• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taş devri Diyeti

adailona

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
277
0
46
Yalova
Merhabalar siteye yakın zamanda katıldım.Ve son 2 ayda inanılmaz derecede kilo aldım.Bundan 5 ay önce sigarayı bıraktım ve yaklaşık 5-6 kg sigaradan sonra aldım.Hem diyet yapma hem de sağlıklı yaşam adına biraz araştırınca Taş Devri Diyetini uygulamaya karar verdim.Bu nedenle de Prof dr Ahmet Aydın ın kitabını aldım.Kitabı bitirir bitirmez de uygulamaya geçeceğim.60-62 arasında kilom.Ve bu arada 3-4 ay sonra da bebek planlamaya başlayacağımdan sadece zayıflama amaçlı değil sağlıklı olmak ve hastalıklara karşı koruyucu olmasını istiyorum uygulayacağım diyetin. Yani yaşam biçimi haline getirmek. SOnuçta verilen kiloları geri almak istemiyorum. KK da araştırma yaptım pek bişey bulamadım uygulayan arkadaşlarla ilgili.(Sitede yeni olduğumdan ben de bulamamış olabilirim).Sormak istediğim şu:Taş devri yapan sonuçlarını gören kimse var mı?????

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-listeleri/9233-tas-devri-diyeti.html

Dikkat! Önemli Uyarı!

Taş Devri Diyeti'ni uzmanlar değerlendiriyor...

"Temel beslenme kurallarına aykırı!"

Diyetisyen Selahattin Dönmez'e göre:
"Zaten sağlıklı beslenmede "taze sebzeni ye, meyveni tüket, evinde yemek ye" denir. Un, tuz ve şeker kullanılmaması Taş Devri diyetinin bulduğu birşey değil. Şekeri sınırlı tüketin, diyoruz. Türkiye'de şişmanlığın temel nedeni fazla yağ değil, karbonhidrattır. "Yağlı eti istediğin kadar ye, margarin yeme" diyor. Bu nasıl bir görüştür anlamıyorum. Kırmızı eti yağsız, tavuğu derisiz, balığı yağlı tüketelim istiyoruz. Yağlı balığı, Omega3 içeriği yüksek olduğu için öneriyoruz.

Söylemlerde karmaşa var. "Margarin yeme, sakatat ye" diyor. Bu beslenmenin temel ilkasine aykırı. "Et, hayvani yağ,balık, tavuk, zeytinyağı, fındık yağı, yumurta, az şekerli yağlar, kuruyemişler serbest" diyor. Hayvani yağ kalp hastalığının birebir göstergesi. Özellikle hayvani yağ yeneceğine, az miktarda margarin tüketilebilir. Süt ürünlerini istediğimiz kadar yiyemeyiz. Erişkin bireyler sütten iki ya da üç porsiyon tüketmeli. Fazlası zaten gereksiz. Günde üç porsiyon tüketmek yeterli. Bazı kriterler açısından bu diyetin temel beslenme ilkelerine karşı olduğunu savunuyorum."​
Kaynak : Aktüel Dergisi

Son düzenleme:
editörcüm bu verdiğin linkteki konu kapatılmış sağlıksız bir diyet olduğu gerekçesiyle, halbuki oldukça sağlıklı, burdaki bi çok sağlıksız diyet başlığı açıkken taş devri diyetinin sağlıksız olduğu gerekçesiyle kapatılması haksızlık olmuş sanki

selahattin dönmez sadece diyetisyenken ahmet aydın beslenme ve metabolizma uzmanı bir prof.

Son düzenleme:
Back
X