Tasarruf etmek, Alışkanlıkları değiştirmek

Mia- hayırlı olsun yeni bölümün seni takdir ediyorum, kararına saygı duyuyorum.
Sağol canım

Sağol canım.
İnş kilolardan da kurtulursun.
benim kilom normalde sabit kalırdı.
şimdilerde artışta bu konuda da kontrol etmem gerek.

Dün bütün gün temizlik yaptım.
Bulaşık teli, eldiven, arap sabunu, porçöz aldık. diğer temizleyiciler evimde vardı.

Bugün iş yeriden 450 tl aldım halı yıkama için.
Bu ay paramız yetmiyordu.
300 tl tutsa 150 tl zor zamanlar için saklayacağım.

günaydın hayırlı olsun konu

bende de vardı almak . ama bir kaç yıldır bıraktım . avm lerden uzak duruyorum aynı kaliteyı daha ucuza alınabilir
siyah bir bot aldım herkezin hoşuna gitti ve hangi marka diye sordular
150 den aşağı değildir dediler oysa 65 dedi 55 tl aldım :)
3 yıldır çanta , mont almıyorum . iki kot bir gömlek aldım . sezon sonu bir kaşe kaban düşünüyorum .
arada dolabını boşaltırım , giymediklerim varsa ayırırım , kombin yaparım , bir iki değişiklik yaparım (boncuk düğme vs

kozmetikte çok harcamam yok , bir pleeng ve yıkama jeli , makyaj malz. azdır alerjik durumun var , bitkisel ürün aldım oda nadir yapıyorum ...

saat marka takıntımı 900 tl lik saatı almaya kafaya koyunca ;
spor ayakabımı takıntımı da 285 tl verip iyi bir markanın ayakkabısını alıp daha 10 günlükken 10 dk içince kapının önünden çaldıklarında bıraktım .

Günaydın sağol canım.
bende bu yıl ucuz bot aldım ama eskidi yıprandı.
O yüzden 2018 de kaliteli bot alıcam.
kıyafet bende veriyorum ama yeri hemen doluyor.
hayalim gercektende az ve kullanışlı dolap
bebek olduktan sonra ütü yapamıyorum.
artık vaktimi bebeğime harcıyorum gerisi boş geliyo.

bende 400 tllik spor ayakkabi var. kapının önünde bırakmıyorum :)
saat hiç takmam. bir tane eşimin hediyesi var bide düğünde takılan var.
çalışıyorlarmı bi bakıyım.

Mia- önceden çok para verip alırdım , ama son zamanlarda bıraktım arada ucuz alıcam :) zaten zamanında srok yapmışım ... bot ayakkabı biraz da kullanmakla alakalı , 6 yıldır giydiğim bir botum var eğer sıkılıp birisine vermezsem 6 yıl daha götürür . eşimin ayakları taraklı mesela en kral ayakkabıyı bile bir sezon giyiyor . ütü olayı eşimde bizim o yapar . ama bak bebeğin var onun için bi yerden başlaman lazım . oğlum 3 yaşında ve inan onun için çoğu şeyden kıstım . alışkanlık oldu . hani bişey alacaksam olsan ooo çok pahalı diyorum zamanında hiç düşünmeden aldığım şeylere . kumbarası var aldığımı fazedip onun kumbarasına atıyorum . çalıştığım halde dolabım yetiyor kombinlemek değerlendirmek çok önemli .

