• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tarih okumayi istiyorum Türkiye`de fakat..

Neden Türkiye'nin tarihini okumak icin taaa Türkiye'ye gidiyorsunuz anlamadim? Oturdugunuz ulkede universitesinde Turk dili ve tarihi bölümü yok mu? Orda dogup buyudugunuz halde nasil adapte olamadiniz? Ben de yurtdisinda yasiyorum 15 yasimda geldim ve hicbir zaman konusma olsun ortama girme arkadas edinme konusunda sorun yasamadim dilini de ogrendim universitemi de bitirdim. Siz simdi sorunu sizi Turk gordukleri icin aralarina almamaya baglamissiniz ama bence yaniliyorsunuz. Herkes mi boyleydi yani? Belki siz asosyalsinizdir? Simdi siz Turkiye ye gidince hemen hersey iyi olacak ortama ayak uyduracam diye düşünüyorsunuz ama oraya da alisamayacaksiniz belkide. Ben Türkiye dogumluyum 4 hafta tatile gitsem yaşadığım yeri özlüyorum.

Cok istiyorsaniz gidin, kendiniz deneyimleyin zorlugunu gorursunuz. Fakat tarihciler issiz dolasiyor yurtdisinda bile benim tanidigim Türk tarihi bitirenler bos geziyor. Ben sizi yine de uyarayim.

Türkiye Tarihi ögreten hangi üniv var almanya disinda belirtin de bizde bilelim? ben adapte olamadimdan cok buraya kendimi ait hissetmiyorum demek istedim aslinda. simdi sen ait hissedemiyorumu asosyallik saniyorsun ya acikliyayim ait hissedemiyorumdan kastim RUHUM burada yasamayi sevmiyor bu kadar basit. önyargilarla savasmak zorunda degil misin sen ? beni tanidiktan sonra bana yabancilar hakkinda söyle önyargim var böyle önyargim vardi seni taniyinca degisti demelerinden biktim. ismimle beni görmeden kafalarinda bir resim cizmelerinden biktim. yani manen ait hissetmiyorum kendimi yoksa cok rahat bir ülkedeyim dünyanin en rahat ülkesi hemde. aralarina almiyorlar mi dedim nerede dedim hatirlamiyorum? asos

Tatlım Türkiye'de Arapa iş çok.
Benim eski sevgilim de arapti- ırkçılık olmasin-cok severim. Ama durum bu.
Çocuk dilini kullanıp hem otellerde çalışıyordu, hem araplara günlük kiralık daire ayarlıyordu, hem de para transferiyle ilgili benim çok anlayamadığım bir işte calisiyordu.kişi başı 15 milyardan tüm ailesini Avrupa'ya göndermişti insan tacirleriyle, birkaç sene icinde^^
Yani Arap diye küçümseme
ya gercekten bu forum beni delirtecek herkes farkli farkli anlam cikariyor yazdiklarimdsan. araplara hakaret edip kücümsedigimi ben göremiyorum tam aksine suriyeliden örnek alin der gibi yazmistim

suriyeli bile okumak icin madoda calisiyor bence siz halinize sükredin.
Okumak için çalışmak ayrı, okuduktan sonra çalışmak ayrı. Tarih okuduktan sonra o mağazalarda çalışmak ister misin? Herkes emeğini verdiği mesleği yapmak istiyor. Ve evet Türkiye'de işsizlik var. 2017 verilerine göre 1 milyon "üniversite mezunu" işsiz var.

ya gercekten bu forum beni delirtecek herkes farkli farkli anlam cikariyor yazdiklarimdsan. araplara hakaret edip kücümsedigimi ben göremiyorum tam aksine suriyeliden örnek alin der gibi yazmistim
Zaten araplara hakaret ediyorsun dememiş ki. Araplar zaman zaman Türklerden daha çok iş bulabiliyor burada demek istemiş.
Sen bizi anlamıyorsun :işsiz:

Gorusleriniz benim icin onemli demissiniz de karsit goruslu herkesi azarlamaktan da geri durmamissiniz. Ustune de yazik ki populer kulturun bir parcasi haline gelmis bir ismi tanimakla ovunmussunuz, ne desem bilemedim. Davulun sesi uzaktan hos geliyor, Turkiye sartlarindan bihaber hayaller kuruyorsunuz. Yasadiginiz yerde mutsuz oldugunuz icin boyle dusunuyorsunuz bence.

