- 31 Ağustos 2015
- 583
- 145
- 33
- Konu Sahibi hayatisir1234
aa evet iste ben akademik alanda isterdim.Akademik kariyerden bahsediyorum. Üniversitede kalmak, tarihin derinliklerine gömülmek için bu şart. Ama mezun olup atanayım derseniz işiniz zor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aa evet iste ben akademik alanda isterdim.Akademik kariyerden bahsediyorum. Üniversitede kalmak, tarihin derinliklerine gömülmek için bu şart. Ama mezun olup atanayım derseniz işiniz zor.
cok güzel düsünüyorsunuz. siz ne okumustunuz? Doktora normalde sanirim 5 yil sürüyor umarim yakin zamanda alirsiniz doktor ismini :)Aynen öyle
Ben doktoradayım ama açıktan bir uluslararası ilişkiler okuyasım var. Bir şey sağlamasını beklemiyorum mevzu okumak olsun.
oooooo hanimefendi buraya dert yanmak ve akil almak icin degil sanirim baskalarini azarlamak icin konu acmissinz. siz birkac hafta turkiyede kalip o taktiginiz pembe gozluklerle goruyorsunuz bu ulkeyi veya egitim sistemini. Turkiyede tarih sadece ogretmen olmak icin okunurdu o da kpss yuzunden sondu gitti. simdi tarih okuyan gencler satis elemani olarak calisiyor. gonul ister ki her tarih okuyan gencimiz bir muzede, arsivde veya bir kazi bolgesinde calissin ama kendi tarihine bile bi tarafini donmus bir ulkede yasiyoruz. o cok sevdiklerini iddia ettikleri osmanli eserlerini bile yikmaktan ustune gokdelen dikmekten cekinmeyen insanlarin ulkesi oldu burasi artik. Biz burada yasiyoruz her gunku gercegimiz bu bizim. her gun bunla yasamak zorunda olan biziz. O yuzden sozlerimize belki azicik kiymet verirsiniz. Su anda Osmanli konusundaki en otorite isimlerin yabanci olusu belki size bi fikir verir. Avrupada okuyup osmanli tarihi konusunda daha cok sey ogrenirsiniz inanin. su an bircok tarih bolumunde osmanlica sadece tek donem tek ders okutuluyor. ne ogrenirseniz ogrenin hesabi.Ne demek Türk Tarihini arastirinca ne yapicaksin? Sen o dünyaca ünlü markada bir eleman olarak calisinca hayat boyu sonunda eline ne gecicek paradan baska? ev, araba eee ? robot oldugunuz daha sonradan farkina varacaksiniz ama iste. herkesin hayati kendine sen neyle mutlu oluyorsan onla ilgilen baskalarina ahkam kesmeyin.
cok güzel düsünüyorsunuz. siz ne okumustunuz? Doktora normalde sanirim 5 yil sürüyor umarim yakin zamanda alirsiniz doktor ismini :)
Tesekkür ederim yorumunuz icin. Nasil degisecek bu durum acaba..herkes durumdan sikayetci Türkiyede durumlar icler acisi vs. diye bu durum beni de cok üzüyor elbette. Nasil degisir acaba hic bilmiyorum.. inovatif insanlara yol acmalilar bence anca öyle degisime ugrayip degisebilirŞimdi biraz eleştirmişsiniz insanları ama şu açıdan haklılar. Yurtdışı olanaklarını bilmem ama Türkiye'de tarih bölümünün iş olanağı neredeyse yok. İnsanlar yüksek lisans, doktora yapıyor ama yine de açıkta kalıyorlar. Öğretim elemanları çok yaşlı, hala da bırakmaya niyetleri yok. Akademik kadroları gençlerin önüne açmıyorlar. Devlette öğretmen olarak atama çok sınırlı, özelde de asgari ücretle çalışmaya razı olursanız belki. Ben kendi adıma çok isterim sizin gibi idealist kişiler gelsin akademisyen olsun, öğretmen olsun, öğrencilerimizi onlar yetiştirsin. Ama yok, Türkiye'de durum içler acısı. Yurtdışında Türk tarihi alanında eğitim veren üniversiteler varsa oralarda şansınızı deneyebilirsiniz, belki önünüz daha açık olur. Türkiye için cidden çok çok şanslı olmanız lazım.
Tesekkür ederim yorumunuz icin. Nasil degisecek bu durum acaba..herkes durumdan sikayetci Türkiyede durumlar icler acisi vs. diye bu durum beni de cok üzüyor elbette. Nasil degisir acaba hic bilmiyorum.. inovatif insanlara yol acmalilar bence anca öyle degisime ugrayip degisebilir
Egitim hayati bitti mi demisim?Neler diyorsunuz Allah aşkına.
