• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınma hakkında yardım

safahat

Önce usul sonra vusul
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
2.011
52
158
Rabbim dert vermesin, buna dert denmez ama kızlar en geç 2 ay içerisinde taşınacağım inş.
Bu konuda tecrübelerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.

ev mi aldınız hayırlı olsun güzel komşular nasip olsun.. mutfak eşyalarını gazetelere sarıp koli yapmak üzerine kırılacak eşya yazmak rahat oluyor.. tencereleri dahi sarın taşınmada çok çiziliyor.. gardrop kapaklarını çarşaflara sarın gerçi iyi bir nakliye ile anlaştıysanız bunları yaparlar ama yinede siz kendinizi garantiye alın..

hayırlısı olsun canım inşallah kendi evine çıkıyosundur.. eğer maddiyatın uygunsa taşıma şirketine ver en rahatı o.. ben iki kişi 1,5 günde yerliştirmiştim evi.. hiç bi şeyle uğraşmıyosun herşeyi sarıp sarmalıyolar.. eşyaların kurulumunuda yapıyolar.. gayet rahat yani..

ama taşıcak araba ve adamımız var diyosan ozaman herşeyi kolile ve hurçlara kaldır..

ev mi aldınız hayırlı olsun güzel komşular nasip olsun.. mutfak eşyalarını gazetelere sarıp koli yapmak üzerine kırılacak eşya yazmak rahat oluyor.. tencereleri dahi sarın taşınmada çok çiziliyor.. gardrop kapaklarını çarşaflara sarın gerçi iyi bir nakliye ile anlaştıysanız bunları yaparlar ama yinede siz kendinizi garantiye alın..

Evet cnm, amin Allah razı olsun, daha güzelleri sizin olsunn:16:
Tencerelerin çizileceği hiç aklıma gelmemişti çok teşekkür ederim

hayırlısı olsun canım inşallah kendi evine çıkıyosundur.. eğer maddiyatın uygunsa taşıma şirketine ver en rahatı o.. ben iki kişi 1,5 günde yerliştirmiştim evi.. hiç bi şeyle uğraşmıyosun herşeyi sarıp sarmalıyolar.. eşyaların kurulumunuda yapıyolar.. gayet rahat yani..

ama taşıcak araba ve adamımız var diyosan ozaman herşeyi kolile ve hurçlara kaldır..

Evet cnm kendi evimiz inşallah hayırlısıyla taşınırız.
Daha tam karar vermedik tanıdık var ama nakliye şirketi daha mantıklı geliyor.
Sizin şirket istanbulda mı ben İstanbul Anadolu yakasındayım.
Fiyatı ne kadardı tavsiye eder misin memnun kaldın sanırım

Evden eve taşıma hem çok sistemli,hem de çok hızlı..
Üst katlardaysa taşınacağınız daire,zaten dışarıdan asansör kuruluyor ve herşey öyle hızlı oluyor ki,takip etmeniz mümkün değil..
Eve geliyorlar mobilyaları söküyor,battaniyelere sarıp bantlayıp,taşındığınız yerde montaj yapıyorlar.

Benim de evim yapılırken taşınma telaşım vardı,konsoldaki tabağı çanağı topladım,koliledim ama mutfağı sona bırakmışım..
Her ne kadar aylar öncesinden taşınacağını bilsen de,mutfağı önceden toplayamadığın için o sona kaldı.
Eşim 2 gün sonra taşınıyoruz,şirketle anlaştım dedi,ben evde nereye saldırıp nereyi toplayacağımı şaşırdım ve en iyisi mutfağı bırakayım da giysileri özel eşyaları,inciği boncuğu kolileyim dedim..

Yarım saat bile sürmedi mutfağı paketlemeleri..
vaaay ne dert etmişim ki,süpermiş dedim..
evet süperdi ama,yeni eve gelince varillerin içinden,mutfak eşyalarını salonun orta yerine bıraktılar (mutfağım salonun içinde) işte o an ne yapacağımı bilemedim..
Her yerde tabak,çatal,tencere :27:
başka yerde başka bişey...
Herşeyi yıkayıp yerleştirmek istiyorsun haliyle ama insanlar evin içinde tabağın,bardağın üstünden atlayıp birşeyleri bir yerlere koymaya çalışıyor..

Off çok daralmıştım..

