmaları tarafından bir şekilde aldatılıyor..Sizinle ilk başta konuşulan herşey dahil rakama,eşyalarınız araca yüklendikten sonra,
''abla yolda çevirme oluyor fatura kesmemiz lazım'' derler..Siz,ben kabul etmiyorum, bunu ilk baştan konuşmuştuk derseniz bir kaç parça eşyanız mutlaka sırra kadem basacaktır!!..Eşyalarınız diğer eve gelince ise başka bir nakliye firması ile karşılaşırsınız..Yani taşeron firma ile..Çünkü eşyalarınız aslında anlaştığınız firma tarafından araçtan indirilip başka bir araca yüklenmiştir.Bu arada bu ilk kez gördüğünüz firma aracının içerisine, farklı bir aileye ait diğer eşyalar sıkıştırılmıştır..Bu durumda eşyaların karışma ve ''kaybolma'' ihtimali bir hayli yüksektir..Sözün kısası, 500 TL az ödeyeyim derken oradan oraya savrulup zarar gören ve ''kaybolan'' eşyalarınız nedeni ile sinir sahibi olursunuz :)

hayırlı olsun canım eviniz bence hiç telaş etme, önce mutfagında kullanacak birkac ihtiyacını bırak hepsini toparla, bu bir akşamını alır sadece taşıma şirketleri de topluyor ama insan tozlu olanlarını yıkıyor ne bileyim degerli olanlara özen gösteriyor şirkete göre hepsi aynı değerde bence o yüzden insan kendi toplamalı diye düşünüyorum.
Bende yeni evli sayılırım daha bir yıl olmadı evleneli, bizde kira ödemek yerine ev mi alsak kredi çekipte dedik siz krediyle mi aldınız. buaralar ev bakıyoruz taşınmayı hiç düşünmedim nasıl olur diye ama ev bulursak inşaallah bir şekilde taşınırız gibi geliyor herkesin hakkında hayırlısı artık.

Bir kısmını ben toplarım zaten şimdi tam kesin bir tarif verilmediği için elim de gitmiyor ama belki de ocak sonu taşınacağız ama şubatın sonunu bulur gibi geliyor bana.
Yok cnm kredi değil ailemizin desteği sağolsunlar. Ama bir tanıdığımız var yeni evlenirken krediyle ev aldılar bizle aynı yerde olacaklar inş. Biraz araştırın kira vermekten iyidir arkadaşım.

Eviniz hayırlı olsun sağlık huzurlu oturursunuz inşallah..

İki kere ev taşıdık.
İlkinde tecrübesizdim evden eve nakiyecilerle anlaştık sadece giysi özel eşyalarımızı aldık herşeyleri varillere doldurdular.
Aman yarabbim 10 gunde zar zor yerleştim çunku çok dağınık bırakıyorlar.
Varilden çıkan eşyalar mutfak esyası salondan yatak odası esyası mutfaktan cıkıyordu.
İkinci taşınmamda dedim arkadaş ben bir daha aynı eziyeti yaşayamam. Bolca karton kutu buldu eşim.
Herşeyi koliledim ve ayrıntılı şekilde mutfak,banyo,yatak odası,vitrin eşyası,kitaplar vs yazdım.
Eşyalar taşınırkende hangi koli hangi odanın eşyası ile doluysa o odaya koydurdum.
3 gundede yerleştim. Eğer vaktim dar acil yerleşmem lazım çalışıyorum vs derseniz. bu en mantıklı çözüm
akşamları eşyaları kolileyebilirsiniz. Hem ayrıca atıl eşyalarıda ayıklamış olursunuz böylece.
Çok rahat oluyor tavsiye ederim.
ayy her yer birbirine girerse çok zor olur:50:
galiba ben kolilemeye başlasam iyi olacak. zaten bir iki koli buldum başlayayım bir ucundan

küçük bir not defteri edinin ve karışmasını sizin toplamanızı istediğiniz şeyleri kolileyin her bi koli üzerine 1,2,3... diye numaralar verin ve listede 1 nolu kutudaki 2 nolu kutudaki eşyaların içeriklerini yazın toplarken bu liste biraz uğraştırabilir ama sonra yerleşirken her şey daha kolay olacak