Zaten araplara hakaret ediyorsun dememiş ki. Araplar zaman zaman Türklerden daha çok iş bulabiliyor burada demek istemiş.
Sen bizi anlamıyorsun :işsiz:
Valla siz böyle forumda birgencin hayalleri üzerinden dalga gecip yüklenmeyi hobi edindiginiz sürece tabi issiz kalirsiniz sanki hic mi kapi yok? hepiniz acliktan ölüyorsunuz zaten o yüzden forumlardan cikmiyorsunuz masallah.
bu arada forumda cok gezmek yerine size daha dogru okumayi veya okumanizi gelistirmenizi lneririm arkadas orada en sonda (bakin koordine ediyorum) arap diye kücümseme demis.

simde ben türkiye ye gelip sizin gibi kafalardaki insanlarla ugrasmamak icin gelmekten vazgectim zaten sizin icin hizmet vermekten bile insan soguyor. türkiye de insanlik yok diyorlar kalmamis diyorlardi inanmazdim ögrettiniz tskrler. bye

Gorusleriniz benim icin onemli demissiniz de karsit goruslu herkesi azarlamaktan da geri durmamissiniz. Ustune de yazik ki populer kulturun bir parcasi haline gelmis bir ismi tanimakla ovunmussunuz, ne desem bilemedim. Davulun sesi uzaktan hos geliyor, Turkiye sartlarindan bihaber hayaller kuruyorsunuz. Yasadiginiz yerde mutsuz oldugunuz icin boyle dusunuyorsunuz bence.
bir dahakine tatli dilli ve saldirmaksizin olan görüsleriniz benim icin önemli diye yazicam merak etmeyn

Valla siz böyle forumda birgencin hayalleri üzerinden dalga gecip yüklenmeyi hobi edindiginiz sürece tabi issiz kalirsiniz sanki hic mi kapi yok? hepiniz acliktan ölüyorsunuz zaten o yüzden forumlardan cikmiyorsunuz masallah.
bu arada forumda cok gezmek yerine size daha dogru okumayi veya okumanizi gelistirmenizi lneririm arkadas orada en sonda (bakin koordine ediyorum) arap diye kücümseme demis.

simde ben türkiye ye gelip sizin gibi kafalardaki insanlarla ugrasmamak icin gelmekten vazgectim zaten sizin icin hizmet vermekten bile insan soguyor. türkiye de insanlik yok diyorlar kalmamis diyorlardi inanmazdim ögrettiniz tskrler. bye
Sen "suriyeli bile" dediğin için küçümseme demiş olabilir mi? :KK45:

Valla biz ülkemizin şartlarını görüp seni uyarıyoruz ama sen her karşıt yoruma sert tepki veriyorsun. Biz işsiziz açız gibi bir şey söylemedik ki. Türkiye'de işsizlik var ve bu bir gerçek. Sen bunu bilmiyorsun, biz de uyarıyoruz. İşine gelmediyse kal olduğun yerde, çok da tın.
İnsanlık yokmuş Türkiye'de :halay:

Sana da bye.

Hiç kimse de senin hayalini ezmedi, saldırmadı. Gerçekçi ol aç kalırsın dendi. İşine gelmiyor.
Cevaplarını kaldıramayacağınız sorular sormayın madem.

Sen "suriyeli bile" dediğin için küçümseme demiş olabilir mi? :KK45:

Valla biz ülkemizin şartlarını görüp seni uyarıyoruz ama sen her karşıt yoruma sert tepki veriyorsun. Biz işsiziz açız gibi bir şey söylemedik ki. Türkiye'de işsizlik var ve bu bir gerçek. Sen bunu bilmiyorsun, biz de uyarıyoruz. İşine gelmediyse kal olduğun yerde, çok da tın.
İnsanlık yokmuş Türkiye'de :halay:

Sana da bye.

Ben bilmiyorum beni uyarin demedim ki size? neden bu kadar anlatma geregi hissettiniz anlamiyorum ben türkiye de okumak akademik alanda TARIH alaninda devam etmek istiorum dedim. tarih okuduktan sonra calisicamda demedim bunlar sizler uydurdunuz. yani gereksiz bir polyanacilik gösterdiniz yine de tskrler

Türkiye Tarihi ögreten hangi üniv var almanya disinda belirtin de bizde bilelim? ben adapte olamadimdan cok buraya kendimi ait hissetmiyorum demek istedim aslinda. simdi sen ait hissedemiyorumu asosyallik saniyorsun ya acikliyayim ait hissedemiyorumdan kastim RUHUM burada yasamayi sevmiyor bu kadar basit. önyargilarla savasmak zorunda degil misin sen ? beni tanidiktan sonra bana yabancilar hakkinda söyle önyargim var böyle önyargim vardi seni taniyinca degisti demelerinden biktim. ismimle beni görmeden kafalarinda bir resim cizmelerinden biktim. yani manen ait hissetmiyorum kendimi yoksa cok rahat bir ülkedeyim dünyanin en rahat ülkesi hemde. aralarina almiyorlar mi dedim nerede dedim hatirlamiyorum? asos