Yani tavsiyem şudur ki;
evden eve taşıma süperdir,ama tabak çanağı siz kolileyin ve kolilerin üzerine rakamlar verin,ve bir liste yapın,hangi kolide ne var diye..yerleşirken çok sistemli oluyor..
10 koliyi aynı anda açmak zorunda kalmıyorsunuz o telaşla..

Ama şu da var,yerleşirken size yardım edecek eş,dost,akraba varsa bırakın herşeyi toplasın nakliyeci,siz sadece özel eşyalarınızı alın çıkın..
Hepsi hep bir elden olur..
Ben yalnız toplanıp,yalnız yerleştiğim için deli dana gibiydim :1:

Kolay gelsin..

(Bu arada ne dertliymişim amma yazmışım :27:

Imkan varsa kaliteli bir sirketle halledilmesi en iyisi.Degerli esyalarin ve cantani alip cikiyorsun evden,onlar herseyi hallediyor.
Ama iyi arastirman gerek,biraz maliyetli fakat tasinma stresinden kurtuluyorsun.

öncelikle hayırlı olsun,güle güle iyi günlerde oturun...Biz taşınırken kolilerin üzerine içinde neler olduğunu tek tek yazdık (süpürge torbası,fön makinası gibi)çok rahat ve pratik oluyor.Bulması ve ayırması kolaydı.Birde şirketleri çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim.Biz farklı bir ile taşınmıştık.Evden eve nakliyat firması ile anlaştık tırla gelecek olan eşyalarımızı kamyona tıkış tıkış yükleyip göndermişlerdi.Kırılan yırtılan hatta kaybolan bile vardı.Kolay Gelsin

Hayırlı olsun Safahat :80: Yeni yuvanızda huzur eksik olmasın inşallah diyerekten bir girizgah yapayım :1:

Kırılacak şeyleri gazete ile sarabilirsin
Eş, dost, akrabadan yerleştirme için yardım isteyebilirsin
Taşıma için nakliye şirketiyle görüşebilirsin
Birgün önceden ev boşken silmeyi unutma :3: eşyalar girince temizlik daha zor olur..

ben evlendim birsene sonra taşnmak zorunda kaldık. eşyalarım yeniydi insan kıyamıyor. toz alırken bile çizlmesin diye dikkat ederdim sonraa ne oldu???!!! taşınırken dikkatsiz adamlar çizmiş mobilyların üzerine direkt bant yapıştırmışlar çıkaramaıdm çıkan yerlerde de lekeler kaldı. sadece yatak odam taşınırken yanlarında değildim. yatak başını sarmadan bantlamışlar.diğer eşyalar sorunsuz ama yatak odam hem çizilmiş hem bantlanmış bu sebeple kesinlikle eşyalar sarılıp sarmalansın ambalajını güzel yapsınlar yanlarında olmanızı tavsiye ederim.

tanıdık bırılerı tasıaycaksa
hersey bın kat daha zor
soylıyım ya esyanız kaybolur yaa ıllakı hasar gorur
ben avurapa yakasındanyım 3-5 yerı aradım hepsı 2 sokak arkaya 500 lıra ıstedıler evdeneve naklıyeler

kesınlıkle naklıye fırmasıyla anlaşın. yenı taşındım. yenı evlı olduğum için eşyalarım yepyenıydı çok korkuyordum zarar gelecek dıye. koltukları bıle sarıp battanıyeye koyuyorlar. tv unıtesı gardop sökup tekrar takıyorlar
ama başlarında olun derim. ben çok pinpirikli olduğumdan hep başlarındaydım. hatta eşim kıskandığı için ben çok uyardı ama dinlemedim:27: sonuçta erkek çok dıkkat etmez ama bız ederiz. şükür sorunsuz oldu.
fıyata gelınce bırkaç sokak oteye 600 dediler:ssz:

bızde 2 ay önce ev tasıdık...guzelce kutu yaptım uzerıne kırılacak yazdım...adamlar bana nıye kırılacak yazıyorsun dıyor..kaldırıp kıralım mı yanı dedi.aklı sıra dalga gecıyor benımle

evlendikten 5 ay sonra ev değiştirdik..ev bulma taşınma nakliye şirketi hepsi 5 gun içinde oldu ve cok tecrubesizdim ilk defa tasınıodum...nakliye şirketini şiddetle tavsiye ediyorum..ama iyi arastır biz sansımıza iyilerine denk geldik.ama ağzı yanan insan cok duydumm..mutlaka baslarında dur ne gerekiyosa söle yoksa boşveriolar.

