Taşındım ama pskolojim bozuldu 😭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin derdiniz bambaşkaymış zaten, sonraki yorumlarınızı okuyunca anladım. Mesele ev, yeni semt değil ki. Evliliğiniz sıkıntılı.

Konuyu okurken içim şişti yeminle. Adam lüx dediğin semtten geniş bir ev almış,içini istediğin gibi yaptırmış,yeni eşya da almış ama yaranamamış! Yorumlarını okurken,hanı mıy mıy herşeye bir bahane bulan,mutsuz olmak için elindem geleni yapıp iç karartan birisi olduğunu düşündüm.
Önce habersiz ev şikayeti,sonra sevimsiz semt sonunda da ailem fakir ben zengin takılamam dedin. Şimdide eşim şöyle böyle. Bir karar ver bence. Rahat batmasın. O evin tek odası için uğraşan insanlar var. Şimdi eşin geri o dar eve gidelim dese eminim kıyameti de koparırsın.

Bu kadar mutsuz bir evliliğe iki çocuk yapıp neden kendinizi zincirlediniz o zaman? Eleştirmiyorum anlamaya çalışıyorum. Mutsuzsunuz, ilgisiz bir kocanız var, para konusunda sizi kısıtlıyor vs. Bunu düzeltmeni yolu çocuk yapmak değil ki. Bu adam da sonradan böyle olmadı eminim. Ya siz tanımadan paldır küldür evlendiniz ya da değişir dediniz.

Eminim zor şeyler yaşamışsınızdır ama eşiniz size çok karışan biri değilmiş gibi geldi. Aileye yakın oturmaniz yıllardır, istediğiniz zaman gitmeniz vs. Şimdiye ya bir okul okuyup ya başka şekilde bir meslek edinmeliydiniz kendinize bence. Yani oturup düşünüp dertlenmekle bir şey değişmiyor. Sürekli sizi kovan eş bir gün gerçekten kovar belli olmaz.

Eşit olmak için biraz da demişsiniz, hayır ben eşit değil mutlu olmak istiyorum deseydiniz?

Elaleme göre yaşamak konu sahibinin bakış açısı. Adam standartlarını yükseltmeye çalışıyor. İşini kurmuş, güzel para kazanıyor, daha iyi bir semtte daha iyi bir ev alıyor. Çocukların daha yüksek sosyo ekonomik, sosyo kültürel düzeyde arkadaşları olacak, daha iyi okullara gidecekler. Adam bunu başkalarına özenerek bile yapıyor olsa iyi şeyler yapıyor. Bu iyi şeylere karşılık da mutsuz, huzursuz bir eş var karşısında.

Acaba kendinize bir iş mi edinseniz? Biz ev tutarken eşimle daha çok komşu profiline, işe gidiş mesafelerimize, banyo wc temizliğine bakabiliyoruz.

Hatta 2 sene işe 70km uzaktan gittim geldim. Gık diyemedim.

Ya siz çok boşsunuz ya biz salağız bilmiyorum.
Ama anneme yakınmış yok semt soğukmuş.
Hiç öyle bir şey deme lüksüm olmadı şu hayatta.

Semt soğuk olsa ne sıcak olsa ne evim rahat olsun. gece yattım mı ses olmasın. Komşular abuk şeyler yapmasın ne bileyim. Ki sizinki de iyi bir semtmiş çocuklarınız açısından düşünün aklınız onlarda kalmaz. Düzgün arkadaşlıklar edinirler.

bilmiyorum ne desek boş size gerçi.

Allah hepimize böyle dert versin. Amin.

Bi nevi guzel ozetlemissinz mesela ailem cevremi kendime hep yakin gordugum icin kendmi cok yalnz hsediyorum canm sklnca 5 dkda gideblme imkanim oldugu yerlerdi simdi daha zorlasti zaten ev icinde evlilik olarak yanlzm bu ev de ona eklendi
Konuyu ilk okuyunca mızmız, şımarık biri canlandı gözümde ama sorunu başka yerde aradığınızdan oluyor bu.
Geniş, güzel bir eve taşınmışsınız, bundan mutsuzluk çıkarmayın en azından kendinize.
Eşiniz sizi evden kovuyormuş sürekli, bunun için bir planıniz, düşünceniz oldu mu bu zamana kadar?
Bunlara kafa yorun bence.

Ya biz ne yapalım. 15 senedir memleketimde değilim. Yine de buna da şükür. Şuan olduğum ili seviyorum. Ama seneye burdan da tayin olucaz. Nereye gitçez belli değil. Tek teselli doğuyu bitirdik eskiden. Ki siz semt değişikliğine bile bu kadar kafaya takılmaz ki. Arada TRT belgesel izleyin ucuz hayatlar programı var. Bir barakada günlük çalışıp yaşayan insanlar var. Halinize şükredersiniz

Evet oyle gözukmusum biraz ama sizi degersiz hisettren bi insanla yasiyosaniz bu nasil bi durum bilemedim yeri gelip.hakl oldugumda küstügumde be gönül almaya calsmayan bi esim var hersey icin ben cabaliyrmusum gbi geliyir

Bi nevi guzel ozetlemissinz mesela ailem cevremi kendime hep yakin gordugum icin kendmi cok yalnz hsediyorum canm sklnca 5 dkda gideblme imkanim oldugu yerlerdi simdi daha zorlasti zaten ev icinde evlilik olarak yanlzm bu ev de ona eklendi

araba alma imkanınız yok mu? Çocukları okula kursa götürüp getirmek için mesela. Abinin mi eşine araba alması lazım ilk?

Orası öyle biz eşinin motivasyonunu konu sahibinin anlattığı kadarıyla biliyoruz ama konu sahibi tek sıkıntısı buymuş gibi yazdığı için araba baya çözer derdini. Yine mutsuz ve huzursuz devam ederse bilemem tabii.

Araba aldır diyenler olmuş, eşine markete gidecek kadar para veren adamdan araba almasını beklemek pek gerçekci değil.

Araba aldır diyenler olmuş, eşine markete gidecek kadar para veren adamdan araba almasını beklemek pek gerçekci değil.
Evin içini karısının istediği gibi yaptırmış diye anladım. Her şeyi de yenilemiş. Onu da karısı istemiş diye anladım. Anlattığı gibi lüksü de seviyorsa eşi alabilir. Hiç belli olmaz.

Bi evim olsa neler vermezdim ki..
Eşinizle yasadiginiz sıkıntıları bilemem ama iyi bir semt iyi bir ev yeni esyalar gözüme cok hoş göründü.

Ailenize yine gidersiniz ayni il degil mi nasil olsa?
Bizler gibi ayda yılda bir aile gören insanlar degilsiniz anladığım kadarıyla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…