tartışmalı nişan alışverişi..

Alışverişte çıkan sorun temelini anneniz atmış. Kız anneleri kızından ayrılmanın acısını huysuzluk yaparak çıkarmaya çalışabiliyor. Ama bunun zararının kıza olacağını hesap edemiyor.
Annenin adına özür dile ama anneni suçlamadan. Yol yorgunu idi , duygusal bir annem bazen aşırı tepki verebiliyor , evleneceğim için hüzünlü biraz , size karşı birşey değildi gibi şeyler söyleyebilirsin.
Alınan malzemelere bakınca fiyat makul geldi bana. (Ben makyaj yapan biri değilim kullanmamda buna rağmen)
Önceki yaşananların yansıması makyaj malzemelerine tepki.
Dikkatli adım at. Arayı yumuşatmaya çalış senin başın çok ağrır. (Hiç bir şekilde kendi aileni kötüleme sora senin kafana kararlar ailen ne ki sen ne olasın diye )

söylediklerinizde haklısınız. Vallahi ben ne yapsam bilemiyorum
benim ailem sürekli bana zorluk çıkartıyor

Cnm aileni asla göz ardı etme, aşk insanın gözünü kör ediyor , Bi an önce evlenelim istiyor ama bu günler de geri gelmeyecek unutma.

Geçim derdi, çocuk derdi saracak. Aileni kırmadan , karşı tarafı da sönürmeden orta yollu olsun herşey.

vallahi biz kredi çekip herşeyi kendimiz alacağız
kendimiz ödeyeceğiz
o yüzden karşı tarafı sömürmek yok ki

ASLA LAF SÖZ ETMEM :)
gerçekten.. ne yaşanmış olursa olsun onlara saygım sonsuz.
hiçbir şeyde gözüm yok
ben nişanlımla bi an önce evlenip mutlu olayım yeter bana..

Bu sözlerin yaşının küçüklüğünden kaynaklanıyor sanırım, ne yaparlarsa yapsınlar birilerine sonsuz saygı duymak imkansız ve gereksiz. İleride böyle dusunmeyeceksin.

Ayrıca nisanlinin yüzüğüne annenin babasını "o benim babam canım" diye dahil etmesi o kadar saçma ki, benim annem böyle bir şey dese ilk başta benden alırdı ağzının payını. Çünkü sacma.

Yemek yeri konusunda gorumcen ayıp etmiş, ben olsam Annemin isteyip oturduğu yerden beni kaldıramazdi gorumce falan ama annen de uzatmış mesele yapmis. Hiç olgun değil annenin davranislari.

400 tl makyaj alışverişi parfüm falan yokken bence de fazla. muhtemelen hiç kullanmiycan şeyler de aldın. ama almissin geçmiş kaynananın lafını etmesi gereksiz.

Ben nisan alışverişimi tamamen kendim yaptım, kaynana çık istiyo diye bohça bile hazırladım ne konulacaksa kendim alıp oğluyla gönderdim. Bana bohcaya su konuluyor bu konuluyor diye satıcıların her verdiğini alsam 500 tlye muhtemelen bi kere bile giymeyeceğim o meşhur 6li saten takımı, 10 cm topuklu tüylü ev terliklerini ve daha hatırlamıyorum neler neler alacaktim. Kullanmayacağım bir çöp bile almadim. Nasılsa evleniyoruz odemeleri gerekir paşa paşa alacaklar diye almadim hiçbir şeyi ve çok da kafam rahatti, sadece yuzukleri nisanlimla ikimiz aldık.

Bu arada senin "biz ona 850" tlye takım aldık demen de gereksiz. Adette varsa alacaksın ne var ki bunda. Onlar da saysinlar tek tek biz sana elbise aldik tarak aldık vs diye olur mu sence:) ben nisanlimla nisanda takmak için saat aldım içimden geldiği icin kimse de fiyatını bilmiyor yani ailem de, ailesi de konuşmadık bunu çünkü gerek yok.

Hala alışverişe 9580385 kişi çıkılıyor ve nişan bohçası hazırlanıyor adetlere bak. huyunu suyunu tam bilmediğiniz nazınızın geçmediği insanlarla yüz olup en hassas konularda maddi konularda muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz. İster istemez sorunlar çıkıyor. Siz sadece nişanlınızı muhatap alın her alışverişinizi ikiniz yapın bir daha aynı hataya düşmeyin. Yoksa daha karşılıklı çok hata yapılır.

annen haksız. dedenize kadar karışacak insan kalmadı mı? yüzüğü nişanlın takıcak tabi ki beğendiğini alması lazım.

Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam..

bunda da abes bişey göremedim. demek ki beğenmiş. alsa da alıcam dememiş ki.

annenin orayı istediği görümcene malum olamazdı değil mi? illa orayı istiyosa yol biz burda yiycez deyip kalkmasaydınız. annen neden herşeye bozuluyor?

Kalktık başka bi yere geçtik annem lavaboya gidicem diye kalktı masadan ve gelmedi yemek bittikten sonra geldi ve yemeyeceğim dedi benim moral zaten alt üst oldu.

annen 5 yaşında birinin duygusal zekasına mı sahip? sürekli bozuluyo filan. otursun yesin yemeğini nedir yani bu tripler.

Neyse ablası x e annesi yüzüme bakmıyo tamam bi konuda tartışmış olabiliriz ama böyle olmaz dedi ağlayarak gitti ablası.

yüzüne bakmadınız mı cidden? hayır rahatsız olduğunuz bişey varsa konuşarak çözün trip atarak yüze bakmayarak değil. ama ağlayacak bi durum yok.

herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu.

400 bence de çok. evlenince alınmıyo mu o malzemeler? illa nişan bohçasına konmak zorunda mı?

Son düzenleme:
vallahi biz kredi çekip herşeyi kendimiz alacağız
kendimiz ödeyeceğiz
o yüzden karşı tarafı sömürmek yok ki

En güzeli , evlenmeye yetişkin bireylersiniz, kendiniz yapın ama işte Bi makyaj malzemesinin lafı yapılır böyle. Demezler ki eşyaları kendileri alacaklar zaten.

Sömürmek derken de siz yapıyorsunuz demek istemedim, ben gelin oldum Bnm ailem de gelin aldı, gelinimiz de ailesi de bir çöp almadı herşey ama herşeyi Bnm ailem yaptı üstelik hiç bekarlıktan Kıyafet bile getirmeyip gardırobunu yeniden dizdi, işte bu sömürmek. Ama kendi yaptıklarımı yazdım ya onlar da enayiliğe kaçıyor.

Yanlış anlamada annende az değil. Yüzünü takan kimse alıp yüzücü inceleyip de aman bunlar farklı demez. Gereksiz bi müdahale olmuş orda. Elbise konusunda da bence bi sıkıntı yok kız çok beğendiyse siz almazsanız alabilir Yani ben olsam takılmam bu duruma. Yemek konusunda da selef servis yerine lokantaya oturmak bence de mantıklı. Ablanın söyleyiş tarzı hoş değil,anneninde gidip yemek bitince gelmesi yemek yememesi çok yanlış koca kadın hareketi değil. Kayınvalidemin hareketleri de anormal.
Sonuç olarak iki kişi niye yapmıyorsunuz bu alışverişi bilmiyorun

onlar 500 tl laf etti diye ben söyledim yoksa asla söylemem elbette.

birdaha asla yanımda kimseyi götürmem asla

böyle olacağını bilsem asla asla getirmezdim asla

annen kız evi diye bayağı abartmış ben görümcen de bir sorun görmedim ki üstelik öyle dobra insanlar azdır bence. her şeyi geçtim yemek sırasında tuvalete gidip yemek yememesi çok saçma olmuş. kayınvalideler bir garip oluyor bu alışveriş sırasında. bende nişan alışverişinde kavga etmiştim sanırım herkes başta bir kavga ediyor ardından tek gidiyor o alışverişlere.

Kesinlikle haksızsınız!

1) Ablası herşeye karışıyor elbiseme karıştı laf etti diyorsun da annende yüzüklerinize karılmış ki buna hakkı yok. Sırf dede tepside farklı görecek diye üstelik sizinde beğenmediğiniz bir yüzüğü nişanlınıza annen istiyor diye almak saçma. Tepside dede onu nasıl görecek görse de ona ne..

2) Abla köfteci Ramiz self servis diye istememiş geçmişsiniz başka yere. Ne olacak ha orada ha başka yerde. Anneniz yemek sonuna kadar nasıl tuvalette kaldı onu da anlamadım ve çok büyük saygısızlık ben yemicem falan. Orada yemek istememi olabilir günaydın da gayet güzel bir yer.

