- 14 Ekim 2015
- 3.790
- 14.554
merhaba hanımlar,
öncelikle leyle-i kadir' iniz mübarek olsun. Allah bayrama ve bir dahaki bayrama da erişmeyi nasip etsin. nasılsınız?
aslında ilk günlerde katılmayı planlıyordum ancak annemin sağlık sorunları nedeniyle son günlere kaldım.
neyse bu kadar sohbetin ardından tariflerime geçeyim zira sabırsızlanıyorum.
tarhana çorbası
malzemeleri
4 yemek kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber, nane
6 su bardağı su (bardak 200 ml)
işe ilk olarak tarhanayı 1 bardak su ile 30 dk kadar ıslatarak başlayalım.
ardından ezdiğimiz sarımsağı tereyağ ve salça ile kavurup tarhanayı ve kalan 5 bardak suyu da ekleyip karıştıralım pişmeye yakın damak tadınıza göre tuz, karabiber ve nane ekleyebilirsiniz.
çorbanın tarifi bittiğine göre gelelim ana yemeğin tarifine.
patlıcanlı beyti kebabı
malzemeler
3 adet patlıcan
1 adet yufka
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu (ya da ekmek içi)
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
3-4 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı su
patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde 4-5 parçaya bölelim. ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip gelişi güzel yağlayıp fırında kızartalım.
patlıcanlar fırında kızarırken köfteyi hazırlayalım bunun için soğanı rendeleyip suyunu sıkalım tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
1 yemek kaşığı zeytinyağ ve aynı miktarda suyu karıştırıp masaya serdiğimiz yufkanın her yerine sürelim ve yufkanın bir köşesini içe doğru katlayalım.
yufkanın katladığımız köşesine kızaran patlıcanları araladında boşluk kalmayacak şekilde dizip şerit/rulo yaptığımız köfteleri dizip saralım ve verev olarak keselim üzerine yağ sürüp fırınlayalım.
gelelim en tatlı ana :)
kazandibi
malzemeler
1 lt süt
10 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
2 paket vanilya
50 gr margarin/tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
pirinç unu, şeker, nişasta ve sütü karıştırıp pişirelim. pişince vanilyasını ekleyelim.
yakmak için uygun bir tepsinin her yerine tereyağ sürüp pudra şekerini serpelim muhallebiyi döküp ocakta çevire çevire yakalım. yanıp yanmadığını kenarlarından anlayabilirsiniz. başka bir tepsiye soğuk su dolduralım yanma işlemi bitince tepsiyi su dolu tepsinin içine bırakalım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. soğuyan tatlıyı buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
yapım aşamalarını oğlum huysuzlandığı için çekemedim kusuruma bakmayın.
ve sunum..
öncelikle leyle-i kadir' iniz mübarek olsun. Allah bayrama ve bir dahaki bayrama da erişmeyi nasip etsin. nasılsınız?
aslında ilk günlerde katılmayı planlıyordum ancak annemin sağlık sorunları nedeniyle son günlere kaldım.
neyse bu kadar sohbetin ardından tariflerime geçeyim zira sabırsızlanıyorum.
tarhana çorbası
malzemeleri
4 yemek kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber, nane
6 su bardağı su (bardak 200 ml)
işe ilk olarak tarhanayı 1 bardak su ile 30 dk kadar ıslatarak başlayalım.
ardından ezdiğimiz sarımsağı tereyağ ve salça ile kavurup tarhanayı ve kalan 5 bardak suyu da ekleyip karıştıralım pişmeye yakın damak tadınıza göre tuz, karabiber ve nane ekleyebilirsiniz.
çorbanın tarifi bittiğine göre gelelim ana yemeğin tarifine.
patlıcanlı beyti kebabı
malzemeler
3 adet patlıcan
1 adet yufka
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu (ya da ekmek içi)
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
3-4 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı su
patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde 4-5 parçaya bölelim. ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip gelişi güzel yağlayıp fırında kızartalım.
patlıcanlar fırında kızarırken köfteyi hazırlayalım bunun için soğanı rendeleyip suyunu sıkalım tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
1 yemek kaşığı zeytinyağ ve aynı miktarda suyu karıştırıp masaya serdiğimiz yufkanın her yerine sürelim ve yufkanın bir köşesini içe doğru katlayalım.
yufkanın katladığımız köşesine kızaran patlıcanları araladında boşluk kalmayacak şekilde dizip şerit/rulo yaptığımız köfteleri dizip saralım ve verev olarak keselim üzerine yağ sürüp fırınlayalım.
gelelim en tatlı ana :)
kazandibi
malzemeler
1 lt süt
10 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
2 paket vanilya
50 gr margarin/tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
pirinç unu, şeker, nişasta ve sütü karıştırıp pişirelim. pişince vanilyasını ekleyelim.
yakmak için uygun bir tepsinin her yerine tereyağ sürüp pudra şekerini serpelim muhallebiyi döküp ocakta çevire çevire yakalım. yanıp yanmadığını kenarlarından anlayabilirsiniz. başka bir tepsiye soğuk su dolduralım yanma işlemi bitince tepsiyi su dolu tepsinin içine bırakalım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. soğuyan tatlıyı buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
yapım aşamalarını oğlum huysuzlandığı için çekemedim kusuruma bakmayın.
ve sunum..
Son düzenleme: