Merhabalar, benim yakın zamanda aile tanışmam oldu. Bizim evimize geldiklerinde sorun yoktu. Gayet güzel olağan bir tanışma oldu bir kaç küçük sorunla. Bizi de kendi evlerine davet ettiler ama biz erkek evine gitmeden sevgilimle zaten aslında kafamızda bir şeyler netleştiği için söz, nişan düğün vs mekanı bakmaya başlamıştık. Malum Mart ayındayız ve bu sene evlenmeyi düşünüyoruz. Kendi bütçemize uygun ikimizinde gönlünün olduğu bir yerle şansımıza hızlıca anlaştık. Fakat erkek arkadasımın ailesi (teyze ve eniştesi) nişan tarihini değiştirmemizi istedi. Gerekçesi ise kendi oğulları bebek bekliyor gelin hanım 25 günlük lohusa olacagı için teyze kişisi kızı bırakamazmış. Kendisi yarı annesi imiş sevgilimin de ve nişana gelmesi gerekiyormuş. Biz bunun üzerine aslında nişan salonunun takvimi doluydu ama sansımıza bir hafta öncesi bosalmıştı ve o tarihe çektik. Ama buna da mutlu olmadılar. Ve aile olarak bize fikrimize saygı duymadılar. Tanışmanın olduğu gün benim ailem ve onların ailesi arasında tartışma başladı. Bu süreçte aileme cok büyük saygısızlıklar yaptılar bu konu yüzünden. İşin kötü kısmı su ki ne erkek arkadaşımın ne de ailesinin(annesinin- babası ile boşanmış) bir sucu yok. Erkek arkadasımın babası olmadığı için teyzesi ve eniştesi onlardan önce tarih için teyit almamız gerektiğini çok büyük hata yaptığımızı vurguladılar. Bunu sadece kendi aralarında değil erkek arkadasımı üzerekte yaptılar, aile tanışmasında bayagı bildiğiniz ailemle tartıştılar. Benimde bir sürü teyzem amcam halam var ama ben aileme bile sormadım. Her zaman sen kararını ver nereye karar verirsen arkandayız dediler.
Ben aile olarak özgür bir ailede büyüdüm. Ailem her kararımın arkasında durdu. Hiç bir zaman benim kararlarımı değiştirmek için çabalamadılar. Ölüm kalım olmadığı takdirde tarihte değişiklik yapmayı doğru bulmuyorum. Biz normal bir şekilde kendi sürecimizi belirlerken damatın teyze ve eniştesinden ön onay almadık diye suçlandık. Bu normal mi? Ne yapmalı. İş baştan bitmiş mi?