Hollanda'da var Leiden universitesi. Arkadasim orda okudu. Tezini yazmak icin arastirmasini Turkiye'de yapti sonra geri geldi. Internetten bakabilirsiniz belki bu sizin icin daha iyi bir opsiyon olur, belki babaniz taa Türkiyelere gitmektense Hollanda'ya gelmenize birsey demez. Aileniz istedigi zaman gelir gorur sizi Hollanda Almanya cok uzak degil.

Ben ayrımcılık yasamadim ama tabiki yasayanlar yok mu var. Ama benimle konuşup turkler baskaymis diyen bir konuşma yapmadim hic. Belki siz zaten kafanizda bir onyargi ile insanlara yaklasinca onlarda oyle mi diyorlar. Uzucu tabiki bu tur seylerle karsilasmak. Bana sen farkliymissin dediklerinde ben olsam o lara cevap veririm. Derim birkac kotu deneyim yasadiniz diye hepimiz kotu olacak degiliz ya onyargili olmaktan vazgecersiniz belki derim ben olsam. Size boyle diyenlere cevabinizi esirgemeyin sineye cekmeyin.

Ben bilmiyorum beni uyarin demedim ki size? neden bu kadar anlatma geregi hissettiniz anlamiyorum ben türkiye de okumak akademik alanda TARIH alaninda devam etmek istiorum dedim. tarih okuduktan sonra calisicamda demedim bunlar sizler uydurdunuz. yani gereksiz bir polyanacilik gösterdiniz yine de tskrler
Ne sordun o zaman??? Ortada başka soru yok ki?

Tarih okuyacağım fikriniz ne demedin mi? Millet de fikrini söyledi işte. Bu kadar alınganlık yapmaya gerek yok.

Neyse sana çok bile dil döktüm, "bye".

Ne sordun o zaman??? Ortada başka soru yok ki?

Tarih okuyacağım fikriniz ne demedin mi? Millet de fikrini söyledi işte. Bu kadar alınganlık yapmaya gerek yok.

Neyse sana çok bile dil döktüm, "bye".
Bir dahakine ciddi bir sekilde fikrinizi belirtin bastan beri dalga gecer havalarinda cogunuz neyse ben yoruldum, iyi geceler.

Bir kisi haric kimse de demedi ki babani söyle ikna et böyle ikna et hayallerinin pesinden git akademik kariyer yapndiye. sanki ben bilmiyorum issizligi, tarihin pek is olanagi saglamadigini. yasadigim ülkede bile arkeolojide ekmek kazanan yok. neyse belki de cogu zaman oldugu gibi ülkeye yarari olacak birsini kaybettiniz. vatan size minnettar. degistirmek yerine bir kac seyi sikayet etmeye devam edin siz. artik yorum yapmayan olursa iyi olur konuyla ilgili daha yorum yapmicam iyi geceler.

Bir kisi haric kimse de demedi ki babani söyle ikna et böyle ikna et hayallerinin pesinden git akademik kariyer yapndiye. sanki ben bilmiyorum issizligi, tarihin pek is olanagi saglamadigini. yasadigim ülkede bile arkeolojide ekmek kazanan yok. neyse belki de cogu zaman oldugu gibi ülkeye yarari olacak birsini kaybettiniz. vatan size minnettar. degistirmek yerine bir kac seyi sikayet etmeye devam edin siz. artik yorum yapmayan olursa iyi olur konuyla ilgili daha yorum yapmicam iyi geceler.
Bizim lafımızla hayalinden vazgeçiyorsan, hayal değildir o :)

Tarih öğretmeniyim tek lafım sürünmek istiyosan oku yolun açık olsun bnde doktoraya başlıyorum. 3 dil biliyorum bi sürü yabancı yayınım var ama gel gör ki kadro yok. Türkiye'de akademisyenlik bi bayan için çok zor ya çok iyi bi torpilin olacak yada desteğin olacak ya da kullandırabileceğin bi güzelliğin olacak.(bi sürü değerli bayan hocalarımız var herkesi tabikide bunun içine sokmuyorum ama böyle olan çok durum var maalesef) bende güya çok idealisttim. "Ama maalesef tünelin ucu b*k yoluna çıkıyo" hiç gelme imkanın varsa oralarda oku. Devlete atanmak zordan öte zor zaten.

Back