- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.389
- 248
- Konu Sahibi hayatisir1234
-
aynen ben de öyle severim yeni seyler ögrenmeyi.. bence de okumanin yasi yoktur, sadece bulundugn cevre ve insanlar sana engel olur yani baska yok aslinda engel. istek ve heves olduktan sonra hersey daha kolayEstağfurullah
Öğrenciliği seviyorum bıraksınlar beni ders dinleyeyim. Bu arada 37 yaşındayım. Okumak için hiçbir yaş geç değildir.
Umarım sizin de her şey gönlünüzce olur.
Tekrarlayayım ama şunu ailenizin desteğini alın mutlaka. Onlarsız kolunuz kanadınız kırık olur.
Sevgilerimle.
Ha bu arada insanlar realist olmanı tavsiye edince "siz tarihi ne bilirsiniz zaten cahiller" tavrınız çok itici ve yanlış.
aynen ben de öyle severim yeni seyler ögrenmeyi.. bence de okumanin yasi yoktur, sadece bulundugn cevre ve insanlar sana engel olur yani baska yok aslinda engel. istek ve heves olduktan sonra hersey daha kolay
Allah razi olsun sizden cok sicakkanli davrandiniz bana ve yol gösterici oldunuz. Ben de sizin gibi büyüklere gencleri destekleyen büyüklere bayiliyorum. iyi ki varsiniz! arastirma felan hic dert degil o olur ama iste bu forumdakilerden daha beter babam varEngeller yıkılmak içindir hele böylesi yapay engeller.
İyice araştırın güzelce çalışın. Okuyacaüınız en iyi üniversitede okuyun. Ucu illa ki bir yere çıkar. Allah büyük.
Bayılıyorum idealist gençlere. Allah gayretinizi artırsın.
Canım ben tarih bölümüne severek ve isteyerek gitmedim bölüme yerleşen bir çok öğrenci gibi tercih listesine yazıp ösym tarafından karambole (!) yerleştim. Maalesef bu tip bölümlerde idealist öğrenci yok denecek kadar az çoğu benim gibi sırf yerleşmek adına tercih edip okuyan insanlar. Bölümü sevmediğim için ilerlemeyi de düşünmedim benim en büyük hayalim gastronom olmak. Akademik kariyer açısından hocalarla aranı iyi tutarsan (özür dileyerek söylüyorum yalaka olursan) kolaylıkla yüksek lisans yaparsın ötesi için kadro beklemek zorundasın. Kadroyu beklerken de üstüne bir bölüm daha okuyarak yaşlanırsın.Sevgili Tarih mezunu arkadasim iyi ki geldin cok aciklayici oldu tesekkürler. ben galiba biraz yanlis ifade ettim kendimi ben oraya gelip akademik alanda devam etmek isterdim aslinda o kismi uunuttum aciklamaya. bilmiyorum sence master ve daha sonrsasinda tarih alanindan akademik kariyer yapmak nasil sence? neden master yapmiyorsun? eger ki sevmiyorsan bölümü, sevdigin seylere dogru yol al ve onlari dene deneyim kazanmis olursun hem kaybedecek birseyin yok. umarim her sey gönlünce olur. :)
Evet okudum siz de onların hayatlarını küçümseyip robot demişsiniz. Pek aşağı kalır yanınız yok.cahilsiniz tavri takinmadim orada biri bana türk tarihini arastiripta ne yapicaksin dedi onuda okudunuz mu? neyse siz nasil anliyorsaniz öyle yorum yapin ben yoruldum iyi geceler herkese.
Ahh su lafı deneyecektinAh canim aynen ya ne güzel dedin.. hicte issizlik yok insanlar is begenmiyor ben 1 hafta önce oradaydim magazalar bagiriyor resmen surda is var burda is var diye. Ve kütüphaneye gittik oradaki insanlar ne kadar kaliteli ve temiz. cok baska bir havasi var
Allah razi olsun sizden cok sicakkanli davrandiniz bana ve yol gösterici oldunuz. Ben de sizin gibi büyüklere gencleri destekleyen büyüklere bayiliyorum. iyi ki varsiniz! arastirma felan hic dert degil o olur ama iste bu forumdakilerden daha beter babam var
Canım ben tarih bölümüne severek ve isteyerek gitmedim bölüme yerleşen bir çok öğrenci gibi tercih listesine yazıp ösym tarafından karambole (!) yerleştim. Maalesef bu tip bölümlerde idealist öğrenci yok denecek kadar az çoğu benim gibi sırf yerleşmek adına tercih edip okuyan insanlar. Bölümü sevmediğim için ilerlemeyi de düşünmedim benim en büyük hayalim gastronom olmak. Akademik kariyer açısından hocalarla aranı iyi tutarsan (özür dileyerek söylüyorum yalaka olursan) kolaylıkla yüksek lisans yaparsın ötesi için kadro beklemek zorundasın. Kadroyu beklerken de üstüne bir bölüm daha okuyarak yaşlanırsın.