Teşekkür ederim en doğrusu bu şekilde bence de

Taşınma konusunda, ucuza kaçan herkes nakliye firmaları tarafından bir şekilde aldatılıyor..Sizinle ilk başta konuşulan herşey dahil rakama,eşyalarınız araca yüklendikten sonra,
''abla yolda çevirme oluyor fatura kesmemiz lazım'' derler..Siz,ben kabul etmiyorum, bunu ilk baştan konuşmuştuk derseniz bir kaç parça eşyanız mutlaka sırra kadem basacaktır!!..Eşyalarınız diğer eve gelince ise başka bir nakliye firması ile karşılaşırsınız..Yani taşeron firma ile..Çünkü eşyalarınız aslında anlaştığınız firma tarafından araçtan indirilip başka bir araca yüklenmiştir.Bu arada bu ilk kez gördüğünüz firma aracının içerisine, farklı bir aileye ait diğer eşyalar sıkıştırılmıştır..Bu durumda eşyaların karışma ve ''kaybolma'' ihtimali bir hayli yüksektir..Sözün kısası, 500 TL az ödeyeyim derken oradan oraya savrulup zarar gören ve ''kaybolan'' eşyalarınız nedeni ile sinir sahibi olursunuz :)

Ayyy ciddi misin:27: Çok korkunç ama:37:

arkadaslar bızde tasınıcaz ama suan cok esya yok , naklıyecı ayarlıcaz ama bız evdekı esyaları kolilemeyı dusunuyorduk ama burdakı yorumları okudugumda naklıye sırketı yapıyor bu ıslemı die yazmıssınız
bızım cok esyamız yok okadarına gerek yok ne kadar olur acaba fıyat:44:

Bence birkaç nakliye şirketine sor ama çok fiyat düşüreceklerini sanmıyorum

bant lekelerini kaynar su ile silmeyi denediniz mi çok sinir bozucu bir durum ben çıngar çıkartırdım şahsen

yatağım duvara dayalı zar zor bir el girecek kadar mesafe var o zamn farkedemedım daha sonra temizlik yaparken silerken farkettım yatakta çok ağır çekme şansımız da yok yerinden de oynatamadık elimin ulaştığı yerleri temizledim kalanlar kaldı malesef yani demem o ki kesinlikle başlarında bulunmak şart talimatları siz verin nasıl olsa görmedi diye baştan savma yapmasınlar

bende yeni taşınmış biri olarak birkaç öneride bulunayım...

nakliyat şirketi tuttuk sadece büyük eşyaları sardılar. diğer tümünü biz paketledik. çarşaf yorgan yastık gibi şeyler hurçlara koyduk. valize kıyafetlerimi koydum ama hiç askısından çıkarmadan. kabanlarımıda hurca koydum. onlarıda askılarıyla birlikte koydum. kriztallerimi havası olan naylonlara (ismini bilmiyorum)... bardaklarımı gazetelere.... tabaklarımı kağıt havlulara sardım...her kolinin üstüne salon mutfak yazdık. küçük odaya hepsini koydurduk yerleşirken faydası oldu... şükür hiç sıkıntısız, zararsız taşındık.. kırılanım çizilenim olmadı... 2-3 gündede tamamen yerleştik....firma sahipleride iyiydi ,evimi temizletmiştim ve hiç biri ayakkabıyla girmedi içeri, verdiğim terliklerle girdiler.... asansörlü olunca 2 kişi evde 2 kişi araçtaydı....

