Anket Tarihteki hangi olayı çıplak gözle görmek isterdiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TaRiHiMiZDeKi HaNGi oLaYi ciplak gözle görmek isterdiniz???

• Ankete Katılan
    73
insanlık ve türk tarihin önemli dönemeçlerine şahit olmayı çok isterdim...
yavuz sultan selim han en favori padişahımdır onun her anına şahitlik etmek isterdim...bir çok arkadaşımız istanbulun fethi demiş zaten ben de onlara katılıp bu kutlu anı yaşamak isterdim...Plevne Savaşı'na bizzat katılmayı ve Osman Paşa'nın arkasında dövüşmeyi çok ama çok isterdim...1908'de jön türklerin yanında olup devrime tanıklık etmek isterdim...
çanakkale savaşını yüreğim kaldırmazdı ama istiklal savaşında onbaşı halideyle birlikte olmayı, albay reşatı görmeyi ve hatta M.Kemal Paşa'yı tanımayı inanılmaz isterdim...

Dünya tarihinde ise Fransız İhtilalini deneyimlemeyi dilerdim.
çok oldu sanki ama kusura bakmayın hayallere daldım yazarken bile:)))

Sanli milletimizin mucizelerle dolu kazandigi zafer Kurtulus savasini ve bir de su hitler zamanini cok merak ediyorum. Görmeyi cok isterdim hatta belgesellere bakarken kendimi acayip kaptirdimi biliyorum, icmeye calistigim suyu da icerken kapali agzima götürüp üstüme su dökecek kadar:roflol:

adnan menderesin idamıı titaniğin tarihimizle ne alakası var anlayamadığ doğrusu

Valla tek bir olay değil ama ben peygamber efendimizi o nebiler nebisini görmeyi çok isterdim..Ne mutlu ki o sahabelere onun devrinde yaşama şerefine nail olmuşlar..Bir de içinde bulunduğumuz zamana bakın her türlü sapıklık,kötülük..Ne temiz insanlar gelmiş geçmiş tarihimizde bunlardan biride yunus emre hak aşığı..Onu da görmek isterdim kısca bütün mübarek zatları ben görmek isterdim ne bilim zaten hep eski zamanları merak etmişidir..

Cumhuriyet'in ilanına tanık olmayı çok isterdim

İstabul'un fethi iyi olurdu nasil oldu falan gormek isterdim

1881-1938 yılları arasını görmek,Atatürk'ü yakından takip etmek ve ona tekrar tekrar hayran olmak isterdim

Peygamber Efendimiz(sav) dönemindeki her olaya eksiksiz şahit olmak isterdim.Kazandıkları savaşları özellikle Hayber in fethini,gökten meleklerin inerek sahabiye eşlik ettiği muhteşem Bedir Savaşını.Sadece kazanılan savaşları değil çektikleri her acı olayı da görmek isterdim.İslam uğruna nelerini feda ettiklerini,nelerinden vazgeçtiklerini.Veda Hutbesine de tabikii... Nasıl dayanırdım bilmiyorum ama....
Çanakkale savaşını,İstanbulun fethini de görmek isterdim.

ya saymakla bitmez takmayın kafanıza arkadaşlar ne fikriniz varsa yazın o kadar ben istanbulun fethini işaretledim ama o kadar çokki görmek istediklerim yazmakla bitmez

Ben tum tarihler icin gecerli oldugunu dusunerek cevap veriyorum.

Peygamber efendimizin doneminde yasamaYI cok isterdim.ASR-I SAADETTE olmak isterdim.Onun ugruna canlarini veren sahabelerle birlikte savaslara gitmek isterdim.Onun kokusunu bir kerecik icime cekmek onun mubarek yuzunu gormek ve ellerinden opmek isterdim senağlama

Ikincisi ise Istanbulun fethi.O mucizeyi gozlerimle gormek savasa katilanlardan olmak isterdim.

istanbulun fethi... gemilerin karadan yürütülmesini görmek isterdim..

Peygamberimizin Veda hutbesini dinleyebilmeyi, Cumhuriyetin ilanını ve Kurtuluş savaşını görmeyi çok isterdim.

Şanlı yurtsever M.Kemal Atatürk-arkadaşları ve fedakar ,yurtsever yüce Türk halkının verdiği bağımsızlık savaşını bizzat yaşamak ve bu eşsiz tarihe şahitlik etmek isterdim:içelim:

olay degil ama atatürkün yasadgı dönemi cıplak gözle izlemek isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…