• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taş gibi anneler bi bakabilir mi:)

ben zeytin yağı ve bebe yağı sürmüştüm ama çatlak oluşup oluşmaması ne kullanıldığından çok cilt tipine elastikliğine falan bağlı bence

Aynen !! Benim cildim hiç elastik değil.. Ailemde de bu böyle.. Herkeste çatlak var.. Eşimin annesi mesela 2 çocuk doğurmuş hiç bir şey yapmamış ama kaymak gibi..

Anne değilim taptaş da değilim ama az bi tahminim var :KK53:

Cilt elastikiyetini suya borçlu. Booool bol su. Ayrıca güzel nemlendirmek de çok önemli. Mesela ellerin kurudu diyelim soğuktan, eklem yerlerinin dış kısmı kanayan yaralara kadar varan var. Neden? Çünkü o gerilmeye karşı koyabilecek neme yumuşaklığa sahip değil cilt. Mis gibi nemlendirdiğib zaman eller pamık gibi oluyor. En sık yaşadığım sorun :D

Buradan yola çıkarak çatlaklara deva bulabilirsin bence:kk77:

Çatlasan da canın sağolsun onlar sana minişinin imzası sen karnında koca bi dünya taşıyosun onu düşün:anneadayı: allah isteyen herkese "hayırlısıyla" nasip etsin:KK51::nazar:

16 kilo aldım çatlagım yok vazelin susam yagı bebeyagı karışımını sürdüm her banyodan sonra!
Şimdi hamile kaldıgım kilodan da aşagıdayım lise yıllarımdaki kilomdayım düzenli spor ve saglıklı beslenmeyle :)
Hayırlı dogumlar dilerim.

Çok teşekkür ederim hanimlar. Çikardiğim genel sonuç: lierac, bebe yağı, bol su:) Umarim çitirdamam. Sizi seviyorum <3

Bir yaşında oğlum var kesinlikle genetik 6 kilo aldım ve 3.5 üzeri Bebeğim Dünyaya geldi(Maşallah) ben tatlı badem yağı kullandım arada bir kaşıntı olduğu zaman bide sana tavsiyem direk deri den kaşımak yanlış kıyafet üzerinden kası sağlıklı ve normal bir doğum için düzenli yürüyüş sart

Anne değilim taptaş da değilim ama az bi tahminim var :KK53:

Cilt elastikiyetini suya borçlu. Booool bol su. Ayrıca güzel nemlendirmek de çok önemli. Mesela ellerin kurudu diyelim soğuktan, eklem yerlerinin dış kısmı kanayan yaralara kadar varan var. Neden? Çünkü o gerilmeye karşı koyabilecek neme yumuşaklığa sahip değil cilt. Mis gibi nemlendirdiğib zaman eller pamık gibi oluyor. En sık yaşadığım sorun :KK70:

Buradan yola çıkarak çatlaklara deva bulabilirsin bence:kk77:

Çatlasan da canın sağolsun onlar sana minişinin imzası sen karnında koca bi dünya taşıyosun onu düşün:anneadayı: allah isteyen herkese "hayırlısıyla" nasip etsin:KK51::nazar:

Hihi çok güzel bir mantik:)) haklisiniz miniş önemli de, ama en azindan yaşlanana kadar acik da güzel kalalim:)

Amin canimcim, isteyen herkesin olsun insallah:)

Lierac krem ve serum kullandim,serumlar ampul seklinde kirip kullaniyorsun,daha etkili,dogumdan sonra kiloyu verene dek kullan...spor yap,su ic vitamin kullan..biz abla kardes gibiyiz kizimla ,cok genc gorunuyorum...

Lierac krem ve serum kullandim,serumlar ampul seklinde kirip kullaniyorsun,daha etkili,dogumdan sonra kiloyu verene dek kullan...spor yap,su ic vitamin kullan..biz abla kardes gibiyiz kizimla ,cok genc gorunuyorum...

Peki krem ve ampulu günlük olarak mi kullandiniz? Ay ne güzel, hayallerimdeki anne-çocuk tablosu:)

Çatlak oluşumı genetik ve cilt elastikiyetiyle bağlantılı bişey...ben o yağların ve kremlerin çok etkili olduğınu düşünmüyorum. Ben çok kaşınınca bebe yağı sürüyordum...yani çatlayacaksan çatlıyorsun...ben 36. Haftada herbiri 2.400 gr dan iki kız bebek doğurdum :KK48: Toplam 13 kilo aldım, hep yattığım hiç yürüyenediğim berbat bir hamilelik hikayem var ama beni kurtaran günde yaklaşık 3,5 lt su içmem ve protein ağırlıklı beslenmem oldu. Hergün mutlaka bir yumurta, bir muz, bir bardak süt ve mevsimi olduğundan portakal suyunu hiç aksatmadım..hem fazla kilo almadım hemde çok çatlamadım..karnımda bir miktar var ama beyaz olanlardan uzaktan hiçbirşey belli olmuyor...tabi birde doktorumun bana ufak jesti sezeryan yaptıktan sonra karın kaslarıma ufak bir dokunuş yapmış pek sarkmadı...