öncelikle giymediğiniz giysileri vakumlu poşetlere koyun..o zaman cok az yer kaplıyolar..yastıkları da vakumlayın..sonra onları buyuk yorgan hurclarına koyun derli toplu olsun..hurcumda kirlenmesin derseniz siyah buyuk çöp poşetleri var onlara koyun..

sadece çamasır ve özel esyalarınızı alın gerisini bize bırakın diolar ama bence vitrin içindekileri güzelce sarın..bol karton kutu bulun..eger varile koymak isterlerse kutulara yönlendirin..yoksa tasındıgınızda herşey ayakaltında oluyor..
çamaşır makinesi içinde söktükten sonra arkasına bişey takıolar adını bilmiyorum..sebebi kazanı sabitlemek küçük demir bişey..onlara zor geliyo mutlka taktırın..hatta anlasmaya gittiğinizde sorun size bilgi versinler..bence önemli..

aklıma geldikce yazarım..sorun varsa da see seve cevaplarım..Allah yardımcın olsun..

hayırlı olsun canım eviniz bence hiç telaş etme, önce mutfagında kullanacak birkac ihtiyacını bırak hepsini toparla, bu bir akşamını alır sadece taşıma şirketleri de topluyor ama insan tozlu olanlarını yıkıyor ne bileyim degerli olanlara özen gösteriyor şirkete göre hepsi aynı değerde bence o yüzden insan kendi toplamalı diye düşünüyorum.
Bende yeni evli sayılırım daha bir yıl olmadı evleneli, bizde kira ödemek yerine ev mi alsak kredi çekipte dedik siz krediyle mi aldınız. buaralar ev bakıyoruz taşınmayı hiç düşünmedim nasıl olur diye ama ev bulursak inşaallah bir şekilde taşınırız gibi geliyor herkesin hakkında hayırlısı artık.

Eviniz hayırlı olsun sağlık huzurlu oturursunuz inşallah..

İki kere ev taşıdık.
İlkinde tecrübesizdim evden eve nakiyecilerle anlaştık sadece giysi özel eşyalarımızı aldık herşeyleri varillere doldurdular.
Aman yarabbim 10 gunde zar zor yerleştim çunku çok dağınık bırakıyorlar.
Varilden çıkan eşyalar mutfak esyası salondan yatak odası esyası mutfaktan cıkıyordu.
İkinci taşınmamda dedim arkadaş ben bir daha aynı eziyeti yaşayamam. Bolca karton kutu buldu eşim.
Herşeyi koliledim ve ayrıntılı şekilde mutfak,banyo,yatak odası,vitrin eşyası,kitaplar vs yazdım.
Eşyalar taşınırkende hangi koli hangi odanın eşyası ile doluysa o odaya koydurdum.
3 gundede yerleştim. Eğer vaktim dar acil yerleşmem lazım çalışıyorum vs derseniz. bu en mantıklı çözüm
akşamları eşyaları kolileyebilirsiniz. Hem ayrıca atıl eşyalarıda ayıklamış olursunuz böylece.
Çok rahat oluyor tavsiye ederim.

küçük bir not defteri edinin ve karışmasını sizin toplamanızı istediğiniz şeyleri kolileyin her bi koli üzerine 1,2,3... diye numaralar verin ve listede 1 nolu kutudaki 2 nolu kutudaki eşyaların içeriklerini yazın toplarken bu liste biraz uğraştırabilir ama sonra yerleşirken her şey daha kolay olacak

ben evlendim birsene sonra taşnmak zorunda kaldık. eşyalarım yeniydi insan kıyamıyor. toz alırken bile çizlmesin diye dikkat ederdim sonraa ne oldu???!!! taşınırken dikkatsiz adamlar çizmiş mobilyların üzerine direkt bant yapıştırmışlar çıkaramaıdm çıkan yerlerde de lekeler kaldı. sadece yatak odam taşınırken yanlarında değildim. yatak başını sarmadan bantlamışlar.diğer eşyalar sorunsuz ama yatak odam hem çizilmiş hem bantlanmış bu sebeple kesinlikle eşyalar sarılıp sarmalansın ambalajını güzel yapsınlar yanlarında olmanızı tavsiye ederim.

