Harcama kısmına degil birikim kısmına odaklanıyoruz
Allah bereket versin cnm
Selam kızlar bende tasarruf etmenin ve para biriktirmenin zamanı geldi de geçiyor die düşünüyorum yavaş yavaş başladım bakalım inşallah devamı gelir aylık hedefim 300 TL biriktirebilmek günlük kumbara yaptım her gün 5 TL atacağım eşimin bana verdiği harçlıktan da 200 TL ayırıp kalanıyla idare etmeye çalışacağım..
dün marketten yumuşatıcı alacaktım baktım A marka b markaya göre 1.5 TL daha ucuz sonuçta ikisi de bilinmiş markalar 1.5 TL kara geçtim onu hemen attım kumbaraya
Bugun kalan bayat ekmekleri yumurtalı yaptım çocuklarla bir güzel yedim önceden olsa o ekmek yenmez sonra küflenir atılırdı...
Küçük gibi görünseler de bu gibi tasarruflarla paramızı bereketlendirecegimizi düşünüyorum
Kredi kartı kullanmamak bile birikimdir benceBende kredi kartını kullanmıyacağım.
ama o kadar cokkkk eksik varki evde
birikim yapsam ihtiyaçlar kalıcak.
Uzun zamandır sana sormak istiyordum.Benim en büyük kötü alışkanlığım alışveriş yapmak.
Her ay kıyafet bijuteri ayakkabı vs. alıyorum ve mutsuz oluyorum.
Kendime defalarca 'bu son' diyerek kandırdığımı farkettim.
Kendimi durduramıyorum.
O yüzden 2017 benim için başlangıç olacak
Hayatıma yeni kurallar getiriyorum.
Hem böyle eğlenceli hale getiriceğim, hemde birikim yapmış olucam.
En azından ihtiyaç olan seyler alıcam
Benim gibi olanlar birbirimize destek oluruz umarım.
Yeni kurallar
Sade yaşam az eşya çok anı
1 yıl alışveriş yapmamak.(Evet çorap bile almamak)
2. yıl gelirinin %5 i kadar almak
Kural ihlalinde aldığın ürün fiyatının 3 katı birikime atmak.(Tabiki de buna gerek kalmaz)
Yatırım olarak ev aldık o yüzden hedefim yok. Ev kredisi ödüyorum.
Kızımın geleceğine veya acil durum için birikim yapmak istiyorum.
Selam kızlar bende tasarruf etmenin ve para biriktirmenin zamanı geldi de geçiyor die düşünüyorum yavaş yavaş başladım bakalım inşallah devamı gelir aylık hedefim 300 TL biriktirebilmek günlük kumbara yaptım her gün 5 TL atacağım eşimin bana verdiği harçlıktan da 200 TL ayırıp kalanıyla idare etmeye çalışacağım..
dün marketten yumuşatıcı alacaktım baktım A marka b markaya göre 1.5 TL daha ucuz sonuçta ikisi de bilinmiş markalar 1.5 TL kara geçtim onu hemen attım kumbaraya
Bugun kalan bayat ekmekleri yumurtalı yaptım çocuklarla bir güzel yedim önceden olsa o ekmek yenmez sonra küflenir atılırdı...
Küçük gibi görünseler de bu gibi tasarruflarla paramızı bereketlendirecegimizi düşünüyorum
Aslında kıZımkilerde kullanmıyorum havlular için alıyorum denemem lazım sıvı deterjan mı kullanıyorsun peki?areser ben hiç yumuşatıcı kullanmıyorum bir yıldır. Ve çamaşırlarımda öyle bariz bir değişiklik Yok. Boşuna verilen para ve cildimize değen kimyasal bence.
Hayır canım. Normal deterjan kullanıyorum. Dün ilk defa sıvı deterjan aldım. O da indirimde idi. Onun için aldımAslında kıZımkilerde kullanmıyorum havlular için alıyorum denemem lazım sıvı deterjan mı kullanıyorsun peki?
Uzun zamandır sana sormak istiyordum.
Bir yıl alışveriş yapmamak kuralını sürdürebildin mi? Ne durumdasın?
Sanıyorum böyle daha mutlusundurtatil için birşeyler almam gerekiyordu.
ve birkaç parça birşeyler daha aldım.
ama eskisi kadar almıyorum aldıklarımsa uzun süre kullanılabilecek seyler seçiyorum.
Eskisi kadar almıyorum :)
Sanıyorum böyle daha mutlusundur
Bir zaman sonra almamak daha çok mutlu ediyor insanı diye düşünüyorum
Benim de kıyafet konusunda kendimi eğitmem lazım. Almamaya çalışıyorum. Çünkü dolaplar dolusu kıyafetim var. Eskisinler ve ben onlara doyayım istiyorum.artık kıyafet düşünmüyorum eskisi gibi
olanı giyiyorum.
yazlık çorabım azdı.
yıkayıp yıkayıp giydim 2 çift eskittim mesela. önümüzdeki yaz çorap alınır.