Bir yaşında oğlum var kesinlikle genetik 6 kilo aldım ve 3.5 üzeri Bebeğim Dünyaya geldi(Maşallah) ben tatlı badem yağı kullandım arada bir kaşıntı olduğu zaman bide sana tavsiyem direk deri den kaşımak yanlış kıyafet üzerinden kası sağlıklı ve normal bir doğum için düzenli yürüyüş sart
Vay 6 kilo mu?
Kendimden utandım :)

Badem yağı kullandım hiç catlagim olmadı. Tüylenme yapar dediler fakat oda olmadı bende. Sanırım genetik oluyor birazda çatlak meselesi. 9 kilo almıştım

Kremini hamileyken ampulleri dogumdan sonra kullandim,kiloyu verene dek kullaniyosun ipucu burada,dogurunca birakmiyosun..spor yapiyosun,hizli zayiflamaya ugrasmiyosun,cok su,vitamin kullan..

Neeey 30 kilo muuu!! Dirinirinimm! Kendime 30 kilo ekledim ve gözümde canlandiramiyorum şu an:) deniycigim tesekkur ederim:)
Evet sormayin:) ilk 5-6 ay normaldi.sonra esimin oldugu yere gidince ve disari cikma alternatifin olmadigi, dogunun ucra bir ilcesinde evde ye, ic, yat moduna girince o kilo kacinilmaz oldu.aman geldi gecti hersey...kilo, , hamilelik, vs vs hersey geride kaldi.bugunlerinizin tadini cikarin.oyle bir mucize ki yasadiginiz surec, bebeginizi kucaginiza aldiginiz an.o yuzden hicbirsey dusunmeyin.

Çatlak oluşumı genetik ve cilt elastikiyetiyle bağlantılı bişey...ben o yağların ve kremlerin çok etkili olduğınu düşünmüyorum. Ben çok kaşınınca bebe yağı sürüyordum...yani çatlayacaksan çatlıyorsun...ben 36. Haftada herbiri 2.400 gr dan iki kız bebek doğurdum :KK48: Toplam 13 kilo aldım, hep yattığım hiç yürüyenediğim berbat bir hamilelik hikayem var ama beni kurtaran günde yaklaşık 3,5 lt su içmem ve protein ağırlıklı beslenmem oldu. Hergün mutlaka bir yumurta, bir muz, bir bardak süt ve mevsimi olduğundan portakal suyunu hiç aksatmadım..hem fazla kilo almadım hemde çok çatlamadım..karnımda bir miktar var ama beyaz olanlardan uzaktan hiçbirşey belli olmuyor...tabi birde doktorumun bana ufak jesti sezeryan yaptıktan sonra karın kaslarıma ufak bir dokunuş yapmış pek sarkmadı...
nasıl ufak bi dokunuş ?

ben de şu anda kakao yağı kullanıyorum sanırım 1 ay önce başladım.ondan önce de mustela kullandım karnıma.göğüslerim 2. ayda çatladı nasıl oldu anlamadım krem sürmeye kalmadan :KK43: şimdilk karnımda bişey yok ama çatlamayacağım anlamına gelmiyor.ben zaten çatlamaya müsaitim.ben ne kadar az olursa ona şükretcem.kalçamın üstünde hafif hafif çatlamaya başladı. şimdiki kullandığım: kakao yağı ve kayısı yağı, badem yağı,fındık yağı karışımı sürüyorum hatta yazarken gittim sürdm geldim :nazar::21:

nasıl ufak bi dokunuş ?
Gebelikte karındaki rectus kası aşırı gerilemeye bağlı deforme olur ayrışır ve doğum sonrası sarkmalara sebep olur...onu biraz toparlayıp dikmiş...doktorum eşimin arkadaşıydı, aynı zamanda benim en yakın arkadaşımda kadın doğumcu oda doğumuma girdi ikisi öyle düşünüp yapmışlar ben özellikle belirtmedim ama normalde jinekologlar pek bunu yapmaz...

Gebelikte karındaki rectus kası aşırı gerilemeye bağlı deforme olur ayrışır ve doğum sonrası sarkmalara sebep olur...onu biraz toparlayıp dikmiş...doktorum eşimin arkadaşıydı, aynı zamanda benim en yakın arkadaşımda kadın doğumcu oda doğumuma girdi ikisi öyle düşünüp yapmışlar ben özellikle belirtmedim ama normalde jinekologlar pek bunu yapmaz...
vayyy....ne güzel

vayyy....ne güzel
Ben anlamadım söylemedilerde ama doğum sonrası ağrılarım bir türlü geçmedi yaklaşık 15 -20 gün çok acım vardı kontrole gittiğimde söyledim doktorumda ya biz senin karın kasını diktik ondan senin ağrıların uzun sürmüştür dedi.:KK48:..saolsunlar..

Çatlak olayı vücut yapısıyla alakalı bi durum kesinlikle. Ben 12 kilo almıştım hamileliğimde düzenli olarak bebe yağı kullandım karnıma ve bacaklarımın üst kısmına ve asla ama asla karnımı kaşımadım çok çok zorlandığım zamanlarda elimle ovalardım hiç çatlağım olmadı ama sanırım esmer tenli olduğumdan tüylenme oldu azda olsa hala daha dökülmediler. Tüylenme konusundada çeşitli rivayetler var kimisi dökülür diyor kimisi dökülmez diyor bekleyip göreceğiz :)

Back