bant lekelerini kaynar su ile silmeyi denediniz mi çok sinir bozucu bir durum ben çıngar çıkartırdım şahsen

Kızlar çok sağolun hepinizin yorumu çok değerli gerçekten bir sürü fikir sahibi oldum sayenizde herbirini dikkate alacağım emin olun:16:

Evden eve taşıma hem çok sistemli,hem de çok hızlı..
Üst katlardaysa taşınacağınız daire,zaten dışarıdan asansör kuruluyor ve herşey öyle hızlı oluyor ki,takip etmeniz mümkün değil..
Eve geliyorlar mobilyaları söküyor,battaniyelere sarıp bantlayıp,taşındığınız yerde montaj yapıyorlar.

Benim de evim yapılırken taşınma telaşım vardı,konsoldaki tabağı çanağı topladım,koliledim ama mutfağı sona bırakmışım..
Her ne kadar aylar öncesinden taşınacağını bilsen de,mutfağı önceden toplayamadığın için o sona kaldı.
Eşim 2 gün sonra taşınıyoruz,şirketle anlaştım dedi,ben evde nereye saldırıp nereyi toplayacağımı şaşırdım ve en iyisi mutfağı bırakayım da giysileri özel eşyaları,inciği boncuğu kolileyim dedim..

Yarım saat bile sürmedi mutfağı paketlemeleri..
vaaay ne dert etmişim ki,süpermiş dedim..
evet süperdi ama,yeni eve gelince varillerin içinden,mutfak eşyalarını salonun orta yerine bıraktılar (mutfağım salonun içinde) işte o an ne yapacağımı bilemedim..
Her yerde tabak,çatal,tencere :27:
başka yerde başka bişey...
Herşeyi yıkayıp yerleştirmek istiyorsun haliyle ama insanlar evin içinde tabağın,bardağın üstünden atlayıp birşeyleri bir yerlere koymaya çalışıyor..

Off çok daralmıştım..

Yani tavsiyem şudur ki;
evden eve taşıma süperdir,ama tabak çanağı siz kolileyin ve kolilerin üzerine rakamlar verin,ve bir liste yapın,hangi kolide ne var diye..yerleşirken çok sistemli oluyor..
10 koliyi aynı anda açmak zorunda kalmıyorsunuz o telaşla..

Ama şu da var,yerleşirken size yardım edecek eş,dost,akraba varsa bırakın herşeyi toplasın nakliyeci,siz sadece özel eşyalarınızı alın çıkın..
Hepsi hep bir elden olur..
Ben yalnız toplanıp,yalnız yerleştiğim için deli dana gibiydim :1:

Kolay gelsin..

(Bu arada ne dertliymişim amma yazmışım :27:

işte bunlar gözümü korkutuyor aman aman, bazı eşyaları kendim kolileyeceğim sanırım şu yorumdan sonra:9: Çok yardımcım olacağını sanmıyorum çünkü kimseyi yormayı sevmiyorum ama sanırım yardım edecek birileri olsa iyi olacak. Annem olacak zaten inş.

Imkan varsa kaliteli bir sirketle halledilmesi en iyisi.Degerli esyalarin ve cantani alip cikiyorsun evden,onlar herseyi hallediyor.
Ama iyi arastirman gerek,biraz maliyetli fakat tasinma stresinden kurtuluyorsun.

1100 tl dediler kadın geliyormuş topluyormuş yine gidince yerleştiriyormuş. sabah9dan akşam dokuza bitiyormuş iş. Pahalı mı?

öncelikle hayırlı olsun,güle güle iyi günlerde oturun...Biz taşınırken kolilerin üzerine içinde neler olduğunu tek tek yazdık (süpürge torbası,fön makinası gibi)çok rahat ve pratik oluyor.Bulması ve ayırması kolaydı.Birde şirketleri çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim.Biz farklı bir ile taşınmıştık.Evden eve nakliyat firması ile anlaştık tırla gelecek olan eşyalarımızı kamyona tıkış tıkış yükleyip göndermişlerdi.Kırılan yırtılan hatta kaybolan bile vardı.Kolay Gelsin

Çok geçmiş olsun. Kötü süprizlerle karşılaşmak istemiyorum açıkçası :30: Rabbim yaardım etsin inş

Back
X