- 31 Ağustos 2015
- 583
- 145
- 33
- Konu Sahibi hayatisir1234
Neden Türkiye'nin tarihini okumak icin taaa Türkiye'ye gidiyorsunuz anlamadim? Oturdugunuz ulkede universitesinde Turk dili ve tarihi bölümü yok mu? Orda dogup buyudugunuz halde nasil adapte olamadiniz? Ben de yurtdisinda yasiyorum 15 yasimda geldim ve hicbir zaman konusma olsun ortama girme arkadas edinme konusunda sorun yasamadim dilini de ogrendim universitemi de bitirdim. Siz simdi sorunu sizi Turk gordukleri icin aralarina almamaya baglamissiniz ama bence yaniliyorsunuz. Herkes mi boyleydi yani? Belki siz asosyalsinizdir? Simdi siz Turkiye ye gidince hemen hersey iyi olacak ortama ayak uyduracam diye düşünüyorsunuz ama oraya da alisamayacaksiniz belkide. Ben Türkiye dogumluyum 4 hafta tatile gitsem yaşadığım yeri özlüyorum.
Cok istiyorsaniz gidin, kendiniz deneyimleyin zorlugunu gorursunuz. Fakat tarihciler issiz dolasiyor yurtdisinda bile benim tanidigim Türk tarihi bitirenler bos geziyor. Ben sizi yine de uyarayim.
Türkiye Tarihi ögreten hangi üniv var almanya disinda belirtin de bizde bilelim? ben adapte olamadimdan cok buraya kendimi ait hissetmiyorum demek istedim aslinda. simdi sen ait hissedemiyorumu asosyallik saniyorsun ya acikliyayim ait hissedemiyorumdan kastim RUHUM burada yasamayi sevmiyor bu kadar basit. önyargilarla savasmak zorunda degil misin sen ? beni tanidiktan sonra bana yabancilar hakkinda söyle önyargim var böyle önyargim vardi seni taniyinca degisti demelerinden biktim. ismimle beni görmeden kafalarinda bir resim cizmelerinden biktim. yani manen ait hissetmiyorum kendimi yoksa cok rahat bir ülkedeyim dünyanin en rahat ülkesi hemde. aralarina almiyorlar mi dedim nerede dedim hatirlamiyorum? asos