Öğretim görevlisi olmak için yaş sınırı yoktur. Dahası doktorasını tamamlayıp öğretim üyesi olabilir. Okutman girebilir vs vs
Kızcağız daha 25 yaşında. Eğitim hayatı bitti mi yani.
caniim, burdakiler seni asla anlayamayacak.
Turkiye disina tatil disinda cikmayan bir insan o ulkelerde hayatin nasil gectigini anlamaz.
Dislaniyor olmanin insani surukledigi yanlizlik piskolojisini anlamaz.
Bu insanlardan sana bu konuda mantikli cevap beklemen yanlis olmus,
bunu yapabilecek insan burda gercektende tek elde sayilacak kadar azdir.
Cunku onlara gore Turkiyenin durumu o kadar kotudurkii,
hic kimse is bulamiyor. Hatta hepsi ac.
Oncelikle burda bu sekilde saldiran arkadaslar, Turkiyede yasamayi dusundugunde etrafinda gezecek olan insanlardir.
Onlar senin bu secimini asla anlamayacak. Turkiyede okumak istedigini sacma bulacaklardir.
Bunlara gogus gerebildigini dusunuyorsan, Unide bolumleri arastirmak daha mantikli.
Hatta belki Unilerin internet sitelerinde e-mail adresleri felan vardir belki ordan sorularini sorabilirsin.
Bende Avrupada yasiyorum, pedagoji okudugum halde yasadigim ulkede pedagog olarak calisamiyorum.
Rizki veren Allah. O yuzden kendini mutlu edebilcek seyleri yapmakta gecikmemelisin.
Insanlar ellerindekinin degerini bilmiyor..
Egitim hayati bitti mi demisim?
Okutman olabilir evet. Buyursun olsun insallah da olur ama bu hayalcilik su sartlarda.
Benim demek istedigimi bu isin icinde olanlar anlamistir zaten.
Sizin anlamaniza gerek yok.
ben de bunu anlamiyorum. bizim insanimiz dedikoducu ya bildigin. kime sorsam arkadasindan eltisinden gorumcesinden kardesinden is arkadasindan sikayetci. herkes herkesi birbirine sikayet ediyor tahammulsuz. vicik vicik iliskileri samimiyet sanan gurbetci melodramlarina da ayri hayranim. belki orada azinlik oldugunuz icin turk topluluklari daha baglidir birbirine tamam eyvallah ama burada ben olsem kimse bakmaz evimde kokmadikca da kapimi calan olmaz. kimseye derdimi acamam cunku hoop baska yerden karsima cikabilir. herkes cikarci olmus. reklam filmi romantizmleri gibi geliyor bana bunlar. Kendini yabanci bir kulturde yasarken kulture entegre edebilmis okullarinda okurken arkadasliklar kurabilmis arkadaslarimin hic birinden irkcilik goruyorum ya da bizi burda eziyorlar ya da insanlar cok soguk tarzi sizlanmalar duymadim. bence siz de her an savasa suruklenebilme ve gelecegi yerle bir olma riski tasiyan bir ulkede olma hayali kuracaginiza elinizdeki sansi gec olmadan degerlendirip yasadiginiz yerin tadini cikarin.Adapte degil sevmiyorum buranin ruhsuz insanlarini. elbette cok iyi insanlari var ama hasir nesir olamiyorsun muhabbet ederken derinlere inemiyorsun. Biizim insanimiz daha farkli.
Keşke değişse, ben dediğim gibi sizin gibi hevesli, bölümünü/alanını seven, bulunduğu konumu sonuna kadar hak eden insanları görmek isterim ülkemde. Ama yok yani, akademinin durumu içler acısı, Tarih bölümü çok güzel ama hak ettiği değeri görmeyen bir bölüm ülkemizde ne yazık ki. Benim size tavsiyem yurtdışında bir okulda bu alan üzerine eğitim alıp, hatta biraz da interdisipliner bir alanda master/doktora yaparak ülkedeki üniversitelere başvurmanız olabilir. Belki bu şekilde bir kadro bulma şansınız olabilir Türkiye'de. Ama eğitimi Türkiye'de alıp kadro bulmak epey zor.
