• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartışma

Kendisi ile konuştum biraz benim r yapmam için aslında ayrılık kararı vermiş , aslında sindirme politikası. Kendi ailesinin dediğine getirecek
ooooo abimiz entrika da çevirirmiş... bunu liseli kızlar yapmıyor muydu ya? sen kim köpek beni test ediyorsun demişsindir umarım. hiç de iyi niyetli değilmiş demek başından beri.

Merhabalar, benim yakın zamanda aile tanışmam oldu. Bizim evimize geldiklerinde sorun yoktu. Gayet güzel olağan bir tanışma oldu bir kaç küçük sorunla. Bizi de kendi evlerine davet ettiler ama biz erkek evine gitmeden sevgilimle zaten aslında kafamızda bir şeyler netleştiği için söz, nişan düğün vs mekanı bakmaya başlamıştık. Malum Mart ayındayız ve bu sene evlenmeyi düşünüyoruz. Kendi bütçemize uygun ikimizinde gönlünün olduğu bir yerle şansımıza hızlıca anlaştık. Fakat erkek arkadasımın ailesi (teyze ve eniştesi) nişan tarihini değiştirmemizi istedi. Gerekçesi ise kendi oğulları bebek bekliyor gelin hanım 25 günlük lohusa olacagı için teyze kişisi kızı bırakamazmış. Kendisi yarı annesi imiş sevgilimin de ve nişana gelmesi gerekiyormuş. Biz bunun üzerine aslında nişan salonunun takvimi doluydu ama sansımıza bir hafta öncesi bosalmıştı ve o tarihe çektik. Ama buna da mutlu olmadılar. Ve aile olarak bize fikrimize saygı duymadılar. Tanışmanın olduğu gün benim ailem ve onların ailesi arasında tartışma başladı. Bu süreçte aileme cok büyük saygısızlıklar yaptılar bu konu yüzünden. İşin kötü kısmı su ki ne erkek arkadaşımın ne de ailesinin(annesinin- babası ile boşanmış) bir sucu yok. Erkek arkadasımın babası olmadığı için teyzesi ve eniştesi onlardan önce tarih için teyit almamız gerektiğini çok büyük hata yaptığımızı vurguladılar. Bunu sadece kendi aralarında değil erkek arkadasımı üzerekte yaptılar, aile tanışmasında bayagı bildiğiniz ailemle tartıştılar. Benimde bir sürü teyzem amcam halam var ama ben aileme bile sormadım. Her zaman sen kararını ver nereye karar verirsen arkandayız dediler.
Ben aile olarak özgür bir ailede büyüdüm. Ailem her kararımın arkasında durdu. Hiç bir zaman benim kararlarımı değiştirmek için çabalamadılar. Ölüm kalım olmadığı takdirde tarihte değişiklik yapmayı doğru bulmuyorum. Biz normal bir şekilde kendi sürecimizi belirlerken damatın teyze ve eniştesinden ön onay almadık diye suçlandık. Bu normal mi? Ne yapmalı. İş baştan bitmiş mi?
Caniniz ne zaman isterse o zaman yapin, onlari da hakettikleri yere yani hayatinizin disina koyun olsun bitsin. Bu ne simariklik?

Bu ne anlama geliyor? Siz bitirmeyi kabul edince o mu geri adım attı?
Aslında evlilik teklifinde aldığı yüzük ve diğer bazı şeyleri verip tamamen iletişimi kesecektim. Ben aradım. Arayınca hemen konu buralara geldi. Ailesinin tarafında olduğunu da telefonda öğrendim. Onların istediği tarihe çekiverseydik ne olurdu dedi. İşin şöyle bir detayı var bir de onu söyleyim. Düğün salonunu begendik , salon dediki eğer iki organizasyonu burda yaparsan indirim yaparım. Onun bütçesine uyar sıkıntıya da girmez diye kendimce ikna oldum nişan yerine. Aslında nişan yerini çok beğenmedim aynı yer olmasını da istemedim. Ama o iyi niyetimi bile anlamadılar. Neden onların istediği tarihi seçmedik diye kaosa sürüklediler. Ama ailesi iptal ediverin 100 bin ne bir şey olmaz değiştirin tarihi dediler. Kendisinin babası yok her şeyi kendi maaşıyla hallediyor sıkıntıya girmesin diye bende hemen ikna oldum. Kendileri borç olarak verir verse de , ama şova gelince varlar.