3) Bohçada görünecek kadar makyaj malzemesi aldım diyorsunuz ama 400 tl tutmuş ne aldınız o kadar Allah aşkına. Sadece bohçada görünsün diye alınsa o kadar tutmaz. Bir elbise parası vermişsiniz bozulmakta haklılar.

4) annesi yardım etmek istememiş olabilir, rahatsız olacağını düşünmüş olabilir senin yanında annen varmış, 2. elbiseyi de denerken yardım etse ne olur ? annenin yardım etmesi lazım tabii ki kaç kere denersen dene ben kaynanamın yardım etmesini istemezdim annem dururken. kaynanan da haklı. Kaldı ki elbiseyi beğendiğin halde hala gezicem ben daha demen de ilginç.

Herşeyi kendi annenizi düşünerek yapmışsınız anneniz trip yapınca haklı karışınca haklı, onlar karışınca haksız öyle olmaz. İstiyorsunuz ki hiçbirşeye ses etmesinler o zaman annenizde ses etmeyecek. Yemek istediği yerde yenmedi diye yemeğe gelmemek yemeyeceğim demek nedir ya çocuk gibi.

Ablasının sert mizacını biliyorsunuz baştan kalabalık gitmemeliydiniz. Ben geceliklerimi şimdiden şimdiden annemle alıyorum arada gözüme çarpan beğendiğim şeyleri. Zamanı gelince de eşime söyleyeceğim o hangisini beğeniyorsa bana onu alsın veya söylesin ben alayım. Benim geceliğimi niye abla görümce kaynana hıdı dıdı görsün söz hakkı olsun. Bundan sonra tek gidin bence de doğru bi karar olmuş. Ne kadar içinizde olurlarsa o kadar söz hakları olur.

Ayrıca makyaj malzemelerini ben de çok pahalı buldum. Bugüne kadar zaten nakyaj malzemelerimiz yılllardır olmuş birikmiştir diye düşünüyorum. Eksik varsa alınır tekrar 500 liralık makyaj malzemesi düzmeye bir gerek göremedim tabi sizin bileceğiniz iş.

+1

Biz de istemediğim halde nişan alışverişine gittik, hiç de gerginlik yaşamadık. Büyük sorunun sizin annenizde olduğunu düşünüyorum.
Objektif olarak cevap verin lütfen, Niğşan yüzüğü bakarken sizin kayınvalide babam böyle istemez dese siz ne düşünürdünüz? Anneniz resmen bahane aramış, çok haksız. Ki biz iki kişi gittik aldık yüzükleri, eşimin ve benim yüzükleri farklı oldu, kimse de bunu fark etmedi, dedemi geçtim babam bile fark etmedi, çok saçma bir bahane. Ben olsam ben de tepki gösteririm.
Bana da makyaj malzemesi için herşeyi al dendi, ben elimde olanları almadım. Yeni evleniyorum diye henüz bitmemiş allığımı çöpe atıp yenisini açacak olmam saçma geliyor bana. Elimde varken başkasına sıfırını aldırmak ise bence fırsatçılık. He lafının edilmemesi lazım o onların ayıbı, ama siz de eğer elinizde olanlara ek olarak aldırdıysanız bu da sizin ayıbınız olmuş biraz.
Elbise konusunda da sorun yaşamamak için gittim istediğim fiyata istediğim gibi bir nişan elbisesi aldım, iyiki de öyle yapmışım. Laf söyleyemediler, ben de uygununu bulayım diye zorlanmadım.
İşin kısası, açıkçası büyük hatanın sizde ve annenizde olduğunu düşünüyorum. Ablası bişey yapmamış ki, annenizin ne yemek istediğini nerden bilsin, açıkça ifade edeydiniz madem. Bir şekilde gönlünü alın derim ben ve ikinize ait ev eşyası veya kıyafet fark etmez, gidin nişanlınızla alın. Sülaleye ne gerek var?

Biz tesadüf eseri böyle cıktık, ve sorunsuz geçti, hatta kalabalık olması benim işime geldi çabucak işimiz bitmişti

Sen yalnız gitmeliydin ama dusundumde bende annem yanımda olsun istemiştim. Esimde annesini almıştı madem yalnz kalmasın diye ama ben sert yapiliyim esimde ole hayatta karıştırmaz o da ağzını acamaz zaten. Sen düğün için anneni al gelinlik vs. İçin nisanlinda olsun başkada kimseyi karıştırma.esyalarida nisanlinla yalnız çık tavsiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…