Tarlusal hap

tek_dilegim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
458
412
23
27
Merhaba .
Tarlusal hapla ilgili size bi sorum olucakti :/ ben pcoluyum . Cok zor adet oluyorum 2 3 ayda bir . Doktora defalarca gittim . Bana dogum kontrol haplarini onermedi . Bunun kesin bi tedavisi yok dedi kilo ver vs dedi . Kilo vermek icin ugrasiyorum o baska mesele. Her neyse .
Ben adet olamadigimda tarlusal iciyorum . Doktora da sormustum icebilir miyim bisey olur mu falan diye icebilirsin dedi . Ama ne kadar sıklıkla icebilirim acaba . Her ay icsem mesela bisey olur mu . Veya hic mi kullanmiyim kendi kendime adet olmayi mi bekliyim hep ? Bilenler kullananlar vs yardimci olursaniz sevinirim :KK6:

Yani şu pco lu olmayanda yok he :) 10kadından 8inde var ,bendede var.tedavisi içinde inofolic combi veriliyor.tarlusal bende bekarken içmiştim bikaç kere adetim gecikmişti çok.sürekli içmenin sakıncalı oldgnu düşünüyorum bence başka bir doktora daha görünmelisin...

Canım sana cok sıkıntı vermediği sürece akışına bırak derim.İçtikçe dahada kötü yapıyor o haplar.
Yinede doktoruna sor derim

Yani şu pco lu olmayanda yok he :) 10kadından 8inde var ,bendede var.tedavisi içinde inofolic combi veriliyor.tarlusal bende bekarken içmiştim bikaç kere adetim gecikmişti çok.sürekli içmenin sakıncalı oldgnu düşünüyorum bence başka bir doktora daha görünmelisin...
İnofolic mi hic duymadim bana doktor ilac vermiyor ya 2 3 ayda bir olmak oyle rezil bi durum ki :/

Canım sana cok sıkıntı vermediği sürece akışına bırak derim.İçtikçe dahada kötü yapıyor o haplar.
Yinede doktoruna sor derim
Doktor icebilirsin dedi ama ne sıklıkla icebilirim diye malesef sormayi unutmusum o an stresten :) 2 ay once kullanmistim diye hatirliyorum en son simdi yine aldim iste tarlusal . Boyle 2 ayda bir kullansam fazla mi olur bilemedim :/

15 yasimdan beri pcos hastasıyım. doktorunuzun doğum kontrol hapı vermemesi ilginç geldi cunku bugune kadar gittiğim tum farklı doktorların hepsi d. k hapı verdi. baska bie doktara daha mutlaka gorunun. tarlusal sureklı kullanılamıyor.

15 yasimdan beri pcos hastasıyım. doktorunuzun doğum kontrol hapı vermemesi ilginç geldi cunku bugune kadar gittiğim tum farklı doktorların hepsi d. k hapı verdi. baska bie doktara daha mutlaka gorunun. tarlusal sureklı kullanılamıyor.
Bi cok doktora gittim hepsi de istersen ilac yazariz ama bu sadece adet olmani saglar tamamen bi cozumu yok dediler . O dogum kontrol hapi da sende tuylenme sivilcelenme vs yapabilir dediler ben de o zaman istemiyorum tabi dedim

Merhaba bayanlar tarlusal kullanip normalde adetim ilk 4 gün içinde gelirdi hap biteli bugün 6 gün oldu ve dün öğlen kırmızı uzun bi kan damarı şeklinde akinti gibi geldi bnde adet oldum zannettim sadece o kadarmış devamı yok bu nedir peki böyle olan varmı acaba kafayı yicem rahim filmi çekilmeye gitcekim ama adetim gelmedi yine neyapacağım i şaşırdım bi yardım edin lütfen