100 bin ne mi?
Sadece 5 asgari maaş, sadece 5 evin geçindiği para canım. Atıver sokağa...
Sonra kendileri dyson süpürge isteyen kadını sosyal medyada yerden yere vururlar....

Son durum ne peki? Sizin aileniz ne diyor bu olanlara? Kimse bu arsızların ağzının payını vermeyecek mi şiştim kaldım burda

Ay valla ölüm kalım olayından sonra bile nisan tarihini değiştirmeyen gördüm ben üstelik nişan evde yapılacaktı. Yani nişan tarihini değiştirme gerekçeleri aşırı saçma tamamen biz ne dersek o olacak egosu.
Ayrıca teyze kendi oğlunu evlendirmis bir de torun bekliyor. Ama güya oğlu gibi gördüğü yeğeninin mutlu gününü zehir ediyor bu muymuş annelik.

Aslında evlilik teklifinde aldığı yüzük ve diğer bazı şeyleri verip tamamen iletişimi kesecektim. Ben aradım. Arayınca hemen konu buralara geldi. Ailesinin tarafında olduğunu da telefonda öğrendim. Onların istediği tarihe çekiverseydik ne olurdu dedi. İşin şöyle bir detayı var bir de onu söyleyim. Düğün salonunu begendik , salon dediki eğer iki organizasyonu burda yaparsan indirim yaparım. Onun bütçesine uyar sıkıntıya da girmez diye kendimce ikna oldum nişan yerine. Aslında nişan yerini çok beğenmedim aynı yer olmasını da istemedim. Ama o iyi niyetimi bile anlamadılar. Neden onların istediği tarihi seçmedik diye kaosa sürüklediler. Ama ailesi iptal ediverin 100 bin ne bir şey olmaz değiştirin tarihi dediler. Kendisinin babası yok her şeyi kendi maaşıyla hallediyor sıkıntıya girmesin diye bende hemen ikna oldum. Kendileri borç olarak verir verse de , ama şova gelince varlar.
İnsan kime fedakarlık yapacağını hemen anlayamayabiliyor. Ben bu tarz konularda iyi ki olmuş diyorum. İçınizde son bir acaba kalmamış olur. Daha hızlı atarsınız üzerinizden. Ya görmeyip evlenseydiniz? Hamlıklarıyla uğraşıp dururdunuz. Ne saçma, ne avam talepleri var.

Geçmiş olsun. İlla bir üzüntü olmuştur. Ama sevineceğiniz bir olay ben sürüklenmeden bitmesine mutlu oldum. Allah aklı selim, fikri sağlam insanlarla karşılaştırsın bundan sonra.

Arsızlık değil tartışma anındaki basit hareketleri kullanıp bize de onlar bunu yaptılar modunda kendi haklı oldukiarını ona anlatıyorlar, o da buna inanmış. Biz kız tarafı değiliz sanki bizim bir kıymetimiz yok. Biz onların dediğine gelmedik, özellikle lohusa kızı zora soktuk böyle düşünüyorlar. Bize özür dileyen biri yok.

100 bin ne mi?
Sadece 5 asgari maaş, sadece 5 evin geçindiği para canım. Atıver sokağa...
Sonra kendileri dyson süpürge isteyen kadını sosyal medyada yerden yere vururlar....

Son durum ne peki? Sizin aileniz ne diyor bu olanlara? Kimse bu arsızların ağzının payını vermeyecek mi şiştim kaldım burda
Bu arada 100 bin yapılan indirim, kendisi bedavadan sıkıntıya girmesin dedim. Daha başka salonlara da zorlardım. Ama onu da düşündüm anlamadı.

Hayır ayrılma kararını alması beni korkutarak istediği kıvama getirmek. Ailesinin haklı olduğunu düşünüyor ya ondan bunlar hep.
Sakın geri adım atma, seni sindirmesine izin verme. Bence ayrıl ama eğer barışma niyetin varsa da onlar hizaya gelecek siz değil. Her şeye tamam deyip uyum sağlayan insanların hiç değeri olmuyor unutma.

Sakın geri adım atma, seni sindirmesine izin verme. Bence ayrıl ama eğer barışma niyetin varsa da onlar hizaya gelecek siz değil. Her şeye tamam deyip uyum sağlayan insanların hiç değeri olmuyor unutma.
Bana akıl versenize, bana suan söyle diyor. Ben onlarla konuşacağım herkes ayağını denk alacak ama sen de gelip hem annemden özür dileyeceksin hem de onlara karşı sınırını koruyacaksın. Bu noktada da içten içe hala onların tarafında. Suan tam ne yapmak gerekiyor bilmiyorum. İlişkiyi bitirip beklemeye mi alayım. Yoksa şartlı kabul mü edeyim. Yoksa bu işi tarihin en tozlu sayfalarına mı kaldırayım. Kafam çok karışık. Erkek arkadaşım beni seviyor ama onların istediğini de vermek istemiyorum. Bilerek zaten ortalığı karıştırdılar.

