Tarikatlar birbirine girdi: Kimsin ulan sen?

Benim olduğum yerde odanda oluyor doğum, istediğin kişi içerde :) cümbür cemaat giren var. Hemşire, ebe, eş, anne , baba, kardeş, arkadaş :))) Sen planları yapmışın, erkekler dayanamayabiliyorlar kan falan görünce özellikle, girenler travma yaşıyormuş Türkiye' de :)) şaşırmam zira en fazla traş olurken kesilince kan gören bir canlı ile her ay regl olan ve çocuk doğuran bir canlının ne acı eşiği, ne de cesareti aynı olabilir :)) damat girse, hekimler bir de onu toplamak zorunda kalabilirler :))

Yurt dışındasın sen demi,hani oralarda gayet normaldir bunlar...
Bakalım artık son anda neler olacak,damat dayanamam diyor belkifikir değiştirirse girebilir yanına..
Fazlasıyla duygusal bir çocuk çünkü..

Yurt dışındasın sen demi,hani oralarda gayet normaldir bunlar...
Bakalım artık son anda neler olacak,damat dayanamam diyor belkifikir değiştirirse girebilir yanına..
Fazlasıyla duygusal bir çocuk çünkü..

Beraber girersınız , birbirinize destek olursunuz. Şimdiden geçmiş olsun hanım, isim telaşı, Doğum telaşı hepsi bir arada inşallah hem senın yavrun, hem yavrunun yavrusu kazasız belasız atlatırlar herşeyi, sana da gaz çıkarmak düşer:)

Beraber girersınız , birbirinize destek olursunuz. Şimdiden geçmiş olsun hanım, isim telaşı, Doğum telaşı hepsi bir arada inşallah hem senın yavrun, hem yavrunun yavrusu kazasız belasız atlatırlar herşeyi, sana da gaz çıkarmak düşer:)

Sağol çok teşekkürler,sağlıcakla doğsunda bakalaım bebekte..
Gaz kısmına katılıyorum o iş bana kalacak :)))

Yok canım burada bahsedilenler haberdekiler değil. Aksaray ve Pensilvanyadakiler:işsiz:

Bir araya gel, milleti dinsizlikle suçla, sonra devleti bölüşmeye gelince papaz ol, birbirini dinsizlikle hainlikle suçla:KK51:
Tam da bunu anlatıyor hanımefendi. Mustafa Kemal Atatürk bu şere....lerin zihniyetini yıllar önce teşhis etmiş ve bu pisl..lerden kurtulmak için bedel ödemiştir.Fetö sadece işin görünen kısmı. Tekke ve zaviyeler “Türkiye Cumhuriyeti artık, şeyhler, dervişler ve müritler memleketi olamazdı” fikri benimsenerek kapatıldı. Tarikat,cemaat,şeyh,hocaefendi... bunlara inanan ve peşlerinden gidenlerin beyninden zaten şüphe ederim. Allah ile kul arasında komisyoncu görevi gören, din tüccarı diye adlandırdığımız bu şaklabanlar, 1500 yıllık konuyu boşuna açmazlar. Olayın arka planında emin olun farklı şeyler vardır. Biraz din bilgisi olan biri de kimin kılıç altında müslüman olduğunu muhakkak okumuştur. Kuran-ı Kerim’in ilk emri bile “Oku” kelimesi olmasına rağmen insanlar hala bir şeyi araştırmaktan acizler ve kulaktan dolma bilgilerin doğruluğunu tartışmadan kabul ediyorlar.Konu tartışmaya açık bile değildir. ( sizi alıntılayarak yazdım fakat çoğu cümlem konuya yorum niteliğindedir)

