- 27 Eylül 2012
- 1.877
- 166
- 103
- 44
erkeklerın cogu odundur yanı bu durumda agac yas ıken egılır bende elımdekı odunu yasken egecegım ısallah![]()
bizler de yanındayız :))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
erkeklerın cogu odundur yanı bu durumda agac yas ıken egılır bende elımdekı odunu yasken egecegım ısallah![]()
Aynen canım :)
Bu arada karyatid yaşın kaçtı canım ?
hayatım 32 yaşındayım, 80 doğumluyum :)
iyi geceler, tatlı rüyalar :)Anladım canım bende 30 yaşındayım :) Ve çıkıyorum iyi geceler hepinize.
bizler de yanındayız :))
sımdı daha guclu daha emın adımlarla ılerleyecegım :) ama egme ıslemı sırasında cok tepkı alabılırım nede olsa ben alısılmısın aksıne bacak arasında degıl beyınde bekaret aramayı asılayacagım![]()
:) öp o ceviziçini : ))Hepınıze ıyı geceler henuz oduna donusmemıs mınnak yas agacım mıkırdanıyo![]()
Bu sorunun cevabı çok ağır sosyolojik-dinsel-kültürel-varoluş temellerine kadar uzanır ve neredeyse insanlığın ilk yıllarından beri süregelmiş bir davranış biçimidir.
Erkekle kadının soy devamı için eş görüldüğü, erkeğin aile düzeni, hüküm ve yargılar, kadının da o soyun devamını sağlamak adına doğurganlık konusunda görevlendirildiği düşünülürse aslında cevabı açıktır.
Sanılanın aksine sadece bizim toplumlarımıza ait bir düşünceden ibaret değildir fakat aydınlanma çağı ile gelen sorgulama, düşünce süreçleri yaşam biçimini de değiştirmiş, toplumların yaşamlarını şekillendirmiştir.
3.dünya ülkesi dediğimiz(bizim de içinde bulunduğumuz grup) bölgelerde düşüncenin daha az, faaliyetin daha çok takdir görmesi, çağın en az 3 yy gerisinde olduğumuzun da apaçık göstergelerindendir.
Çok mu nedensel ya da temellendirerek cevapladım bilemiyorum ama insanlığın başından beri varolmuş bir yargıyı belki son 50 yılda yıkmaya çabalamak, yıkamadığımız için de erkeklere kızmak çok da mantıklı görünmüyor bana.
Belki bir 100 yıl sonra hala bu mevzu konuşuluyor olursa tartışmak, neden-sonuç ilişkilerini araştırmak gerekir diye düşünüyorum.
Turkiyemiz 3. dunya ulkesi degil arkadasim.
Konunun dışına çıkmak istemiyorum ama Türkiye 3 . dünya ülkesi listesinde yer almamaktadır.
FIRST WORLD: NATO ülkeleri (A.B.D ve mütefikkleri)
SECOND WORLD: Varşova Paktı ülkeleri
THIRD WORLD: Tarafsız kalan ülkeler
3. dünya ülkeleri listesine Afrika ülkeleri kaldığından zamanla 3.dünya ülkeleri gelişmemişlikle bağdaştırılmıştır.
Türkiye dünya listelerinde 1.dünya ülkeleri listesinde yer alır.
First, Second, and Third World - Nations Online Project
Bunun nesini tartışılmalı anlamadım :26:
Onlar yapıyor diye bizde rahat olalım oh ne ala.Erkekleri cezbeden bayanlar değilmi onları baştan çıkaran kadınlar değilmi? Oyüzden bir bayan için edep çok önemli.
Bilmiyorum büyük konuşmayayım ama sen zaten edebinle güzel ahlakını devam ettirirsen karşındaki insanda öyle olur.Onlara bu özgürlüğü veren zaten kadınlar bence suçu onlarda değiy bütün kadınlar kendinde aramalı...
Bunun nesini tartışılmalı anlamadım :26:
Onlar yapıyor diye bizde rahat olalım oh ne ala.Erkekleri cezbeden bayanlar değilmi onları baştan çıkaran kadınlar değilmi? Oyüzden bir bayan için edep çok önemli.
Bilmiyorum büyük konuşmayayım ama sen zaten edebinle güzel ahlakını devam ettirirsen karşındaki insanda öyle olur.Onlara bu özgürlüğü veren zaten kadınlar bence suçu onlarda değiy bütün kadınlar kendinde aramalı...
Bir kadın olarak böyle düşünmeniz yadırganacak birşey.
Siz böyle derseniz zaten, erkekler neler der kim bilir...
Sizin dediğinizden yola çıkarsak bu erkeklerin beyinleri yok mu, ahlaki değerleri yok mu?
Yani erkekler, her gördükleri karşısında baştan çıkacak kadar aptal mı?
Yapmayın lütfen!
Yine suçlu kadınlar oldu değil mi...
Günümüzde hala çok tartışılan bir mevzuda konuşuyorsunuz şuan, yeni dünya yapılanmasında kapitalist hegamonya, sosyol düzen ve diğer dışında kalan ülkeler olarak da adlandırabiliriz bu sınıflandırmayı.
Hala daha uzmanların net kararlar ortaya koyamadığı, kesin köşeleri çizilmiş ve sınırlandırılmış bir tablo gözümüzün önünde değil.
Bazı uzmanlara göre ise bireylerin yaşam standartları ve sahip olduğu olanaklar bakımından incelenir.
Eğer son örnek verdiğim bazda incelenirse zaten nerede olduğumuz apaçık ortadadır, diğerleri kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir.
Bu ülkede sağlanması gereken en temel yurttaş hakları bile(sağlık,eğitim,iş kolu) lüks sayılabilecek düzendeyken kimse 1.sırada olduğumuza inandıramaz.
Kaldı ki 1.sırada yer alan ülkeler zaten bu bahsettiğim koşulları çoktan aşmış, dünyada diğer ülkeler üzerinde ekonomik bakımından yaptırımı bulunan ülkelerdir.
Biz gelişmemiş değil ama gelişmekte olan bir ülkeyiz sloganı her zaman kullanılsa da gelişmemizin ne yöne olduğu gerçekten tartışmaya çok açıktır.
Bu da zaten insanların hayat görüşleri ve ard yöreleri ile oldukça ilintilidir.
Siz birinci sırada olduğumuza inanın, güzellikleri görün.
Benim gibi düşünenler ise gerçeklerle yüzleşerek, sorunların temellerine inerek o noktaları kökten kaldırmak için çözüm yolları arayalım.
Çünkü bir adım ileri atabilmek için öncelikle neden yerinde sayıldığı ya da geriye gidildiği bilinmelidir.
Ah bir de hemen siz biz ayrımına girmesek,ahh hemde okuduğumuzu anlasak gerilmeden sakin sakin.
Konu dışına çıkmak istemediğimden bu durumu konuşabileceğimiz bir konu açtım, editör onayı bekliyor .
Uzmanlar tarafından kesinleşmiş bir tablo yokken siz 3. dünya ülkesi olduğumuzu belirtmiştiniz.
Ben uluslararası bir kaynak göstererek bakın dünya bizi 1.dünya ülkeleri arasına koymuş dedim.
Ama asıl önemli olan kavram karışıklığı vardı onu düzeltmek istemiştim.
Yoksa ülkenin geri kalan ve ileri giden her bir detayı ile çokça yakından ilgilenirim.
Eğer konu açılır ise;kaçıncı dünya ülkesiyiz? başlığı altında konuşmaya devam ederiz,erkeklerin bekaret budalalığı konusunda bu hassas bir mevzuyu daha fazla konuşmak yersiz.