Bana akıl versenize, bana suan söyle diyor. Ben onlarla konuşacağım herkes ayağını denk alacak ama sen de gelip hem annemden özür dileyeceksin hem de onlara karşı sınırını koruyacaksın. Bu noktada da içten içe hala onların tarafında. Suan tam ne yapmak gerekiyor bilmiyorum. İlişkiyi bitirip beklemeye mi alayım. Yoksa şartlı kabul mü edeyim. Yoksa bu işi tarihin en tozlu sayfalarına mı kaldırayım. Kafam çok karışık. Erkek arkadaşım beni seviyor ama onların istediğini de vermek istemiyorum. Bilerek zaten ortalığı karıştırdılar.
Sana kız kardeşim gözüyle bakıp yorum yapacağım.. Sen özür dilenecek hiçbir şey yapmadın ve onun ailesine karşı sınırları koruması gereken kişi sen değilsin bunu erkek arkadaşının yapması gerekirdi. Kendilerinin senden ve ailenden özür dilemeleri gerekirken sana annemden özür dile diyen erkek arkadaşının da seni sevdiğini düşünmüyorum.Bence senin için en doğru olan daha yolun başındayken tamamen bitirmek. Baştan böyle kaoslu durumlar yaşanıyorsa ileride çok daha fazlası yaşanacak ve oradan dönmek senin için daha zor olur. Şimdi de üzüleceksin ama bir ömür üzülmektense şu an üzülmen daha hayırlı, kendini ve aileni kimsenin ayakları altına alma. Hakkında hayırlısı olsun, çok mutlu ol inşallah 🌼

Sizin şartlar koymanız gerekirken hala sizden beklenti var bunun farkına varın. Sizi terbiye etmek için ayrılma noktasına gelinmiş burda kafa karışacak bişey yok arkanıza bakmadan yolunuza devam edin. Kimseden de özür dilemeyin. Şua üzgün olduğunuz için bir yanınız barışmak istiyor belli ama dönmeyin. Daha nişan konuşulurken bunlar oluyorsa ileri aşamaları tahmin etmek zor değil.

Arsızlık değil tartışma anındaki basit hareketleri kullanıp bize de onlar bunu yaptılar modunda kendi haklı oldukiarını ona anlatıyorlar, o da buna inanmış. Biz kız tarafı değiliz sanki bizim bir kıymetimiz yok. Biz onların dediğine gelmedik, özellikle lohusa kızı zora soktuk böyle düşünüyorlar. Bize özür dileyen biri yok.
Kusura bakma bu adamdan bir halt olmaz. Belli sen bi sekilde ittire kaktira evleneceksin. Ama mutlu olma sansin yok cunku evliligi 8 kisi hep beraber yonetmeye calisacak.

Sana kız kardeşim gözüyle bakıp yorum yapacağım.. Sen özür dilenecek hiçbir şey yapmadın ve onun ailesine karşı sınırları koruması gereken kişi sen değilsin bunu erkek arkadaşının yapması gerekirdi. Kendilerinin senden ve ailenden özür dilemeleri gerekirken sana annemden özür dile diyen erkek arkadaşının da seni sevdiğini düşünmüyorum.Bence senin için en doğru olan daha yolun başındayken tamamen bitirmek. Baştan böyle kaoslu durumlar yaşanıyorsa ileride çok daha fazlası yaşanacak ve oradan dönmek senin için daha zor olur. Şimdi de üzüleceksin ama bir ömür üzülmektense şu an üzülmen daha hayırlı, kendini ve aileni kimsenin ayakları altına alma. Hakkında hayırlısı olsun, çok mutlu ol inşallah 🌼
Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için 🙏🌸

Bitir bitir. Bak yaş geldi karşıma bir daha çıkmaz diye düşünüyorsan çok çok yanılıyorsun.
Senin arkanda şu olayda bile kale gibi durmayan adamdan fayda gelmez. Yapma etme. Amadan önce söylenen hicbir cumlenin hicbir önemi olmaz unutma. Kendine kıymet ver.

Back
X