Insallah bugün kavgaliydik bagirdi bana ama kiyamaz gercektende :)) deneyecegim bakalim hayirlisi olur insallah :)Kız çocuğusunuz iki şirinlikle babalar ikna olur. Ona iyice anlatın planlarınızı ve gücünü arkanızda görmek iatediğinizi anlatın. Baba o kıyamaz kızına.
Güzel güzel iyilikle öpüp koklaya ikna edersiniz.
Insallah bugün kavgaliydik bagirdi bana ama kiyamaz gercektende :)) deneyecegim bakalim hayirlisi olur insallah :)
hicte issizlik yok insanlar is begenmiyor ben 1 hafta önce oradaydim magazalar bagiriyor resmen surda is var burda is var diye.
Ahh su lafı deneyecektin
Göç başka turizm başka. Bir hafta Türkiye'ye gelmekle Türkiye'yi bildiginizi zannetmeyin.
Almanya'da işsizlik oranı 3.9ken turkiyeninki 11.6!
Yani tam 3 kati!
Türkiye'de 4 milyon işsiz var.
Çalışanlar da nasıl işlerde çalışıyor...
Diyorsunuz ya : 'mağazalar bağırıyor eleman aranıyor' diye. Seni ailen dünya zorluk çekerek başka şehre okumaya göndersin, yetmedi is bulamayıp bari boş duracagima yüksek lisans yapayım de ama mağazada aylik 320 Euro'ya , haftada 48 saat ayakta kal!
Çalışanların durumu bu.
Burger King'de çalışan gıda mühendisi yüksek lisans yapan bir arkadaşım var mesela. Öğle molalarinda yemek ala ala tanışmıştık. En azından gıda ile ilgili, demiş girmiş.
Yeni mezun olduğum dönemde çocuklarla ilgili bir yerde çalışmaya başlamıştım. Çalışan herkes benim gibi üniversite mezunuydu. Geneli atanamayan öğretmen, pek çoğu benim gibi sosyolog-psikolog (ilan arama listesinde bu meslekler belirtildiginden birşey sanıp gitmistik) bogazici psikoloji mezunu da vardı özel üniversitelerden hukuk mezunu da.
Haftasonlari-bayram günleri fazla mesai yaptıran , bir saniye bile oturmadığın, eline telefon almadığın bir iş. Ben kaçtım kurtuldum birkaç sene sonra ama hala içeride güzel üniversitelerin güzel bölümlerini bitirmiş insanlar ' ise başlayıs saatini 8bucuktan dokuza alıp o yarım saati de yemek molasından kisan' insan musvetteleriyle çalışıyorlar!
Ve bunlar o 11.6 olan işsizlik oranına girmeyen şanslı insanlar!
Dediğim gibi göç başka turizm başka. Ben de geçen yaz berlin'deydim. Otobanın iki yanında da devasa bisiklet ve yaya yolu,hemen yanında da koruluk yapmışlar tüm şehrin. Yorulunca ağaç altına kivrildim, güvenle uyudum. Gece yarısı tüm sokak parti evine dönüşüyor, oh ne güzel-insan burda yaşasa daha ne ister diye ezberden konuşayım, sizin yaşadığınız sıkıntıları bilmeden. Mantıklı mı?
Insallah cok sagolun Allah dazu Olsun :) kendinize iyi bakin hayirli geceler dilerimHakkınızda hayrlısı olsun. Belki denk gelemeyiz bir daha forumda o yüzden tekrarlayayım 4 elle çalışın en güzelini kazanın. her şey çok güzel olur inşallah.
suriyeli bile okumak icin madoda calisiyor bence siz halinize sükredin.
Tatilde Türkiye'ye gelip Türkiye'yi dünyanın süper gücü olarak gören göçmen kafasından istiyorum ya.
Siz işsizlik yok dediniz ya, bitti mevzu.
Ne yapsın üniversite mezunları mağazalarda mı çalışsın? Bu neyin kafası?
Türkiye'de çalışabilecek nüfusun %10'u işsiz hanımefendi. Bu ciddi bir rakamdır. Birkaç kitap falan okuyun siz önce.
Neden kötü şartlara şükredelim? Neden daha iyisini istemeyelim? Size kalırsa vasıflı elemanlar da vasıfsız işlere girsin zaten.suriyeli bile okumak icin madoda calisiyor bence siz halinize sükredin.
Tatlım Türkiye'de Arapa iş çok.suriyeli bile okumak icin madoda calisiyor bence siz halinize sükredin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?