- 24 Mayıs 2016
- 2.575
- 3.585
- 63
- 31
- Konu Sahibi hayatisir1234
-
Demek istedigim su ki bu ulkede insanlar 25 yasindan sonra meslek garantili olmakla birlikte tutkuyla istedikleri dis hekimligi, tip, hukuk gibi bolumlere bile baslayip baslamamakta kararsiz kaliyorlar.eeee nolmus bende 40 yasinda miyim ?? zaten görüntüm 18 benim minyon tipliyim yas konusunu hic takmiyorum yok yani bu yorumla amacin ne anlamadim :)
Sen hayırdır ya? Yok siz tarihi bu kadar sanırsınız yok İlber Ortaylı kim bilmezsiniz, yok robot olarak çalışırsınız. Millete hakaret etmeye mi geldin? Çok bilmiş hanım, tarih öğrenmek için üniversiteye gitmek şart değil. Bu senin için bir tutkuysa gerekirse 10 bin kitap okur yine öğrenirsin. İlle de okumak istiyorsan gelir okursun. Cevapların çok itici. Robot diye hakaret ettiğin o insanların ürettikleriyle konu açıyorsun şu an.
Evet o sebepten ama sizin burada insanlara bu iki ismi bilmezsiniz diye hakaret etmeye calismaniz da komik kaciyor. Siz o iki ismi ogrenip arastirdiniz diye bu bolumu okumaya basladiginizda hocalar size "Vay be cok hazirlikli gelmissin bolume..." demeyecek.Neden 9u Ilber Ortayli der onuda acikliyayim mi? kitabini okuduklari icin degil o kesin, adamin ismi sosyal medya da cok konusuluyor diye
Cok cok tesekkür ederim size. Akli basinda insanin ve halden anlayan insanin hali baska oluyor derler ya öyle gercekten. Her yönden bakarak yorum yapmissiniz cok yardimci oldu bana. Tekrar tesekkür ederim
Demek istedigim su ki bu ulkede insanlar 25 yasindan sonra meslek garantili olmakla birlikte tutkuyla istedikleri dis hekimligi, tip, hukuk gibi bolumlere bile baslayip baslamamakta kararsiz kaliyorlar.
18 yasinda hayatinin basinda olmakla 25 olmak farkli.
Bize ne gerci annen baban dusunsun ben gecindirmeyecegim seni burada sonucta.
Evet o sebepten ama sizin burada insanlara bu iki ismi bilmezsiniz diye hakaret etmeye calismaniz da komik kaciyor. Siz o iki ismi ogrenip arastirdiniz diye bu bolumu okumaya basladiginizda hocalar size "Vay be cok hazirlikli gelmissin bolume..." demeyecek.
Ciddi soruyorum burada tarih okuduktan sonra ne yapmayi hangi alanda calismayi dusunuyorsunuz?
O zaman dikkat edin akademik asamaya gelene kadar yas sinirina takilmayin...cok güldüm dogrusu sizin de önyargilariniz cok iyiymis gercekten. 2 isim biliyor diye hazirlikli olunuyormus hii aynen cok güzel uyduruyorsunuz.
oraya geldigimde elbette akademik alanda devam etmek isterdim.
Estağfurullah. Ben de çok severim tarihi ve sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum.
Bir aksilik olur da okuyamazsanız hobi olarak muhakkak devam edin.
Daha kolayca ve keyiflice öğrenmenin bir yolu da izlemek. Pelin ÇİFT'in yayınlarını takip etmenizi öneririm.
Ayrıca Halil INALCIK ya da Ilber ORTAYLI gibi olmasa da Ahmet ŞİMŞİRGİL adında bir profesör var. Çok tatlı anlatır tarihi.
Okumanin yasi yok bence. 40imda pisman olacagima keske yapmadim diye, o yasa varinca profesör olurum daha iyi :) size de basarilar dilerim her sey gönlünüzce olsunO zaman dikkat edin akademik asamaya gelene kadar yas sinirina takilmayin...
Basarilar.
