minimalizm listesi nerede ?
Kitap okumaya vakit ayırmak bazı insanlar için zor...Liste için teşekkürler
90 maddeyi okudum
Hepsi benim yaptığım ve yapıyor olduğum şeyler
Bir kaçı da yapmayı isteyip bir türlü yapamadığım şeyler .. Onlar da şunlar :
* Kitap okumak ( işimle ilgili ve oğluma okuduklarım dışında okumayı isteyip okuyamadıklarımı kastediyorum )
* Günlük tutmak ( evlenene kadar tutardım ne güzel )
* Eve düzenli yardımcı almak
* Harddiskteki fotoğrafları düzenlemek
* Oğluma hatıra kutusu ayarlamak ve tuz baskısıyla el izini ve ayak izini almak
* Yürüyüş yapmak
* Kilo vermek ( yaklaşık 5 yıldır hamilelikte aldığım kilolarla yaşıyorum , pek dert etmiyordum , artık vermek istiyorum .. )
Bu 7 maddeyi yapamamak beni kafa olarak çok yoruyor ..
Kitap okumaya vakit ayırmak bazı insanlar için zor...
Günlük tutmayı sevmiyorum bbien nedense :) oda vakit ister belki..
Yardımcı nedrn almıyorsun maddiyattan mı ?
Fotoğraf düzenleyip çıkarttırsam benimde içim çok büyük rahatlayacak.. çok ypruyo beni
Ben kızıma bir kutu ayarladım.. ilk emziği biberonu ilk giydiği kıyafetler ayak izi hamile olduğumu öğrendiğim testler ultrason fotoğrafları göbek bağı ikimizin hastane bileklikleri falan var. Daha ekleyeceğim umarım. Birde doğduğundan beri gelişimini duygularımı yazdığım bi defter var sonra onu kitap olarak bastırıp büyüdüğünde vereceğim allah nasip ederse :)
Kilo işine gelince cuma yarışmalarındayım gel çok motive olursun ben bu ay 5 kilo verdim
Az yeme spor vs herşey var :)Tek tek cevaplamışsınız teşekkürler
Cuma yarışmaları ne oluyor ?
Ben burada sadece birikim topiklerine bakıyorum , binde bir de bir derdim var a ..
Bir ara "sade yaşam" başlığına bakmıştım , bildirimler gelmeyince aklıma gelmiyor oraya bakmak ..
Tebrik ederim 5 kilo çok iyiymiş , az yiyerek mi verdiniz ?
Yardımcı mevzusu şöyle :
İlk evlendiğimiz zamanlar uzun süre eşim izin vermedi
Sonra bende bir sürü bel fıtıkları oluşunca , ben söylenmeye başladım , kendisi elini de hiç bir şeye sürmez , yardımı şöyle dursun sırf onun arkasını toplamaya bir kişi lazım zaten ..
Yılda 1 kez oğlumun doğumgünlerinde aldım genelde .
Şimdi hem maddiyattan hem de evde düzenli kalamamaktan alamıyorum
Haftaiçi çalışıyorum
Haftasonunu da evde kadın bekleyerek mi geçiricem diye düşünüyorum, zaten doğa hayranıyım açık havada oğlumla vakit geçirmeyi tercih ediyorum .
Ama şöyle birşey geliyor aklıma bu yıl için
En azından 2 haftada bir gelse , geldiğinde annem başında dursaa diye ama annemi ayarlaması en zoru .. Bakalım nasip
Az yeme spor vs herşey var :)
Canım cumadan cumaya tartı günü. Cumaları tartılıyoruz. Birde takımlar arası derecelendirme yapılıyor 1. 2. 3. Diye.. kilo vermeye çalışan seni anlayan birsürü kadınla motive oluyorsunbizim takımda 40 kilo zayıflayan bile var oraya hergün menü yazmak sporunu yazmak zayıfladığında sevincini paylaşmak ve seni onaylayan birsürü insanın olması falan çok motive edici :) ora olmasa zayıflayamazdım.. 2. Takımdayım beklerim
Anneni ya da başka bir yakınını ayarlamak en mantıklısısade yaşamda biraz fazla takılarakda evdeki fazlalıklardan kurtulup iş miktarını azaltabilirsin bence belki de yardımcıya ihyiyacın bile kalmaz :)
Canım tabiki ideali ayda 3 4 kilo verendw öyle veriyor zatenAklımda bulunsun bu cuma yarışmaları
2 ekimde başlayabilirim
Peki bu takımlar neye göre oluyor ?
40 kilo da çok iyiymiş , ne kadar sürede veriyorlar , benim için aylık 3-4 kilo vermek iyi olur , 9 ayda aldığım kiloyu 9 ayda vermiş olurum ..
Sadeliğe gelince ; yeterince sadeyim , yaklaşık 1,5 yıl önce hallettim o işi
Aksesuar , dekoratif malzemeler , süs eşyaları , biblolar vs. hepsini çıkardım evden , zaten çok almamıştım , toz kısmını düşünüp .. kozmetik ve makyaj malzemem yok , çekmecelerim ve gardrobum düzenli .. Gardrobun bir tarafında yazlıklarım , diğer tarafında kışlıklarım var , mevsim değişimlerinde hiç onlarla uğraşmıyorum .. Düz zeminlerim bomboş .. Sadece oğlumun ilk bisikleti , bir önceki karyolası , oto koltuğu ve mama sandalyesi duruyor , satarsam süper olur ..
Beni yoran , fıtıklarımdan ötürü süpürme ..
Yardımcıyı süpürme , silme , toz alma , banyoyu yıkama ve ütü için istiyorum ..
Bunlar da evde hiç eşya olmasa da yapılması gereken işler ..
Canım tabiki ideali ayda 3 4 kilo verendw öyle veriyor zaten
Neye göre derkeb canım ?
Canım ne güzel ya gereksiz hiç bişi yok
Bende inşallah ulaşacağım o evreye :)
Haklısın canım aslında bi yolunu bulsan çok iyi olur ya madem fıtıkların var eşinin anlayışlı olması gerekir bence
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/cuma-zayiflama-yarismasina-katilmak-isteyenler.71509/2. Takımdayım dediniz ya onu sordum neye göre 1. 2. 3. Vs takımları diye
Katılış tarihine göre mi ?
Ben katılmak istediğimde hangisine katılacağım istediğime mi ?
Bu arada inşaAllah sen de rn kısa zamanda istediğin sadeliğe kavuşursun
kızlar doğalgaz faturamız 4 temmuz ile 6 eylül arası 35.50 tl gelmiş biz 4 temmuz ile 14 temmuz arasında tatildeydik yani 14 temmuz ile 6 eylül arası hem ocak hem duş için kullandık evde 2 kişiyiz fatura yüksek mi acaba karşı komşuma 18 tl gelmiş te
hem sıcak su hem ocak mı 7 tl geliyor sizeÇok gelmiş bence
bize aylık 7 tl geliyor.
temmuzda 5 tl geldi .hem sıcak su hem ocak mı 7 tl geliyor size
ben günde 3 çeşit kesin yemek yapıyorum ya ne yalan söleyeyim birde günde 4 kere duş oluyor 2 ben 2 kere eşim kesin çaycıyı kullanmıyoruz doğalgaz elektrikten daha uygun diyetemmuzda 5 tl geldi .
aynen.
ama evde pek yemek pişmedi bizim yaz dönemi full çalıştık.
sadece duş aldık.
anneme 13 tl gelmiş mesela.
Cok az. Nasil böyle az geliyor sizinÇok gelmiş bence
bize aylık 7 tl geliyor.
Cok az. Nasil böyle az geliyor sizin