Tartışmayı uzatmayın

1

1_sen

Ziyaretçi
Ufak tefek kavgalar, tartışmalar ilişkinin tuzu biberi.... Ancak fazla uzatmayın ve sevdiğiniz kişi ile bir an önce buzları eritin
Kavga ve tartışmaların da ilişkinin bir parçası olduğunu kabul etmek gerekir. Bu yüzden eşinizle ya da birlikte olduğunuz kişiyle aranızda yaşanan tartışmalar hemen moralinizi bozmasın. Ancak şunu da unutmamalısınız ki sağlıklı bir ilişki için kavga sonrası barışmayı da bilmelisiniz.
Öncelikle sizi kavgaya iten, tartışmanıza neden olan sorunları bir düşünün. Anlık sinir ve öfkeniz geçtiğinde bunların ne kadar saçma olduğunu siz de göreceksiniz.
Küsmek, karşınızdaki kişiye hakaret edecek şekilde konuşmak ve çocuksu hareketlerden kaçınmalısınız. Sinirli olduğunuz anlarda sessizliğinizi korumanız doğru bir davranıştır. Ancak daha sonra niçin kızdığınızı mutlaka eşinize ya da sevgilinize anlatın. Uzun süre sessiz kalır, kızma nedenlerinizi açıklamazsanız karşınızdaki kişi de yanlışlarını düzeltme fırsatı bulamaz.
Eşinizin ya da sevgilinizin de size yapmak istediği açıklamalar olabilir. Bunları dinlememezlikten gelmeyin.
Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine mutlaka koyun. Onun hislerini anlamaya çalışın. Bu konuda da objektif olmaya çalışın.
Duygularınızı gizlemeyin. Kendinizi iyi ifade etmeye çalışın. Sürekli içinize atmayın. Rahatsız olduğunuz konuyu zamanında dile getirin ve çözüm arayışına katılın.

güzel yazıydı emeğine sağlık güzelim

yazdıkların çok doğru şeyler ama insan sinirlenince objektif olamıyo işte.hele ki bazen öle konular oluyo ki resmen çıldırıyoruz yada ipleri kopma noktasına getiriyoruz.çok yanlış biliyorum ama suç sadece bizdemi?erkekler okadar damarımıza basıyolar ki patlıyoruz artık bizde haksızmıyım yani??

çok doğru bi konuya değimişin..kavga herkes eder ama uzatınca yıpranır ilişki..iki taraf da korkmamalı ilk adımı atmaktan..gurur yapmamalı..hem barışmanın tadı da bi başka oluyo :asigim:

ahhh ah benim sevgilime de anlatsın biri bunu. içinde biriktirir her şeyi, e kadar zorlarsam zorlıyım açık etmez, gerçi şimdi eskiye göre daha iyi ama hala birikir birikir alakasız bi zamanda patlar senağlama
ama küçük kavgalar konusunda katılıyorum, aşkın tuzu biberi kesnlikle

begenmenize sevindim konuyu..hakli oldugunuz bir taraf var ki insan sinirleri tepesindeyken gozu birsey gormuyor..kendi adima esimle tartistigimizda,kavga boyutuna geldiginde kotu ya da kirici hicbirsey soylememeye dikkat ederim..dil yarasi en kotusu cunku.

1 sen cim emeğine sağlık ama ben nedense objektif oldukça karsı taraf iice saçmalıyordu ve ayrıldık senağlama

evet kavgalar uzatılmamalı biz hiç uzatmayız en fazla 10 dakka 10 dakka sonra barışırız allaha şükür

çok doğru..tartışma uzadıkça daha da alevlenir..tartışan taraflardan biri susar da uzatmazsa tartışma da uzamayacaktır..

vakit ayirip okudugunuz icin tesekkur ederim..umarim burada yazilanlari bizim kadar karsi tarafta uygularda tartismalar buyumeden son bulur..

tamamen katılıyorum bu şekilde davranmaya çalışıyorum çok kızıyorum bazen sevgilime ama daha sonra karşılıklı konuştuğumuzda uzatmıyorum uzlaşm arıyorum ve uzlaşınca hemen normale dönüyorum gülümsemeye devam ediyoruma.s:1rolleyes:

X