Tartışalım..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bota
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bota

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
340
1
26
İstanbul
Arkdaşlar bazı sorular vardır cevap bulması zordur.

İşte onlardan biri;

Erkekler neden kadınlarda bekarete önem verir ?

korkaklıklarından, kıyaslanmak istemezler.

Çok mantıklı.Ama bir kadın erkekte bakirliğe hiç bakmaz.Bu sadece bizim ülkemizde böyle bu anlayış nerden geldi acaba
sebebi de kadınların hakımıyet ve guc ıstemesınden olabilir. bunlarda tecrubeyle kazanılır.

Kendileri herşeyi yaparlar ama kadın 30-40 yaşındada olsa bakire olmasını beklerler.
Yada kimseyle birşey yaşamamasını tercih ederler.
Gerçi bu düşünce artık bazı erkeklerde değişmeye başladı.

toplumdan dolayı

ulkelerın bazılarında bu gecerli degil.
çevren ne isterse ona boyun egersin hepsi bu

Ne yazikki öyle.Bir arkadaşın aralarını yapıcaktık.Herşey çok güzeldi.Ama bekaret işi bozdu nasıl sinirlendim anlatamam.

cocuk bakir miydi acaba:44:

Ne yazikki öyle.Bir arkadaşın aralarını yapıcaktık.Herşey çok güzeldi.Ama bekaret işi bozdu nasıl sinirlendim anlatamam.

keşke söylemeseydi, dürüstlük hor görülen bir erdem oldu çıktı,
arıza çıkaranın kalbine bakmak gerek bir de, kimbilir kızcağız için neler bozulurdu.

Bu sorunun cevabı çok ağır sosyolojik-dinsel-kültürel-varoluş temellerine kadar uzanır ve neredeyse insanlığın ilk yıllarından beri süregelmiş bir davranış biçimidir.
Erkekle kadının soy devamı için eş görüldüğü, erkeğin aile düzeni, hüküm ve yargılar, kadının da o soyun devamını sağlamak adına doğurganlık konusunda görevlendirildiği düşünülürse aslında cevabı açıktır.

Sanılanın aksine sadece bizim toplumlarımıza ait bir düşünceden ibaret değildir fakat aydınlanma çağı ile gelen sorgulama, düşünce süreçleri yaşam biçimini de değiştirmiş, toplumların yaşamlarını şekillendirmiştir.

3.dünya ülkesi dediğimiz(bizim de içinde bulunduğumuz grup) bölgelerde düşüncenin daha az, faaliyetin daha çok takdir görmesi, çağın en az 3 yy gerisinde olduğumuzun da apaçık göstergelerindendir.

Çok mu nedensel ya da temellendirerek cevapladım bilemiyorum ama insanlığın başından beri varolmuş bir yargıyı belki son 50 yılda yıkmaya çabalamak, yıkamadığımız için de erkeklere kızmak çok da mantıklı görünmüyor bana.
Belki bir 100 yıl sonra hala bu mevzu konuşuluyor olursa tartışmak, neden-sonuç ilişkilerini araştırmak gerekir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
hahhh
hep erkeklerin bişeyler beklediği bi toplumda yaşıyoruzz
ne olacaktıkii ama biz onlardan aynı seyi bekleyemiyoruz nedense
onlar ezik tek olayım ilk olayım bişey bilmesin karşısı anlamasın derdindeler
ama artık hersey değişiyor maalesef erkekler arasında bile bu tabu yıkılmaya başladı

ve artık öyle duruma geldi ki bu

biz hemcinslerimizin yapmasını yadırgıyor erkeklerinkini hos karsılıyoruz.
artık toplum bayanlara bile bunu benimsetti.

Bence bu şekilde sorgulanması bile hatalı.Bakire misin sen ? bunu soran bir erkek olmamalı. 1 Yıl flört etti arkadaşım bakire olmadığını öğrendi hemen ayrıldı bumudur erkeklik ?

öğrenebildiğim bir gerçek varsa o da erkek milletine çok dürüst olmayacaksın.

Bence bu şekilde sorgulanması bile hatalı.Bakire misin sen ? bunu soran bir erkek olmamalı. 1 Yıl flört etti arkadaşım bakire olmadığını öğrendi hemen ayrıldı bumudur erkeklik ?

yazık olmuş.
eğer gerçekten sevseydi olduğu gibi kabul ederdi.

bir soru sorabilir miyim?
niye bir yıl sonunda sorma gereği duymuş bakireyse dokunmayacak değilse beraber mi olacakmış?
ya da bir yıl niye oyalamış, her şey uymuş da bekareti mi uymamış?
bir yıl dediğin tatlım 365 gün nasıl oluyor da bu bir yılın sonunda bu konuşulabiliyor?
bırak ya allah kurtarmış arkadaşını o ikiyüzlü köfteden

Back