Tarikatlar birbirine girdi: Kimsin ulan sen?

Okuyan ve anlayan insan, doğruyu yanlışı ayırt edebilmeli.
Hadis ve sünnetlerin yararımıza olduğu konusunda şüphem yoktur. Çünkü Allah'ın Peygamberi(SAV) i o. El-emin.
Ancak sünneti uygulayıp uygulamamak itikadi değil, bireysel meseledir.
Allah'ın emirleri dinden çıkıp çıkmama konusunda tek mercidir.

Vallahi grilllcigim diyorum ya, ben genel kanıyı, ana akımı söylüyorum. Beni hadis, sünnet vs pek alakadar etmiyor, benimki akademik merak, bu neymiş burada ne yazıyormuş merakı. Neyse. Ben kaçar.sevgiler.

İşte inanmamak için açıp Kuranı okuyacaklar. Kuranla çatışan hadis sahih değildir.
Halk napsın ya. Adam asgari ücretle 12 13 saat çalışıyor. Evine gelmek işine gitmek içinde milimum 2 saatte yolda gidiyor. Ettimi 15 saat
Kaldımı 9 saat
Bu adam uyusun dinlensinmi? Çoluk çocuğuylamı ilgilensin? İki lafın belinimi kırsın, açsın okusunmu?
Söylenene inanıyor işte o kolayına geliyor.
Böyle bir bahane olamaz.
Dünya hayatı ahiret için yatırım yapmak zorunda olduğumuz tek mekan.
Sadece yemeye, içmeye, uyumaya gelmedik bu dünyaya.

Vallahi grilll çiğim diyorum ya, ben genel kanıyı, ana akımı söylüyorum. Beni hadis, sünnet vs pek alakadar etmiyor, benimki akademik merak, bu neymiş burada ne yazıyormuş merakı. Neyse. Ben kaçar.sevgiler.

Gene gel çok uzak kaldın buralardan:))

Benim komşunun kaynanasının bir lafı var;
Kılarım 5 vaktimi, yerim 3 öğünümü keyfime bakarım. Tarikatmış şeyhmiş vırt cırt :KK70:

Akıllı kadın vesselam

Benim komşunun kaynanasının bir lafı var;
Kılarım 5 vaktimi, yerim 3 öğünümü keyfime bakarım. Tarikatmış şeyhmiş vırt cırt :KK70:
Mesela; bir hadis var:
"La ilahe illallah diyen kurtulmuştur".
Şimdi bu hadise bakınca laylaylom yaşamayı mı anlamalı yoksa tevhidin içerdiği manayı mı?

Esas olan Allah'ın razı olacağı insan olmak. Bu da her anımızı, her hareketimizi kapsaması demek.

Yapılan doğru değil tabii. Ama halkın durumu bu.

Vakti yok doğru diyorsun ve gerçekten yok. Fakirlik içinde kıvranıp duruyor, tek umudu ezim ezim ezildiği bu dünya son bulunca, başka bir yerde ezilmeden yaşayacağı, acılarının takdir edilip ödüllendirileceğinin vaddedilidği bir geleceğe inanmak. İnsan bazen duymak istediklerini başkası söyleşin ister , bu da o hikaye.

Ben mi?
Müslüman olmak yeterli :)
Kendi anladığımız manada değil ama Allah'ın istediği gibi Müslümanlık.

Önceden daha zevkliydi biliyorsun boş kalmıyordu buralar:))
Neymiş bu yahuuuu de bakalımm:)))

Yok grill sen fazla dindarsın, bizim tarikat epey fena , kellemizi vurursun falan :))) Allah'ın istediği Müslümanlık da tartışma konusu, cemaat henüz karar veremedi grill, ortam karışık zaten bundan bir de sen karıştırma :))

Şen, gezinti kadınlar tarikatı:) yoga var, meditasyon var, ruhçuluk var, azıcık eli maşalılık var, felsefe var vs vs yok yok bizim tarikatta :)

Yok grill sen fazla dindarsın, bizim tarikat epey fena , kellemizi vurursun falan :))) Allah'ın istediği Müslümanlık da tartışma konusu, cemaat henüz karar veremedi grill, ortam karışık zaten bundan bir de sen karıştırma :))

Şen, gezinti kadınlar tarikatı:) yoga var, meditasyon var, ruhçuluk var, azıcık eli maşalılık var, felsefe var vs vs yok yok bizim tarikatta :)

İyiyimiş bu iş benide alsana :))) nak hem kaynana hemde anneanne oluyorum ..

Benim kızım var,5 aylık hamile oğlan yok bende:))
Tek çocuk..

Kz annesinden kaynana mı olur:)) şaka bir yana öyle söyledin ki sanki aynı anda iki şey oluyor sandım, eee sen en az bir senelik eli maşalı bir kaynanasın zaten :))) ben de körpe taze kaynana sandım seni:)))

Evinize neşe geliyor hanım, bibloları şimdiden toplamaya başla :)))

Kz annesinden kaynana mı olur:)) şaka bir yana öyle söyledin ki sanki aynı anda iki şey oluyor sandım, eee sen en az bir senelik eli maşalı bir kaynanasın zaten :))) ben de körpe taze kaynana sandım seni:)))

Evinize neşe geliyor hanım, bibloları şimdiden toplamaya başla :)))

Kız annelerine cici kaynana diyorlarmış,2 yıl filan oldu artık kaynana olalı:)))
Aynen heyecan tavan zaten,kısmet olursa doğuma gireceğim damat pek istemiyor da girmeyi..

Kız annelerine cici kaynana diyorlarmış,2 yıl filan oldu artık kaynana olalı:)))
Aynen heyecan tavan zaten,kısmet olursa doğuma gireceğim damat pek istemiyor da girmeyi..

Aha sokuyorlar mı doğuma? Nerede olacak İzmir falan mı? Vallahi sen ağlarsın :) anne yüreği girme bence derim amma girmesi gereken geri vitese takmış:)

Aha sokuyorlar mı doğuma? Nerede olacak İzmir falan mı? Vallahi sen ağlarsın :) anne yüreği girme bence derim amma girmesi gereken geri vitese takmış:)

Doktoruna sordum tabiki olur dedi,son anda dışarıya alıyoruz dedi..
Yok izmir değil başka bir ilde kendisi,ağlarım mutlaka o anı yaşamak nasıl olur acaba olursa göbek bağınıda kesme gibi düşüncem var:)))Damat ben dayanamam diyor belki fikir değiştirir bilemem onuda..

Doktoruna sordum tabiki olur dedi,son anda dışarıya alıyoruz dedi..
Yok izmir değil başka bir ilde kendisi,ağlarım mutlaka o anı yaşamak nasıl olur acaba olursa göbek bağınıda kesme gibi düşüncem var:)))Damat ben dayanamam diyor belki fikir değiştirir bilemem onuda..

Benim olduğum yerde odanda oluyor doğum, istediğin kişi içerde :) cümbür cemaat giren var. Hemşire, ebe, eş, anne , baba, kardeş, arkadaş :))) Sen planları yapmışın, erkekler dayanamayabiliyorlar kan falan görünce özellikle, girenler travma yaşıyormuş Türkiye' de :)) şaşırmam zira en fazla traş olurken kesilince kan gören bir canlı ile her ay regl olan ve çocuk doğuran bir canlının ne acı eşiği, ne de cesareti aynı olabilir :)) damat girse, hekimler bir de onu toplamak zorunda kalabilirler :))

X