- 31 Ağustos 2015
- 583
- 145
- 33
- Konu Sahibi hayatisir1234
-
Saniyorum dalga geciyorsun.Ben 25 yasindayim yurt disinda yasiyorum. Kendimi tanimam, neleri sevdigimi bilmem biraz uzun sürdü bende ve haliyle ne okumam gerektigi konusunda da yavas yavas sekillendi aklimdakiler. Ögretmen olma fikri vardi baslarda sonra vagectim, kücük cocuklarla calisamam uzun vadeli cünkü sessiz sakinim. Bence iyi bir ögretmen olmak icin sözünü gecirtmen ve disiplinli olman gerekiyor ben cok iyimserim.
Daha sonra gelecegi var diyerekten bilgisayar ile ilgili bir okula basladim, basladigim an kötü hissettim kendimi bana uygun olmadigini hemen anlayip biraktim. sonra derinliklerime daldim. Ben aslinda tarihi özellikle de bizim Tarihimizi cok seviyormusum. Bunu her defasinda fark ediyorum. Arkeoloji ve tarih okumak istiyorum, daha sonrasinda hangi alanlarda calisilir hic bir fikrim planim yok ama istiyorum. Kaldigim yabanci ülke de bile Osmanlidan kalan bir eski parayi (bozuk para) görmek bile bana mutluluk verdi. Bundan 1 hafta önce Türkiyedeydim ve mimari bakimindan camiiler, bu denli tarihe zengin bir ülke olusumuz beni cok ama cok huzurlu hissettirdi bilmem neden ama kendimi ait hissettim. Tamam dedim, sanirim benim okumam gereken, gitmem gereken yol bu. Gelin görün ki ama bunu aileme actigimda karsi cikiyorlar. Annem pek karismaz zaten okul görmemis birtanecigim, babam ise hayatini calismakla gecirmis gurbet ellerde, ve benim ne istedigimi anlamiyor. Annemle babam 66 yasindalar. Babam Ögretmen ol, sirtini devlete daya diyor oysa bilmiyor o meslekte ben mutlu olamam.. Cok karsi cikti cok üzüldüm. Hele ki Türkiye de okumak istedigiimi daha diyemedim bile, onu desem daha cok karsi cikar. O benim burada kalmami istiyor ama ben burada kendimi ait hissetmiyorum. Mutlu degilim. Türkiyedeyken musiki konserine gittim, cinicilik sanatini ögreten bir kursu ziyaret ettim, okculuk yaptim. o kadar hos ki. Kültür anlaminda bana cok sey katacak her anlamiyla. Burada o yok iste. Türkün tekiyimm herkesin ilk basta önyargili davrandigi. Arkadas ortaminda bile yabancilarla kaynasamiyorsun, farkli oldugun icin. Ne yapicam bilmiyorum. Hayallerimin arkasindan gidecek bir yüregim var yasimi bile gectim 25 yasimi.. babam arkamda durmuyor. Ya gidicem inat edip, gitsem yurtta fln kalirim ama baban arkanda durmazsa kötü iste. Kim bana para verir?Burada da tarih okuyabilirim ama avrupa tarihi beni sarmiyor, istemiyorum ögrenmek. Avrupa diyince zaten icerimdeki cicek sönüyor, Türkiye diyince icerimdeki cicek mis gibi aciyor.. Babam da anlamiyor beni maalesef kac kez konusmayi denedim, anlamiyor. Ben bu hayatta sevdigim seyi yapmak istiyorum, gönülden gelen bir sey yapmak istiyorum, daha sonralari pisman olmamak icin..
Görüsleriniz önemli benim icin,,
Saniyorum dalga geciyorsun.
Biraz gercekci ol ayaklarin yere bassin.
Hayatini ne is yaparak gecireceksin?
Hepimizin hobileri tutkulari var ama gecimimizi de dusunmeliyiz.
Hem sevebilecegin hem para kazanabilecegin bir bolum oku. Calis para biriktir kendi ayaklarinin uzerinde dur sonra istedigin ulkede istedigin bolumu oku. Sarap eksperti mi olursun artik baterist mi muze rehberi mi.
Ayrica 25 yasina kadar okuyup calismadin mi hic?