1 atlet eskidi. yerine yenisini almak zorundaydım, aldım.
genelde minimal tarza uymaya çalışıyorum.
Kıyafet sorununu çözdüm ama başka seylere odaklandım bu kezde.
ev düzeni esya yenileme alma gibi seyler.
Benim de kıyafet konusunda kendimi eğitmem lazım. Almamaya çalışıyorum. Çünkü dolaplar dolusu kıyafetim var. Eskisinler ve ben onlara doyayım istiyorum.
Benim sorunum şu aslında. Ben herşeyimi giyiyorum. Kombin konusunda da sıkıntı yaşamıyorum. Ama çok kıyafetim var. Bi süre almadan eritmek istiyorum.benimde tıklım tıklım doluydu.
o yüzden hep ne giysem diyordum.
beynimde karmaşa oluyordu.
seçemiyordum.
sonra yine alıştığım bluzu giyiyordum.
hep aynı kıyafetler dönüyordu yani
diğerleri bekliyordu.
topik açtım geçenlerde minimal yaşam diye orda bahsediyorum genelde böyle seyleri ama.
kapsül dolap projesi var bazı bloglar anlatıyor çok güzel
bu tarz yazıları okursan daha çok yardımcı oluyor bu süreçte.
En azından aldıklarını daha uzun süre giyersin yada kombinlemeyi daha iyi yaparsın.
her anlamda kazanırsın yani.
Ayy canımcım demek unutmadın, çok mutlu oldum, evet maalesef çook uzun zamandır giremedim, okuyup yazamadım kızımdan sebep. Şükürler olsun büyüdü teyzesi, 1.5 yaşında ama yeme ve uyku olayımız sıkıntılı, halen deliksiz uyuyamıyoruz, yaşadığımız şehirde kimsemiz yok, bahsetmiştim hatırlarsan, gurbette çocuk büyütmek zor ama canı sağolsun. 1 yıl ücretsiz izin almıştım, uzattım, kıyıp bırakamadım, hala evdeyim, seneye mayısta işe dönücem, tek maaşla yaşamak biraz zorladı bizi ama olsun, önemli olan yavrumuz, para gene kazanılır.sadevehuzurlu yaaa nekadar uzun zaman oldu? Nasilsin nerelersin kizin buyudumu?
Canim unuturmuyum hic.Ayy canımcım demek unutmadın, çok mutlu oldum, evet maalesef çook uzun zamandır giremedim, okuyup yazamadım kızımdan sebep. Şükürler olsun büyüdü teyzesi, 1.5 yaşında ama yeme ve uyku olayımız sıkıntılı, halen deliksiz uyuyamıyoruz, yaşadığımız şehirde kimsemiz yok, bahsetmiştim hatırlarsan, gurbette çocuk büyütmek zor ama canı sağolsun. 1 yıl ücretsiz izin almıştım, uzattım, kıyıp bırakamadım, hala evdeyim, seneye mayısta işe dönücem, tek maaşla yaşamak biraz zorladı bizi ama olsun, önemli olan yavrumuz, para gene kazanılır.
Sen nasılsın canım, aktifsin ne güzel. Ben özledim buraları, gelebilirim inşallah :)
Topiği yeni keşfettim hayırlı olsun 10.sayfadayım,okuyorum, hoşuma gitti. Sizden öğreneceğim çok şey var eminim. Sevgiler.
Ayy canımcım demek unutmadın, çok mutlu oldum, evet maalesef çook uzun zamandır giremedim, okuyup yazamadım kızımdan sebep. Şükürler olsun büyüdü teyzesi, 1.5 yaşında ama yeme ve uyku olayımız sıkıntılı, halen deliksiz uyuyamıyoruz, yaşadığımız şehirde kimsemiz yok, bahsetmiştim hatırlarsan, gurbette çocuk büyütmek zor ama canı sağolsun. 1 yıl ücretsiz izin almıştım, uzattım, kıyıp bırakamadım, hala evdeyim, seneye mayısta işe dönücem, tek maaşla yaşamak biraz zorladı bizi ama olsun, önemli olan yavrumuz, para gene kazanılır.
Sen nasılsın canım, aktifsin ne güzel. Ben özledim buraları, gelebilirim inşallah :)
Topiği yeni keşfettim hayırlı olsun 10.sayfadayım,okuyorum, hoşuma gitti. Sizden öğreneceğim çok şey var eminim. Sevgiler.