Bende çok alışveriş yapmasamda bu kış daha dikkatli gittim. 4 adet kot pantalonum var 2 sini geçen yıl şubatta aldım, tek marka seviyorum, bir ara ya netten alıcam yada indirim denk gelirse alırım.
İş yerinde giymek için bu kış 2 adet pantalon 2 adet kazak aldım. Sonbaharda iki kazak almıştım giyemeden havalar soğudu. Kilo aldığım için bir kısmını kullanamıyorum yaza kadar veremezsem giyemedıklerimi dağıtıcam.
Şu an baharlık 1 gömlek aldım, 2 adet tshirt istiyorum. Yaza belki bir pantalon alırım.
Montumu geçen yıl almıştım, 1 adet nişanda kaşe almıştım. Seneye de almayı düşünmüyorum.
Botlarımı 3 yıldır giyiyorum. İndirimde denk gelirse önümüzdeki yıl için alabilirim. Evde iki adet giyemediğim var.
Spor ayakkabılarım biri hediye, biri 3 yıl önce almıştım.
Bir adet mevsimlik ayakkabım var, 3 adet yazlık.
Benim en büyük masraf kalemim ayakkabı, hem çabuk eskitiyorum hem her ayakkabı ile rahat edemiyorum. Giydiğim ayakkabılar vurmaya başlıyor, evlenmeden önce 5 6 adet verdim hepsi bir kere giyildi dolap bekliyordu.
Kaliteden yanayım, ama iş yerinde yazlık kıyafetler sık yıkandığı için daha basit markalardan da alıp çeşitlendiriyorum.
Benim zaafım pijama ve giyimi.
En güzel hediye pijama yaşasın pijama sevdası
Dolaplarım doldu taştı artık kendimi frenliyorum.

cicibizi
çok haklısın alışverişi bırakmam için cok nedenim var.
ama ben şunu farkettim ki kaliteli alınca daha uzun süre giyiyorum.
markalı ve markasız karısık bir dolabım var.
kıyafet almam için beğenmem yeterli.

E Esila09
Ev giyimide çok önemli
Hatta dizi çıkmış pijama diye konu vardı. :) Evde de güzel giyinmek lazım.
bende evde kotla duramam hemen değişirim.
evlenmeden önce baya stok yapmıştım.
tabi 1-2 tanesi benle yollarını ayırmak üzere.
ev kıyafetleri çabuk eskiyor.

Mia- Yeni kurallarını çok sevdim. Konunu okuyunca aynı kararı seninle birlikte bende aldım diyebilirim. Ama benim kuralım seninkinden seninkinden biraz daha farklı. Ben bir kaç sene boyunca kışlık tek bir parça bile almayı düşünmüyorum. Yazlıklar için durum farklı

Tesettüre girmemden dolayı sıfırdan yeni bir gardırop oluşturdum. A'dan Z'ye kaliteli senelerce kullanabilecek ürünler seçtim.

Sıfırdan oluşturunca istediğin düzeni daha iyi sağlayabiliyorsun. Hiç tıka basa doldurmadım. Aldığım her şeyi kombin yaparak aldım. Kombin yapmadan ucuz bile olsa hiçbir parçayı almadım. (Çünkü önceden yaptıklarımı hatırlıyorum. Elbet bir gün giyerim diye dünyayı almıştım)

Dolabıma her şeyi kombinli bir şekilde astım. Bu şekilde hergün ne giysem derdi olmuyor ve zamandan da tasarruf ediyorum.

Birbirleri ile uyumlu parçalar aldım, kombinlerimi istediğim şekilde yeniden düzenleyebiliyorum.

Ayakkabılarımı hala yenileyemedim çok eskidiler. Hepsini sil baştan yenilemem lazım bu yaz. Yenilerini alır almaz eskilerini atıcam. Birilerine verilecek durumda bile değiller.
1 siyah, 1 kahve çizme; 1 siyah, 1 beyaz spor ayakkabı, birde lacivert ayakkabı lazım.

Yazlık kıyafetim hiç yok. Elbise diktirmeye karar verdim 10-15 arası düz çeşitli renklerde elbise almayı yada diktirmeyi planlıyorum.

Yani yaklaşık 2000-3000 TL daha alışverişine para harcamam gerekiyor. Ama sonrasında 3-5 sene bir şey almam. Çünkü önceden aldıkça mutlu olurdum. Şimdi aldıkça üzülüyorum. Dolabımın bu şekilde boş olması bu minimalist yaşam beni daha mutlu ediyor

sempatik_kiz
Ooo bir kaç sene almamak çok iyimiş :)
2018 de gelirimin %5 ini harcamış olucam.
1000/2000 Tl ortalama harcama hakkım var.

