Mutfak Püf Noktaları Tarhana çorbası pişirme çeşitlerim.

nutez

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2007
1.138
7
46
öncelikle tarhanayıda ben yapıyorum arkadaşlar...pişirmesi ( ince kıyılmış soğan,biber,ıyma kavururum,bol nane koyarım ve, ya nohut ya kuru börülce yada şhriye ekledğimde olur..uzunca yazmamak içinşöyle söyleyim her yapışımda ayrı bir ürün koyarım içine ama soğan biber ane sabitti. afiyet olsun.cokacimcoook
önceden tarhanayı istediğim kaşık ölçüsünde kaba koyuyorum üzerine su koyup bekletiyorum ve blendırdan geçiriyorum tenceredeki kaynamaya yakın olan suyuma ekleyim karıştırıyorum pişme zamanını kısaltmış oluyorum..

Son düzenleme:
tarhanayı istediğin kadar bir kaba koyuyosun,sulandırıp çırpıcıyla iyice karıştırıyorsun..bir tencerede yeşil mercimeği haşlıyosun..diğr tencerede biraz sıvıyağ koyup naneyi ekleyip kavuruyosun,sonra biraz salça daha sonra sulandırdığın tarhanayı ekliyosun kaynayana kadar karıştırıyosun.kaynamaya az kala yeteri kadar haşlanmış mercimeği ekleyip kaynamaya bırakıyosun..diğer tarafta iki üç düş sarımsağı döğüp tarhanaya ekliyosun...miss gibi kokular yayılıyo mutfağına..

not: ayrıca tarhanayı mercimek yerine haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü de nefis oluyo..tavsiye ederim canım..afiyet olsuunn..

Benimde annem evde tarhanayı kendi yapar...
Soğan biber içinde olduğu için ben hiç koymadım...
Ama bazen tel şehriye atarım, ve 1 adette tavuk suyu tablet eklerim içine...

ben önce tarhanayı suda ıslatıyorum. sonra soğanı rendeleyip yağda kavuruyorum. kavrulunca salçasını atıp tarhanayı ekliyorum. karıştırarak kaynatıyorum. üzerine azar azar su ilave ediyorum. bir paket et suyu katıyorum. pişmesine yakında nane,kekik,karabiber,pul biber azar azar katıyorum hepsinden. tadına doyum olmuyor..

benim tarhanamin olmazsa olmazi sarimsakdir,
patates, lahana, kusbasi et, hepsini koyarim.

olabilir canım ezebilirsin ben genelde knor sarımsak lı çeşni kullanıyorum

bende tarhanaya sucuk koyarım bir deneyin isterseniz harika oluyorrrr

tarhanaya sarımsak, sucuk ya da knor koymak
hepsi ilginç geldi. denemem lazım cokacimcoook

sucuk bende koyuyorum arada genelde kıyma kullnıyorum..nane. ve dere otuda..

ne kadar değişik şekilde yapılıyomuş tarhana çorbası hepsinide denemek lazım ellerinize sağlık ..bizde sarımsak ve haşlanmış nohut koyarız tarhana çorbasına

Ben hiç salça koymadım
Ama eşim sevmesdi tarhanayı ben çok severim
bi arkadaş yarı su yarı süt koy bak nasıl beğenecek dedi:1shok:
Valla şahaneeee oldu:lepi:
hatta yarına çorbam yoktu yapayım bari tarhanacokacimcoookcokacimcoook
ayrıca arkadaşlar sarımsağı altını kapamaya 1 dk kala koyun
Sarımsak sivilce yaparmış ve çok pişerse etkisi artarmış 1 dk kala koymak gerekiyormuş her yöndena.s.

sucuklu tarhanada süper oluyo ben çok seviyorum. kızlar bide domatesle deneyin ölçünüze göre mesela orta boy bi tencereye 2 iri domatesi rondodan geçirip iyice pişirin üzerine soğuk su ekleyip ölçünüze göre tarhanayı ekleyin karıştırarak pişirin pişince blendırdan geçirin 20 dk falan güzelce kaynatın inanılmaz lezzetli oluyo

bende salça sarımsak ve tavuk bulyon koyuyorum sonra pul biber ve nane ekliyorum inanlımaz güzel oluyor böylede.

bende sarımsak koyarım tadı cok güzel oluyo
bütün baharatlarıda koyarım nane kırmızı pul biber tuz karabiber ....
tablet güzel olur ama ben atmıyorum normal tavuk suyuyla daha güzel olur bence

bır tencere tarhana corbasının ıcıne ıkı adet yumurta kırıyoruz yumurtalar pısıce altını kapatıyoruz.

deneyın

kızlar tarhanayı çok seven biri daha katıldı aranıza benimde annem kendisi yapar tarhanayı ve hep salçayla pişiririz renkli güzel oluyor sütlü ve yumurtalı çok ilginç geldi bunları ilk defa duydum beyaz lahanalıda yapılıyor kızlar oda güzel oluyor bilmem siz severmisiniz bu şekildecokacimcoook

kurutulmuş yeşil biber
taze ve ya kuru börülce
tavuk suyu ve tavuk parçaları
ocaktan indirmeye yakın da dövülmüş sarımsak
servise alınca da yoğurtla süsleme üstüne..

X