Akademik anlamda cok daha cana yakin profesörler var ben sahsen bir söyleside bir yardimci docente rastladim bu kadar tatli bir insan yok ya gercekten. burada bulaazsiniz öyle birisi mesela. derin muhabbet konusunda ilim konusunda cok daha güzel bilgi paylasimi yapabiliyorsun Türkiye de bence yani ben bunu yasadim bizzat o yüzden dedim yoksa dedikoducu bir milletiz evet. bende artik kendimi uzak tutuyorum bos konusanlardan..ben de bunu anlamiyorum. bizim insanimiz dedikoducu ya bildigin. kime sorsam arkadasindan eltisinden gorumcesinden kardesinden is arkadasindan sikayetci. herkes herkesi birbirine sikayet ediyor tahammulsuz. vicik vicik iliskileri samimiyet sanan gurbetci melodramlarina da ayri hayranim. belki orada azinlik oldugunuz icin turk topluluklari daha baglidir birbirine tamam eyvallah ama burada ben olsem kimse bakmaz evimde kokmadikca da kapimi calan olmaz. kimseye derdimi acamam cunku hoop baska yerden karsima cikabilir. herkes cikarci olmus. reklam filmi romantizmleri gibi geliyor bana bunlar. Kendini yabanci bir kulturde yasarken kulture entegre edebilmis okullarinda okurken arkadasliklar kurabilmis arkadaslarimin hic birinden irkcilik goruyorum ya da bizi burda eziyorlar ya da insanlar cok soguk tarzi sizlanmalar duymadim. bence siz de her an savasa suruklenebilme ve gelecegi yerle bir olma riski tasiyan bir ulkede olma hayali kuracaginiza elinizdeki sansi gec olmadan degerlendirip yasadiginiz yerin tadini cikarin.
Bence kendinize kulak verin, hangi alanda iyiyseniz oraya yogunlasin. Bayagi donanimlisniz masallah yüksek lisans felan :) umarim her sey gönlünüzce olurMühendislik maalesef. Sevip istediğim bir bölüm değildi ama okudum bitirdim master yaptım doktoraya başladıktan sonra kamuya atandım. İş hayatıyla eğitim beraber olunca biraz zorluyor o yüzden hala duruyor tezim. Çok teşekkür ederim inşallah.
Bence kendinize kulak verin, hangi alanda iyiyseniz oraya yogunlasin. Bayagi donanimlisniz masallah yüksek lisans felan :) umarim her sey gönlünüzce olur
Çünkü hayat pahalı. Çünkü her şey parayla. Ayrıca para kazandıracak bölümde okuyup hobi olarak ilim öğrenebiliyoruz çok şükür. Kendimiz fanusa kapatmadık.ve evet ne yazik ki ilim ögrenmek yerine o bölüm bana para kazandirir mi düsüncesinde herkes.
Sevgili Tarih mezunu arkadasim iyi ki geldin cok aciklayici oldu tesekkürler. ben galiba biraz yanlis ifade ettim kendimi ben oraya gelip akademik alanda devam etmek isterdim aslinda o kismi uunuttum aciklamaya. bilmiyorum sence master ve daha sonrsasinda tarih alanindan akademik kariyer yapmak nasil sence? neden master yapmiyorsun? eger ki sevmiyorsan bölümü, sevdigin seylere dogru yol al ve onlari dene deneyim kazanmis olursun hem kaybedecek birseyin yok. umarim her sey gönlünce olur. :)Açılın! Ben tarih bölümü mezunuyum. Sevgili H hayatisir1234 sana acı bir kaç gerçeklerden bahsedeyim 2015 yılında benimle birlikte o yıl yaklaşık 160 mezun verdi bizim bölüm kaçı kendi alanında memur oldu dersen hiçi diyeyim. Bir çok arkadaşım pöh olmaya pomem' le polis olmaya çalışıyor. Yüksek lisans yapanlarda vardı bu sene onlarda işsizler kervanındalar. 3-5 tanesi ücretmenlik yapıyor. Sadece bizim okuldan her yıl ortalama 150 mezun veriyor Türkiye' de tarih bölümü olmayan üniversite yok (devlet) tarih öğretmenliğine açılan kadro 100 bile değil. Haa ilaveten Halil İnalcık (Allah rahmet eylesin) ve İlber Ortaylı gelip bize ders anlatmadı makaleleri hocalarımız tarafından önerildi bizler de okuduk. Hobi olarak okuyacaksanız buyrun 4 yılınızı heba edin. Yok bu kapıdan ekmek yemek istiyorum diyorsanız aç kalırsınız. Benim de yaşım 25 gastronom olmayı aşırı ötesi istiyorum bir yumurta kırmak bile çok keyif veriyor sosyal medyada şefleri görünce iç geçiriyorum ama iş kaygısından cesaret edemiyorum.
Edit: ev hanımıyım.