Gördüm hepsini ve inan hepsi iyi niyetli. 25 yaşımdayım diyorsun hayatını kazanmak gerekecek. Ve maalesef üzülerek söylüyorum ülkemizde böyle bölümleri okuyanlar ekmek yiyemiyor. Yoksa kim niye karşı çıksın sevdiğin bölümü okumana. Ama yazdıkların çok romantik ve senden başka kimsenin tarihi önemsemediğini ima eder tavırların rahatsız edici. De ki maddi sıkıntım yok, geçimimi sağlarım. Bu içimde bir tutku olduğu için okuyacağım eyvallah ama başka bir arkadaşın da yazdığı gibi gurbette olmanın verdiği bir duygusallıkla karar verdiğini düşünüyorum. Yok değilse ne olursa olsun okuyacağım diyorsan kimseye sormana bile gerek yok. Oku çok çalış, başarılı ol. Hatta dilerim Avrupa'ya dönüp tarihimizi oralarda anlatırsın.pardonda bana ve benim sordugum soruyu hafife alip bana olumlu bir sekilde yol gösterip yazacakken itici bir sekilde bana saldirdiklarini, ve tarih bölümün vay söyle vay böyle hatta Trk tarihini arastirip ne yapacaksin deediklerini görmediniz herhalde?
Nedense yazdıklarını okuyunca bulunduğun ülkeye ve oranın kültürüne adapte olamadığın, dışlanmış hissettiğin için Türkiye'ye ve tarihine bu kadar ilgi ve sevgi duyduğunu hissettim.Yoksa yazdıklarına başka türlü anlam veremiyorum.
Peki cok tesekkürlerGördüm hepsini ve inan hepsi iyi niyetli. 25 yaşımdayım diyorsun hayatını kazanmak gerekecek. Ve maalesef üzülerek söylüyorum ülkemizde böyle bölümleri okuyanlar ekmek yiyemiyor. Yoksa kim niye karşı çıksın sevdiğin bölümü okumana. Ama yazdıkların çok romantik ve senden başka kimsenin tarihi önemsemediğini ima eder tavırların rahatsız edici. De ki maddi sıkıntım yok, geçimimi sağlarım. Bu içimde bir tutku olduğu için okuyacağım eyvallah ama başka bir arkadaşın da yazdığı gibi gurbette olmanın verdiği bir duygusallıkla karar verdiğini düşünüyorum. Yok değilse ne olursa olsun okuyacağım diyorsan kimseye sormana bile gerek yok. Oku çok çalış, başarılı ol. Hatta dilerim Avrupa'ya dönüp tarihimizi oralarda anlatırsın.
Gecmisi bilmeyen gelecegini göremez diye bir söz var. Biz Türkler olarak Tarihimizi bilmezsek vay halimize bence. Hobi olarak baslamistim bir kac kitap okumaya kücük yastan beri. yani kücüklükten gelen bir sey aslinda. Ahmet beyi duymamistim, öneri icin ayrica tesekkür ederim :)
Rica ederim.
İdeallerinizin peşinden koşun bence ama dedim ya önce aile desteği alın ki süreç zaten zor daha da zorlaşmasın.
Meslek seçerken gelecek seçiyoruz aslında. Az kazandırabilir bazı meslekler (ki akademisyenlik az kazandıran bir meslek değil) ama sizi manen tatmin ediyorsa paraya pula bakmazsınız.
Yurtdışında türk tarihi okuyabileceğiniz üniversiteler yok mu?
Hayat öylede böylede gececek bana göre, ben bana mana katan bir seylerle gecsin istiyorum artik. Yurt disindan aciktan okuyabilirim mesela baska türlü yok maalesef. BAP var Almanya merkezli, oradan aciktan da okuyabiliyorsun mesela Tarih bölümünü Anadolu Unisinde ama Uni de okumak baska bu baska.
Tarih bölümü mezunu olarak söylüyorum eğer sadece ideal için düşünüyorsanız buyrun. Ancak geleceği hiç olmayan bir bölüm. Atama falan çok ama çok zor. İyi düşünün derimBen 25 yasindayim yurt disinda yasiyorum. Kendimi tanimam, neleri sevdigimi bilmem biraz uzun sürdü bende ve haliyle ne okumam gerektigi konusunda da yavas yavas sekillendi aklimdakiler. Ögretmen olma fikri vardi baslarda sonra vagectim, kücük cocuklarla calisamam uzun vadeli cünkü sessiz sakinim. Bence iyi bir ögretmen olmak icin sözünü gecirtmen ve disiplinli olman gerekiyor ben cok iyimserim.
