- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 14.070
-
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Bunlar da her insan gibi dünyevi hırslarla dolu oldukları için kavga ediyorlar.
Yani konunun Atatürkle Cumhuriyetle ilgisi yok.
Tarikatların ilk çıkış amaçlarından sapalı çok oldu. Tasavvuf adı altında batıl aldı başını gidiyor.
Bu devirde Kuran ve sünnetten başka güveneceğimiz kaynak yok.
Artık şeyhi olanlar daha kolay şeytana kanıyor.
Gerek Cübbeli gerek Uşşaki şirkin odağındalar. Bunların durumu, "imam osurursa, cemaat s.çar".
Allah akıl fikir versin.
Peygamber(SAV) in tavsiyesi de bu yönde; "Dinde orta yolu seçin. İfrat ve tefritten uzak durun. Aşırı gideni din mağlup eder" şeklinde hadisleri var.Dinide uç kısımlara getirmeyelim..
Peygamber(SAV) in tavsiyesi de bu yönde; "Dinde orta yolu seçin. İfrat ve tefritten uzak durun. Aşırı gideni din mağlup eder" şeklinde hadisleri var.
Kendileri öyle olduklarını ifade ediyorlar.İyi de ne alaka tasavvuf ile, bu adamların tasavvuf ile alakası yok, hardcore Sünni tarikatlar, sünneti takip ettiklerini iddia ediyorlar.
Kendileri öyle olduklarını ifade ediyorlar.
Kuran'ı değiştiremedikleri için binlerce hadis uydurup, gerçek hadislerle karıştırarak kendilerini kamufle ediyorlar.
Dinde müşavere tavsiye edilirken, bunlar koşulsuz itaati şart koşarlar.
Eğer Kuran korunmasaydı, muhakkak ekleme çıkarma yapanlar olacaktı.İmkanları olsa kuranı kendi kafalarına göre mi yazacaklar yoksa..
Eğer Kuran korunmasaydı, muhakkak ekleme çıkarma yapanlar olacaktı.
O yüzden sayısız uydurma hadis var.
Sıkıntı uçlara gelmesi zaten..
Kendileri öyle olduklarını ifade ediyorlar.
Kuran'ı değiştiremedikleri için binlerce hadis uydurup, gerçek hadislerle karıştırarak kendilerini kamufle ediyorlar.
Dinde müşavere tavsiye edilirken, bunlar koşulsuz itaati şart koşarlar.
Tasavvufu sevmezler Gerçek islam görmezler, ve soft bulurlar. Gerçek hadis yalan hadis diye bir şey yok. Sünniler altı, sanırım siiler dört tane hadis kitabını sahih kabul ederler, onların içinde yazanların doğruluğundan şüpheye düşmek neredeyse dinden ayrılmak demek. Çoğu insanın bunları okuduğunu da sanmam ya, neyse. Gerçi diyanetin sitesine de hepsini koymamışlar seçmece koymuşlar. Aradığımı bulamamıştım geçenlerde baktığımda, başka yerlerden bakmak zorunda kaldım.
İşte inanmamak için açıp Kuranı okuyacaklar. Kuranla çatışan hadis sahih değildir.Uydurma hadislere inanan kesimde var sonrada saçmalıyorlar böyle..
Daha katı bir dinmi istedikleri yoksa..
Okuyan ve anlayan insan, doğruyu yanlışı ayırt edebilmeli.Tasavvufu sevmezler Gerçek islam görmezler, ve soft bulurlar. Gerçek hadis yalan hadis diye bir şey yok. Sünniler altı, sanırım siiler dört tane hadis kitabını sahih kabul ederler, onların içinde yazanların doğruluğundan şüpheye düşmek neredeyse dinden ayrılmak demek. Çoğu insanın bunları okuduğunu da sanmam ya neyse. Gerçi diyanetin sitesinede hepsini koymamışlar seçmece koymuşlar. Aradığımı bulamamıştım geçenlerde baktığımda, başka yerlerden bakmak zorunda kaldım.
İşte inanmamak için açıp Kuranı okuyacaklar. Kuranla çatışan hadis sahih değildir.
Halk napsın ya. Adam asgari ücretle 12 13 saat çalışıyor. Evine gelmek işine gitmek içinde milimum 2 saatte yolda gidiyor. Ettimi 15 saat
Kaldımı 9 saat
Bu adam uyusun dinlensinmi? Çoluk çocuğuylamı ilgilensin? İki lafın belinimi kırsın, açsın okusunmu?
Söylenene inanıyor işte o kolayına geliyor.
Bence asıl istedikleri din adı altında koşulsuz itaatin olduğu iktidar gücü.Daha katı bir dinmi istedikleri yoksa..
Vallahi ne istiyorlar biliyorum da, onların istediklerini ben istemiyorum.:) Evlerinde isterlerse şivaya, odine inansınlar, ya da valhallaya gideceğine insanısın ya da cennete, beni hiç alakadar etmiyor, yeter ki " sen nasıl benim inandığıma inanmazsın, bu pratiklere uymazsın " demesinler yeter.
İşte okusunda vakit yokİnanmasın o zaman bir zahmet açıp okusun kuranı..
Bence asıl istedikleri din adı altında koşulsuz itaatin olduğu iktidar gücü.
İşte okusunda vakit yok