Tarihten farklı bulduğumuz soruları paylaşsak Nasıl olur?

terliksi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
92
94
Merhaba arkadaşlar,
Tarih çözmeye başladım daha önce pek karşıma çıkmayan soruları burada paylaşmaya karar verdim. Sizde farklı bulduğunuz soruları paylaşırsanız epey değişik soru görmüş oluruz.

Birkaç tane soru ekledim.

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    58,3 KB · Görüntüleme: 143
  • image.jpeg
    image.jpeg
    24,5 KB · Görüntüleme: 169
  • image.jpeg
    image.jpeg
    30,8 KB · Görüntüleme: 143
Güzel bir paylaşım olmuş
Tarih çalışırken ben de eklerim

Bir de cevapları da eklesek

Hani fıkra vardır sorular kolay ama cevaplar zor diyeeee

Orhun Yazıtları okunan ilk kelime Tanrı,
Modova Alp Er Tunga,
Mumyalama da cesedi kötü ruhlardan arındırmak için yapılırmış.

Merhaba arkadaşlar,
Tarih çözmeye başladım daha önce pek karşıma çıkmayan soruları burada paylaşmaya karar verdim. Sizde farklı bulduğunuz soruları paylaşırsanız epey değişik soru görmüş oluruz.
Cok iyi dusunmussunuz gercekten,bende burdaym artik birlkte
Merhaba arkadaşlar,
Guzel paylasim olur ,ben once matematk calismayi dusunuyorm tarihe gelince eklerim.basarilar arkadaslar

Merhaba,
Tarihin pusulasına başladım az önce.
İlk 8 soruda 2 tanesini yapabildim. Farklı soru olarak kitabın tamamını önerebilirim sanırım.
Gerek var mı bu kadar kasmaya acaba, konu anlatımında ne yoksa bu kitapta:110:

Merhaba,
Tarihin pusulasına başladım az önce.
İlk 8 soruda 2 tanesini yapabildim. Farklı soru olarak kitabın tamamını önerebilirim sanırım.
Gerek var mı bu kadar kasmaya acaba, konu anlatımında ne yoksa bu kitapta:110:
Hadi ya:/ uff o kadar çok kaynak var ki tarih için önerilen hangi birini almalıyım şaştım :KK17:

Merhabalar arkadaşlar,
Çalışmalar Nasıl gidiyor? Ben video izliyorum tarihten çok uzun sürüyor ama bir de böyle deneyeyim istedim. Ramazan Yetgin videolarını izliyorum. Osmanlı Kültür ve Medeniyetindeyim. Geçtiğimiz konu ile ilgili bir kaç soru ekleyeceğim.
İyi çalışmalar.

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    49,2 KB · Görüntüleme: 64
  • image.jpeg
    image.jpeg
    64,9 KB · Görüntüleme: 65
  • image.jpeg
    image.jpeg
    56 KB · Görüntüleme: 64
  • image.jpeg
    image.jpeg
    44,2 KB · Görüntüleme: 67
  • image.jpeg
    image.jpeg
    39,1 KB · Görüntüleme: 67
  • image.jpeg
    image.jpeg
    34,6 KB · Görüntüleme: 63
bu soruları görünce matematik çalışasım geliyor

o bile daha kolay sanki

hiç tarih yapmasam kaç alırım diye düşünürken buluyorum kendimi

zira yanlış yapıp bir de diğer doğrularımı kaybediyorum

50 Gy 30 GK yapsam kaç alırım ki

güzel bi topik olmuş en nankör ders tarih zaten sürekli tekrarrrr tekkkraaaarrr istiyoo...

bu soruları görünce matematik çalışasım geliyor

o bile daha kolay sanki

hiç tarih yapmasam kaç alırım diye düşünürken buluyorum kendimi

zira yanlış yapıp bir de diğer doğrularımı kaybediyorum

50 Gy 30 GK yapsam kaç alırım ki
Bunlar en uç sorular bence. Ayrıntıları görmek açısından iyi olur diye düşünüyorum.
50 GY yapabilirseniz 45-48 bandında da GK yaparsanız çok iyi puan gelir bence.
2014 te 85 nete 85 puan gelmişti.

Ben günlerdir çalışamıyorum hastalıktan, ailevi meselelerden. Bugün biraz çalıştım ama size bir sorum olacak.
Murat yayınlarında gördüm bu soruyu bence cevabı Cemaat Mah. ama cevap anahtarı Konsolosluk demiş.
Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    39,2 KB · Görüntüleme: 45
Ben günlerdir çalışamıyorum hastalıktan, ailevi meselelerden. Bugün biraz çalıştım ama size bir sorum olacak.
Murat yayınlarında gördüm bu soruyu bence cevabı Cemaat Mah. ama cevap anahtarı Konsolosluk demiş.
hocam siz konu çalışıyor musunuz ? yoka alt yapınız varda sorular üzerinden mi gidiyorsunuz ? zira bende yeni başladım ama çok başlardayım :KK43:

soru içinse gayrimüslimler yabancı oldukları için konsolosluk mahkemesi ilgilenir diye biliyorum.

soru içinse gayrimüslimler yabancı oldukları için konsolosluk mahkemesi ilgilenir diye biliyorum.
Ben şöyle biliyordum konsolosluklar Kanuni döneminde ülkede ticaret yapan Fransız tüccarların davasına bakıyor, Cemaat ise ülkede yaşayan gayrimüslimlerin davalarına bakıyor.
Teşekkür ederim hocam.

X