Kombin yapmak iyi fikirmiş.

Bende önce dolabı azaltıcam.
Ferahlıyacağım.
mesela 4 kot yetermiş bana
şimdide severek giydiğim 2 kot var 2 de yedek bunları yazda giyerim biri hariç
yazlık kot ve siyah bol kısa bişi daha almıştım etiketiyle duruyor.
altına ayakkabı almıştım

Bende aldıkça eşimden utanıyorum.
o birkaç kazak ve kotla idare ederken
ben sürekli alıyorum.
İnş az ve öz olcak herşey

çok güzel bir başlık olmuş, hayırlı olsun.

kıyafette, ayakkabı ve çantada hiç bir zaman abartmayanlardanım. dolabımda şunu neden aldım ki, aa hiç giymeden sezon geçti nasıl da unutmuşum dediğim hiç bir şeyim yok.

ev giyimi ve h.sonu giyimine çok önem veririm. genelde h.sonları eşofman giyerim, evde de değişik değişik bir çok kıyafetim var. çeyizimi düzerken dolabımı büyük ölçüde yenilemiştim. iyi para harcadım ama değdi. evlenecek olan arkadaşlara bütün yatırımı tabağa çanağa dökmeyip, kıyafet eksikleri varsa onlardan da almalarını tavsiye ederim.

eskimeden yerine yenilerini almayı düşünmüyorum. her sezon dolabımı döker, eksiklerime bakar, not alırım. beni terkedenlerle vedalaşırım. kış ve mevsimlik kıyafetlerimin büyük bir kısmı bir-iki yıl daha beni götürür. yaz için bir kaç parşa ihtiyacım var, onları da indirimlerden alacağım, acelesi yok.

Teşekkür ederim canım zaten sen cok planlısın tanıdığım kadarıyla.
giymediğim ne varsa vermeyi düşünüyorum
sonra liste oluşturmayı 2018 de almayı planlıyorum.
biraz klasik elbiselerim var nişanda, isteme gününde giydiğim kısa elbiseler,
onlarıda deneyip karar vericem.
Aynen ceyiz aldığımda yaptığım en büyük iyilik, günlük kıyafetler almakmış
şimdi kızım üstümü batırıyor değişimlik kıyafet cok
sürekli yıkandığı için çabuk eskiyor.

dolap ferah olunca insanın içi de ferah oluyor sanki. gazan mübarek olsun. biz o işi k.validemin dolabında yapmıştık. verilecekleri temizledik, yerlerine ulaştırdık. kendisinin terziliği de var. bazılarının bedenlerini daralttı, bazılarının modellerinde küçük değişiklikler yaptı, giyiyor şimdi.

Benim sanal kartım var daha geçenlerde aldım lazım olmuştu.
Sürekli birilerinden kart istemek sinir bozucu oluyor.
limiti 200 tl
Şimdide şunu alalım mı diye geliyorlar, limitim doldu diyeceğim ki zaten doldu.
paraları toplamak ve limitimin hemen dolması ii olmuyor ve onlar alırken benimde aklıma geliyor birşeyler almak.
onuda 100 tl ye düşürücem sadece kızım için kullanmak amacıyla
yaşadığım yerde bebek ürünleri kısıtlı ve pahalı kalitesiz
o yüzden.

Janita
Bizim terziye verilecek çok sey var eşime veriyorum arabada geziyor kaç ay
yine yaptırmazsa ablamla yollarım.

Bugünde birşey almadım kendime şükür.
dün kıyafetlerimi diğer eve taşıdık 6-7 hurç daha yarısı taşınıcak.

Hesap kesim tarihimden bu yana kredi kartım ile netten hiç alışveriş yapmadım, 8 gün oldu, benim için büyük gelişme.
Artık ihtiyaç ve istek bilinci oluşmaya başladı.
Haftasonu için listem, soyacak, çorba kepçesi ve bir hediye ( tezgah üstü sabunluk, bende görüp beğenen birine alacağım. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…