Tatlim cok guzel, sarap eksperti ya da baterist olunmadigini ben de biliyorum. Su an 13 yas hayalleri kuruyorsun. Ben de tarihimizi cok severim ama Turkiye'de tarih okuyanlar genelde ne yapiyorlar hic arastirdin mi?bu yasima kadar bir meslek edindim calistim bolca zaten mutlu olamadigim icin sevdigim yola gitmeyi karar verdim neden dalga geceyim anlamadim. Parami biriktiririm o sorun degil ama zaman geciyor, 2 sene calisir yine giderim okumaya o sknti degil ama ailen arkanda durmazsa o sknti iste. Mezun olduktan sonra sarap eksperti fln olmuyorsun onun ayri bir meslegi var zaten, tarih sizin gözünüzde bu kadar basit iste. yazik.
Bir seyi eksik ya da yanlis biliyorsunuz, Turkiye de okursaniz Turkiye' nin tarihini sadece okumazsiniz.Ben 25 yasindayim yurt disinda yasiyorum. Kendimi tanimam, neleri sevdigimi bilmem biraz uzun sürdü bende ve haliyle ne okumam gerektigi konusunda da yavas yavas sekillendi aklimdakiler. Ögretmen olma fikri vardi baslarda sonra vagectim, kücük cocuklarla calisamam uzun vadeli cünkü sessiz sakinim. Bence iyi bir ögretmen olmak icin sözünü gecirtmen ve disiplinli olman gerekiyor ben cok iyimserim.
Daha sonra gelecegi var diyerekten bilgisayar ile ilgili bir okula basladim, basladigim an kötü hissettim kendimi bana uygun olmadigini hemen anlayip biraktim. sonra derinliklerime daldim. Ben aslinda tarihi özellikle de bizim Tarihimizi cok seviyormusum. Bunu her defasinda fark ediyorum. Arkeoloji ve tarih okumak istiyorum, daha sonrasinda hangi alanlarda calisilir hic bir fikrim planim yok ama istiyorum. Kaldigim yabanci ülke de bile Osmanlidan kalan bir eski parayi (bozuk para) görmek bile bana mutluluk verdi. Bundan 1 hafta önce Türkiyedeydim ve mimari bakimindan camiiler, bu denli tarihe zengin bir ülke olusumuz beni cok ama cok huzurlu hissettirdi bilmem neden ama kendimi ait hissettim. Tamam dedim, sanirim benim okumam gereken, gitmem gereken yol bu. Gelin görün ki ama bunu aileme actigimda karsi cikiyorlar. Annem pek karismaz zaten okul görmemis birtanecigim, babam ise hayatini calismakla gecirmis gurbet ellerde, ve benim ne istedigimi anlamiyor. Annemle babam 66 yasindalar. Babam Ögretmen ol, sirtini devlete daya diyor oysa bilmiyor o meslekte ben mutlu olamam.. Cok karsi cikti cok üzüldüm. Hele ki Türkiye de okumak istedigiimi daha diyemedim bile, onu desem daha cok karsi cikar. O benim burada kalmami istiyor ama ben burada kendimi ait hissetmiyorum. Mutlu degilim. Türkiyedeyken musiki konserine gittim, cinicilik sanatini ögreten bir kursu ziyaret ettim, okculuk yaptim. o kadar hos ki. Kültür anlaminda bana cok sey katacak her anlamiyla. Burada o yok iste. Türkün tekiyimm herkesin ilk basta önyargili davrandigi. Arkadas ortaminda bile yabancilarla kaynasamiyorsun, farkli oldugun icin. Ne yapicam bilmiyorum. Hayallerimin arkasindan gidecek bir yüregim var yasimi bile gectim 25 yasimi.. babam arkamda durmuyor. Ya gidicem inat edip, gitsem yurtta fln kalirim ama baban arkanda durmazsa kötü iste. Kim bana para verir?Burada da tarih okuyabilirim ama avrupa tarihi beni sarmiyor, istemiyorum ögrenmek. Avrupa diyince zaten icerimdeki cicek sönüyor, Türkiye diyince icerimdeki cicek mis gibi aciyor.. Babam da anlamiyor beni maalesef kac kez konusmayi denedim, anlamiyor. Ben bu hayatta sevdigim seyi yapmak istiyorum, gönülden gelen bir sey yapmak istiyorum, daha sonralari pisman olmamak icin..
Bir seyi eksik ya da yanlis biliyorsunuz, Turkiye de okursaniz Turkiye' nin tarihini sadece okumazsiniz.