Daha sonra gelecegi var diyerekten bilgisayar ile ilgili bir okula basladim, basladigim an kötü hissettim kendimi bana uygun olmadigini hemen anlayip biraktim. sonra derinliklerime daldim. Ben aslinda tarihi özellikle de bizim Tarihimizi cok seviyormusum. Bunu her defasinda fark ediyorum. Arkeoloji ve tarih okumak istiyorum, daha sonrasinda hangi alanlarda calisilir hic bir fikrim planim yok ama istiyorum. Kaldigim yabanci ülke de bile Osmanlidan kalan bir eski parayi (bozuk para) görmek bile bana mutluluk verdi. Bundan 1 hafta önce Türkiyedeydim ve mimari bakimindan camiiler, bu denli tarihe zengin bir ülke olusumuz beni cok ama cok huzurlu hissettirdi bilmem neden ama kendimi ait hissettim. Tamam dedim, sanirim benim okumam gereken, gitmem gereken yol bu. Gelin görün ki ama bunu aileme actigimda karsi cikiyorlar. Annem pek karismaz zaten okul görmemis birtanecigim, babam ise hayatini calismakla gecirmis gurbet ellerde, ve benim ne istedigimi anlamiyor. Annemle babam 66 yasindalar. Babam Ögretmen ol, sirtini devlete daya diyor oysa bilmiyor o meslekte ben mutlu olamam.. Cok karsi cikti cok üzüldüm. Hele ki Türkiye de okumak istedigiimi daha diyemedim bile, onu desem daha cok karsi cikar. O benim burada kalmami istiyor ama ben burada kendimi ait hissetmiyorum. Mutlu degilim. Türkiyedeyken musiki konserine gittim, cinicilik sanatini ögreten bir kursu ziyaret ettim, okculuk yaptim. o kadar hos ki. Kültür anlaminda bana cok sey katacak her anlamiyla. Burada o yok iste. Türkün tekiyimm herkesin ilk basta önyargili davrandigi. Arkadas ortaminda bile yabancilarla kaynasamiyorsun, farkli oldugun icin. Ne yapicam bilmiyorum. Hayallerimin arkasindan gidecek bir yüregim var yasimi bile gectim 25 yasimi.. babam arkamda durmuyor. Ya gidicem inat edip, gitsem yurtta fln kalirim ama baban arkanda durmazsa kötü iste. Kim bana para verir?Burada da tarih okuyabilirim ama avrupa tarihi beni sarmiyor, istemiyorum ögrenmek. Avrupa diyince zaten icerimdeki cicek sönüyor, Türkiye diyince icerimdeki cicek mis gibi aciyor.. Babam da anlamiyor beni maalesef kac kez konusmayi denedim, anlamiyor. Ben bu hayatta sevdigim seyi yapmak istiyorum, gönülden gelen bir sey yapmak istiyorum, daha sonralari pisman olmamak icin..
Görüsleriniz önemli benim icin,,
ideal icin düsünüyorsaniz derken o kismi acar misiniz rica etsem?Tarih bölümü mezunu olarak söylüyorum eğer sadece ideal için düşünüyorsanız buyrun. Ancak geleceği hiç olmayan bir bölüm. Atama falan çok ama çok zor. İyi düşünün derim
O zaman dikkat edin akademik asamaya gelene kadar yas sinirina takilmayin...
Basarilar.
evet cok haklisiniz. aciktan bana da biraz tuhaf gelmisti o anca hobi olarak sonunda diplomam olsun diye düsünülebilir.Yok açıktan okumak hele sözel bölümlerde çok manasız gelir bana. Daha çok gençsiniz örgün eğitim çok daha mantıklı.
Artı akademisyenlik düşünüyorsanız örgün eğitim sizi otomatik olarak 1-0 önde başlatır ama en başondan ipleri sıkı tutmak lazım.
Akademik kariyerden bahsediyorum. Üniversitede kalmak, tarihin derinliklerine gömülmek için bu şart. Ama mezun olup atanayım derseniz işiniz zor.ideal icin düsünüyorsaniz derken o kismi acar misiniz rica etsem?
evet cok haklisiniz. aciktan bana da biraz tuhaf gelmisti o anca hobi olarak sonunda diplomam olsun diye düsünülebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?