Son düzenleme:
Tam da bunu anlatıyor hanımefendi. Mustafa Kemal Atatürk bu şere....lerin zihniyetini yıllar önce teşhis etmiş ve bu pisl..lerden kurtulmak için bedel ödemiştir.Fetö sadece işin görünen kısmı. Tekke ve zaviyeler “Türkiye Cumhuriyeti artık, şeyhler, dervişler ve müritler memleketi olamazdı” fikri benimsenerek kapatıldı. Tarikat,cemaat,şeyh,hocaefendi... bunlara inanan ve peşlerinden gidenlerin beyninden zaten şüphe ederim. Allah ile kul arasında komisyoncu görevi gören, din tüccarı diye adlandırdığımız bu şaklabanlar, 1500 yıllık konuyu boşuna açmazlar. Olayın arka planında emin olun farklı şeyler vardır. Biraz din bilgisi olan biri de kimin kılıç altında müslüman olduğunu muhakkak okumuştur. Kuran-ı Kerim’in ilk emri bile “Oku” kelimesi olmasına rağmen insanlar hala bir şeyi araştırmaktan acizler ve kulaktan dolma bilgilerin doğruluğunu tartışmadan kabul ediyorlar.Konu tartışmaya açık bile değildir. ( sizi alıntılayarak yazdım fakat çoğu cümlem konuya yorum niteliğindedir)

Siz beni hiç anlayamamışsınız. Ama tekrar açıklayamayacağım maalesef.

Siz beni hiç anlayamamışsınız. Ama tekrar açıklayamayacağım maalesef.
Senden açıklamanı isteyen oldu mu ki? Ben ne anladığımı çok iyi biliyorum. Kafanı yorma kendi yorumunla ilgilen. Şu Atatürk’ün adını duyunca bile atlayan insanlardan cidden gına geldi

Senden açıklamanı isteyen oldu mu ki? Ben ne anladığımı çok iyi biliyorum. Kafanı yorma kendi yorumunla ilgilen. Şu Atatürk’ün adını duyunca bile atlayan insanlardan cidden gına geldi

Birincisi sen değil siz...

İkincisi Atatürk’e herhangi bir muhalefetim yok. Ne anladığınızı çok iyi biliyorsunuz çünkü anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Benim neyi anlatmaya çalıştığımı anlamaya çalışmıyorsunuz, sorun bu.

Sizinle aynı şeyi söylemeye çalışıyorum. Sadece Atatürk’ün bahsettiği olay, zaten gerçekleşti diyorum. Tarafları cübbeli ile diğer zat değil, bizzat hükümet ve Fethullah gülendir diyorum.

Neden bu tur konular açılır,ve direk Atatürk uzerinden konu saptirilir anlamıyorum... İnsanların dinle alakalı nasil da tahammülsuz oldukları ortada.. sırf tartışma vs olsun diye açılmış bir konu... Burda din konuşmak yasaksa bize de hassasiyet gösterin bi zahmet... Ornek verecek olursak Kuran ve Hadisten vericez..ama gelin gorun kii yasak. Bazıları istediği gibi at koşturacak,biz siteye giriş yasağı alicaz... Çok adilce gerçekten...

Neden bu tur konular açılır,ve direk Atatürk uzerinden konu saptirilir anlamıyorum... İnsanların dinle alakalı nasil da tahammülsuz oldukları ortada.. sırf tartışma vs olsun diye açılmış bir konu... Burda din konuşmak yasaksa bize de hassasiyet gösterin bi zahmet... Ornek verecek olursak Kuran ve Hadisten vericez..ama gelin gorun kii yasak. Bazıları istediği gibi at koşturacak,biz siteye giriş yasağı alicaz... Çok adilce gerçekten...

Niye açılmasın ki, ortalık bunlarla kaynıyor! Dinle ilgili tahammülsüzlük mü:)) bazı " dinlilerin" gerçekte ve sanalda insanın hayatına karabulut gibi çökmesinden başka gerçek yok ortada! Bir sürü inanç var ortada, haysiyette nedense birine gösteriliyor. Ayrıca istersen yaz bence ama o dini metinler tartışmalıdır, senin mutlak doğru diye savunduğun şeyi, biri gelir tek tek eleştirir, ona da dayanamazsın. O yüzden en iyisi sen yasağı hiç eleştirme.

Taş bana geldi,ortada olan bir konuyu paylaştım sadece..
Hepimiz fikrimizi söylemekte özgürüz değilmi..
Kimsenin dine tahammülsüzlüğü yok,bu şarlatanlar meydanı boş buldu kendilerince dinimizi yorumlamaya kalkıyorlar..
Sana doğru gelen bana yanlış grliyor olabilir arkadaşım..