Merhabalar. Ben aranıza yeni katıldım. Tarlusal ilk defa kullandım. Kendimi bildim bileli düzensizliğim var yılda bir kere maksimum 2 kere regl oluyodum. 26 yaşındaym 6aylık evliyim. Doktora gitmekte geç kaldım. En son bekarken 2015 nisanda regl oldum.2016 Ekim 17 de doktora gittim bana da pco lusun dedi. Daha önce hiç böyle bşey duymadım her şey normaldi hormonlar vs. azcık kilom var kilo ver düzene girer dedi gittiğim doktorlar. Bu doktorum bana da tarlusal verdi 2 kutu. Matofin, inofolic combi, agnucaston da verdi. Tarlusal bittikten 1 gün sonra regl oldum. 3.günü gel dedi hormon testi yaptı.şu an 4.günümdeyim. Hormonlarım normal çıktı. Pco görünmüyor dedi. Şok oldum. Bu kadar kısa sürede yok olmuş. Daha soğan kürü falan yapicaktım :)) çok uzun yazdım ama benm gibi olan vardır mutlaka. Ben de üye olmadan çok okudum burda yazılanları. Her neyse 1 yıl dolmadığı için gebelik tedavisine başlamadı. 3 4 ay sonra gebelik olmazsa tedavine başlarız dedi doktorum. Eşimden de sipermiogram istedi. Ben bile regl olduysam siz takmayın kafanıza. En kötüsüne hazırlamıştım kendimi. Allaha şükür rabm hepimize tez zamanda şifa versin bu arada sakın stres yapmayın her şeyi fazlasıyla etkiliyor farkındayım elinde olmadan strese giriyo insan ama odaklanmamaya çalıştım ben. En kötüsünü düşündüm dedim Allah büyük. Bebek İstiyoruz o yüzden doğum kontrol hapı vermedi tarlusaldan çok memnun kaldım bi çok yan etkisi var ben çok rahat kullandım sadece uyku yaptı normalde de düşkünüm uykuya. Çok uzun bi yazı oldu ama :) geçmiş olsun.

Adet bitiminden 2 gün sonra pco için soğan kürü iyi geliyormuş ben de yapıcaktım ama gebelik istediğim için yapamıyorum. Yapan var mı, direk kistleri eritiyormuş. Bi tanıdığıma doktor önermişti özellikle.

Merhaba kızlar, erkek arkadaşımla Şubat 18 gibi ilişkiye girmiştik ertesi gün ELLA kullandım her ne kadar o gerek yok dese de sağlama almak istedim ve ilk kez böyle bir ilaç kullandım 27 şubat gibi regl olmam lazımdı olmadı evet regl düzenimi sorarsanız bir düzeni yok bazen 28 günde regl oluyorum bazen 40 , daha sonra tarlusal kullandım 21 Mart gibi bitti sanırım kasık ağrım var göğüs hassasiyeti de var 4 tane test yaptım toplam 80 TL verdim o testlere hepsi negatif çıktı testleri birer hafta arayla yaptım şu an ara sıra kasık ağrım var göğüs ağrım hafifledi hamile olmadığımı düşünüyorum ama regl olamamakta içimi yiyor sigortam olmadığı içinde hastaneye gidemiyrum. beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Merhaba arkadaş bende de küçüklükten süre gelen kist var eben de doğum kontrol içemedim çünkü genetik kan pıhtılaşması vardı varis vs. Doğum kontrol hapları kanda pıhtılaşma yaptığı için zeminde böle bir hastalık yada Sk varsa vermez doktor. Ne yazıkkı bu hastalık her adetten sonra yeniliyor tarlusal bende içtim doktor bana her ay olmazsan içebilirsşn dedi ama her ilacın zararı oldugu gibi illaki bununda vardır. Benm genel de içtikten sonra 2 ay oluyor Du. Rahatsız olmuyorsan adet olmadığında biraz bekleye bilirsin. Doğum kontroller bebiş istediğin dede sorun yapabiliyor.
Tarlusal hapla ilgili size bi sorum olucakti :/ ben pcoluyum . Cok zor adet oluyorum 2 3 ayda bir . Doktora defalarca gittim . Bana dogum kontrol haplarini onermedi . Bunun kesin bi tedavisi yok dedi kilo ver vs dedi . Kilo vermek icin ugrasiyorum o baska mesele. Her neyse .
Ben adet olamadigimda tarlusal iciyorum . Doktora da sormustum icebilir miyim bisey olur mu falan diye icebilirsin dedi . Ama ne kadar sıklıkla icebilirim acaba . Her ay icsem mesela bisey olur mu . Veya hic mi kullanmiyim kendi kendime adet olmayi mi bekliyim hep ? Bilenler kullananlar vs yardimci olursaniz sevinirim :KK6:

Back