Tarih egitimini bulundugunuz ulkede de alabilirsiniz hatta baska acilardan tarihi kaynaklari okumak dahada ufkunuzu acar.
Osmanlica ogrenin hobiniz olsun baska dillerle daha fazla kaynak taramasi yaparsiniz.
Meslek olarak algilaniyor maalesef universite okumak karsiliginda bir gelir beklentisi ile bolumler seciliyor.
Turkiye de egitim almak istemeniz bu acidan garip geldi, donanimli insanlarla karsilasmak cok zor cunku.
Ne demek Türk Tarihini arastirinca ne yapicaksin? Sen o dünyaca ünlü markada bir eleman olarak calisinca hayat boyu sonunda eline ne gecicek paradan baska? ev, araba eee ? robot oldugunuz daha sonradan farkina varacaksiniz ama iste. herkesin hayati kendine sen neyle mutlu oluyorsan onla ilgilen baskalarina ahkam kesmeyin.Bende avrupadayim türkiyeye bir süreligine gidip zaman gecirmek ayri, orda yasamak ayri. Babani dinle gayet mantikli konusmus. Bende bilgisayar üzerine bir bölüm okudum hic sevmedigim halde. Ama bunun sayesinde bir dünya markasinds is buldum, maasim cok cok iyi. Gayet rahat ve huzurlu bir hayatim var. Türk tarihini oluyup ne yapacaksin allah askina?
Ben 25 yasindayim yurt disinda yasiyorum. Kendimi tanimam, neleri sevdigimi bilmem biraz uzun sürdü bende ve haliyle ne okumam gerektigi konusunda da yavas yavas sekillendi aklimdakiler. Ögretmen olma fikri vardi baslarda sonra vagectim, kücük cocuklarla calisamam uzun vadeli cünkü sessiz sakinim. Bence iyi bir ögretmen olmak icin sözünü gecirtmen ve disiplinli olman gerekiyor ben cok iyimserim.
Canim ilber ortayli ankara siyasal'a ve dil tarih'e basladiginda 18 yasindaydi yalniz.Ilber Ortayli, Halil Inalcik sanki markaca ünlü firmalar dogurdu. siz kesin bu 2 sahis kim onuda bilmiyorsunuzdur. Akademik anlamda insan yetistirmek farkli, robot olarak bir firma icin calismak baska neyse bu konuyu buraya acanda kabahat
Memleket hasreti çekiyorsunuz çok belli bu.
Tarihimiz oldukça zengin her anlamda ta en başından başlarsanız inanılmaz bir zenginlikle karşılaşırsınız.
İnsanın her zaman sevdiği işi yapması gerektiğini savunurum. İşini eğlenceye çevirmek ondan zevk almayı ve hiçbir şeyin zor gelmemesini sağlıyor.
Tarih okursanız ne yapmak gerekecek iş için. Bu konuda ne yazık ki cahilliklerle doluyuz. Tarih mezunu ne iş yapar?
Cevabı çok basit tarihçi adam araştırır, öğrenir, geçmişi alıp geleceğe ışık sağlar ama işini tutkuyla yaparsa.
Mezuniyetten sonra üniversitede kalmanız gerek bunu yapabilmeniz için. Master doktora sınavlar vs vs. Tüm bunları göze alabileceksebiz başlayın derim.
Sadexe şöyle bir sıkıntı var. Tüm bunları yaparken ailenizin desteği arkanızda olmalı. Hem maddi hem manevi destek. Yalnız başınıza çok yıpranırsınız çünkü halihazırda ortalama 6-8 senelik bir süreç var önünüzde.
Gönlünüzce olur her şey umarım.
eeee nolmus bende 40 yasinda miyim ?? zaten görüntüm 18 benim minyon tipliyim yas konusunu hic takmiyorum yok yani bu yorumla amacin ne anlamadim :)Canim ilber ortayli ankara siyasal'a ve dil tarih'e basladiginda 18 yasindaydi yalniz.
Neden 9u Ilber Ortayli der onuda acikliyayim mi? kitabini okuduklari icin degil o kesin, adamin ismi sosyal medya da cok konusuluyor diyeBu arada ulkemizde yoldan 10 kisi cevirin tarih alaninda taninmis isimleri sorun en az 5'i Halil Inalcik'i en az 9'u da Ilber Ortayli'yi soyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?