Son düzenleme:
bende yeni taşınmış biri olarak birkaç öneride bulunayım...

nakliyat şirketi tuttuk sadece büyük eşyaları sardılar. diğer tümünü biz paketledik. çarşaf yorgan yastık gibi şeyler hurçlara koyduk. valize kıyafetlerimi koydum ama hiç askısından çıkarmadan. kabanlarımıda hurca koydum. onlarıda askılarıyla birlikte koydum. kriztallerimi havası olan naylonlara (ismini bilmiyorum)... bardaklarımı gazetelere.... tabaklarımı kağıt havlulara sardım...her kolinin üstüne salon mutfak yazdık. küçük odaya hepsini koydurduk yerleşirken faydası oldu... şükür hiç sıkıntısız, zararsız taşındık.. kırılanım çizilenim olmadı... 2-3 gündede tamamen yerleştik....firma sahipleride iyiydi ,evimi temizletmiştim ve hiç biri ayakkabıyla girmedi içeri, verdiğim terliklerle girdiler.... asansörlü olunca 2 kişi evde 2 kişi araçtaydı....

Maşallah ne güzel atlatmışsınız taşınmayı. Darısı başıma inş. Kristalleri sardığınız havalı naylonları nerden edindiniz acaba?
Bir de nakliye şirketine ne kadar ödediniz (istanbuldaysa tavsiye eder misiniz)

5 kere ev taşıdım,1 kere daha kesin taşınırım.Neyse...Adamlar ne kadar dikkat ederiz abla dese de öyle olmuyor.Eşyalar her taşınmada biraz daha yıpranıyor malesef.Zaten arkadaşlar anlatmış.Mutlaka kolilerin üstüne nereye ait olduğunu yazın,odalara ona göre bıraksınlar.
Perdelerinizi bir gün öncesinden asın.Eve girdin mi bir de onunla uğraşmazsın.Şeker,çaydanlık,tuzluk gibi hemen kullanılacakları ayrı kolile,sabah kalktığında kahvaltı rahat olsun,bir de onları arama.

-Kırılacak eşyalar gazete kağıtlarına sarılarak kolilenir.
Kolilere kırılacak eşya uyarısı yazılır ki taşınırken dikkat edilsin.

-Kıyafetler valizlere katlanmadan yerleştirilir.
Katlanınca daha çok yer kaplıyorlar.

-Yatak odasını ve vitrinlerini söktükten sonra vidalarını aklında kalabilecek bir yere ambalajla.
Yerini de unutmamak için telefonuna not alabilirsin.
Yatak odasının mobilyalarını çarşaflara sarıp iple bağla ki çizilme olmasın.

-Elektronik eşyaları mutlaka kutulara koyun.Kutuların boşluklarını da köpük parçalarıyla doldurun.

-Battaniyeleri nevresimleri yastık yorganları hurçlara koyun.

-Acil ihtiyaçlarınızı (sabun şampuan el havlusu kağıt havlu el peçetesi atıştırmalıklar vs gibi) bir kutuya topla ve üzerine acil ihtiyaç notunu yaz.
Yeni eve gittiğinizde ilk açacağınız kutu bu olabilir.

-Demonte ettiğiniz mobilyaların vidalarını,alet edavatları ayrı bir kutuda toplayın.Gene üzerine içinde ne olduğu ibaresi düşün.

-Eşyaların garanti belgelerini ve diğer evraklarınızı bir klasörde toplayın bavuluzunun bir köşesine iliştirin.
Eşya kurulumunda sorun çıkarsa garanti belgeleri işinize yarayacaktır.

-Plazma bilgisayar televizyon gibi en hassas eşyalarınızı büyük havlularla sarıp iple çevreleyin.Ve öylece kutularına koyun.
Plazmanın önünün geleceği kısma ince bir tabaka köpük koyun.

-Perdeleri hurçlara toplayın.

-Halıları şu ekonomi pazarlarında satılan halı hurçlarından alarak onlara koyun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :44:

tarihe bakın;konu sahibi çoktan taşınmıştır:1: Allah bize de nasip etsin kendi evimize taşınmayı dilerim....aminn

7 aylık hamileyim ben de her şey çok normal gidiyormuş gibi bir de taşınma işim çıktı. Toparlanması ayrı dert diye düşünürken bir arkadaşım aracaılığı ile .. tanıştım. Herkese öneririm o kadar hızlı ve profesyoneller ki bayıldım hizmetlerine, maske ve mesafe kurallarına da son derece uyuyorlar. En çok korktuğum şey buydu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X