tartışmalı nişan alışverişi..

Sen takma kimseyi burada seninle nişanlına büyük iş düşüyor. Herkes kendi ailesini sakinleştirip mantıklı açıklamalar yapmalı ne sen annen üzüldü diye onun ablasına annesine surat yap nede o ablası annesi üzüldü diye sana annene surat yapsın. Aileler farklı olayların streslerini hep bu gibi şeylerde açığa vuruyorlar. Ayrıca sanki nişanlın da biraz pasif gibi tamam sana ne istiyorsan al diyebilir ama ailesine de 400 - 500 liranın lafını yaptırmamalı evden çıkmadan adam akıllı uyarmalı bence

Fitili annen ateşlemiş.
Sonuçta gorumcenin dediği gibi yuzugu takacak olan nişanlin deden farkli dese nolur ki?kim ne der diye insan niye begenmediği birşeyi omur boyu takmak zorunda bırakılsın
Siz begenmediğiniz abiyeyi nişaninizda giymek istermisinz?
Bu evlilik işleri genelde kız odaklı oluyor.herşey geline.erkeklerin bir damatlığı bir yuzugu var onuda bırakın ne istiyosa onu giysin taksınlar.
Bana gorumcenin diğer tavırlari biraz inat ve gıcıklığına yapılmiş gibi geldi.
Sadece gorumcen değil annende ılımlı davranmamiş.
Anneni ayri gorumceni ayrı yumusatman gerk

Nişanın gereksiz bir tantana olmasını geçiyorum. Canım kusura bakma ama soğukluğu annen başlatmış kızı sevdiği yüzüğü alsın ama oğlan ne takarsa taksın beğenmesi mühim değil(?) tamam ablası sizi uyuz etmiş olabilir ama annen de biraz alttan almalıydı ne demek yemek bitene kadar gelmemek. Ve de kızlar nasılsa nişanlıları laf etmiyor diye alıyorlar da alıyorlar ama o nişanlının bir ailesi var ve para ceplerinden çıkmasa bile oğullarının kazancının böylr boş şeylere savrulmasından memnun olamazlar tabiki.. ve son olarak şimdiden böyleyseniz nişanlılık sürecinde daha çok yıpranırsınız çünkü şimdiden karşılıklı uyuz olmuşsunuz birbirinize

parayı kim ödüyor? eger nişanlınız ödemiyorsa her istediğini al diyemez

olay baştan yanlış başlamış... yüzük meselesinde annen kesinlikle hatali. ciftler anlasip begenmis kime ne taktıkları yüzükten. sırf deden begensin diye adam sevmedigi bi yüzüğümü takacak. bu olay sonrasi erkek tarafı biraz bozulmus ortam gerilmis. bi daha alisverise yanliz gidin zaten gerilimli olaylar bunlar alisveris yüzünden yüzük atan çok.
makyaj malzemesi konusunda da kayinvalide biraz haklı ama üslubu yanlış tabi. makyaj malzemesi al dedilerse ne diye o kadar masraf yaptiriyorsunuzki anlamadim. temel bi kac parçayı uygun fiyatlisindan alin, insanlarin gözünü kortkutmayin. evlenince zaten esinize ne istiyorsanız aldirirsiniz.
ama cok da fazla üstünde durmamak lazim böyle olaylarin o an olmuş bitmiş büyütmemek lazim

Dedenizin begenip beğenmemesi konusunda annenize bir cevap verdiniz mi? Anneniz çocuk mu tuvalete gidiyor yemek yememek için? 400 tl makyaj malzemesi için çok büyük bir meblağ değil ki olsa bile kv'nin eğer nişan alışverişi isteği varsa ses çıkarmamasi lazımdı. Sana bir kardeş tavsiyesi kimseyi yanında götürme ve maddi durumu iyi ise herşeyi aldır. Aldirmayip tok gözlü davranınca kimseye yaranamıyorsun.
Ayrıca annenizin size mesaj atıp sitem etmeside çok vahim anne olgun değil sanırım

biz ucuza gitmişiz valla ben kutu seklinde bisey almistim icinde tüm makyaj malzemeleri olan küçük tatli biseydi, bir de ayriyetten rimel istemistim. yalan olmasin ya 100 ya da 150 tutmuştu. üstelik eşimin ve ailesinin durumu iyiydi ama fazlasina ne gerek var. bu abartili seyler anca aileler arasinda gerilime sebep oluyor. bu adetler artik törpülenmeli bence

Valla biz nişan alışverişini ayrı ayrı yaptık . Bi kaç gerekli bişey aldık .
Öyle ayrıntıya girmedik hiç . Gereksiz buluyorum nişan için bu kadar gezmeyi , yüzlerce liralık makyaj malzemesi almayı .

Herkesin karakteri mizaci farklidir ve dünya hayatimizi boyunca birbirimizi karşılıklı olarak idare etmemiz gerekecektir.
Olaylarda ben sizin haksiz buldum ister istemez..

* yüzük olayinda tamamen gorumcenizi hakli buldum. (Anneniz o zaman kizim sende nisanlinin begendiginin kadin modelini al diyebilirdi.) yüzük isine açıkçası gencler takacak kisilerin kendisi karar vermesi gerekir. (Dede, nene, abla, abi kimseye laf düşmez..)(Bizde tanidik kuyumcuya gitmistik ama kendimiz karar vermistik. Annelerimiz baska yerlere bakarken..benim de anneannem tektasima hala laf eder mesela daha büyük pırlanta almadigim icin, ama annem kendisi öyle begendi bir değil o kullaniyor diyebilecek bir mantikta cok şükür. )

*Öte taraftan her kisinin farklidir ama makyaj malzemesi alacaksam da gidip bir baskasina yüklenmekten hoşlanmıyorum. evet adetler var ama maksat gönül hoşluğu olsun. Zaten kendi kullandiklarim var ilk kez almiyorum ya herseyi..
cok cesit istiyorsam uygun fiyatli markalardan alirdim, yok kendi markamdan asla vazgecmem diyorsam da bir kac parça alir en fazla 150ye halledeyim diye düşünürdüm.

