- 20 Mart 2008
- 140.649
- 210.978
- 60
-
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Bu hangi din olursa olsun tarihi kanlıdırAmaç Allah yoluysa neden bu çekişme hiç anlayamıyorum. Birbirlerine düşman gibi hepsi...
“Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil; bilakis bu tip yapılar, din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu ve Osmanlı’yı bu yüzden batırdığı için yasakladık. Çok değil, yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirine düşeceklerdir”
Mustafa Kemal Atatürk
Bu toplum hep tarikat üretir , üretti de. Evindeki kitap sayısı batılının anaokulu çocuğundan az yüzde doksanın, evinde bir kitap varsa da o da inandığı dinin kutsal kitabıdır ancak , lakin onu bile okumaz. İster ki, biri gitsin kulağına üfürsün!
O da gitsin müritlerine üfürsün al birini vur ötekine..
Din işi yaş iş, devlete sardımı vah o ülkenin başına. İnancın kişi ile yaratıcı arasında olduğunun anlaşılması için bir reform lazım, o reformu da ben göremem siz de göremezseniz belki torunlar,Dini yasamak icin bir tarikata uye olmak mi gerekiyor olmadan olmuyor mu ac oku kendin yasa iste milletin uyduruk seylerini dinleyecegine
Dini yasamak icin bir tarikata uye olmak mi gerekiyor olmadan olmuyor mu ac oku kendin yasa iste milletin uyduruk seylerini dinleyecegine
Öyle zaten, elinde son model telefon internet var insanların , hala aynı terane. Sonsuz bir karadelik gibi!
Olmuyor demekki,yalan yanlış bilgiye açlar bence..
Modern dünyadan da vazgeçemiyorlar..
Ya bu konuya girmek istemiyorum dini şeyler konuşmak yasak diye ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Yalan yanlış değil söyledikleri, takip ettikleri inanç,itikadi mezhep okulları ve teolojiye göre doğruyu söylüyorlar..Sizlere garip geliyor çünkü siz de bilmiyorsunuz detayları, kentli ve sekülersiniz. Bu adamlar literalist, inanç metinlerinş döneme göre yorumlamaya inanmıyorlar. Onlar konuştukça , bir çok insanın far görmüş geyik gibi şaşakalması bundandır.