Kimsenin dine tahammülsüzlüğü yok,bu şarlatanlar meydanı boş buldu kendilerince dinimizi yorumlamaya kalkıyorlar..
Konu aslında Atatürk’ün isminin geçmesi. Hanımefendi açıkça yazmış. Bizim tartıştığımız nokta “dindarlar” değil “dinciler”. Hadis yazmadan fikrini savunabilirdi ama maalesef kendilerine ait bir fikirleri bile yok. Eline Kuran-ı Kerim’i alan kim varsa onlar için doğruyu söyler.

Ben konu da adı geçenleri savunmuyorum... Ama konu ister istemez, daha da derine iniyor,tahammul sınırlarıni aşıyor,.. o yüzden açılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta sana doğru gelen bana yanlış gelebiliyor,hanim ablam..:KK28:

Konu aslında Atatürk’ün isminin geçmesi. Hanımefendi açıkça yazmış. Bizim tartıştığımız nokta “dindarlar” değil “dinciler”. Hadis yazmadan fikrini savunabilirdi ama maalesef kendilerine ait bir fikirleri bile yok. Eline Kuran-ı Kerim’i alan kim varsa onlar için doğruyu söyler.

Dinci kesim zaten Atatürk ismini duyunca celalleniyorlar...
Ama dinini düzgün yaşayanada saygı duyarım..
Bizim tepkimiz uç noktalarda yaşayanlar zaten,kendi benimsediği hayatı başkalarına da aktarmak ..

Ne alakası var acaba. Çok şükür Allah akıl fikir vermiş. Kuranı açıp okuyabiliyorum... Onun bunun demesiyle değil. Ayrıca cübbeli denen şahsi günahım kadar sevmem....

Ben konu da adı geçenleri savunmuyorum... Ama konu ister istemez, daha da derine iniyor,tahammul sınırlarıni aşıyor,.. o yüzden açılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta sana doğru gelen bana yanlış gelebiliyor,hanim ablam..:KK28:

Hayatım bak buda sonuçta haber değilmi,bunu yapmışlar halk bilsin duysyn maksatında değilmi..
Ortak noktada buluşmak lazım böylr aşırı uçlarda olunca inan insanlar kriz geçiriyor artık..
Bugün yne konu açmıştım bak istersen nurettin yılmaz diye akıllara zarar dedikleri..
Şimdi bu adama ne dersin evetdoğru söylemiş diyebilirmisin..

Hayatım bak buda sonuçta haber değilmi,bunu yapmışlar halk bilsin duysyn maksatında değilmi..
Ortak noktada buluşmak lazım böylr aşırı uçlarda olunca inan insanlar kriz geçiriyor artık..
Bugün yne konu açmıştım bak istersen nurettin yılmaz diye akıllara zarar dedikleri..
Şimdi bu adama ne dersin evetdoğru söylemiş diyebilirmisin..
Ben o adamı da sevmiyorum. Sohbetleri çok cahilce bence... eline mikrofonu alan sacmalama modunda..

Bu tiplere maalesef prim verenler yokmu var elbette..
Bunların kafası nasıl çalışıyor görüyoruz ..
Taviz verilmeyecek ki bir daha böyle konuşamayacaklar..
Bende karşıyım.Allah deyip dini somuruyolar..en çokta ona sinirleniyorum.. ama insanlara anlatamazsin.. Bu arada ben Atatürk e laf etmedim.. sadece onun da kullandığı kanısındayım.. Atatürk uzerinden prim yapanların sayısı az mı Abla sence ..

Bende karşıyım.Allah deyip dini somuruyolar..en çokta ona sinirleniyorum.. ama insanlara anlatamazsin.. Bu arada ben Atatürk e laf etmedim.. sadece onun da kullandığı kanısındayım.. Atatürk uzerinden prim yapanların sayısı az mı Abla sence ..

Önce şunu söyleyim..
Atatürk lafı ediliyorsa bu kesinlikle bazı kimselerin kışkırtmasından kaynaklı oluyor..
Belli olaylara tepki verenler oluyor,mesela hala Cumhuriyet'i hazmedemeyenler var.
Laiklik örneğin bunun gibi konuşarı açıp direk sataşıyorlar..
Örnek istersen fesli deli biri varya,adam saat 9'5 geçe kenefe gidin dedi..
Şimdi bunu duyunca biz sessiz kalamayız demi buna.....

Diğer konuda her imam sanırsın ki hoca,her hocada sanırsın ki dini doğru düzgün anlatıyor..
Örnekler çok aslında..

X