*iyi niyetinizi gördükten sonra her sey yoluna giriyor.
(Nisan alisverisimde kayinvalidemler benim cok agir alışveriş yaptiracagimi düşünmüşlerdi bende bir tane elbise, ayakkabi, canta, bir de yüzük aldik. Mütevazi ve ihtiyac odakli davrandigimi görünce kredi kartini elimize verir kizim ne ihtiyacin varsa gönlüne göre begen al der. Daha da pisman etmedim :)

*yemek olayinda da ortak karar verilebilmeli idi.

Eger büyükler ortak karar veremiyorlarsa nisanliniz ağırlığını koyup karar noktasinda orta yolu bulabilecek yapıda olmali.

sen mi evleniyon ablasi mi?
ne karışmaya hakkı var sen beğendiğine seç ablanin begendiğine degil..
için isindiğiyla yaşa eşyalari herşeyiyle.. onlarin karışmaya hakkı yok.
biz evlenirken kimse seçimine karişmadi sen ne beğendiysen al dediler bana.
için isindigiyla yaşa onlarin seçtikleriyle degil.

annen başlatmış..
ablası haklı dedeye ne yahu yüzüklerden siz takacaksınız..
yüzük almaya niye cümbür cemaat gittiniz ki .. size özel birşey o sizin zevkinize .. annene ne herkes hemfikirken müdahil oluyor olaya..
diğer alışverişleriniz içinde aynı şey geçerli nişanlınızla çıkıp alsaydınız keşke.. çok gereksiz bir ton adam doğal olarakta her kafadan bir ses..
abla ne bilsin anneniz istedi ramizi.. kalkacağınıza annem çok sever buranın köftesini o yüzden oturduk abla diyemediniz mi nişanlınız yada siz.. anneniz çocuk gibi yemek bitene kadar gelmemiş falan..

Ben anneni hatalı buldum kusura bakmayın. İlk önce yüzük meselesinde farklı olsa ne olacak? Sen beğenmediğin alyansı nişanlın beğendi diye takar mısın? Ya kv sana deseydi aynı lafı dedesi kim oluyor da karışıyor diye konu açardın. Görümce adayın annenin o mekanda oturmak istediğini bilemez değil mi? Annen iyice ortamı germiş.
Sen kıyafetini giyerken oradaki mağaza görevlisi den yardım isteyebilirdin.
Ayrıca makyaj malzemelerine çok para vermişsin. Satıcı tabi ki malını satma derdinde baktı ki sende alacaksın sana aklına ne gelirse bohça ya konuluyor diye satmış. Bütün ürünleri almak zorunda değildin içlerinden gereksiz olanları çıkartsaydın.

bu arada nişan alışverişmiymiş birde bu ben düğün sandım yahu bohça falan deyince..
ne yazık ki bu tür alışverişler ülkemizde kim kimi daha fazla yolacak yarışına gidiyor..
ders olsun size bu düğün için böyle gereksiz şeylere girmeyin..

Açikcasi ben burda abla dan daha çok anneni haksiz buldum. DEdenin yüzüğü farkedip bunlar farkli deme ihtimaline karşi nişanlin güzel olmayan bi yüzüğü mü takacak anlamadim. Fazla bencilce bi durum.
Yemek olayinda da ablasi sizi oturduğunuz yerden daha aşagi basit bi yere götürseydi amenna ama ordan kaldirmiş daha güzel bi yerde yemek yedirmiş. Annenin yemeğe katilmamasi çok ayip olmuş bence.
Bi ton insanla alişverişe giderseniz alişveris hk da yorumlara açik olmalisiniz iyi veya kötü konuşulacaktir.
Siz siz olun böyle şeyler yaşamak istemiyorsaniz bu tarz alişverişlerde nişanlinizla birlikte gidin.

Görümce kk da gördüğüm en masum görümce

Kadın kibarca önemli olan takacak kişi dede farklı dese ne olacak ki demiş ve doğru demiş kaldı ki artık yüzüklerin takımları bile benzemiyor

Annenin o benim babam çıkışı çirkin

Onun dışında alınan verilende bir sıkıntı yok gibi

Yemek olayında da kadın ne bilsin annenin istediğini self servis değil daha düzgün yere gidelim demiş madem siz de yok, Annem misafir o istedi de burada oturduk deseydiniz

Alışverişte bu kızlar neden sürekli susup sonra da o oldu bu oldu diyor bilmiyorum

Görünce hiç cimri görünmedi valla

Bu arada kesinlikle kimseyle nişan alışverişine gitmem zira ben de derim galiba 500 tl makyaj malzemesi mi olur diye

alınanlar sembolik yani en pahalı markayı sonra alın kullanın da bu alışverişte bir ruh bir kalem bir far bir rimel yetmiyor mu

Annesi yardım etmedi demişsiniz de neden etsin yani siz giyemeyeceğinizi biliyorsanız baştan yardımı siz isteyin yani nişanlın git içeri yardım et demiş çok çirkin olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…