- 7 Aralık 2011
- 1.559
- 123
- 363
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
Ya çok pardon ama , yok besmele yok şu filan demişsiniz.
Evet çok güzel bir anlayış bu, fakat adam besmele ile kurallara uygun kesti diyelim, ama o adamın o gün cenabet olmadığını hangi birimiz bilebiliriz ???
Yani bu kadar ayrıntıya girip, kurallara uygun besmele ile kesime özen gösterecek yer derken, "ben özen gösteriyorum" diyen bir firma çıksa bile bu zamanda ne kadar güvenebiliriz ALLAH aşkına ?
Bu kadar didik didik incelemek biraz tuhaf geliyor bana. Bu kadar titizlenmek, "dine düşkünlük" gibi yansıtılıyor bir de.
Hayır , konu sahibine dine düşkün değilsin demiyorum ama kalkıp dine düşkünlük böyle bir şeydir diyen olursa orada gerçekten şaşırırım !
Bir de , sayın konu sahibi arkadaşım, "niye kimse bizi düşünmüyor ?"
Şu zamanda , en çok siz düşünülüyorsunuz emin olun.
Bakınız: Pembe-mavi otobüsler çıkıyor. Erkekler ayrı kadınlar ayrı binecek.
Sınavlara girerken, biz boydan aşağı ellenirken , sizi ellemeye çekiniyorlar üstünüzde bir şey var mı ? diye.
Sonra da kalkıp , bizi niye kimse düşünmüyor ? diyemezsiniz, iş tatil kısmına gelince.
Ayrıca, kalkıp bodrum,çeşme gibi bir yer arıyorsanız tabi bulamayabilirsiniz.
Madem bu kadar özeniyorsunuz, kendinize ev kiralayın yazlık.
Ayrıca; Bir İZMİRLİ olarak, size özdere-gümüldür tarafını önerebilirim.
Evet çok güzel bir anlayış bu, fakat adam besmele ile kurallara uygun kesti diyelim, ama o adamın o gün cenabet olmadığını hangi birimiz bilebiliriz ???
Yani bu kadar ayrıntıya girip, kurallara uygun besmele ile kesime özen gösterecek yer derken, "ben özen gösteriyorum" diyen bir firma çıksa bile bu zamanda ne kadar güvenebiliriz ALLAH aşkına ?
Bu kadar didik didik incelemek biraz tuhaf geliyor bana. Bu kadar titizlenmek, "dine düşkünlük" gibi yansıtılıyor bir de.
Hayır , konu sahibine dine düşkün değilsin demiyorum ama kalkıp dine düşkünlük böyle bir şeydir diyen olursa orada gerçekten şaşırırım !
Sınavlara girerken, biz boydan aşağı ellenirken , sizi ellemeye çekiniyorlar üstünüzde bir şey var mı ? diye.
Sonra da kalkıp , bizi niye kimse düşünmüyor ? diyemezsiniz, iş tatil kısmına gelince.
...
Ben kapali degilim fakat arkadasin istekleri okadar normalki..pembe mavi otobus bence tum kadinlar icin sevindirici,ben neden erkeklerle burun buruna yolculuk yapmak zorundayim?turkiy
Burada hayvanın kesilirken dini kurallara uygun olarak kesilmesi anlatılmak isteniyor. Besmele çekilecek, tekbir getirilecek vs. Yoksa mezbahada tık tık iş bitti gibi değil.
pembe mavi otobus bence tum kadinlar icin sevindirici,ben neden erkeklerle burun buruna yolculuk yapmak zorundayim?turkiy
Valla 35 yaşımdayım, sayısını hatırlamadığım kadar çok sınava girdim ama hiçbir sınava girerken kimse tarafından baştan aşağı ellenmedim. Ki sanıyorum burada elleyen kişinin erkek olduğunu anlamalıyız çünkü kadın güvenlik; kapalıya da kadın, açığa da kadın. Bu arada örtülü değilim.
Ayrıca herhangibir konuda bizim pek de umurumuzda değil diye başkalarının gösterdiği hassasiyeti küçümseme, alay etme, paylayarak konuşma hakkına sahip değiliz.
Bir insanın besmeleyle kesilmiş et yemek istemesi, helal olmadığını düşündüğü şeyi yememesinin var mı başkasına zararı????????
Neden bu kadar celallenmek? Bazıları birikmiş öfkelerini en ufacık fırsatta kusmaya çalışıyor ya vallahi çok komik oluyor.
Biraz izan, biraz mantık. Lütfen.
Niye kimse bizi düşünmüyor demişsin de, bu devirde asıl düşünülen sizsiniz bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?